BMW: We denken na over een 1M CSL

Auteur: , 29 Reacties

De geruchten over de eventuele komst van een lichtere, sterkere en snellere 1M doen al een tijdje de ronde. En nu heeft voor het eerst iemand die bij BMW werkt toegegeven dat ze hard "denken" (of werken?) aan een CSL variant van de 1M.

Product manager James Morrison van BMW UK liet zich in een interview ontvallen dat ze er serieus over nadenken om zo’n extra hete CSL te ontwikkelen. Hij verwoorde het op de volgende manier:

‘There is scope for a CSL version. This car has certainly generated a buzz. When we planned for this car we were cautious, but now there’s some hype surrounding the 1M so there’s clearly going to be some people looking at what we can do next.

‘M is the pinnacle of engineering so if there’s a CSL proposition or something really different that we could consider then we would. If there’s something special and unique we can do with it then absolutely we would. However, losing weight from cars is really expensive and the 1M fits very well at the moment at £40k. Whether it’d work as well at £60k just because it’s a bit quicker and lighter then I don’t know.’

Het is inmiddels wel duidelijk dat de 1M een schot in de roos is voor BMW, want de verkopen lopen als een tiet. Een eventuele CSL variant zal dan iets “extra’s” moeten toevoegen en uiteraard de M3 niet teveel in de weg zitten. BMW zit er immers niet op te wachten dat de 1M CSL kopers wegsnoept van de M3, maar wellicht dat het helpt dat de M3 ook al aardig op leeftijd begint te raken en er dus wel ruimte is voor een kleine run van extra snelle 1Ms?

Op die manier kan BMW ook gelijk de nieuwe motor van de toekomstige M3 alvast een beetje testen in de praktijk. Want de kans is namelijk groot dat de volgende generatie M3 een doorontwikkeling van de huidige 1M motor onder de motorkap krijgt. (via: bimmerfile.com)

PS Nu alleen nog even wachten op de 1M cabrio ;)29 reacties

Heerlijk…steek er nog eentje op en ga alvast dromen !
Als die Akrapovic-uitlaat standaard word, ben ik voor.
Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze bij M GmbH dan toch van de grondaf (of toch quasi) een nieuwe turbo 6cil gaan ontwikkelen.
Die uit de 1M komt recht van de schappen bij BMW af..
@GeoBem007: Waarschijnlijk doen ze dat voor de volgende M3 (het zou me toch sterk verwonderen dat ze gewoon de 6 in lijn uit de .35i nemen voor de volgende M3)
Dennis: ik zeg DOEN!
Vind het een goed plan. Als ze die picknicktafel op de eventuele productie versie maar nalaten.
Jaaaaaaaaaaaa!!!
Ik vond de E46 CSL echt geweldig. Ik hoop echt dat deze net zo goed wordt. Ik vind het trouwens een prachtige auto die 1M.
@gerard1710: Vond of vind???
Zo eentje als die savetycar daar. Dat moet hem worden! (zonder zwaailicht dan)
Niet vreemd. Ik lees alleen maar lovende woorden over dit ding. Het is blijkbaar niet alleen qua verkopen een schot in de roos, maar op meerdere vlakken waaronder z’n rijeigenschappen.
Het blok uit de 1M haalt de emissie eisen van 2012 niet dus als dit door gaat zal er een ander blok in komen.
Dus misschien dat er een afgeleide van het blok van de nieuwe M3 erin komt.
@GOD: je hoeft een blok niet te perse te vervangen hoor. Je kan een blok ook gewoon schoner maken (hint: Bentley 6.75 V8 ;))

En waar haal je die info van 2012 vandaan? Volgens mij is net Euro V verplicht geworden (en daar voldoet dit blok aan) en duurt het nog wel ff voordat Euro6 verplicht wordt.
Een 1M zou van zichzelf al lichter moeten zijn, want ik vind ‘m aan de zware kant voor een 1-serie.
ben ik de enige die zich verbaast over de prijs van 40k ponden???!?!?! dat is 45k euros
240sx via Android app
@mckroket: nu je het zegt. Dat zou niet mogen kunnen.
En hem dan sneller maken als de m3 gts
Vind hem helaas ook niet mooi:( en met erg prijzig(de normale versie dan)

Hij is wel snel!

http://www.youtube.com/watch?v=wiAuV8sOIkw

Watch and enjoy!
@zakar36:

en met erg moet zijn: En erg prijzig!
homologatie-editie voor DTM?
Hopelijk blijft dit bij geruchten, ik nam gisteren mijn 1M in ontvangst en zou er eerlijk gezegd niet mee kunnen lachen als ze nu met een CSL versie aankomen.
@M3Power79: Egoïst.
Waarom zitten er parkeersensoren op?
…. MET veel Tupperware en duwstang! Jottem… :-p
Ik zeg NIET doen
@agera: Waarom niet?
Dit kan toch enkel een fantastische rijders auto worden?
1m csl dat word een net niet csl omdat ze niet tot het uiterste mogen gaan omdat ze dan in het vaar water van de m3 komen dat gaat nergens meer over
Krap tijdschema, maar tijd genoeg voor een heuse fotoshoot met extra belichting en dergelijke! Nice!

Lijkt mij een verschrikkelijk leuke wagen, maar de M3 is dat net iets meer. De Audi RS3 is ook een fantastische wagen, maar toch zou ik die leuke achterwielaandrijving missen in de bochten.
Voor 80k kun je geheid een hele leuke M3 vinden… klaar, nog vragen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).