15-jarigen mogen toch werken in tankstationshops

Auteur: , 25 Reacties

Puber jongens en meisjes let even op! Dat vakantiebaantje in de tankstationshop bij jullie in de buurt mag gewoon. De Arbeidsinspectie besloot eerder dit jaar nog dat 15-jarigen niet in tankstationshops mogen werken, maar heeft op nadrukkelijk aandringen van BOVAG Tankstations en Beta toch groen licht gegeven. Wel worden er strikte eisen gesteld aan de arbeidsomstandigheden van 15-jarigen in tankstationshops.

Eerder dit jaar was de Arbeidsinspectie van mening de veiligheid van jongeren onvoldoende gewaarborgd is en wees op mogelijk gevaar van agressie en geweld bij tankstations. Dat was tegen het zere been van brancheorganisatie BOVAG Tankstations die van mening is dat de werkomstandigheden in een shop van een tankstation wezenlijk niet anders zijn dan die in een willekeurige supermarkt of drogisterij. Bovendien zijn de tankstations zeer goed beveiligd en daardoor zeer veilig. De 15-jarige komt ook absoluut niet in aanraking met LPG, om een voorbeeld te noemen, want dat ligt immers ver buiten de shop opgeslagen, aldus BOVAG Tankstations.

De Arbeidsinspectie heeft gehoor gegeven aan de bezwaren, maar heeft wel bepaald dat de jongeren altijd onder toezicht van een volwassene moeten werken en er mag geen sprake zijn van enige gevaar. Dat laatste lijkt me een nogal absurde eis, want een ongeluk zit doorgaans in een klein hoekje, maar men doelt daarbij vooral op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. De Arbeidsinspectie behoud zich wel het recht om bepaalde tankstations als onveilig te verklaren voor 15-jarigen. (via: bovag)25 reacties

als ik nu 15 was geweest had ik het wel geweten…. Niet in tankstation werken!!!!
@Lennrt: Jij bent meer van het type vakkenvuller?
@eddygolf:
Lol
@eddygolf: meer type horeca
@Lennrt: hoezo..?? wat is er mis met werken in een tankstation..??
@bigcar: lijkt me vrij saai, achter z’n glasplaat staan brandstof (uiteraard), sigaretten en van die verlepte bosjes bloemen verkopen. maar soms wordt het wel spannend hoor, dan koopt iemand een gehaktstaaf
@Lennrt: is best makkelijk geld verdienen hoor! Je hoeft weinig te doen, het betaalt prima en je hebt contact met veel verschillende mensen! (Wij hebben geen glasplaat, dat lijkt me inderdaad veel minder leuk als je dat hebt)
@magetwan: makkelijk en weinig doen; klinkt als saai.
@Reinbergen: je ziet wel de hele dag auto’s voorbij komen, lijkt me niet zo’n probleem..?

Meestal – jammer dat je onder toezicht bent – kun je dan gewoon op je Iphone iets gaan doen ofzo, of de computer als die er staat. Wat je anders moet doen.. iets nuttigs ja: naast dat je achter die kassa moet zitten kun je vast ook wel wat schoonmaken ofzo. Lijkt me niet zo’n probleem?
Ik werk nu ruim 2 jaar bij een tankstation (vanaf mijn 18de). Toen ik ging solliciteren werd de eis gesteld van minimaal 18? Ik betwijfel of 15jarigen nu veel aan het werk kunnen bij tankstations, absurde eisen.
nou en .. als 15 jarige werk je toch zwart ..
@lincoln: oh ja?
@AMV8Bart: nee?
@AMV8Bart: Neem jij genoegen met minder dan 3 euro per uur dan?
@Northwestern: Dat wil dan nog niet gelijk zeggen dat de baas daar ook mee akkoord gaat. Als je een boete krijgt ben je best flink de klos…
@mrdjm: meestal is je baas dan de klos wanneer je minderjarig bent, lijkt me.
@mrdjm: Dat gebeurd alleen als de belastingdienst je moet hebben. Om één zwartwerker gaan ze zich niet druk maken.
Jippie.. dan zouden ze 3 uurtjes op een dag kunnen werken en dat nog niet eens ’s avonds. Goed te combineren met school dus! Zo was het in ieder geval in een supermarkt..
Mijn vrouw is filiaalhoudster bij een grote winkelketen, maar 15-jarigen mogen absoluut niet achter de kassa.
Lijkt me sterk, dat het bij tankstations dan wel mag.
@willemseles: waar lees jij dat ze achter de kassa moeten staan?
@willemseles:

Bij mij in de buurt werken zelfs 13 jarigen bij tankstations en die staan achter de kassa met hun blackberry te spelen.
Heb ook enkele jaren bij Tankstation gewerkt, achter de Kassa. Jongeren onder de 18 mochten er wel werken maar niet achter de kassa, wat blijft er dan over? Er zat een carwash met service bij.
Broodjes smeren, wc schoonmaken, snoepgoed en drinken bijvullen, pornoboekjes recht leggen. Emmers met water bij de pomp bijvullen, prullenbakken legen… Plenty te verzinnen zonder ooit met een kassa in aanraking te komen.
@autoblog
ben je dit teweten gekomen door een artiekel te lezen in Big Whoop Magazine?
Heb van van 14e tot mijn 17e op een klein pompstation gewerkt waar ik de pompbediende was. Erg leuk werk, wel een keer benzine in een Mondeo diesel gegooid, das was niet zo’n succes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).