Volkswagen Polo Sedan – speciaal voor Rusland

Auteur: , 33 Reacties

Na de weinig verhullende spyfoto's hebben we hier alle informatie voor jullie. Dit wordt de Polo-met-ass. Gelukkig alleen voor de Russische markt.

In Europa hebben we meer op met de hatchbackjes, maar de Russiche VW-rijder wil graag iets meer bagage kunnen meeslepen. Daarom krijgen de Russen nu wat ze willen: de Volkswagen Polo Sedan (Saloon mag ook).

De productie vindt plaats in het Russische plaatsje Kaluga, waar de VW wordt voorzien van een 105-pk sterke 1.6L. Standaard komt ‘ie met een handgeschakelde vijfbak bij de dealers te staan, maar wie er iets meer roebel tegenaan gooit kan kiezen voor een tiptronic-bak met 6 verzetjes.

De goedkoopste variant heeft al wel de beschikking over ABS ESP en twee airbags. En dan nu de reden waarom dit VW’tje een redelijke verkoophit kan worden bij de Russen: hij kost daar omgerekend 10.000 euro. Ja, dat is meer dan een doorsnee Lada, maar dit oogt toch wel een stukje beter. Zelfs met een aangeplakte kont. Nu is het vooral wachten op de nieuwe Jetta.33 reacties

ziet er niet eens slecht uit, ik denk dat ze hier wel succes mee zullen hebben
wat moet je nou met een auto alleen in rusland, daar verlies je meer aan dan je winst maakt denk ik?
bijna net zo stoer als een Vento ..

ja ja .. kennen we em nog ??
Hé, een mini Phaeton!
de voorkant gaat nog wel, maar de achterkant is echt té lelijk!
pff gelukiig maar lekker daar houden!!
Boeiend. Golf Varaint achterlichten…
Niet slecht, maar uit principe vind ik het alsnog niks ;)
Volkswagen heeft hier wel iets raars uit de kast getrokken! De achterlichten van een Golf Variant. Knipperlichten zitten niet in de spiegelkappen, maar in het voor spatbord. Achterklep is voorzien van een ouderwets sleutelgat / slot. Ook nog een verouderd type moter erin…. Hmmm
Godzijdank komt hij niet naar nederland, want dan had me vader er vast een gekocht!
joenges toch joenges toch.
Te hopen dat er enorme cultuurverschillen zijn tussen Rusland en België want zo een lelijk model, da zou hier ni verkopen. :D
Echt lelijk vind ik em..
Kunnen we hier ook het communisme afschaffen, 10K…

OT: weer die grote overhang voor, net een SLR.
@Laurens:
communisme wordt hier in stand gehouden door beperkte breintjes ..

zie comments ..
met wat mooie velgen en mooi kleurtje gaat ie er mss nog door
Prima auto, had hem ook wel in NL willen zien ;-)
liever dit dan de die hyundai accent…
een poloon dus.
15 jaar geleden had ik een witte polo sedan. Deze ziet er een stuk leuker uit. Niks mis mee. Zou best goed verkopen als blue motion, best verkochte model op dit moment.
Als ik hun was zou ik hem hier als BORA verkopen!
Die zie ik trouwens nog best vaak voor een compacte sedan. :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/VW_Jetta_sedan.jpg
In Sovjet-Russia, Volkswagen drives you!
Ik moet zeggen dat die niet verkeerd uit ziet. Alleen de achterlichten komen zeer raar over.
Achterkant lijkt een beetje op de oude Skoda Superb
Hopelijk komt ook een GTI/GLI-versie :D kan iemand dat photoshoppen?
@DannyHoff: Die is al uit.
Schitterende wagen…nee echt!
Beetje naief gedacht hoor! Reken maar dat dit modelletje ook nog wel in Brazilie en Mexico van de lopende band gaat rollen. In veel landen heeft men er een hekel aan als het binnenin waait als de acherbak open gaat. Of is er een andere reden voor te bedenken?
Ik houd niet van kleine auto’s, maar ik vind hem toch echt wel een beetje mooi
Niet duur, wel weer die lelijke standaard neus!
Ze hadden bij broertje Seat eerst ook al tijd een Ibiza en een Cordoba. Die laatste vind ik persoonlijk nog altijd mooier en praktischer dan die Ibiza… Ik ben benieuwd of Seat daar nog een versie van uitbrengt en anders vind ik persoonlijk deze ook niet onaardig… Volgens mij is dit best goed verkoopbaar, alhoewel ik voor de achterkant even vraag te kijken naar de “oude” cordoba of bijv A4 van audi en aan de hand daarvan wat aanpassingen te doen.. Ik ben ervan overtuigd als ze daar dan ook nog eens een Blue motion van uitbrengen en deze onder de 95 gram co2 uitstoot komt te zitten het net zo een succes zal worden als de gewone polo die we nu hebben….
Inspiratieloze achterlichten…
Overigens zal deze vast ook wel naar China gaan!
@Jippie Inderdaad, deze zal zeker ook in Zuid-Amerika worden verkocht. Kleine auto’s met kont zijn daar vrij normaal. Waarom? Nou ja, vanwege meer bagageruimte in het formaat die men betalen, en die kan je dan volproppen zonder dat het zichtbaar is (veiligheid).
Ik als sedan liefhebber moet veel slikken om het verlies aan mooie sedans te boven te komen. Gelukkig zijn in Nederland nog genoeg leuke sedans te koop dat mijn zere pijn verzacht.
De sedan, de auto van de auto’s. Neus met motor onder de kap , personen ruimte, kofferbak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).