11-jarige heeft oplossing voor baby’s in hete auto’s

Auteur: , 27 Reacties

Jaarlijks overlijden er kinderen doordat ze in een hete auto worden achtergelaten. Een elf jarig slimkoppie heeft daar nu een hele eenvoudige oplossing voor bedacht.

E-Z Baby Saver

In 2013 stierven er in de VS 44 kinderen in een hete auto. Maar ook in Nederland zijn we deze tragedies niet vreemd. De meeste door vader of moeder vergeten af te zetten bij de crèche. Een scholier bedacht de E-Z Baby Saver, die iedereen met behulp van elastiekjes en duct tape in elkaar kan draaien en voorkomt dat je je kind na je werk dood aantreft in zijn kinderzitje.

De E-Z Baby Saver is een koord die aan de achterkant van de bestuurdersstoel is gemonteerd. Het uiteinde van het koord zit met een lus vast aan het kinderzitje. Wanneer je je kind meeneemt, haal je de lus van het kinderzitje los en doe je die aan de klink van de bestuurdersportier. Wanneer je nu wil uitstappen wordt je door het koord verhinderd zodat je niet vergeet eerst nog even je kleine op de kindercrèche af te zetten. Super eenvoudig maar zeer effectief.27 reacties

Dit is dus een echte uitvinder. Simpel doch effectief. Wat een kerel!
@bruinbeer: I ben bang dat als je je kind vergeet, je ook vergeet het koord aan je deur te binden.
Of je laat je kind gewoon niet alleen in de auto
@koektrommel: Dat is zo’n beetje het hele idee achter dit koord… om dat te voorkomen mócht je het vergeten.
Wie vergeet nou zijn baby, dat is toch je kostbaarste bezit!

Nou ja, op het huis en de auto na dan. En dan komt de baby toch wel. Tel maar ’s op wat zo’n kleine kost voordat het überhaupt geboren is. Kleertjes, de babykamer en noem maar op. Je bent zo duizende euro’s kwijt. En dan achteloos in de auto laten, onverantwoord.
@moveyourmind: om die reden werkt dit ook niet omdat niemand denkt dat hij zo dom is om zijn kind te vergeten, alleen gebeurd het wel door wat voor bijkomstigheden dan ook
Slim
Dit is weer zo’n typische uitvinding waarbij je denkt: dat ik dit niet heb uitgevonden.
En dat zijn de beste uitvindingen, hoe simpeler hoe beter.
Ik tape iedere avond met ducktape de broodbak aan mijn hoofd om te voorkomen dat ik ‘m de volgende vergeet. Effectief is het wel, maar verder slaat het als een lul op een drumstel, net zoals deze ‘uitvinding’.
Leuk voor die knul, maar meer ook niet. Lekker typisch ook weer, het probleem niet gewoon bij de bron aanpakken. Want kom op zeg, je vergeet je kind toch niet uit de auto te halen…wat voor ouder ben je dan? Ik heb het filmpje niet gekeken. Maar mocht dit product daadwerkelijk verkocht gaan worden, dan hoop ik dat de doelgroep snel een bezoekje van de een of andere inspectie kan verwachten.
Ik denk dat er maar heel weinig ouders hun baby vergeten, maar dat het meer een kwestie is van “even snel een boodschapje doen”, “even iemand bellen” of “even wat afgeven”. Wat vervolgens uit de hand loopt met alle gevolgen van dien.

Daar helpt dit koord helaas niet tegen.
Geniale jongen, maar hoe kan iemand zo dom zijn om zijn kind in de auto te vergeten? Het is geen handtas ofzo….
Het gevaar met dit soort vreselijke zaken is de routine, als jr. meestal door ouder A. wordt weggebracht en soms door ouder B. en andersom zou er in de drukte verwarring kunnen ontstaan.Als een v/d ouders dan ook nog eens wat chaotisch is en/of door wat dan ook zwaar onder druk staat dan stijgt het percentage op dit soort ‘ongelukken’ gigantisch.Maar dat geldt ook voor onoplettendheid bij water,hete vloeistoffen etc.Vreselijk.Toch verbaas ik mij weleens dat je voor alles een ontheffing vergunning,bewijs van goed gedrag,een 36 pagina’s tellende vergunning voor een dakkapel moet hebben(die achteraf dan weer niet blijkt te kloppen maar iedere idioot en sociaal gestoorde mag hele volksstammen op de wereld zetten.Maar dat is weer een andere discussie.
Ouders die dit nodig hebben, zouden verplicht gesteriliseerd moeten worden.
Ouders die dit nodig hebben, zouden verplicht gesteriliseerd moeten worden.
Ik maak me zorgen om deze 11 jarige jongen. Is deze niet wat achterbleven? Ik bedoel de gemiddelde 11 jarige zou voor zoiets een smartphone app programmeren.
@mashell: Lol, ik moest lachen.
Simpel en slim!
Als ik tussen de middag boodschappen doe en het op mijn werk in de koelkast leg, dan leg ik mijn autosleutels er ook bij. Vergeet je nooit je boodschappen. Lekker seniel, maar beter dan ’s avonds weer boodschappen doen :-)
Ik zet de maxi-cosi altijd op de bijrijdersstoel en dan niet de gordel erom. Dan blijft de auto de hele rit met lampjes en toeters mij eraan herinneren! Veel handiger
Nou, ik moet bekennen dat ik samen met mijn beste vriend een keer zijn dochtertje ben vergeten…
Zijn vrouw had een leuke gebruikte Mini gekocht en die zouden wij samen ophalen, want zij moest op de pasgeboren kleinste passen. Dus het meiske van 2 in de kinderstoel achterin de auto en wij al kletsend op pad. We zagen elkaar niet zo heel vaak meer omdat we nogal ver uit elkaar wonen, dus genoeg bij te kletsen.

Bij de garage aangekomen lopen we al kletsend naar binnen en gaan de hele papierwinkel aan. Toen we na een half uur en twee bakken koffie zo’n beetje klaar waren schrok ik me ineens een ongeluk. We hadden toch zijn dochtertje mee?
Die zat dus nog in het kinderstoeltje. Was gelukkig geen zomer, maar toch.

Ze gaf verder geen kik en kon gelukkig nog niet praten. En wij hebben meteen afgesproken dit nóóit tegen zijn vrouw te vertellen.
Man, wat schaam je je dan rot!
@sabrerator: Stelletje … zijn jullie!!!
@sabrerator:

Tof dat je dit toe durft te geven! Ik zie iedereen wel van oooh je vergeet je kind toch niet en dit en dat, en ik kan me er (gelukkig) niks bij voorstellen, maar ik kan me best voorstellen dat je -als je met je gedachten heeeel ergens anders bent- je kind vergeet uit de auto te halen..

Mensen die dat vergeten worden als de domste mensen ter wereld neergezet, maar laten we eerlijk zijn, iedereen vergeet wel is wat, zeker als het geen routine is.
@rijbewijzer: Sorry hoor, maar weleens “wat” vergeten? Dat “wat” gaat om een kind. Niet je auto, niet je baan, niet je beste vriendin/maitresse maar om je kind. Ik kan me er zeerzeker geen voorstelling van maken. Te absurd voor woorden dit, en al helemaal niet goed te praten.
@vethard: hij is er eerlijk over en dit is typisch zo’n geval dat je je kind vergeet. Als hij nooit op dat kind paste krijg je zoiets. Vanaf de computer is het makkelijk commentaar geven. Masr in de echte wereld heb je te maken met situaties.
Sympathiek idee, en het zal zeker een aantal slachtoffertjes besparen. Maar toch ben ik sceptisch.

Mensen die hun kind in de auto vergeten zitten namelijk meestal met hun gedachten héééél ver weg (verliefd op de buurvrouw, dreigend ontslag op het werk, de hypotheek niet kunnen betalen, ernstige ziekte van een naaste…. dat soort werk).

Ten eerste moeten ze er dan met hun suffe kop maar aan denken dat elastiekje vast te maken.
Ten tweede: ze hebben een vast patroon bij het uitstappen: motor uit, sleutel uit het contact, gordel los, elastiekje los, deur open, tas pakken, uitstappen. Zelfs dat elastiekje wordt op een gegeven moment een automatisme, er komen nog een paar handelingen achter – de link tussen het elastiekje en de baby is dan allang verdampt.

Nogmaals: geen slecht idee, maar ook zeker niet het ei van Columbus, wat mij betreft.
Of ze verplichten gewoon een sensor in de zitvlakken van de achterbank en in alle nieuwe kinderzitjes. Contact uit? Pieper aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).