Top Gear gespot met trio snelle stadsrakkers

Auteur: , 67 Reacties

Top Gear + Italië + vierwielertjes met pit = autovermaak in wording!

Jep, Top Gear komt binnenkort weer terug op jullie beeldbuizen. Ergens in juni begint de BBC met het uitzenden van seizoen 17 (in 2016 op Veronica) en we hebben nog maar verdraaid weinig ‘spyshots’ van de heren presentatoren voorbij zien komen. Meestal duiken er genoeg foto’s & video’s op van wat Jezza, Cpt. Slow en die hamster aan het uitvoeren zijn. En nu? Niks. Nou ja, bijna niks. Een oplettende spotter heeft gisteren vastgelegd hoe de Britse heerschappen slap aan het ouwehoeren zijn op het Piazza Anfiteatro in de Italiaanse stad Lucca.

En daarbij worden ze vergezeld door een Citroen DS3 Racing (207 pk), Fiat 500C Abarth (140 pk) een een groenig Renault Clio RS Cupje (203 pk). Een gemêleerd autogezelschap dat in Toscane wordt getest: we like! Wie de foto’s van dichtbij wil bekijken raden we aan om door te klikken naar Autojunk.

PS. Er gaat een gerucht dat de MP4-12C van McLaren de snelste tijd heeft neergezet op het Top Gear-circuit, namelijk een tijd van 1.14,118. En de uitvoering met het “Light weight package” en Corsa-banden (meer plak) zou het zelfs in 1.12,915 hebben gedaan. Mm, is die nieuwe Stig echt zoveel beter dan Ben Collins?(bron)67 reacties

ik kan niet wachten:D
Vet, ga komende zomer ook weer naar Lucca voor 3e keer dus dat is altijd wel leuk zoiets. :) maar staat daar nou in 2016 op Veronica? Waarom dat?
@philipzuidijk: Omdat veronica vaak pas na anderhalf jaar de nieuwe afleveringen uitzend.
@Alpinaa: Mwha, laatste paar seizoenen zijn ze er redelijk snel bij. Toen het vorige seizoen op BBC was afgelopen, begonnen ze er bij Veronica mee geloof ik.. ;)
OT: Can’t wait!
@philipzuidijk:
TopGear kijken doe je gewoon bij de BBC…
Doen die mclaren het een stuk beter dan op de Nordschleife. daar hebben ze er een de muur ingezet, als je de bercihten mag geloven.
Leuke trio testrit nu eindelij eens met (voor meer mensen) betaalbare hothatches en niet de reguliere super en hypercars waarmee ze vrijwel altijd rondscheuren.
Top dat zij ook de andere merken testen ipv de geijkte duitse die wellicht bij TG meer voor de hand zouden liggen
@onlycocksdriveaudi: Mja, ik denk eigenlijk niet dat de Duitse merken auto’s op het niveau van Clio Cup en DS3 Racing hebben. Dat zijn eigenlijk al geen gewone hot hatches meer, maar rallye-karretjes. De Abarth is wel vrij gewoon, en zou je dus idd naast een Polo GTI e.d. kunnen zetten…
@Esprit_de_Flandre:
Alleen zal die Fiat wel de beter wegligging hebben van alle hete duitsers in dat klassement, denk zelfs dat Citroen het moeilijk kan krijgen. De Renault zal ongetwijfeld de winnaar zijn van het trio.
Kan niet wachten!!! Wordt weer lachen :P
Ik hoop 5 juni! :D
Zou de McLaren echt zo snel zijn?!
We’ll see..
ik krijg een beetje het idee dat jij het sowieso niet hebt op geijkte duitsers..
@rikus: Ach ik rijd zelf Benz voorals je het nog niet doorhad en mijn vrouw rijdt BMW, dat gaat bij ons prima samen op de oprit en veel duitser dan dat kan niet he
@onlycocksdriveaudi:
Ik zou niet weten hoe ik door zou kunnen hebben wat jij op je oprit hebt staan.
Je comment in samenhang met je nickname gaf mij het idee dat je het niet op duitse wagens hebt.
Mijn excuses.
@rikus: Ehh mijn Avatar bijvoorbeeld?
@onlycocksdriveaudi:
Ik surf mobiel en zie geen avatars, helaas.
@rikus: hij rijdt taxi… (sorry flauw grapje. MB’s zijn tegenwoordig steeds meer ok)
Waarschijnlijk hammond clio, clarkson DS3 en may de Abarth
@luis: May heeft ’n hekel aan de Fiat 500. Ik denk eerder dat Clarkson in die 500 Abarth zal rondtuffen. Voor May gok ik op de Citroën en Hammond de Clio.
@luis: Nahh denk dat Hammond de DS3 doet, Clarkson de Abarth (Italiaans he) en dan May de Clio omdat die het meest gay is =P.
Over die McLaren, eerst zien dan geloven!
@Sciurida: Clio RS Cup gayer dan een 500C? Pur-lease :D
Dus die Mclaren is amper 2 seconden trager dan Michael Schumacher in een Ferrari FXX op slicks? En dan in gedachte houdend dat de MP4-12C vergeleken wordt met een 458. Lijkt me sterk.
Clarkson DS3
May Clio
Hamster 500
@SCscreamGT2: denk may en hamster andersom, dus:
jezza DS3
cpt slow 500
hamster clio
@bigcar: dat lijkt mij ook. Clarkson heeft al eens eerder aangegeven de DS3 een leuk speelgoedje te vinden en May voelde zich ook al thuis in een panda (en dus ligt die 500 wel voor de hand voor hem).

Top Gear, altijd leuk vermaak voor de zondagavond :D
@Griffin: Maar May zei ook dat hij de 500 niets vond.
@Northwestern: Daarom!
Oeps, dan mag ik wel opschieten om de boel naar digitaal over te zetten dankzij die [email protected] ziggo.
En ja ik denk dat de nieuwe Stig veeeel beter is dan Ben Collins. Dat is alleen al te zien aan de betere tijden die de gasten neerzetten.
@midasracer:
Heb ik net gedaan… puur vanwege deze reden.
@sjazz: En let op, binnenkort gaat Ziggo je bombarderen met “prachtige” aanbiedingen om je nog wat meer geld uit je zakken te kloppen, of toch een kleine extra bijdrage voor het digitale pakket. Ze weten gewoon dat BBC2 veel wordt bekeken en hebben hem daarom uit het analoge pakket gedonderd. In Limburg hebben ze het andersom gedaan. Daar kijken veel mensen naar Duitse zenders en die zijn er dus allemaal uit, terwijl BBC2 in het analoge pakket blijft.
@midasracer: nope… ik woon ook in Limburg (regio Weert) en daar ging BBC2 er ook uit.
@sjazz: O dat is triest. Ik had op een forum gelezen dat ze daar BBC2 erin lieten. Overigens zijn de programmaraden aan het punken want Ziggo negeert hen (blijkbaar wettelijk) advies. Ik heb in ieder geval een klacht ingediend bij Ziggo, maar kreeg als enige reaktie “3maal sorry” (en was waarschijnlijk cynisch bedoeld).
Lekker zo’n Clio!
DS3: James May.
Clio RS: Jeremy Clarkson.
500C Abarth: Richard Hammond.
Niemand die het heeft over de lelijke groen op de Clio?
bah bah.
Fel geel zou veel beter staan dan…
@ Alpinaa

ja oke thanks;; maar wij krijgen over paar maanden toch wel weer normaal top gear seizoen?
Wedden dat de Clio verkozen wordt tot beste, niet alleen vanwege de wegligging, maar ook de kosten. De RS182 was al ‘het meeste plezier voor het minst’ bij de Clio III Cup zal het niet anders zijn.
Euro-Chique, zal ze dat noemen.

Dat Abarthje komt wel ferm achter qua power. Durf wedden dat May er weer mee opgezadeld zit. Hij heeft z’n voorliefde voor het (ge)bakske al eerder uitgesproken…
@Esprit_de_Flandre:

Heeft May de standaard 500 niet met de grond gelijk gemaakt (zie Boedapest challenge) en Clarkson heeftnet zijn voorliefde voor de 500C uitgesproken volgens mij (zie zijn review).
@SHFT: Euhm… Tja, het zou kunnen dat ik dingen door elkaar sla. Bwoa, we zien wel…
de ultima gr is ngaltijd sneller en goedkoper !
zeker als je hem in handen van de stig zou geven!
Word een leuke uitzending!
Ik vind de Abarth 500 zoooooooooo gaaf he! Klein, krachtig en een heerlijk uiterlijk. Zou deze dan ook het liefst willen bezitten, hoe gay de auto ook is volgens de ‘experts’ hier.
@BmwMPower: Het leest en klinkt ook wel erg gay zoals jij dit beschrijft…..
kan nog wel 20 foto’s bij plaatsen als jullie willen.
@Fiskmas: GRAAG!
Moeilijk vet kenteken op die Clio! :D
@RickB: Idd. Maar wat een gare kleur. Alsof hij te lang in de zon heeft gestaan!
TG <3 MP4-12C is ugly anyway...
Ik heb de Clio RS en de DS3 Racing gereden. Clio wint.. DS3 Racing schijft de snel over de voorwielen en heeeel sportief vond ik het allemaal niet. De Abarth zal het ook leuk doen maar zitpositie is gewoon kut in zo’n 500
Het was trouwens:

JC: DS
RH: Fiat 500 Essesse Cabrio
JM: Clio Club Sport
TIP: kijk op maandagavond Topgear bij canvas. Zonder irritante reclame.
@taxman: zit daar wel ondertiteling bij dan? :D
@taxman: Op canvas is het nooit de volledige aflevering….
Het duurt op canvas maar 50 min terwijl de afleveringen op BBC2 60 min duren…..
Heb zo eens naar de Polar Special gekeken op canvas en al de grappigste stukken (voor mij persoonlijk dan) waren eruit geknipt….
Niet dat de Abarth ineens het snelste wordt maar het is een 500C esseesse, die heeft 160 pk en niet 140 zoals in het stukje staat!
Dit MOET ik zien!:D:D
Hmm ziet er een zeer interessante test uit… Wil ik zeker zien!
Leuke test lijkt me dit.
Een vriend van me heeft een Clio RS gehad. Kon je echt veel plezier mee hebben. Dat wagentje heeft een hele goede wegligging. En je kan hem lekker doortrappen tot 7500 toeren, dat kan tegenwoordig niet meer met al die muesli auto’s met turboblokjes.
op de nieuwe foto’s is te zien dat Hammond de Clio doet, JC de DS3 en May de 500.
@The360box: moet nog maar eens goed kijken may doet de clio en hammond de 500 ;)
Die Abarth rijdt het beste van de drie. Wat een bommetje!
@vanquishs: Ooit in een DS3R gereden?
@The360box: En uiteindelijk kom je toch bij de Clio RS uit als beste hothatch…
Zit ik rustig op terrasje in lucca, komt de abarth voorbij scheuren, zover het gaat tussen het winkelend publiek, zonder afzetting of vooraankondiging, gevolg door een oud klein pickupje met cameraman staand achterin. Ik ben erg benieuwd naar de beelden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).