Phantom killer? Rolls-Royce Ghost Extended Wheelbase [video]

Auteur: , 18 Reacties

Vind jij een reguliere Ghost ook zo krapjes achterin? En vindt je een Phantom toch iets teveel bij je opa passen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Vandaag heeft Rolls-Royce (uiteraard in China) een Ghost met verlengde wielbasis onthuld. Deze Ghost EWB biedt 17 cm meer beenruimte achterin dan de korte Ghost en daarmee is de wielbasis 3,47 meter. Die van een standaard Phantom is 3,57 meter.

De Phantom kan dus altijd nog zeggen dat hij de langste heeft, maar de eigenaar van een Ghost kan wel weer opscheppen over het feit dat zijn V12 twee turbo’s heeft en veel meer vermogen heeft te bieden (563 pk vs 460 pk). Waar zou jij voor gaan? De frisse en moderne Ghost met veel vermogen of de statige, bedeesde Phantom met een stuk minder pk’s, maar wel iets meer beenruimte?

Dit model zal er ongetwijfeld wel voor zorgen dat de verkopen van Rolls-Royce nog harder stijgen. En de toekomstige Ghost Coupe en Cabrio zullen daar nog een schepje bovenop doen.

Zie je liever bewegende beelden? Klik dan HIER!18 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Het wachten is nog op de Fiat 500 LWB. Rare jongens die Chinezen.
Ik wacht nog wel iets langer totdat de opvolger van de Phantom er is. Dan neem ik die wel! Dit is toch wel een beetje behelpen qua beenruimte in de Ghost.
Ik wacht nog wel iets langer totdat de opvolger van de Phantom er is. Dan neem ik die wel! De reguliere Phantom vind ik toch iets te hoekig, en ik verwacht dat de volgende Phantom toch wat rondere vormen krijgt.
Dit is toch wel een beetje behelpen qua beenruimte in de Ghost.
@ynnek04: als ik foto 1 moet geloven heb jij dan hele lange benen
Voor mij de Phantom, als ik hard wil rijden wil combineren met luxe, dan neem ik wel een Maserati
@bfniels2: Dan wel een Quattroporte natuurlijk
als ik tussen deze 2 specifieke modellen zou moeten kiezen dan kies ik de korte ghost
Precies dan zou ik ook een Maserati kopen en anders dus meteen de Phantom en niet deze uit de hand gelopen 7 serie!
ghost natuurlijk.
Heb de ghost altijd al mooier gevonden
@robbie Wat fijn dat de video het doet!!!
Mijn chauffeur heeft geen vrachtwagenrijbewijs dus de Ghost EWB natuurlijk, net zo indrukwekkend als een Phantom maar niet half zo pompeus.
Phantom natuurlijk, veel meer elán om maar eens een woord te gebruiken
Als je er één kunt betalen, om echt te rijden, kun je er ook twee betalen, lijkt mij, dus zou ik er van beide één bestellen, beide zijn de top van hun segment.
De Panthom is de elegantie ten top en de Ghost is de best van de sportieve klassieke sedans, beter zul je niet snel aantreffen. ook de Bentley Mulsanne niet, die ik persoonlijk toch niet zo heel mooi ben gaan vinden. Ook de S AMG’s niet, die ik zelf wel hoog heb zitten op sportiviteit, maar de klassieke uitstraling missen.
Doe mij maar de gewone Ghost (incl LWB).

Is het achterraampje nou slordig afgewerkt qua metaal ? Sluit niet echt super aan enzo…
Van de Conti FS is geloof ik geen LWB beschikbaar. Puntje voor RR dat zij dat wel hebben gedaan, eigenlijk mag het niet ontbreken.
Robbie, hoe kom je er op dat in de eerste zin het ‘Vind jij’ is, maar in de tweede zin ‘Vindt je’?
Zolang ik weet dat hij op een 7-serie gebaseerd is wordt het in mijn ogen geen echte Phantom killer. Gewoonweg niet uniek genoeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).