Peugeot kondigt 100% Chinees hybride-concept aan

Auteur: , 9 Reacties

Ook Peugeot is aanwezig in Shanghai, en zojuist heeft de Franse fabrikant laten weten met een "cutting edge concept car, 100% designed in China, 100% adapted to the needs of the Chinese market of tomorrow" te komen. Beeldmateriaal geven ze er niet bij, maar wij hebben een heel sterk vermoeden wat het zou kunnen zijn.

Een tijdje geleden lekten er namelijk schetsen uit van een Peugeot-concept, dat sterk doet denken aan een Crossover vijfdeurs-versie van het HR1 concept. Verdere informatie ontbreekt, maar het gaat in ieder geval over een model uit de koker van het samenwerkingsverband Dongfeng Peugeot-Citroën Automobile. Mocht het inderdaad om deze schetsen gaan (en daar ben ik 99% zeker van), dan is het nogal een wassen neus, want een model dat zo zwaar op de HR1 leunt kan je toch moeilijk als 100% Chinees bestempelen lijkt me.

Peugeot Crossover Concept

Peugeot noemt het een “cutting edge cross over, 4×4, high end, concept car equipped with petrol hybrid traction chain”, welke is ontwikkeld door het China Tech Centre in Shanghai. Het concept zal naast een Chinese variant van de 508 op de autoshow staan.

Peugeot Crossover Concept

Verder laat Peugeot weten van plan te zijn elk jaar ten minste één nieuw model in China te introduceren om zo zijn positie in de grote groeimarkt die China is te verstevigen. Voor 2011 heeft het zichzelf tot doel gesteld 200.000 auto’s in China te verkopen. (schetsen via Jokejoe)9 reacties

Dus een kleine crossover met sambal bei?:P
Het is eigenlijk een verlengde HR1. En zodra het verlengd is, is het automatisch gericht op de Chinese markt. Dat het ook een 4×4 crossover hybride V6 injectie GT-R sportstourer plug-in SUV is, zal ze daar verlengde worst (met sambal baai) zijn.
Ziet er goed uit. Jammer genoeg gaat de productieversie een pak minder zijn, want die koplampen zijn onrealistisch.

Wordt dit dan de 4008?
Mooi ding, leuk om te zien ook dat psa in china premium achtig is
@Stopwearingpants: niet moeilijk als gewone merken budgetmerken zijn :)
@Stopwearingpants: Ik vraag me af voor hoelang nog. Als ze volume willen realiseren, zullen ook Westerse merken moeten meer gewone, betaalbare auto’s aanbieden. Zoals VW met z’n oudere modellen in China. Anders wordt die markt ingenomen door de Chinese spelers, en zullen de Westerse het binnenkort moeilijk krijgen…
Wel een beetje moeilijke marketing: “cutting edge cross over, 4×4, high end, concept car equipped with petrol hybrid traction chain”
wat ze bedoelen is: “stokbrood met paturain op wielen”.
Leuke wagen overigens. Hoog gameboy gehalte.
Ziet er vetjes uit!!!
Niet slecht voor een sambal bij peu ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).