Brabus 600: maakt de GLC 63 S tot een monster

Auteur: , 15 Reacties

Een nieuwe bruut is hier.

De kersverse Mercedes-AMG GLC 63 S is de meest compacte SUV van Mercedes-AMG met de 4.0 biturbo V8 onder de kap. In principe heeft het apparaat geen upgrade nodig, maar als Brabus op de deur klopt kun je moeilijk nee zeggen.

De kietelbare V8 van Mercedes-AMG is goed onder handen genomen door de tuner. Ze dopen de GLC 63 S om tot Brabus 600. Het motorblok levert dankzij de PowerXtra B40 600 chip 600 pk vermogen en 800 Nm koppel. De SUV sprint voortaan in 3,6 seconden naar de honderd. De topsnelheid bedraagt 300 km/u. Dat is overigens een elektronische begrensde top. Wat Brabus betreft is deze snelheid voldoende.

Het uiterlijk is precies wat we van Brabus gewend zijn. Zwart van kleur, de bekende Brabus velgen (leverbaar van 19- tot 22-ich) in combinatie met een vers uitlaatsysteem. Die sierstukken zijn van titanium en carbon wat het gewicht naar beneden moet brengen, al maakt dat met zo’n lompe SUV natuurlijk weinig uit.

Het interieur kan worden verbeterd met de finest lederen en alcantara materialen. Ben je wel te spreken over het uiterlijk van deze Brabus, maar heb je geen GLC 63? Dat is geen probleem. De tuner levert de bodykit op alle varianten van de GLC.15 reacties

Ik heb zojuist besloten dat ik mijn policy van “ieder artikel lezen op AB” ga doorbreken. Artikelen over SUV’s die worden getuned door AMG/Brabus/Mansory/Carlsson/Hartge/enz enz sla ik lekker over. Wat een opluchting zal dat zijn, niet meer van die onzinnige auto’s onder mijn aandacht en het scheelt een hoop ergernissen waar ik toch niets aan kan veranderen.

Ja, ik heb een mening over snelle SUV’s, en die is niet positief. Mocht je ze wel leuk vinden, geniet er lekker van! Veel plezier 😊

(Waarom schrijf ik dit eigenlijk, alsof het jullie ook maar iets kan schelen)
@gulli: OK bedankt.
@gulli: helemaal eens met je laatste zin.
@gulli: Bedankt voor je feedback, doen we lekker helemaal niks mee.
@gulli: bye Felicia!
@gulli: doe ik ook met Tesla.
@gulli: De titels van artikelen op AB zorgen ervoor dat je over ongeveer een uur weer wat aan het lezen bent over SUV’s die worden getuned door AMG/brabus/mansory/carlsson/hartge/ enz enz
Waarschijnlijk ook de enige tuning voor Mercedes-Benz waarbij je een jaar extra garantie krijgt op je aandrijflijn.
Eigenlijk juist niet praktisch dat vermogen… door de power, ruimte en gewicht zou je denken dat het een lange afstandscruiser is. Maar het verbruik is zo hoog dat je elk uur staat te tanken als je het gas echt vloert. Maargoed, er zal wel een markt voor zijn op plaatsen waar water duurder is dan benzine.
Vette bak, alleen zo fout… Geef mij maar de AMG versie dan :)
Zonder die Brabus badges echt een heerlijk kanon. De GLC 63S is echt veruit de beste in zijn klasse. Dit maakt het net iets lekkerder, en met garantie.
Ik kan de AMG GLC 63 S (toffe naam, Mercedes) best waarderen. Brabus vaak ook wel, trouwens. Maar dit is niet helemaal mijn ding. Doe mij de standaard 63 S van AMG maar.
@720s: goede wijn behoeft geen krans en geen Brabus tuning.
Is er ook een chipje voor de 43-uitvoering?
Wat een zeecontainer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).