Jaguar XFR-S in al zijn blauwheid + video

Auteur: , 12 Reacties

Uiteraard was Grote Smurf ook aanwezig op de autoshow van LA. Dit nieuwe beest van Jaguar met 550 pk/680 Nm stond in al zijn blauwheid te pronken op de stand, en wij hebben een berg foto's voor jullie. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een gelikte video.

De XFR-S deelt onder zijn motorkap met gaten dezelfde 5.0 V8 die we al kennen van de XKR-S. De prestaties ontlopen elkaar ook niet zo heel veel. De 2-deurs XKR-S doet het sprintje van 0 naar 100 km/u in 4,4 seconden en de XFR-S doet er 0,2 seconden langer over (4,6 sec). De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 300 km/u.

Als we de XFR-S vergelijken met de BMW M5 dan zien we dat de Beemer 10 pk meer heeft en in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. Uiteraard zie de Jaguar er wel een stuk heftiger uit, kijk alleen al naar die achterspoiler.

Ik ben alleen niet zo’n fan van de 20-inch ‘Varuna’ wielen. Daar mogen ze wel iets anders voor bedenken. Voor de liefhebbers (en dat zijn we allemaal) heeft Jaguar ook nog een gelikte promovideo gemaakt. Die kan je bekijken op Autojunk!

P.S. Nog een geruststellende gedachte voor de muesliboys: De XFR-S is net zo (on)zuinig als de XFR.
12 reacties

hopelijk komt ie ook in Sportbrake en zonder picnicktafel
Een hele mooie promovideo !
En wat een geluid zeg !!! wow
Ik moet nu naar bed, maar ik begin al te dromen :)
Een smurfblauwe Jag-supersportsedan-met-taartschep en een oranje-met-zwarte-accenten Jag-roadster gebroederlijk naast elkaar. Wie had dit 10 jaar geleden verwacht? ‘The times, they are a-changing!’.
Echt een vette auto!
Als grote jag-fan, dit is niet geslaagd! Het spoilerwerk is net iets over the top, die surfplank staat hem niet en die velgen nog veel minder. Doet Ian Callum (die van A.M. met zn puist) zo z’n best en verprust zo’n andere designer dat helemaal imo! (wij hebben XF 3.0 met ‘gewone’ 19″, veel aantrekkelijker)
Ik vind ‘m niks. Jammer, want ze hadden best iets cools van zo’n XFR kunnen maken lijkt me. Zonder spoiler en met andere velgen zal ie er misschien al een stuk vetter uitzien.
Ik mis het rooie mutsje van grote smurf
Very nice! Ik prefereer deze boven de Duitse concurrentie, by far!
Geweldig geluid trouwens, doet me wat denken aan een oude Amerikaanse muscle car; en dat met een supercharger.
Ik vind hem maar niks, geen idee waarom, misschien omdat ie er iets te lief uitziet ofzo?
Doet me denken aan een Subaru Impreza, geen idee waarom. Het zal wel aan die mega vleugel liggen waarschijnlijk… Zonder spoiler vind ik hem een stuk vetter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).