Even opfrissen: Ferrari’s plannen voor de komende tijd

Auteur: , 25 Reacties

Niet al te lang geleden werden we verwend met de Ferrari FF, en op de IAA in Frankfurt maakt, als het goed is, een open Ferrari 458 (met hard top) zijn opwachting. Hiermee kan de F430 Spider eindelijk met pensioen. Maar de mannen uit Maranello hebben meer noten op hun zang: een overzichtje.

Ten eerste de 599 GTB. Volgend jaar lanceert Ferrari zijn opvolger, die nu alleen nog maar bekend is onder zijn codenaam, F152 (de FF had de code F151). Het concept blijft gelijk: een achterwielaangedreven tweezitter met een dikke V12 voorin. Als alles goed gaat kunnen we deze in maart 2012 in Genève tegemoet zien.

De 458 Italia krijgt zijn onvermijdelijke ultra-hardcore broertje in de vorm van een Scuderia. In 2013 moet deze een feit zijn, en aangezien de ‘normale’ 458 al 570 pk ophoest, zal de extra lichte 458-met-strepen wel heel rap richting de 600 paarden lopen.

In 2014 krijgt de gewone 458 een facelift. Een model dat ook een facelift krijgt is de California, in 2013. Zullen we de gestapelde uitlaten nog terugzien?

We hebben het lekkerst voor het laatst bewaard: het klapstuk van Ferrari, de Enzo-opvolger a.k.a. de F70 a.k.a. ik-heb-geen-idee-hoe-hij-gaat-heten-want-Ferrari-is-altijd-zo-verdomde-goed-in-het-afschermen-van-zijn-nieuwe-modellen. In 2012 moet hij er staan, en wij zijn razend benieuwd! Naar alle waarschijnlijkheid ligt er een atmosferische V12 in, en moet de extra performance meer uit gewichtsbesparingen dan uit extra pk’s komen. Ter referentie: de Enzo heeft er 660.

Hiermee hebben we het belangrijkste Ferrari-nieuws wel gehad, of schudt Ferrari nog iets hybrides uit zijn mouw? Of misschien een V6? Time will tell. (via Automotive News)25 reacties

Nieuwe Enzo/70 kan leuk worden ,hoop dat ze weer een echte Ferrari maken.
@norge: ja man… (wtf lul jij nou weer)
@Stopwearingpants: kan nou niet elke Ferrari geslaagd noemen wat uiterlijk betreft .
@Stopwearingpants: Wat lul jij nou weer?
Bedankt voor de fresh up! Ben benieuwd naar de facelift van de California. En uiteraard de 458 Scuderia
ik ben echt benieuwd naar de opvolger van de Enzo.. kan niet wachten! ik vind trouwens (net als op plaatje bovenaan) de velgen bij Ferrari wel wat magertjes..
@dennisr: vind ik juist mooi … Niet van die schreeuwerige sjonniedingen !
integralechubasco
de SA aperta heeft al het blok en de pk’s van de GTO…
@integralechubasco: Gelijk heb je. Ze zullen bij AB nog onder de indruk zijn van de Lambo-rijtest.
Wakker blijven jongens van AB! (en meisjes ook)
@ericc: Inderdaad ja, zat even te pitten. Is aangepast, bedankt voor het scherp houden!
slechte fotoshop van die 458 italia kijk door de voorruit en je ziet het dak nog
@toontje96: Ja ook echt.
@toontje96: haha scherp hoor, was mij niet opgevallen
Opvolger van de enzo : de super enzo, krijgt een 12 cilinder 650pk en een kers systeem. Daarmee kan nog eens 100 Pk extra gegenereerd worden
ik snap niet waarom ferrari nog nooit een v10 in een productie auto heeft gegooid.ze hebben alles wat los en vast zit gewonnen in de f1 met een 10 cilinder je zou toch zeggen 1+1= of niet dan
integralechubasco
@bmwpowerm5: v10 is onnodig… v12 gaat een lange geschiedenis aan vooraf en is voor de meest complete en veeleisende modellen… voor compacte ‘contemporaine’ modellen is er de v8… Komt niet aan kracht tekort. Hij draait een aardig toertje mee als je het vergelijkt met de bmw 5,0 v10. 70 pk meer en 0,5 liter en 2 cilinders minder. voorlopig zit daar voor ferrari niks tussenin…
Een atmosferische V12, yummy :-)
Het lijkt of Colin Chapman al die jaren gelijk heeft gehad. To add speed, add lightness
Kan niet wachten op de op volger van de 599 GTB en de 458 scuderia. Maar waar ik het meest naar uitkijk is de enzo opvolger. Ferrari zal ongetwijfeld weer zijn concurrentie voorbij vliegen met alle technische innovaties.
Ik hoop dat de F70 een F40 2.0 wordt.

Lekker spartaans maar bloed snel en o zo mooi.
-edit: nutteloze bijdrage-
Hopelijk krijgt de 458 Italia spoedig een opvolger zodat de prijzen voor 2dehandsjes omlaag gaan en ik er hopelijk één voor een zacht prijsje op de kop kan tikken. Huidige prijzen zijn echt belachelijk!
Yup ze doen maar want ze doen het toch wel goed. Die hard-top 458 wil ik best wel zien!
Heerlijke auto die 458 , heb er vorige week een half uur in gereden in maranello.
En tevens ook nog een bezoek gedaan aan ferrari museo .
Als je tog in de beurt bent kan je ook net zo goed even langs pegani gaan , zo gezegt zo gedaan.
Geweldig allemaal.
De 458 ziet er echt wel stoer uit maar die FF….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).