Gaat Porsche ook Chinese designers aannemen?

Auteur: , 39 Reacties

Mercedes is inmiddels al druk bezig met het rekruteren van Chinese designers, dus waarom zou Porsche dat niet doen? De Chinese markt wordt immers steeds belangrijker voor Westerse premium merken en dan kan je er maar beter voor zorgen dat je modellen in China een beetje in de smaak vallen.

Bij het ontwerpen van de huidige modellen houdt Porsche al uitgebreid rekening met de “eisen” van Amerikaanse klanten (denk aan grote cupholders), maar gezien het feit dat er in China steeds meer Porsche’s worden verkocht en die markt dus steeds belangrijk wordt is het niet onverstandig om te luisteren naar de wensen van je klanten. Binnen 2 tot 3 jaar zal Porsche in China namelijk al net zoveel auto’s verkopen als momenteel in de VS. Vorige maand verkocht Porsche bijvoorbeeld in China 2.484 auto’s (5x meer dan het jaar daarvoor) en in de VS werden in juli 2.768 Porsche’s verkocht.

De afgelopen jaren zijn we er al achter gekomen dat Chinezen een nogal aparte smaak hebben als het op het design van auto’s aankomt, dus ik vrees het ergste voor de toekomstige Porsche’s. Of kan het alleen maar beter worden als Chinezen zich er mee gaan bemoeien? (via: autonews.com)39 reacties

Aangezien alles tegenwoordig wordt ‘ver-Chineest’.. Vote for Chinese queen..

http://www.wired.com/images_blogs/photos/uncategorized/2008/01/26/pixelscared.jpg
@bosnialove: Gdvr…! :x Dat is geen prettig plaatje om tegen te komen als je naar beneden scrollt… :lol:
@bosnialove: Hoe zit het met Nederlandse ontwerpers met een Chinese afkomst?

In 2010 impressie van de 3 serie touring 2013 model

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/69412_459008395848_550705848_5990570_7940781_n.jpg
@jzaero: Niet slecht. Van wie is die?
@Esprit_de_Flandre: Van mij ;) Ik heb wel meerdere ontwerpen van onder andere een nieuwe Quattroporte, Ferrari 599-4deurs, BMW M1 opvolger en nog wat leuke auto’s liggen maar die zijn niet allemaal openbaar geupload. Momenteel werkende aan een impressie van een jacht.
@jzaero: Smijt ze maar allemaal een keer op het interweb. Ziet er echt goed uit jongen…
goed idee!
als het maar een goede is toch?
ik vind de turbo s china edition mooier als de gewoone turbo!
@volvomaster1: Het is mooier DAN, en “gewoone” schrijf je met één O
@Ruben00:
stoer hoor!
@volvomaster1: Doe het voor de rest van je leven het nu maar gewoon goed :P
Porsche (VAG) kan natuurlijk geen kopiepapier tekentafeljongens van VAG gebruiken . Er moet wel wat ontwikkeling in een 911 zitten :twisted:
Dat zijn dezelfde aantallen in de VS en China, klopt dat?
-edit: China: 2.484, VS: 2.768-
@Teerdz: nee, 2768 in de USA, but who cares but us?
JAMAAR NEE! porshe is duits en moet duits blijven!
@love4sportcars: het is PORSCHE geen porshe
@volvomaster1:

een paar reacties terug kat je iemand af omdat hij je verbeterd. en nu doe je het zelf… -.-
@love4sportcars: dat ze een chinese ontwerper hebben wil geen fuck zegge over hoe duits ze zijn..
@love4sportcars: Geen enkel merk is meer puur hoor, elk merk heeft wel te maken met ontwerpers/fabrieken en boven al invloed van andere landen.
De nieuwe Cayenne vind ik er al aziatisch uit zien.
De oude had meer een eigen gezicht.
De 911 zal wel zijn eigen gezicht houden, maar de rest wordt aangepast aan de markt die het meest oplevert.
In dit geval China dus, China neemt de economische wereld over.
Ik studeer al chinees, dus ik ben voorbereid.
@amateur: da’s wel slim! Ik werk al een tijdje, maar het is dat mijn werkterrein niet buiten Europa ligt, anders had ik het zeeeeker ook gedaan!
Tja het zou natuurlijk ongelooflijk dom zijn om de wensen van de grootste markt ter wereld te negeren… Dus aan alle nono jongetjes die nu gaan roepen ‘neee, niet doen!!!’: zo werkt het in de grote mensen wereld…
hadden ze die nog niet dan? kan wel in tranen uitbarsten. die chinezen kijken eerst naar een bloem en dan gaan ze tekenen, en dan krijg je van die ontzettend lelijke auto’s. gelukkig bij nieuwste generatie cayenne alleen nog maar de achterkant. wat moet het in hemels naam worden met de nieuwere Porsches
een volk dat bekend staat om dingen EXACT na te maken van origineel
+
een merk dat bekend staat om auto’s EXACT na te maken van vorige model
=
geen enkel verschil…
@smeck: LOL!
eigenlijk is een chinees perfect voor porsche toch ? een chinees kan alleen kopiëren, en al die 911’s lijken ook op elkaar dus kan een chinees dat prima door kopiëren
@dennisr: Dat zegt smeck net, duh…
@amateur: niet gelezen.. boeiend..
Waarom moet je toch in elk land je ‘designers’ hebben? Volgens mij ging het in het begin al mis met de 911 dus dat zal het nu ook wel weer worden.
Als ik de nieuwe Cayenne bekijkt zou ik denken dat die Chinese designers er al zitten…
@sacha: Het begint een beetje op mercedes te lijken.
@sacha: de reden voor de spleetoog achterlichten in de nieuwe 911 is me nu ook duidelijk. Dat vinden de Chinezen mooi.
Ik snap dat ze chinese designers inhuren die. Ze zijn net zo goed in kopieer en plak werk als bij Porsche zelf, misschien wel beter!
Als je het mij vraagt zeg ik nee. Porsche is een Europese merk en moet het ook blijven. Ga niet zonodig je identiteit veranderen omdat je zonodig meer Porsches wil verkopen in het Oosten. Jammer zou ik het vinden
@agera: Ze zijn ondertussen om diezelfde reden die je noemt veranderd van een sportwagenmerk naar een SUV-merk, dus waarom niet?
Yeah right, Porsche en chinezen aannemen.. Er werken praktisch ALLEEN duitsers daar (aan den lijven ondervonden), de voertaal is er duits, een chinese designer kan het dus wel vergeten, aangezien de meesten niet uitblinken in ander talen als chinees, laat staan duits. En waarom zouden ze eignelijk chinezen aannemen. Chinezen willen juist Duitse auto’s omdat dat nou eenmaal extra status geeft..
@drivvennet: Porsche zal ook wel niet rechtstreeks Chinezen aannemen. Ik denk eerder dat er een grote VAG-studio komt in China, waar een paar honderd ontwerpers en ingenieurs zullen werken, die zich vooral zullen bezig houden met het ontwikkelen van VW/Skoda/Audi/nieuw Chinees VAG-merk, specifiek voor de Chinese markt, en dat die ook wel eens een paar ideeën voor Porsche op papier zullen zetten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).