Anderson maakt van je Focus RS een ‘Black Edition’

Auteur: , 37 Reacties

Sinister zwart en rode accenten, zo ziet Anderson Germany haar creaties het liefst. Het nieuwste project is op basis van de Focus RS, en de vergelijking met een matzwarte Focus RS500 is door zijn voorkomen al helemaal snel gemaakt. Alleen vuurt dit ding nóg meer power op z'n arme voorbanden af.

Mocht je nog altijd diep teleurgesteld zijn dat je niet één van de 500 gelukkige was die een 350 pk sterke RS500 wist te bemachtigen, dan is dit Focus-speeltje van Anderson wellicht een schrale troost. De buitenkant maken ze matzwart middels een wrapje en in onder meer het logo en de wielen komen de rode details terug. Net als in de binnenkant overigens. Daar is weer eens rijkelijk gestrooid met carbonfiber en rode stiksel.

Wie dacht dat de standaard 305 pk in een doorsnee Focus RS al veel was om op de voorwielen los te laten, de technici van Anderson zorgen ervoor dat de 2.5 vijfcilinder voortaan 420 pk ophoest. Laat dat even op je inwerken: 420 pk op de voorwielen… Dit vermogen halen ze mede door een joekel van een turbo te monteren en de uitlaat + chip te vervangen door sneller spul. Wat deze knettergekke c.q. doldwaze danwel belachelijke Ford Focus Black Edition moet kosten, of wat het opvoersetje kost, is niet bekend.37 reacties

dik spul !
Pr0n to the max velgen! 8) Yummie! :P
Die 420 pk, graag, maar ik zie de focus toch het allerliefst in SCHREEUWERIG groen :D
zit met mond open te kijken naar scherm…
@tunefuldjmike: ikook, alleen ben ik aan het eten:)
Ik zou alleen voor extra motor vermogen gaan:D, de binnenkant ziet er niet uit. :( Veel te veel carbon.
Anderson is op dreef?:p Wel lekker dik zeg, vooral de binnenkant. (h)
Dit kan toch niet! Ik denk dat ie zelfs langzamer op de 100 zit dan de originele. Deze komt niet van z’n plaats. Echt jammer dat Ford geen 4 wielaandrijving heeft gemonteerd op de RS. Was (in dit geval) een porschekiller geweest!
@feije: échte sportwagens hebben geen 4-wielaandrijving nodig.
420 pk… Dat is meer dan de gemiddelde 911, al zal de laatstgenoemde het vermogen wel beter kwijt kunnen denk ik.
Ben niet snel hebberig…maar NU WEL !!! Banzai !
420 pk OP DE 2 VOORWIELEN :o
@kets: gaat em niet worden
Hello Torque Steer!! YEAH BABY!!!
@Blitz: yeah baby yeah!
@Blitz: Inderdaad. Van de week bij Top Gear die aflevering weer gezien met deze tegen die Subaru en tegen de Volvo Polestar. Jezza liet het ook zien, handen los, gas er op.. en hoppa volle bak rechtsaf..
@Freewarefreak:

Klopt ja. En die RS500 heeft zelfs een speciale dif. erin zitten… En dan is het al slecht… kan je nagaan hoe het met deze gaat en 420 PK… LoL
“Mocht je nog altijd diep teleurgesteld zijn dat je niet één van de 500 gelukkige was die een 350 pk sterke RS500 wist te bemachtigen” Ik ken nog wel een dealer waar er gewoon nog één in de showroom staat en die nog gewoon te koop is.. Super mooie auto.. heb er helaas geen geld voor..
Dit is DE sjonnie bak van de afgelopen jaren. Of je m nou standaard hebt of in mat-zwart. Ook 2e en 3e hands zal het een sjonnie bak zijn.
Het is alweer een paar weken lente hier in Zwitserland en je ziet ze weer overal rijden. 50 in hun 2; allemaal blinkende velgen, geblindeerde achterraampjes en alleen maar jongens met strakgeknipte jongens in bepaalde merkkleding, glimmende schoentjes en voor een groot gedeelte met een andere moedertaal.
In de winter rijden ze er niet mee, want die jongetjes houden niet van skien en willen niet hun autotje blootstellen aan het strooizout! (en winterbanden met minder coole velgen eronder zetten).
@gregorius: Ik detecteer in hele hoop jaloezie in jou post. Vooral vanwege het feit dat je nog refereert naar de merkkleding en een andere auto voor de winter. Triest, maar wel erg Hollands.
@x3ro: waar lees jij dat die jongens een andere auto voor in de winter hebben? Ik lees alleen dat ze in de winter niet in hun focus (?) rijden.
@rikus: Gezien het feit dat ik niet aanneem dat ze lopen of fietsen gedurende de winter. Zou een beetje erg krom zijn gezien ze voor de andere getijden een RS hebben.
w115 via Android app
Lijkt net een pooierbak
100 km met een setje voorbanden denkt u niet
@E34M5Touring:
Misschien 1000, dan houdt t wel op :)
Hoeveel heeft een veyron eigelijk op de voorwielen?
@JH: een veyron heeft 250 pk per wiel, dus 500 pk op de voorwielen, maar ik denk dat de veyron wel een iets ander aandrijfsysteem heeft als een focus rs. Waarschijnlijk verdeelt de veyron zijn pk’s over de wielen waar hij het meest grip op heeft.
@reinier73: Ik denk dat je niet simpelweg kan stellen dat de veyron 250 pk per wiel heeft.Ook zal dit variëren, bij het accelereren, zal bv 75% ( zeg maar iets ) naar de achterwielen gaan, en in de bochten zal de verhouding eerder iets van een 40-60 liggen.
Een heel brute machine. Zou hem direct kopen als ik he geld had, dan wel met bijpassend kinderzitje.
Hij blijft in alle opzichten zowieso veel mooier als z’n opvolger. Dat is werkelijk een gedrocht. Heb er al een paar rond zien rijden maar je wordt er niet vrolijk van. Vooral die nogal vreemde grille(??) en midden voor die grille zit dan weer n nummerbord xD.
Deze is wel bruut, maar vraag me alleen af of het een beetje goed komt met de PeeKaa’s. Een ‘gewone’ RS schijnt goed met de pk’s over-weg te kunnen, en dat bewijzen ook de diverse video’s die van de RS op internet staan.
Hoe gek ben je als je een gelimiteerde auto gaat aanpassen…
@jack_abarth: Het gaat om de RS, niet de RS500. Ik weet overigens niet zeker of de RS gelimiteerd is of niet, de RS500 wel natuurlijk (500)
@bartteeuwen:

Klopt, tekst niet helemaal begrepen.

Of de RS gelimiteerd is weet ik eerlijk gezegd ook niet.
Wat een beest
echt wel een leuke auto om over binnenwegen te vlammen:p
V-E-T!! Ik vind dit gaaf!! Maar al dat voorwielen geëmmer. Ga je toch achteruit rijden. Probleem opgelost.
@Kvgorp: Ben je klaar voor een WTF momentje? Jouw comment is toch niet zo wereldvreemd als wij allemaal denken:

http://www.dumpert.nl/mediabase/1433821/78e0a204/automobilisten_stellen_zich_voor.html

:mrgreen:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).