90-jarige heeft geen zin in chemokuur, maakt toffe roadtrip

Auteur: , 20 Reacties

Eergisteren was het nog een heet onderwerp van gesprek aan tafel bij Jeroen Pauw. Moeten we oude mensen nog wel dikke chemokuren geven om het leven een paar maanden pijnlijk te verlengen? Deze vrouw maakte de keuze zelf.

Hond-cabrio

Norma Bauerschmidt kreeg vorig jaar een naar bericht van de dokter. Ze had kanker. Haar man Leo was niet al te lange tijd voor dit slechte nieuws al overleden. De 90-jarige Norma had twee keuzes. De eerste was om Piet Hein van zich af proberen te vechten door middel van een slopende chemokuur. De tweede was het naderende einde omarmen en het beste maken van de tijd die resteerde.

De doktoren waren aanvankelijk voor de eerste optie. De vrouw koos echter voor de tweede optie, iets waar de mannen in witte pakken uiteindelijk prima mee konden leven. Samen met haar zoon, diens vrouw en hun hond roggelde ze een camper en reisde het ganse land door. We bedoelen in dit geval niet in een uurtje of 3,5 van Vaalserberg naar Noordpolderzijl rijden, want Norma komt uit Amerika.

Een roadtrip van epische proporties en tevens van 21.000 kilometer door de Verenigde Staten bracht Norma en haar familie door 30 van de 50 staten. Tijdens de trip probeerde de kwieke tante onder andere een GoPro uit, rolde ze in een cabrio en maakte een tripje met een heteluchtballon. Een en ander was te volgen op een Facebook-pagina genaamd ‘Driving Miss Daisy Norma’.

Volgens de Washington Post eindigde op 30 september jongstleden eindigde het avontuur. Norma stierf die dag op 91-jarige leeftijd.20 reacties

Dat is toch fantastisch. Ten volle van het leven genieten. Grandioos!
Een heel verstandige keuze, wat een fantastische roadtrip en mooie herinneringen voor zoonlief
Epic!
Wat een bazin!
Geld besparen op de gezondsheidszorg doe je zo: alle levensverlengende behandelingen afschaffen en in plaats daarvan iedere patient €100.000 uitkeren en laten genieten met vrienden en familie! Iedereen blij! #zomoeilijkhoefthetniettezijn!
@jaso013: dan wordt de zorg nog duurder. Een chemo en bestraling behandeling is goedkoper dan die 100k.
@arjontje: als je een beetje taaie kanker hebt en in Amerika woont, zit je zo over die ton heen.
@arjontje: ik heb een schoonmoeder ter waarde van een miljoen hoor. En dat was een, hoewel zeer agressieve, makkelijk te behandelen kanker. Ze heeft een aantal spuitjes gehad twv 75k per stuk!
Mooi verhaal! *snuit zakdoek vol*
Ze heeft wel lange oren ..
@lincoln: Grandioos!
Eindbazin. Schitterend!
Top! Maar eigenlijk moet je niet zo lang wachten…
Opperbazin!
Geweldig dat ze dan haar leven zo fantastisch af kan sluiten
Heerlijk! Mooi je pensioen opmaken en genieten waar het voor bedoeld is
Mijn vader was op sterven na dood, maar de medici wilden nog verder onderzoek doen om iets te kunnen zeggen. Er zitten veel walgelijke personen tussen daar.

Heb geen goed woord over voor dat tuig.
Op zich prachtig natuurlijk, dat je zo’n road trip maakt omdat je geen zin hebt in chemokuren. Maar waarom zou je daar mee wachten tot je 90 bent en je man al dood is? Is het niet veel mooier om zoiets op jongere leeftijd, als je nog in goede gezondheid bent, te doen? Mijn ervaring met dat soort road trips is namelijk dat je pas echt wat ziet, als je de auto uitgaat en een paar uur gaat lopen (waar geen auto mag en/of kan komen). Dat doe je niet meer als je 90 bent en kanker hebt…
Bucketlist.
Dat is nog eens een mooi verhaal!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).