Bugatti Veyron GS Vitesse Special Edition # zo veel

Auteur: , 39 Reacties

Nieuw exclusief evenement, nieuwe 'speciale' Veyron. Dat truukje kunnen ze nog wel even blijven volhouden.

Voor Monterey Auto Week, het evenement dat wordt bekroond met het Pebble Beach Concours d’Elegance, heeft Bugatti weer een van zijn Grand Sport Vitesse-modellen in een ‘uniek’ jasje gestoken. Er moeten er immers nog een hoop verkocht worden (een stuk of 90-100, als we goed geïnformeerd zijn).

Deze 1200 pk sterke Vitesse heeft een “Bianco and New Light Blue color scheme”, en werd geopenbaard tijdens het evenement “The Quail: A Motorsports Gathering”, waar ook zusje Lamborghini aanwezig was. De kleurencombinatie is gebaseerd op het roemruchte Type 37A uit 1928, die momenteel bij Jay Leno in de garage staat.

Afgezien van het kleurtje is de auto verder zoals elke andere Grand Sport Vitesse, dat betekent dat hij is uitgerust met een 7,9 liter (7.993 cc is volgens de Bugatti-marketingboys kennelijk plotseling geen 8 liter meer, het zal wel…) W16, die 1.200 pk (@ 6.400 tpm) en 1.500 Nm (@ 3.000–5.000 tpm) levert. De roadster haalt maximaal 410 km/u, tenzij je hem in “normal” handling mode zet, dan houdt de pret bij een karige 375 km/u op. Ja, het blijft behelpen…39 reacties

Lelijke editie. Overslaan.
Mag ik zeggen dat ik hem lelijk vind ?
@norge:
Van mij wel maar ik ga daar niet over.
Voor een Veyron vind ik het trouwens wel mooi.
@norge: Dat zeggen de meeste mensen ook van ene Hyundai, maar over persoonlijke smaak valt nu eenmaal niet te twisten beste Norge ;)
@norge:
Mag je dat zeggen? Ja, dat mag je zeggen…
@Hubert: is goed mart.
Kan me niet veel schelen wat voor een editie dit is… hoe meer Veyrons hoe beter.
kan ik ook nog ergens een ‘standaar” veyron bestellen?
@0800sjaakie:
Dat zou pas echt speciaal zijn…
Dit wordt wel heel uitgekauwd zo.
Ander velgje, ander kleurtje, ander stikseltje en hop een “special edition”!

Als ik een andere velgen onder mijn auto schroef is het nog geen “special edition”!
Ik vind het wel een mooie uitvoering, dat dan weer wel.
Dit maakt natuurlijk wel dat een standaard Veyron exclusiever wordt dan de speciale versies… Hebben ze marketinggewijs prima aangepakt bij Bugatti, zo rijdt iedereen wel met een speciale versie.
Vitessuhhhhh!!!! Lekker dan als je voetballiefhebber bent…
@HDM: oh, ik dacht dat alle Vitesse spelers er 1 kregen van hun Georgische suikeroom… ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: idd, volgens mij geeneens europees voetbal maar wel de dikste auto’s van de eredivisie… doen ze goed :D
De Veyron is gewoon geen interessante auto.
Snel maar niet mooi. Geen mega geluid.


En mocht die enkele Autoblog-lezer de financiële middelen hebben om er een te kopen?
Als je toch zoveel geld stukslaat, koop dan voor hetzelfde geld een Lamborghini, een Ferrari, plus een Maserati en nog een half dozijn leuke auto’s. Dat is pas cool.
@zdev:
Technisch vind ik het weldegelijk een interessante auto.
Esthetisch had het zeker beter gekund.
@zdev: Tuurlijk. Het verstand zegt om meerdere wagens te kopen met dat geld. Maar de meeste mensen zullen die wagen wel kopen uit het hart (of omdat ze heel graag opvallen). Het is wel speciaal om er één te kùnnen aanschaffen. En ze hebben zo ook al verschillende wagens. Dit is niet hun daily driver :) Als ik geld had zou ik persoonlijk een Agera kopen. Lijkt me leuke ervaring om hem te personaliseren vanuit de fabriek en hem eens te kunnen bezitten. Deze wagens zijn gewoon dromen van velen die jij weldegelijk kan bezitten als je het geld hebt.
@zdev: Volgens mij stond er laatst op het net dat de Veyron kopers zo’n 39 (?) auto’s hebben… stond overigens niet bij hoeveel ze er hebben gekocht na die Veyron.

De markt is vol met Veyrons, geen hond die daar op zit te wachten… daarom ook dit zielige leuren met die dingen. Kennelijk willn maar weinig mensen een auto die zoveel kost maar zo oninspirerend is bij normale snelheden
Maar de kleuren van Vitesse zijn toch geel en zwart? http://25.media.tumblr.com/avatar_6feb8634e3d0_128.png
Het is jammer dat ze hem gelijk een andere naam geven want bij een of ander budgetmerk noem je dat gewoon Scandinavian Blue bijv.
Bij Rolls Royce noemen ze het Bespoke, maar Veyron kopers zijn kennelijk niet creatief genoeg om zelf wat te verzinnen.
@sdk16420: haha dat is waar. Maar bij Bespoke zijn het ook vaak klanten die op de afdeling hun creativiteit eens beroep doen en daarna hun goedkeuring geven zonder zelf iets bedacht te hebben. Of die met een vaag ideetje op de proppen komen en dan doet de Bespoke afdeling de rest. Er zijn maar weinig klanten die alles helemaal opvolgen en zelf een hand nemen bij het personaliseren.
Feit is wel dat zij dan niet meer moeten beginnen leuren met hun model eens het af is.
Wat een lelijke kleuren. Zal wel goed verkopen bij sjeiks.
http://www.youtube.com/watch?v=TgoRXkaFsRQ
@SuperVeloce: meh duits!!!
@dieselzuigt: Tot nu toe beste review van deze top wagen. En voor een Nederlander is Duits toch niet zo moeilijk te verstaan toch? Tenzij je 10 jaar oud bent natuurlijk.
@SuperVeloce:
Helemaal met je eens! Eindelijk nog eens iemand, die begrijpt, dat er om ons heen nog andere talen gesproken worden dan alleen maar Engels.
Heb onlangs in Düsseldorf nog hartelijk staan te lachen bij een Bratwurstbude. Stond een jong Nederlands stel. Bestelden: “Two of them saucages, please”. Verkoopster: “Mit Brötchen?”. Hij: “No, with french fries”. Zij: “Mit Senf?” Hij: “What’s that? No, with mustard, please”. In één woord: Zielig gewoon!
Moet het toch ff kwijt: Wat was er fout aan ons onderwijs, toen je op de zesde klas van de lagere school kon beginnen met Franse les en op de eerste klas van de middelbare school met Engels en Duits? Toch echt een verarming nu.

OT. Ik vind zo’n Bugatti gewoon een icoon. Mocht ik niet weten hoeveel geld ik had, dan werd het een Veyron en never nooit geen Pagani, Lambo of wat dan ook. Laat me koud wat anderen daarvan denken. Ik koop alleen wat ik mooi vind.
@9000cse: Ik spreek persoonlijk naast Nederlands, ook Frans, Engels, Spaans en Portugees.

Duits vind ik gewoon een vreselijke taal, heeft niets met ontwikkeling te maken.
@SuperVeloce: Bedankt!
Zeg, wat kost dat setje velgen?

ik vinden die best wel heel erg leuk..
@dennisr: Wil je ze onder jouw wagen zetten? Wordt tegenwoordig nog wel meer gedaan :p
@adyton: Nou ik vermoed dat dit onder elke wagen wel staat, wat een prachtig setje :D
@dennisr: Als de eigenaar evenveel wil betalen vr die velgen als vr zijn wagen, dan zullen die er zeker onder komen :)
De ene special edition is al beter geslaagd dan de andere maar de creativiteit en oog voor detail toch schitterend
@speedie: Amen. Ik vind deze kleurencombo retevet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).