De Tomaso Deauville Concept in het echt

Auteur: , 26 Reacties

Zijn codenaam was tot voor kort SLC en/of SLS, en er was nog niet bijzonder veel te melden over dit project van het gereanimeerde De Tomaso. Inmiddels weten we dat het beestje Deauville Concept heet, en 'luxe' is het toverwoord bij deze auto.

De Deauville Concept moet een zeer luxe sedan voorstellen die enigszins hoog op zijn pootjes staat. Eigenlijk is het gewoon een 4X4 crossover met veel herkenbare uiterlijke kenmerken van andere merken en een dikke V8 (524 pk) of V6 (300 pk) onder de kap. Het koetswerk is afkomstig van Pininfarina en de auto is 5080 mm lang, 1950 mm breed en 1630 mm hoog.

Het Italiaanse merk is van plan om volgend jaar te starten met de bouw en er en prijskaartje van tussen de 90.000 en 130.000 euro aan te hangen. Hieronder ziet u hoe zulks er in het echt uitziet. Vinden we ‘m nog steeds lelijk? Oh, en de naam Deauville is door De Tomaso al eens eerder gebruikt.
26 reacties

Eerst zien en dan geloven… Altijd maar eeuwig afwachten of er genoeg investeerders zijn, en dan alles afblazen… Dagelijkse sleur…
@F1Tim: Het ziet er toch vrij afgewerkt uit. Die bedrijfjes die van alles roepen maar waar nooit niets van komt blijven meestal al steken bij renders…

Daarnaast is Geneve een duur feestje. Om daar te staan pronken moet er dus al een serieus kapitaaltje zijn. Investeerders zijn er dus…
Is de naam deauville niet echt waard.
Lijkt veels te veel Duits jammer.
Eerste reactie op foto bovenaan :
Hé, de nieuwe Volvo S80.

Leuk initiatief, maar waarom???
weet niet zo goed wat ik van deze auto moet vinden.. is aan de ene kant mooi maar heeft ook weer een ietwat goedkope uitstraling als je het aan mij vraagt. soort van hyundai
DC logo?
@Jokkebrok: Nope, De Tomaso-logo. Het oude logo is nog steeds het meest bekend, maar heeft een evolutie ondergaan.

http://blogautomobile.fr/wp-content/uploads/2010/08/DeTomaso-560x129.jpg
@Esprit_de_Flandre: momentje… http://www.skate-webshop.nl/images/Skateboard-DCShoes.jpg
@Jokkebrok: Heeft er een beetje van mee ja. Ook een beetje à la Chanel en Gucci. Weten we meteen op wat voor volk er gemikt wordt… ;)
@Jokkebrok: wacht ff hoor…
zet een drietand in de grille en ik zie een maserati suv. hebben ze iets met elkaar te maken?
De motoren klinken leuk, maar ik vind dit echt niet mooi.
doet me denken aan die vreemde 5 serie maar dan wel gelukt
@alfa33: de 5 gt is toch een stuk mooier als je het mij vraagt
@mesfin: de 5gt is absoluut imposanter, maar om het nou een mooie auto te noemen…. nee.
Deze Deauville is vooral heel behoudend vormgegeven (kun je van de 5gt niet zeggen) maar de verhoudingen kloppen een stuk beter. Aan de andere kant… de verhoudingen kloppen zo goed dat hier een auto staat van 2 meter hoog (!) die er op de foto (dus zonder referentiekader) uit ziet als een C-segment hatchback, en dat is best knap vind ik.
En juist daarom geef ik hem voorlopig even het voordeel van de twijfel, je moet zo’n ding toch eerst een keer in het wild zien om ‘m goed te kunnen beoordelen.
Als het een Mitsubishi was dan zou de hele wereld zeggen… wat een pudding!
@bentley1969: Ja, maar het is geen Mitsu. Het is Italiaans topdesign…
Zou zomaar een Audi kunnen wezen, saai ontwerp .
Vind er niet veel aan, maar misschien dat andere velgen al een hele verbetering zijn. Die er nu onderzitten zijn suf, net als de kleur btw. Er is nog een klein beetje hoop..
Ik dacht dat het de Focus III sedan was. Of deze auto is dus doorsnee qua ontwerp of de Ford is sensationeel.
Go Ford!
lijkt eeen beetje op de maserati qautroporte en aston martin
Dit is een exclusieve auto die er gek genoeg heel gewoontjes uitziet. Ik denk dat ze een probleem gaan krijgen deze te verkopen, een A7 is veel goedkoper en eigenlijk mooier.
Toen ik het zag leek het inderdaad helemaal op een quatroporte maar kvind em niet zo geweldig.
Mja ik vind het er eigenlijk nog altijd niet echt mooi uitzien…. Ik vraag me af of dit wel succes zal hebben..
één woord is hier maar voor nodig: HOK! Als je de naam De Tomaso hoort dan denk je eerst aan de sportwagen met een ongelooflijk bruut geluid. Dat het niet beter wordt valt te verwachten, maar dat het zo slecht er uit zou zien? Dat had ik niet verwacht…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).