80+ auto’s in de fik gestoken door relschoppers [video]

Auteur: , 78 Reacties

Parijse taferelen in Zweden.

Tientallen auto's in de fik gestoken door relschoppers

Göteborg werd afgelopen nacht opgeschrikt door een enorme groep vandalen. De Zweedse stad veranderde voor even in een oorlogsgebied, want relschoppers gingen op de vuist met de politie. De stad en inwoners hebben het zwaar te verduren gekregen. Alleen al in Göteborg zijn zeker 88 auto’s vernield, opzettelijk beschadigd en/of in de fik gestoken.

Niet alleen in Göteborg, maar ook in Trollhättan vonden dergelijke rellen plaats. Deze plaats ligt zo’n 75 kilometer ten noorden van Göteborg. Het is niet precies bekend waarom de vandalen afgelopen nacht uitkozen om te gaan rellen. De politie vermoedt dat het een gecoördineerde actie betreft, opgezet via sociale media. Onder meer op parkeerplaatsen waar veel auto’s stonden werden de ruiten ingegooid en brand gesticht.

De politie zegt onderzoek te doen naar aanleiding van de gebeurtenissen. Volgens ooggetuigen ging het om jongeren, gekleed in zwarte hoodies. Ook zouden sommigen maskers hebben gedragen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat dergelijke acties vaker gebeuren in de week voordat de scholen weer gaan beginnen. Echter, rellen van dit formaat is ook voor de Zweedse politie nieuw.

vuur
Fotocredit: Astor op Twitter78 reacties

Hier gaat je bloed toch van koken..

Wanneer wordt dit klotevolk eens met kop en kont eruit geflikkerd! Ophouden met dat slappe beleid.
@jagftype: ja die Zweedse inwoners zijn erg hè
@lekkerlinksrijden: Ach schei toch uit! Het is in iedere stad hetzelfde met die finnen. Keihard eruit klappen is de enige oplossing.
@bas2014: ik kan mij een klein jaar geleden herinneren dat er in Hamburg grote rellen waren met linksextremisten die ook van alles sloopten en vooral veel auto’s van gewone burgers. Dat waren toch bijna allemaal roomblanke kindertjes. Ik ben er niet bij geweest vannacht in Zweden dus houd ik mij bij de feiten en niet bij onderbuikgevoelens.
@lekkerlinksrijden: Ja, vergelijkbaar tuig. Toevallig knuffelen ze ook met elkaar.
@rulefollower: als ze dan ook met z’n allen op 1 eiland kunnen gaan wonen, graag
@lekkerlinksrijden: dat is ook tuig, maar ga nu niet ontkennen dat Zweden een heel groot probleem heeft.
@lekkerlinksrijden: altijd voetbal supporters die naar demonstraties gaan om te vechten
@jagftype: je suggereert dat het buitenlanders zijn, dat is niet netjes. Helaas denk ik het ook en krijg mezelf niet op het rechte pad. Das natuur…
@jagftype:
Nee ik neem aanstoot aan uw opmerking, dit zijn allemaal boze notarissen, advocaten, hersenchirurgen en tandartsen.
Deze mensen zijn net als alle andere Zweden bijzonder sympathiek, ze staan open voor andere meningen, ze zijn bijzonder tolerant en de Zweedse sexuele moraal is een voorbeeld voor de gehele wereld.
Ik verwijs gaarne naar onderstaand filmpje van Bolletje, bekend van hun knackebrot en kanu vezekeren dat ik zelf zulks in Zweden meermalen heb mogen meemaken toen ik nog niet kaal was en de dikke man in mijn lichaam nog diep verstopt zat !
https://www.youtube.com/watch?v=nhE_5E07SsI
@jagftype: ben jij een broer of aanhanger van Glimmerveen ? Kijk eerst eens naar feiten ipv te roepen
@tjongejongejonge: Okay, jij bent van het type ” theedrinken” en dan verder je wereldvreemde kanis in het zand steken.
@toniominestrone: wat een domme aanname…….
@tjongejongejonge: veel gehoorde reactie van het linkse elitair.
@toniominestrone: weer een domme aanname. In de volksmond ook wel vooringenomen genoemd
@tjongejongejonge: volgens mij was jij degene die hier met de eerste aaname is begonnen, daarna kom je niet veel verder als met het maken van een paar zinloze opmerkingen.
@jagftype:
Volledig, maar dan ook volledig met je eens.
Fuck dat theedrinken en ander SJW-gelul; standrechtelijk executeren dit tuig.
@RRRobert: nazi
@tjongejongejonge: in dezen beschouw ik dat dan maar als een geuzennaam.

Dat is het probleem van de westerse maatschappij anno nu; als je je uitspreekt tegen onaangepast gedrag of het wegkijken van problemen krijg je gelijk een label ‘fascist’ of ‘nazi’ opgeplakt. Het doet me niks.
@RRRobert: lees eens een keer een goed boek en in jouw geval niet mein kampf maar het boek van Anna Frank
@tjongejongejonge: het is Anne Frank, geen Anna, en jouw reactie getuigt precies van datgene wat ik probeer duidelijk te maken. Iemand met een afwijkende mening ís niet per definitie een nazi of fascist.

Als we nu eens helemaal terug gaan naar de strekking van bovenstaand bericht: tuig en uitschot van de westerse maatschappij beoefent een gecoördineerde, oftewel vooropgezette, geplande, aanval uit op het private bezit van onschuldige burgers. Dit is niet anders dan terreur. Geen democratische uiting van protest, geen wanhoopskreet van de verstotenen, nee georganiseerde terreur. Criminaliteit van de allerslechtste soort.

En wat doet de politiek correcte massa: men heeft het over ‘jongeren’ of ‘verwarde mannen’, men kijkt weg of vergoelijkt zelfs deze daden. Daders die de slachtofferrol krijgen toebedeeld. Wel nu: fuck this shit. Ik spreek me daar tegen uit. In bewoordingen die geen twijfel (of tolerantie) moeten zaaien. Klaar.
@rrrobert: LOL @ Je reactie moet nog worden goedgekeurd
@RRRobert: op basis van feiten en onderzoek is het mogelijk om een mening of een standpunt in te nemen, wat jij doet is op basis van berichten met een populistische houding te komen. Dan kom je net zo dom over als de trump aanhanger die een fuck CNN shirt aanhad en gevraagd werd wat CNN nu verkeerd gedaan had en niet met een voorbeeld kon komen
@tjongejongejonge: dus op basis van ‘feiten’ en ‘onderzoek’ concludeer jij dat ik een nazi en een Trump-aanhanger ben?

De pot verwijt de ketel dat -ie zwart ziet. (Of ben ik nu weer racistisch?)
@tjongejongejonge:
Tjonge jonge ANNA Frank. Wat erg. Ga je schamen!
@kempenaer: Anna Frank had een poëzie album, bijna hetzelfde
@rrrobert:
Dat is wellicht wel de beste oplossing inderdaad.
@kempenaer: alleen praktisch gezien niet haalbaar. En dat besef ik me terdege.

Jammer alleen dat sommige je daarmee gelijk labelen als nazi.
Wat een tuig zeg, vreselijk. Paar weken geleden las ik dat 2 jongens van 14 en 15 jaar 120 (!) strandhuisjes van binnen aan puin hadden geslagen. Wat is de lol hiervan??? (Bovendien is het flink door werken om dat in een nachtje voor elkaar te krijgen).

Vroeger heb ik ook wel eens ergens in de polder oude kranten in de fik gezet, maar zulke rellen zijn echt van een andere orde.

Tuig.
@tenaci: ze hadden het wel in een paar nachten gedaan, dus zo ijverig waren ze ook niet
Erg lastig om niet vanuit je onderbuik te vermoeden dat het hier in elk geval gaat om mensen die schijt hebben aan de (westerse) maatschappij… Aders doe je zoiets namelijk niet. Mensen die schijt hebben aan de (westerse) maatschappij horen daar niet en mogen wmb op een eilandje gestopt worden waar ze naar hartelust kunnen rellen, een soort escape from LA / Absolom (No escape) plek.

Ik zou de arrestanten in elk geval keihard verhoren en symbolisch zeer zwaar straffen. Dit kan niet getolereerd worden.
Het verbaast me hoe groot de onvrede is in Noorwegen en Zweden. Het zijn in veel opzichten de meest welvarende landen ter wereld met een extreem hoog verzorgingsniveau, en dan toch nog dit soort perikelen. Bijzonder.
@dondeboer: onder welke steen heb jij geleefd? Dit is geen onvrede van de oorspronkelijke bewoners, maar haat van de ‘nieuwkomers’ jegens de westerse maatschappij. Niets meer en niets minder.
@bas2014: Zo, jij gaat even lekker kort door de bocht. Waar lees jij dat dit is gedaan door de ‘nieuwkomers’? Niet in dit artikel in ieder geval, want daar staat in dat ze niet weten wie het hebben gedaan. In het artikel staat wel dat deze rellen traditioneel zijn voor deze periode (wat suggereert, dat het niet de nieuwkomers waren, al is dat uiteraard ook interpretatie), maar dat ze nog niet eerder zo heftig waren. Dus áls het inderdaad de oorspronkelijke bewoners waren, dan is mijn opmerking toch op zijn plaats?
@dondeboer: juist in dat soort landen gebeurd het vaak, de vrijheden en rechtssysteem zijn vaak niet opgewassen tegen dit soort hersenloos tuig. Daarbij werken vrijheden juist averechts, zodra je ze een vinger geeft willen ze je hele hand, etc
@dondeboer: Breivik praat ik niet goed maar wanneer worden we het een keer zat??
Oppakken, in een werkkamp stoppen en pas vrijlaten als elke eurocent vergoed is.
@e34m5touring: oppakken in een werkkamp stoppen, en als elke eurocent vergoed is, het dubbele paspoort afpakken en ze deporteren naar hun eigen land. (Tenminste, uit voorgaande reacties trek ik de conclusie dat t geen Zweden zijn)
@wouterjeuring: Je gaat er vanuit dat het buitenlanders zijn op basis van de reacties op Autoblog. Zou ik een beetje mee oppassen. Geloof het of niet, ook daar heb je zat white trash.
@E34M5Touring: Heb je gelijk in, moet ik ook niet doen. Ik was alle comments aan t lezen, sommige daarvan kwamen over alsof ze wisten wat er gaande is in Zweden. Alsnog kort door de bocht;)
@E34M5Touring: jij weet ook wel beter!
@ff40: Jouw onderbuik is voor mij geen geldige graadmeter.
@e34m5touring: sommige mensen hebben door autisme geen onderbuik

Iedereen die het wel heeft zou er eens vaker naar moeten luisteren

En het niet door links volk plat laten leggen
@ff40: Autisme? Doe ff normaal man.
Zo te zien heeft Zweden geen politie of ME. Hier in NL had die parkeerplaats al vol gestaan met blauw.
@venividivici:
Inderdaad, onder het mom van ‘ keihard aanpakken ‘, toch?
@desjonnies: Ja, gewoon platmeppen die gasten met een gummiknuppel!
Zweden kennende (waar de lokale pvda al 50 jaar aan de macht is) wordt dit zoveel mogelijk gedownplayed en uit het nieuws gehouden.
Struisvogelpolitiek noemen ze dat ook wel.
Dat land is helaas al reddeloos verloren.
@bimmert: allemaal verontwaardigde verwarde mannen met verhoogd bloedsuikerspiegel.. zij zijn de slachtoffers.. etc..
@bimmert: hoe kan het land nou reddeloos verloren zijn, je schrijft dat het nog geregeerd wordt door de socialisten. Het is een voorbeeld staat! Hier is het socialisme dood en wat krijgen we er van, de regering geeft cadeau naar cadeau aan het bedrijfsleven en aan Shell in het bijzonder. Werknemers hebben hun positie enorm verslechterd zien worden door versoepeling van het ontslagrecht, maar hun inkomen niet zien stijgen ondanks dat de economie zo ongeveer oververhit is. We hebben een hele groep 2e rangs medewerkers zonder pensioen of andere sociale voorzieningen die zich s’avonds in slaap huilt met de troost dat ze “ondernemer” zijn. We hebben mensen die van tijdelijk contract naar tijdelijk contract moeten zwoegen. We hebben mensen met 0 uren contracten, een soort verborgen werkeloosheid. We zien een toename van xenofobie, van nationalisme ondanks dat we realistisch gezien steeds minder relevant zijn, we zien steeds meer homo-haat omdat er door het toegenomen indvidualisme meer angst voor anderen is. Sinds het sterven van het socialisme gaat het bepaald niet goed met Nederland.
@mashell: het resultaat van 60 jaar socialisme bedoel je..
@lekkaah: yep, alles wat bereikt is in 60 jaar socialisme wordt in no time afgebroken om de winstmarges van bedrijven en in het bijzonder Shell te verhogen. Ik vind dat jammer, ik vind dat het neo-conservatief liberalisme z’n falen met de financiele crisis van 2008 al bewezen heeft maar het Nederlandse volk vindt het voor het grootste deel allemaal nog geweldig. In een democratie heb je met het falen van anderen te leven.
@mashell: aldus iemand met een rode bmw op afbetaling.. kapitalistischer bestaat bijna niet
@mashell: Afgebroken door wie? Kok, Blair en Schröder waren toch allen lid van een partij, waar men bij elke bijeenkomst vooraf de Internationale aanhief.
Nog maar te zwijgen over hun demasqué na hun politieke loopbaan.
@mashell:
Hilarisch de warrige praatjes van gesjeesde socialisten.
De socialisten zijn hier met zwakgristelijk en lafliberaal jarenlang aan het bewind geweest en hebben er een enorme puinhoop van gemaakt.
@mashell: @mashell: hahahahahahahaha

Jonge ga de recente geschiedenis van Venezuela eens onderzoeken dat zijn uber socialisten

En vergeet niet wat langer terug de Duitsers, de nationaal socialisten die WWII veroorzaakten
@bimmert: staat er hier anders vol van in het nieuws, de premier heeft al publiekelijk gesproken en er wordt heet gedebatteerd over het hoe en waarom, en het land Zweden is voorlopig nog niet verloren, maar laat zulke triviale feiten je vooral niet van je indruk ontdoen…
@onehp: nog een kopje thee?
@v70t6r: nee dank u. Je taktiek om mij te breken is erg effectief, ik ga nu wat in het hoekje gaan huilen. Nog meer drama in Zweden.
Tsja, krijg je met een knuffelregering. We hebben als europa een trojaans paard naar binnen gehaald.
@baklava: Dat is een feit, maar wat ook een feit is is dat er een hoop linkse regeringspartijen zijn die het trojaanse paard blijven faciliteren i.p.v. er een virusscanner op los te laten!
Tja, ik woon al 16 jaar in Zweden. En nee, geen PVDA is hier al jaren aan de macht, vorig mandaat was rechts, en het huidige beleid is ook rechts (links die de facto een zware zwik nasr rechts maakten). Zweden heeft net als ieder land problemen, ja. Voornamelijk doordat men doorgaans met zo gelijkaardige mensen gaat samenwonen op elk zijn hoekje in de grootstad (geldt voor allen). Wie dit nu heeft gedaan weet ik niet, historisch zijn het jongeren met weinig kansen, veroorzaakt door armoede, sociale factoren en uiteraard door racisme. Ook blondjes voelen zich namelijk gediscrimineerd.

Wat ik persoonlijk vind is dat natuurlijk de samenleving in het geheel faalt wanneer zoiets gebeurd, maar ook dat brokkenmakers graag de schuld voor hun lot op anderen steken. Enzovoort, geen zin hier veel tijd in te steken in de diepere maatschappelijke oorzaken. Voor ieder slecht nieuws is er ook veel goed nieuws dat nooit dezelfde aandacht krijgt. In het buitenland, waar sommige groepen maar al te graag Zweden als een catastrofe voorstellen, raar maar waar. Dat valt alsnog goed mee, ieder land heeft zo zijn problemen… .

Wat meer autogerelateerd, veel branden zijn overigens ‘liefhebbers’ die zin hebben in een nieuwe auto, maar de fraude valt minder op als ze er ook een paar andere in de fik zetten. Zo is het fenomeen waarschijnlijk begonnen…
@onehp: Jij bent in die 16 jaar goed geïntegreerd, koning wegkijken..
@v70t6r: je hoeft mij ook niet in een vakje te steken, zij die op voorhand alles al weten en met eenvoudige oplossingen komen aandraven maken doorgaans de boel enkel erger. Maar een buitenlander zoals jij, ook al hou je van Volvo’s, zal het vast wel beter weten…
@v70t6r: ik droom er wel eens van dat het toch zo heerlijk simpel moet zijn om gewoon simpel de schuld van alle problemen aan een groep te geven, een groep het liefst met een verbinding met het buitenland. Ik zou gene lessen uit het verleden geleerd hebben maar volkomen in goed gezelfschap van Erdogan, Poetin,Trump en Wilders bevinden (die omdat ze allemaal de strategie van “zij zijn schuld” volgen, het dus totaal niet met elkaar eens kunnen zijn). En iedereen die het niet met me eens is, noem ik struisvogels, nep nieuws verspreiders of linkse pers. Want alleen ik weet de waarheid en ik heb zelf enkele geen schuld want alle ellende komt uit het buitenland. Moet toch heerlijk zijn in zo’n simplistiosche visie te geloven.
Maar ja, dan wordt ik wakker, blijk ik Nederlander te zijn, wij hebben maar een minuscuul klein land, eigenlijk bestaat bijna heel de wereld uit buitenland. Je zou er bang van worden en je in eigen veilige facebook bubble terug te trekken. Of je bent dapper en je realiseert je dat buitenlanders eigenlijk het zelfde zijn als ons, hetzelfde willen als ons en als we zo anders gaan behandelen als ons, zij zoiets niet leuk vinden en dan moeilijk gaan doen.
@mashell: wat ken je mij goed, en dat uit die ene zin!
Jij zal vast goud geld verdienen bij ASTRO TV! Kan je mijn opa vragen of dit de vrijheden zijn waarvoor hij heeft gevochten en is gestorven? Want dan heb ik hem verkeerd begrepen en ga ik vanavond eens de boel in de fik steken hier!
@v70t6r: tja, je zegt erg weinig, en brengt niks bij, behalve dat jij nu een beetje populair bent op het internet door een inwoner uit het land waarover dit nieuws gaat wat gratuit te pesten. Proficiat!

On topic: Ik ben verder benieuwd hoe Zweden en vooral de politie deze criminele minderjarige* ganstertjes, die anders vrijuit hun gang kunnen gaan, zullen aanpakken.

*de politie weet ondertussen al wie de meeste van ze zijn.
@onehp: tja, ik zie een hoop gejank over dat je in hokjes geplaatst wordt en vele aannames mbt mijn persoon. En dat terwijl jij je daar nu juist schuldig aan maakt.

Feit blijft, het land krijgt wat het verdiend, en dit is wat het land verdiend met het merendeel denkende en handelend zoals jij en je mede wegkijk Zweden.

Aanpakken die buitenlanders, en ja dat mag ik zeggen in tegen stelling tot dat wat jij over mij doet. Ik en mijn partner werken hard, hebben diverse praktijken en zijn nr1 in de regio in het kwaliteitsregister.

Ohja, partnerlief is moslim, gevlucht uit Afganistan en snapt niet waarom die domme Hollanders en Zweden in dit geval het land zo stuk laten maken.

@ Mashell, ik lees niks dan simpel simpel, simplistische dit dat, simpel..
Dat zal je dan wel zijn.
@v70t6r: ik denk niet dat we het zo oneens zijn als ik afga op deze laatste, enigszinds inhoudelijke, comment. Ik zie niet hoe ik jou in een vakje steek, ik gaf enkel kommentaar over je handeling hier en wat algemeen commentaar gericht maar eenzins afkraakreplieken. Nog steeds benoem je me als wegkijk terwijl je niks over mij weet (behalve mijn smaak en, ahum, kennis over auto’s misschien), dus wat betreft mensen in vakjes steken ben je nog steeds de beste. No hard feelings.
Overigens heeft mijn situatie én opinie veel raakpunten met wat je daarnet schreef. Als het buitenlanders, of 2e of 3e generatie de schuldige blijken ben ik zeker niet vies van te zeggen zoals het is. Zolang buitenlanders =/= alle bjitenlanders. Maar laat dit autoblog blijven, deze discussie gaat geen problemen oplossen in Zweden…
@onehp: kerel, wat een hoop dure woorden en een onsamenhangend geleuter. Je bent idd goed geïntegreerd, de oorzaken vooral niet durven benoemen, en er een heel complex verhaal van breien.
@bas2014: ik zie geen enkel duur woord, en de reactie was uiteraard gratis. Bedankt voor het lezen en je bijdrage aan het debat… Ben je toevallig ook in 2014 geboren?
@bas2014: overigens, mijn verhaal is niet spannend, naar school gegaan ondanks erg saai, niet opgeven en handen vuil maken als je geen job in je schoot geworpen krijgt en natuurlijk hard werken voor weinig loon. En als je mijn geschrijf al complex vindt, dan is de werkelijkheid echt niks voor jou…
@v70t6r: Herkenbaar. Ben zelf getrouwd met een indonesiche ex-moslim(haar familie deels moslim/deels christen, geen probleem dat ze geen moslim meer is overigens) en die zeggen allemaal hetzelfde. Wat de neuk zijn we hier aan het doen met z’n allen? Veel te softe aanpak van de Afrikanen en Arabieren. Naïef.
@mashell: waar zou dat nou vandaan komen.. je benoemt “problemen” op die gewoon zijn zoals ze zijn, en nooit zullen veranderen.. zo is natoer…..
Reslschoppers ? Dit een regel rechte jihad. Je hoeft jezelf niet op te blazen om jihadi te worden.
Die Zweden verdienen het ook. Zeldzaam slap en domlinks volk van regressieve en gemankeerde wegkijkers.
Het degenereert daar steeds harder.
Dat krijg je ervan als je de grenzen achteloos en onverantwoord open pleurt voor tal van barbaren die het Westen haten vooral van een bepaalde Mohammedaanse persuasie.
Schandalig is het.
Nieuws arikelen gegeven vaak niet volledig informatie. Een nieuwsbericht moet snel gebracht worden.
Er ontbreekt vanalles waardoor er reacties komen die zelf gaan gissen wat er gaande was.
De pers en de reageerders moeten geduld hebben, er kunnen andere feiten zijn.

Zo ook bij de ophef van de aanrijding in London. De Ford Fiësta kan een technisch euvel gehad hebben waardoor de ophol geslagen cruise control de Ford onbestuurbaar maakte.
Ook kan de aanrijding opzet zijn. Het is dus gissen naar de oorzaak, dus afwachten totdat de echte feiten bekend worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).