Is Muller geld voor Saab aan het zoeken in Brazilië?

Auteur: , 32 Reacties

Het leven als CEO van een automerk brengt je nog eens ergens. Nadat Saab's eindbaas Victor Muller eerder opzoek ging naar vers investeringsgeld in Rusland en China schijnt hij nu in Brazilie geweest te zijn om aldaar te praten met een rijke en mogelijk geïnteresseerde investeerder. En dat geeft de Saabsoap plotseling weer een verrassende wending.

Even een korte samenvatting van de Saab-gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Het geplaagde automerk zit nog steeds te springen om het nodige kapitaal want eerder werd bekend dat ze de lonen van 1.600 kantoormedewerkers niet meer konden ophoesten en ook de fabriek in Trollhättan staat nog steeds heel erg stil. Afgelopen vrijdag werd op het laatste moment echter een faillissementsdreiging voorkomen toen Swedish Automobile alsnog het geld bij elkaar had gekregen voor in de loonzakjes. In de tussentijd zijn er in zowel België als Amerika Saab-dealers omgevallen of hebben ze het vertrouwen verloren in het merk, en vannacht dook het bericht op dat Victor Muller in Brazilië gesprekken voert/heeft gevoerd met een potentiële geldschieter.

Met wie VM om de tafel heeft gezeten is niet bekend, maar de Zweedse zakenkrant Dagens Industri meldt dat het met een rijke partij was die interesse zou hebben om Saabjes in Brazilië te produceren. Dat schijnt goedkoper te zijn in verband met de torenhoge importkosten op auto’s van buitenaf. Zodra hier meer over bekend wordt houden we jullie uiteraard op de hoogte.

Vandaag is Victor Muller in ieder geval weer in Zweden om morgen weer verder te overleggen met vakbonden. To be continued…32 reacties

Slim van müller kijk maar nasr de vw fox, die is ook in brasil gemaskt
@tzr4race: en dat was zo’n lekker succes in Europa? De Fox is bij ons compleet geflopt.

De ongunstige wisselkoers en “vieze” motoren hebben de Fox in Europa de das omgegaan.
@robbie: waaruit vanzelfsprekend volgt dat een in Brazilië gevestigde fabriek niet in staat is om cleane motoren te bouwen? Zelfs niet als ze de technische handleiding daarvoor krijgen van het hoofdkantoor?
@BaRa: hoor je mij zeggen dat ze dat niet kunnen? Ik geef alleen maar aan dat de Fox geflopt is in Europa omdat er geen schone motoren leverbaar waren. En daarom was de Fox veel en veel te duur in Nederland.
http://www.nu.nl/auto/2375815/vw-fox-verder-uitgekleed.html

De Fox was misschien prima voor een land als Brazilië, maar compleet ongeschikt voor Europa.

Overigens heeft dat verder helemaal niks te maken met de eventuele plannen van Saab om auto’s te bouwen in Brazilië voor de lokale markt.
@robbie: Ik moet steeds aan de geflopte Fox denken als ik marketingpraatjes hoor van merken (m.n. Ford) over “Global cars”. Dat is een term om goedkoper auto’s te maken door gewoon niet meer naar werelddeel/regio te differentiëren. En dat is prima voor zolang andere werelddelen europese auto’s door de strot geduwd krijgen :) Maar ik ben bang dat wij meer “Foxjes” krijgen… ?
@robbie: context, Robbie, context. Kennis hebben is een ding, ze weten etaleren op het juiste moment is iets helemaal anders. Als iemand zegt dat de Fox in Brazilië gemaakt is, dan heeft hij gelijk. Punt. Daarop ingaan door te verduidelijken dat de Fox commercieel de mist is ingegaan, brengt een hele ketting aan associaties op gang die jij misschien niet bedoelt hebt, maar wel veroorzaakt hebt. Weten is goed, weten wat je precies wel en niet moet schrijven nog beter.
@robbie: Geflopt in Europa ja, maar niet in Brazilië…
En nu allemaal! Braa-siill: ja-la-la-la-la-la-la-laaaaaa, ja-la-la-la-la-la-la-laaaaaa, ja-la-la-la-la-la-la-laaaaaa Bra-siil
@sir_smokalot: Juist, eerste wat ik dacht. tjalala lalada
– ze kunnen het personeel niet betalen
– fabriek staat stil

= FAILLIET
Wordt niet goed van die Saab berichten. Is het nou een keertje klaar? Saab is failliet, alleen ze willen het zelf niet onder ogen zien..
Leuk er is een link naar mijn bericht op SaabsUnited: “zowel België als Amerika Saab-dealers omgevallen of hebben ze het vertrouwen.”
@joppevr: Alleen die “vertrouwen” link doet het niet. Verwijst naar een 404 pagina.

OT: Ik ga er niks over zeggen. Ik zie het allemaal wel. Ben het met MLTB eens. Ben een beetje Saab moe. Er komt geen concreet nieuws. Het is alleen maar sprokkel hier, sprokkel daar, wel starten, niet starten, wel geld, geen geld, die doet moeilijk, dat doet moeilijk, etc. Het duurt mij te lang.

Het is inderdaad een soap. En die gaan langzaam. Als je GTST 2 maanden hebt gemist en je kijkt 2 afleveringen ben je weer bij.
@Freewarefreak & @joppevr: Het lijkt er inderdaad op dat SaabsUnited weer eens aan censuur doet en artikelen van hun site haalt. Niet echt sjiek lijkt mij zo.

Zeker teveel negatief commentaar…
@robbie: Nee robbie ik heb het artikel er zelf afgehaald
@joppevr: je weet dat zoiets een doodzonde is onder bloggers? Lekker je sporen uitwissen en dingen onvindbaar maken. Ook verwijder je op zo’n manier allerlei comments.

De “schade” die je hebt aangericht (ik neem aan dat je het daarom hebt verwijderd) is toch al geleden. Je kan dan beter een update plaatsen onder je oorspronkelijke artikel.

Er is niks zo zwak als artikelen verwijderen.
@robbie: man toch, waar heb jij stokebrand leren spelen?
Is die rijke Amerikaan van vorige week al weer verdwenen dan?
@bobb: jij weet zeker niet dat Brazilie ook in Amerika ligt. Amerika is namelijk een continent (bestaand uit Noord- en Zuid-Amerika). Jij bent waarschijnlijk in de war met de Verenigde Staten van Amerika. Een van de landen die op het continent Amerika ligt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Amerika_(continent)
@robbie: Ja, maar de enige die zichzelf ‘Amerikaan’ noemt, en zich zo laat noemen, zijn inwoners van de USA…
@robbie: wis morgenvroeg die stempel eens van je voorhoofd, Robbie. Je weet wel, die die zegt “ik ben een zeurkous”. Tenzij je grappig probeert te zijn, maar iemand die zo hard op internet-etiquette hamert (“je mag geen berichten van blogs verwijderen!”) zal wel weten dat je bij humor op ’t internet de zaken moet verduidelijken. Geen humor, dus?
@bobb: Jawel maar dit speelde toch vorige week al?
nu weer brazilie.. ok.. nouja als het dan wel lukt met saab waarom niet.. ik denk nog steeds dat saab failliet gaat maar ben benieuwd..
Saab wordt nog een multinationaal merk. Zweden, Nederland, Rusland, US, China, Brazilië…

Nu nog even naar India en Congo en over een jaartje of 10 zijn ze groter dan VW…
Hij zoekt alleen maar geld voor zichzelf, laat Saab maar een natuurlijke dood sterven, dan hebben wij het gehad, het wordt toch nooit meer wat. Hoe goed bedoelt ook, het werkt allemaal niet, Saab is Saab toch al niet meer, daar heeft GM al voor gezorgd.
@Orichy: Idd, Muller werkt alleen voor zichzelf. Daadwerkelijk de situatie beter maken is hem nog nergens gelukt. Er worden nu onnodig een hoop mensen aan het lijntje gehouden.
‘The Never Ending Story’
Een Saab met die Braziliaanse koplampen: Waar kan ik inschrijven? ;-)
Weer zo’n sfeerverhaal met niet geverifieerde informatie. Of Saab nu wel of niet blijft bestaan hangt niet af van dit soort schrijvers. Saab vliegtuigindustrie is druk bezig in Brazil, maar die heeft niets te maken met de automobielfabriek. Een broodje Aap verhaal dus.
Hoeveel geld is er al niet ingepompt?
Het word een beetje zielig zo langzamerhand; wie geloofd er nog in als die lange meneer uit Holland langs komt met mooie verhalen voor weer 50 miljoen?

Ergens moet je toch gewoon met al die opgehaalde miljoenen weer gewoon auto’s gaan maken?
Een verse 9-3, een Golf-klasse autootje, een 9-4met dieselmotor….

Kom op nou, doe eens wat anders dan alleen dit gezannik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).