A15 uren afgesloten door glycerine-lekkende vrachtwagen

Auteur: , 20 Reacties

Dit geloof je toch niet? Een met glycerine geladen truck lekt harder dan een bejaardentehuis, en heeft op de A15 richting Europoort een groot deel van zijn lading op het asfalt gedumpt. Het gevolg: een urenlange afsluiting door opruimwerkzaamheden.

*sproei*

We weten inmiddels hoe ontzettend kwetsbaar het Nederlandse snelwegennet is, vooral in de Randstad, en nog eens extra rond Rotterdam. Vermijdbare zaken als lekkende trucks kunnen we dan ook missen als kiespijn (tenzij de truck is aangereden, maar daar zijn nog geen aanwijzingen voor).

De betreffende vrachtwagen was volgens de VID net het knooppunt Benelux voorbij toen bleek dat de lading lekte, en hoe: duizenden liters van het goedje kwamen op het asfalt terecht, en de A15 is afgesloten tussen Pernis en Hoogvliet. Dit betekent dat ook mensen die op de A4 vanuit Vlaardingen komen vast staan richting Europoort. 1 voordeel: we werden weer even herinnerd aan dit topplaatje van Bush.

Rijkswaterstaat zet een zogeheten ZOAB-cleaner in, maar die moet natuurlijk eerst ter plekke komen. Het is de tweede dag op rij dat het verkeer rond Rotterdam ernstige hinder ondervindt, gisterochtend werd de Maasstad ook al getroffen door een verkeersinfarct. Maar verder is ons wegennet helemaal niet kwetsbaar, hoor.

Coentunnel

ook de A10 richting Den Haag was zojuist even dicht, in de Coentunnel klapten 4 auto’s op elkaar, ook niet voor het eerst. Inmiddels is de tunnel gelukkig weer vrijgegeven.

Hee, autoindustrie, doe eens opschieten met die autonome auto??

Update: Opruimdiensten zijn tot 4 uur vannacht bezig geweest met het opruimen van het vettige goedje.

Foto: een lekkende truck, via ECNS20 reacties

Kijk en voor dit soort zaken moeten lui gewoon door gedupeerden aansprakelijk kunnen worden gesteld. Niemand staat gratis in de file.
Alleen bewijzen dat je in die file stond. Tip: vraag google en apple. Die weten waar je wanneer was….
@vos115: Een boete zou geen kwaad kunnen bij nalatigheid. Ik weet niet of ze dat nu ook doen of niet… Maar het lijkt mij wel.

Maar waar stel je dan de grens? En hoe? Als je moeder dan met haar aanhangertje een lekke band krijgt moet ze dan 500.000euro betalen?
Ik heb er op het laatste stuk A15 in ieder geval goed gebruik kunnen maken, amper een auto tegengekomen.
Je zal er maar langs rijden met je Dodge Nitro.
Inmiddels heeft de verkeerspolitie de oorzaak van de lekkage na diepgaand technisch onderzoek gevonden: er bleek een gat in de tank te zitten.
@moveyourmind: Hahahaha.
gelukkig is het geen salpeterzuur dan is het dag asfalt
Blij dat ik er weg ben..
Pernis… Hoe graag wil je daar niet wonen…
@mercedesclk350: Lekker centraal in deze dure autorij tijden.
In het kader van de ’90s week wellicht een goede suggestie: Bush – Glycerine “don’t let the daaaayysss goo byyyyy… Glycerine”
@hp525i: Supergoed nummer van supergoede band!
@hp525i: Check het linkje in het artikel eens? :)
Wanneer gaan ze vrachtwagens eens verplicht alleen ’s nachts laten rijden?
@reistje die boete geloof ik wel, maar komt in de kassen van Dijsselbloem en Piebes.
Ik heb het over het feit dat ik en honderden met mij nodeloos in de file sta, te laat kom op afspraken en los van van mail en belletjes a-productief ben. P

Achteraf hoor je over de oorzaken en is het 9 van de 10 keer een menselijke fout die vermeden had kunnen worden door vaardigheid en oplettendheid.

Ik snap dat bewijslast en uitvoering van een dergelijke sanctie moeilijk is, maar straffeloos achterlijk aan het verkeer deelnemen ook.
Zonder transport rijdt alles door. Optiefe met die trage stinktrucks, die gaan maar snachts rijden
@parker: En maar klagen als er met de lunch geen verse broodjes zijn of dat je pakketje van de wehkamp er 2 dagen over doet.
Als ze vrachtwagens nu eens een algeheel inhaal verbod zouden geven binnen en buiten de spits en hier ook actief op zouden controlleren dan zou dit naar mijn idee al zo verschrikkelijk veel schelen in files.
Zo vaak als dat ik van 120/130 terug moet naar 80 omdat er weer een vrachtwagen besluit in te halen. Dit zorgt voor een kettingreactie waardoor er verderop mensen af moeten remmen tot bijna 0 als het een beetje druk is op de weg. Voila, file.
@parker: ja? En hoe gaan ze vervolgens alle artikelen bij de winkels krijgen??
Om 4 uur in de nacht gaan lossen ofzo??
Kijken hoe leuk mensen dat vinden.
Mensen zouden eens een week mee moeten rijden met een vrachtwagenchauffeur.
Verplicht met het behalen van je rijbewijs ofzo.
Meestal als mensen niet weten waar ze over praten, of hun bek zomaar een douw geven, totaal niet gehinderd door enige kennis van zaken, komen er dus dat soort zinloze opmerkingen uit.
@g40freak: boeit me allemaal niet, als ik maar kan doorrijden op de snelweg!!
@parker:
Ik vind eigenlijk dat de snelweg in de eerste plaats voor het transport van goederen is. De personenauto’s zijn er maar te gast. Als je dagelijks met je auto over de snelweg naar je werk moet woon je in de verkeerde plaats. Er zijn natuurlijk buitendienst medewerkers die van klus naar klus moeten rijden, maar iemand die gewoon de hele dag op kantoor zit zou niet dagelijks grote afstanden over de snelweg naar zijn werk hoeven te rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).