Designbaas downplayet mogelijkheid op V6 in Kia GT

Auteur: , 22 Reacties

Ik denk dat de hele wereld wel enthousiast was over de GT, Kia's vierpersoons performance-concept dat in Frankfurt aan de wereld werd getoond. Hier speelde bij mee dat het een eerste stap was voor een merk dat nog geen modellen heeft in het écht sportieve segment. Of hij in productie gaat is nog helemaal niet zeker, maar designbaas Peter Schreyer schaaft er alvast de scherpe kantjes af voor het geval dat.

In een interview met AutoExpress geeft hij aan dat de 400 pk sterke 3,3 liter V6 (of in ieder geval een soortgelijk blok) nog helemaal geen zekerheidje is. Voor hem zou de GT een hit zijn met elk type motor er in. Zucht…marketingzucht…Nee! Met een 1.0 driepitter uit een Picanto wordt deze auto geen hit, meneer Schreyer:

“I think done in the right way, with a smaller engine or hybrid technology, it would work. It would still be fast, but return good fuel economy, too.”

Want als volumemerk wil je per slot van rekening wel spannend zijn, maar ook weer niet té spannend. Hoewel, grote broer Hyundai doet t ook gewoon met de Genesis Coupé, dus waarom Kia niet? Wat moeten we hier nog op zeggen? Weinig, we geven het woord aan Senor Chang. Take it away, Chang!22 reacties

ok..

heb bij dit ding meer zoiets van, eerst zien dan geloven..
Hij lijkt vanuit vooraanzicht wel erg op de one-77, of ben ik dat? http://cache.gawker.com/assets/images/12/2009/04/Aston_One-77.jpg
@magnus:
Ik heb hem live op de IAA mogen bewonderen, maar in het echt lijken de koplampen van deze GT écht in geen velden of wegen op de One-77 (die er ook stond). Eerlijk gezegd…
De overeenkomst die op de foto’s er lijkt te zijn is die gebogen lijn van opnderuit de bumper de koplamp in. In het echt zit dat witte flapje bij de koplamp ervoor en niet erin. Dat is opzich mooi, want dan kunnen ze dat er zo afknippen bij het productiemodel. Op deze foto zie je de ovcereenkomst, in het echt (en op de andere foto’s)totaal niet.
@stationcar: Dat luchtgeleidingachtige heeft een DS3 toch ook ? ;) Er zitten alleen ledjes in! :P
de nieuwe goedkope versie van de aston martin one-77?
@KD-Producties: zo, heb je die reactie helemaal zelfverzonnen? Knap hoor!
@Joost1990_2: verkeerde been uit bed gestapt?… heb het zelf verzonnen is gwn puur toeval……………
400 pk voor een kia … Het is maar wat voor persoon je bent als je soiets wilt kopen. Toch denk ik niet dat dit een succes wordt in EU en Amerika, de meeste europeanen en amerikanen willen natuurlijk duitse stuff als we het hebben over de 300 pk grens. En natuurlijk zeg het ff zelf: KIA …. De naam speelt ook een grote rol.
@amg77: In de US zijn ze niet vies van leuke Japjes. En aangezien veel mensen Japs, Viets en Kimmies gewoon één pot nat vinden, denk ik wel dat het succesvol kan worden daar. Europa wordt een ander paar mouwen natuurlijk…
Wat een mooi ding, wel inderdaad zijn de koplampen keihard geleend van de ONE-77. Maar hij mag van mij zo in produktie.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
mwa, niet echt iets voor Kia.
Kunnen ze beter een opgefokt autootje maken met +200 pk maken.
@fiets:
maken met +200 pk.
@fiets: Zoiets als de Juke-R, maar dan op basis van de Soul?
@Esprit_de_Flandre:
Ik denk dat ik dat maar terug neem, nu ik eens op Autowiki heb gekeken naar alle modellen van Kia.
Ze hebben geen model dat ze wel eens zouden kunnen opleuken.
Louter gebakjes en plastic SUV’s
@Esprit_de_Flandre:
Ik neem terug wat ik zei.
ze hebben geen modellen wat ze wel eens zouden kunnen opleuken, louter gebakjes en plastic SUV’tjes.
Ach waarom niet, je kunt de A5 toch ook met tokkie diesel motoren krijgen,dus waarom deze( overig schitterende) wagen niet?
De uiteindelijke productieversie zal wel een vier cilinder worden vanwege het mileu bla bla
Kia GT 1.4 CVVT met 109pk, is voldoende voor de gemiddelde Kia rijder … :-)
@rechercheur: Dus deze is voor de bovengemiddelde KIA rijder.
Hallo Aston Martin One-77…. LoL
lol 1.0 picanto motor.
Dit is meer mij reactie;
http://www.youtube.com/watch?v=wXw6znXPfy4

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).