Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder is bevestigd

Auteur: , 49 Reacties

Jaaaa, maximaal uitmelken die Gallardo!

In 2009 werd de eerste echte RWD-Gallardo onthuld en vernoemd naar Lamborghini’s meest heersende testrijder: Valentino Balboni. Tot op heden is een cabrioversie alleen nog uitgebleven. Maar niet voor lang meer, want de geruchten zijn waar: er komt een Lamborghini Gallardo 550-2 Spyder. Chapeau! Want achterwielaangedreven sportbakjes met een 5.2 liter V10 achter de voorstoelen en géén dak zijn nou eenmaal reden voor een feestje.

Definitieve specs zijn er nog niet en de informatie is nog summier. Maar volgens Teamspeed is de onthulling volgend jaar en wordt de auto “more demanding“, wat de PR-pipo’s van het Italiaans/Duitse merk daar ook mee bedoelen.

Het vermogen zal uiteraard op 550 pk komen te liggen en de sprint van nul naar honderd km/u zal niet veel langer duren dan de 3,9 seconden die de dichte versie er voor nodig heeft. Bovendien zou dit dan echt het laatste Gallardo-smaakje kunnen worden. In 2013 komt diens opvolger namelijk al: de Cabrera. Wordt vervolgd…49 reacties

Ze mogen nu wel met een echt nieuwe Lamborghini op de proppen komen….
@masterstig: Niet van Audi dus?
@norge: Nee, zeker niet.
@masterstig: Wat is er niet nieuw aan de Aventador dan?
@joosthoeve: Ik zei het niet goed, ik bedoelde een nieuwe Gallardo, dus meer dan een facelift.
@masterstig: ‘Some said he didn’t read the article and just posted a comment.’ Laatste zin ;)
@bloempot: Heb je het over joosthoeve of over mij?
@bloempot: Ik wist btw al dat er een nieuwe Lamborghini kwam (ik had het artikel echt gelezen hoor :D), alleen konden ze die wel wat sneller op de markt brengen en niet nog een paar ”speciale” Gallardo’s bedenken. De Gallardo bestaat al lang hé, ze hebben lang genoeg kunnen bedenken wat de opvolger zou worden (ca. 6 jaar), nu mogen ze die wel eens gaan produceren, kopers willen ook wel weer iets nieuws.
@masterstig: ik snap je, maar als groot bedrijf/merk probeer je altijd zo veel mogelijk winst te maken, en als dat moet door modellen uit te melken, waarom niet? Al vind ik wel dat Lambo nu overdrijft ja, maar ze moeten toch wat om de mensen tevreden te houden tot 2013?
Denk dat er na deze ook geen andere ‘speciale’ uitvoeringen komen, behalve nog die uber Gallardo, Sesto Clemento of Elemento, ben de naam vergeten.
@bloempot: Maar bij uitmelken kopen minder mensen zo’n model dan wanneer ze een heel nieuw fris model klaar hebben staan, Ze konden ook in die 6 jaar de opvolger klaar hebben, ze hebben meer dan genoeg tijd gekregen.
@masterstig: 6 jaar is toch helemaal niet lang in de auto wereld?
Waarom een product elke 3 jaar vervangen als het na 6 jaar nog modern kan ogen (via Facelift) en super rijd?.
@Donstil: Daar heb je gelijk in, alleen moet je zo’n model dan niet gaan uitmelken..
@masterstig: uitmelken? Kijk naar porsche die heb sinds 1990 nog geen ander model op de markt gebracht haha. Lambo is de laatste 8 jaar pas echt aan de weg aan het timmeren dus uitmelken zit er voor als nog niet echt tussen
gallardo meest succesvolle van die lamboo vind ik
dit valt toch onder ‘gay’ ?
@dennisr: Nah, niet echt :D.
@masterstig: noouuu, dat betwijfel ik ;)
@bigcar: Laat ik het zo zeggen, deze Lambo ziet er goed uit, of ik erin zou rijden…..nee dat niet ;).
@masterstig: eeuuuhhh… de gallardo vind ik lelijk ( achterkant) maar ik zou er sowieso niet in Zitten :P
@dennisr: Als je de juiste betekenis van het woord aanhoud wel ja.
@dennisr: jij ook al :P
@agera: ik persoonlijk niet zo hoor, bestempel een auto zoals deze niet zo snel als ‘gay’, maar ik dacht dat het zo hoorde hier om AB.. kan me nog een artikel herinneren dat cabrio’s gay zijn.. ach.. zal bij de 400pk wel ophouden?

@Donstil: Dat zal het zijn :P
@agera: :( ik vind persoonlijk de gallardo één van de lelijkste lambo’s ooit en wat mij betreft is het beter als dat ding zo snel mogelijk van de markt word gehaald, en dat ze bijvoorbeeld de betere murcialago gaan uitmelken, of nog beter: de avantador vereren [is gwn kunst!]
@dennisr: Cabrio’s zijn alleen gay als het de redactie uit komt.
Gelijk maar even gepre-ordered.
Eerlijk gezegd vind ik een Lamborghini minder mooi in cabrio dan andere merken, ik vind dat de auto dan direct zijn ‘strakheid’ verliest.
@bloempot: Dat geldt voor alle cabrio’s, een coupé is altijd superieur. Tenzij je homo of vrouw bent.
@alcantara: haha :) Like a boss!
@alcantara: wat hebben jullie toch met dat gay en homo, ik bedoel, ik heb bijv. een roze blouse aan en de eerste keer zeiden mn vrienden wel gay etc. maar als dames dat mooi vinden? Wat boeit mij nou wat de mannen ervan vinden?
Zelfde met een cabrio, tuurlijk, een MINI Roadster is inderdaad tikkeltje gay, maar als je een heuter van jewelste naast je hebt, dan kan dat diegene echt niks schelen denk ik.

Overigens ben ik geen homo :’)
@bloempot: Als je vrienden aankomen met “gay” als je een roze overhemd draagt (Een overhemd is voor mannen een blouse voor vrouwen) dan heb je echt de verkeerde vrienden.

Echte mannen dragen gewoon roze (en paars).
@Donstil: maak je geen zorgen, zijn allemaal prima gymnasiasten, en het was ook meer voor de lol, had waarschijnlijk hetzelfde gedaan. ;)
Verder vind ik het nog steeds belachelijk dat een cabrio verwijfd is. Iemand een nadere uitleg?
@bloempot: tsjgggg, homo ;)
@dennisr: ghehe klootzak.
Waar is btw dat kenmerkende streepje voor de 550-2, waarom heeft de Spyder dat niet?
@alcantara: precies, Formule 1 auto’s zijn echt superslecht!!
“In 2013 komt diens opvolger namelijk al: de Cabrera.” wat een K*T naam. *doet denken aan een mengeling van Carrera en Cerbera.
@tvrspeedsix: Wie zegt dat die naam klopt? Wss gewoon gokwerk?
@tvrspeedsix: Heb precies hetzelfde niet echt een mooie naam, doet mij juist erg denken aan de naam calibra nog erger dus.
@agera:

De Opel Calibra was destijds een gigantische stap voorwaarts als het ging om design en aerodynamica.
Cabrera doet mij denken aan Calibra vind ik niet een echte Lambo naam. Gallardo bekt veel lekkerder in de mond en vind het jammer dat de naam wordt vervangen. Aan de andere kant ook wel logisch vanwege een nieuw model.

Porsche tactiek voordat de nieuwe model komt nog aan kommen proppen met een nog brutere versie. De Gallardo vond ik altijd een prachtige auto om te zien zelfs mooier dan de Murcie. Ben daarom dus erg benieuwd naar zijn opvolger.
Wacht even ricardo, je noemt dit uitmelken? Lamborghini maakt een auto met alleen achterwielaandrijving als eerbetoon aan een van de legende’s van Lamborghini, en als ze dan de kap er af halen zodat je de jankende achterbandjes en het geweldige geluid nog beter kan horen, dan vind jij dat uitmelken? In mijn ogen is dit juist verbeteren!
Als de Gallardo niet wordt uitgemolken dan ben ik Napoleon. Ze willen altijd de concurrentie aangaan met Ferrari maar qua ontwikkeling/vernieuwing moeten ze toch echt wel onderdoen ! Kijk eens hoeveel modellen Ferrari de laatste jaren op de markt heeft gebracht. Enne… allemaal topwagens waar elke journalist het over eens is.
Binnenkort de vervanger van de 599 en dan de opvolger van de Enzo…
Wanneer krijgen we de Perfomante versie van de RWD Gallardo. Wel met 10 extra pk’s erbij dan!
Autoblog hebben jullie bovenstaande foto van de Gallardo in een hoge resolutie als wallpaper? Echt een prachtige wagen.
@agera: Al hebben ze die dan krijg je hem toch niet.. ze hebben mij al twee keer een high-res beloofd van de Audi TT in de tunnel in de rook.

“Ik ga het uitzoeken voor je..” en “bedankt voor je remindertje, ik ga er nogmaals achteraan..”

Welterusten Autoblog.
@Freewarefreak: thanks, ja als ze het hebben zou wel leuk zijn.
@agera: Zou zeker gaaf zijn. Zullen we nog een poging doen dan? ;) Poging 3:

Beste Autoblog.. ik heb in april gesproken met dhr Autoblogger.. en die zou gaan kijken of er een mogelijkheid was/is om van deze fotoserie een wallpaper serie te maken: De tunnelrun door de noord-zuid tunnel. En dan specifiek deze foto:

http://www.autoblog.nl/gallery/Audi/TT-RS_tunnelrun/Audi_TT-RS_tunnelrun_03.jpg

Hij zou daar zijn uiterste best voor doen en dat uitzoeken. Daar is het helaas bij gebleven. Zou ik u mogen vragen wat de status van mijn support ticket is?

In afwachting van uw snelle reactie verblijf ik,

met vriendelijke groet,

de gratis software gek.

PS: Kunt u aub voor mijn maatje Koenigsegg Agera ook een support ticket aanmaken?

;)
@Freewarefreak: Hoop dat het nut heeft ook bedankt dat je namens mij hebt geschreven.
Wat is wit toch een heerlijke kleur voor een fraaie wagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).