AB-lezer vertelt hoe het is om een Ferrari te bezitten

Auteur: , 138 Reacties

Het hebben van de zaak is het einde van het vermaak. Of toch niet?

Ferrari F430 Spider

Zoals velen van jullie wellicht zullen weten, zijn wij in het bezit van een Ferrari F430 Spider. Daarmee is er een grote droom van mij in vervulling gegaan aangezien ik al sinds jaar en dag groot fan ben van de ‘prancing horse’ uit Maranello. Maar hoe is het zo gekomen dat er gekozen werd voor een F430 Spider? Daarvoor neem ik jullie even mee terug naar juni van dit jaar (2016).

Er heeft een lange tijd geen echte ‘funauto’ bij ons voor de deur gestaan en na een tijdje begon het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kan. Zodoende werd er een zoektocht gestart. Deze auto moest aan bepaalde eisen voldoen, namelijk:

– Cabriolet
– Ruim voldoende vermogen
– Exclusief
– Redelijk betrouwbaar
– Plaats voor 4 personen (ja, echt)
– Toch wel een goede investering

Het laatste puntje zal ik even kort toelichten. Het plan was allesbehalve om een mooie sportauto te kopen om die vervolgens stof te laten happen in de garage en te hopen dat hij zou gaan stijgen in waarde. De bedoeling was om er juist veel mee te gaan rijden –op het moment van schrijven is de kilometerteller van 47.000 naar 59.000 gegaan- maar toch een minimale afschrijving te hebben.

Met deze punten in het achterhoofd zijn we de zoektocht begonnen. Hierbij heeft van alles de revue gepasseerd en na veel hoofdpijn werd het volgende lijstje met vijf kanshebbers samengesteld:

– Ford Mustang 5.0 V8 Convertible
– Aston Martin DB7 Volante
– Aston Martin DB9 Volante
– Maserati GranCabrio
– Ferrari California

Er werd vervolgens gezocht naar deze auto’s om ze nader te bekijken en te testrijden. Een witte Ford Mustang werd gevonden, die te koop stond in Rotterdam. Deze auto werd in opdracht van de eigenaar in de verkoop gedaan bij een autozaak. Echter, de twee zaterdagen dat wij langs kwamen om te gaan kijken, werden we teleurgesteld door het feit dat de eigenaar er mee aan het rijden was. Hierdoor hebben we besloten om verder te gaan kijken.

De volgende kanshebber was de Aston Martin DB7 Volante. Bij deze auto heb ik de hulp ingeschakeld van mede-Autoblogger @e34m5touring -die een prachtige DB7 Volante in Amerika heeft staan- en van @willeme, de wandelende Wikipedia voor wat betreft autokennis. Deze twee heren hebben mij uitstekend geholpen met waar ik op moet letten bij de aanschaf van een Aston Martin DB7 Volante. Dat zag er allemaal heel erg aantrekkelijk uit en met een goed gevoel reisden we af naar de desbetreffende auto. Maar na nadere inspectie werd het hem toch niet voor ons. Het gaf ons niet het ‘WOW-gevoel’. Ook de testrit kon ons dat gevoel niet overbrengen. En daarmee was de DB7 Volante geen kanshebber meer.

Kort daarna werd er een afspraak gemaakt bij Kroymans Hilversum, die een fraaie Ferrari California hadden staan. De dag kon niet beter gepland worden, het was schitterend zomerweer. Na een heel warm welkom door desbetreffende verkoper en een lekkere kop koffie stond de California klaar voor een testrit. Maar er was iets. En dat was een auto die ook te koop stond bij Kroymans, maar lang niet aan alle eisen voldeed. Maar goed, laten we eerst maar eens de testrit afwachten in de California. En dat viel natuurlijk alles behalve tegen. Het was een goed rijdende auto die fantastisch klonk, en ook luxe en ruim genoeg is voor een lange vakantierit. Maar de California greep me niet, hij pakte me niet. Althans, niet zoals het zou moeten. Niet voldoende zodat ik hem zou kopen. En zo was ook de California geen kanshebber meer.

Eenmaal terug van de testrit moesten we toch even kijken naar de andere auto die ons zo bezig hield. Jullie raden het vast al, dat was de Ferrari F430 Spider. Man, wat stond hij er mooi bij. En wat was hij mooi rood (Rosso Scuderia). Hij heeft een middenmotor met meer vermogen dan de California, dus ook nog eens sneller! Hij was zelfs goedkoper! Maar wat hij niet had was plek voor vier personen, één van de eisen die we stelden. Tóch maar even gaan zitten, even voelen. De zitpositie was perfect. Ik zat prettiger in de F430 dan in de California. Na wikken en wegen toch maar een testrit aangevraagd en dat kon, als we eventjes geduld hadden. “Geen probleem, dan drinken we nog even zo’n lekkere kop koffie.” Na een kwartier stond de auto buiten te wachten voor een ritje. Ik heb het nog nooit zo snel gehad, maar nog voordat ik het terrein van Kroymans had verlaten dacht ik: “dit is hem, dit gaat hem worden. Dan maar geen plek voor vier personen”. De Maserati GranCabrio en de Aston Martin DB9 Volante werden vergeten. Deze wil ik.

Na een testrit van een klein half uurtje kwamen we weer aan bij de dealer en we moesten maar eens om de tafel. Na nog geen vijf minuten werden de handen geschud, er was een deal! Een golf van adrenaline gierde door mijn lichaam en mijn nekharen sprongen overeind. Er is zojuist een Ferrari aangeschaft. Er was alleen echter een kleine maar. Exact een week later gingen we op vakantie naar Kroatië en deze auto MOEST mijn vervoer gaan worden. Kon Kroymans dat voor elkaar krijgen? “Geen enkel probleem” klonk het uit de keel van de verkoper. En zo geschiedde. Een dag voor vertrek naar Kroatië was het ‘pickup-day’. Alles was tot in de puntjes verzorgd. De auto stond er nog mooier bij dan hoe hij in de showroom stond. Wat een klasse en wat een service. Nog veel meer dan je zou verwachten. Na een dik uur van uitleg en service mochten we naar huis. Het is onbeschrijfelijk wat voor gevoel dat geeft. Helaas kwam het water met bakken uit de hemel dus het kapje bleef dicht. Maar dat kon het plezier en het trotse gevoel niet drukken.

My precious

Een dag later was het dan zo ver, de rit naar Kroatië werd ingezet. Van tevoren werd er al ingecalculeerd dat we een overnachting moesten pakken. Vanaf onze woonplaats naar de eindbestemming was het bijna 1700 kilometer en dat is lang. Zeker als er geen cruise-control aan boord is. Na twee dagen rijden, heel veel tanken, heel veel bekijks te hebben en met mensen gepraat te hebben bij de tol en tankstations, bereikten we onze eindbestemming. We waren in extase want prachtige, bochtige wegen waren er in overvloed. Dit zou een prachtige vakantie worden. En dat werd het. Ik heb weinig strand en zee gezien, maar juist veel gereden. De auto heeft een hoop kilometers gemaakt in Kroatië en kreeg vaak op zijn donder, maar hij gaf geen enkele krimp. Zonder slag of stoot reden we over de mooiste wegen en zonder gedoe kwamen we na twee weken weer veilig en wel thuis. In totaal is er bijna 7.000 kilometer afgelegd tijdens de vakantie. Werelds!

Even bijkomen...

Maar hoe is het om een Ferrari te bezitten? In één woord: geweldig! Elke keer zoek je een reden om de auto te pakken. Elk ritje dat je in vijf minuten kan maken, doe je in een half uur. Even over de rondweg rijden richting het aquaduct. Beeld het je even in. Je nadert het aquaduct. Gas los, twee keer terugschakelen en op het juiste moment vol het gas er op. Je voelt de 4,3 liter grote V8 zijn 489 paarden op de achterwielen leveren en de auto accelereert als een dolle. De naald van de toerenteller reikt naar zijn maximale aantal toeren van 8300 en je moet schakelen via de F1-transmissie. De bak schakelt ruw naar zijn drie, er volgt een flinke klap in je rug en de acceleratie zet voort. Onder het aquaduct reikt de toerenteller naar de 8000 TPM en het geluid overdondert je. Het onweert in het aquaduct. Je gaat er onderdoor en je moet remmen voor verkeer. Je wil maar 1 ding en dat is nog een keer. Net na het aquaduct komt er een rotonde en die neem je volledig zodat je weer terug gaat. Je rijd zachtjes en je hoopt dat niemand voor je komt te zitten. Dat gebeurt niet en dus heb je vrij baan. Je rijd nog steeds rustig want je wil vol gas door het aquaduct. Je zet de bak in zijn twee, je wacht op het juiste moment. En dan is hij daar. Je stampt je rechtervoet naar beneden. Je hoort de motor werken, je voelt de cilinders beuken en je hoort een hard geluid uit de vier uitlaatpijpen komen. Het klinkt als muziek. Het klinkt als het meesterstuk van Andre Rieu gemixt met het hardste nummer van Korn. Het is heel kinderachtig maar het verveeld nooit. Af en toe voel ik me best schuldig voor de wandelaars en de fietsers die door het aquaduct gaan en dan bedenk je je dat je huiswaarts moet gaan…

Ferrari F430 in Friesland

Doordeweeks zit ik vaak het weer in de gaten te houden in de hoop dat het in het weekend goed is. Een graad of 10 is al voldoende en mijn weekend is volgeboekt. Op zaterdagochtend sta ik dan vaak extra vroeg op zodat het lekker rustig is en ik zorgeloos kan rijden over de mooie, kronkelende wegen die Friesland rijk is. Ik rij dan echt veel, zonder ook maar een bestemming te hebben. Uiteraard moet de auto eens tanken en ikzelf moet dan ook wel eens bijkomen. Bij tankstations krijgt de auto erg veel aandacht. Van achtjarige jochies tot 16 jarige pubers en van 16 jarige pubers tot volwassen mensen. Even op de foto zetten, sommigen vragen zelfs of ze er even in mogen zitten. Negen van de tien keer zeg ik ja, ik vind dat namelijk leuk. Ik deel graag mijn passie met andere mensen en voor ik het weet zijn we een kwartier verder. Op zondag herhalen we vrolijk dit tafereel en we sluiten het weekend af met een grote wasbeurt.

Hoe zijn de running cost, zo vraag je je af? Die liggen uiteraard hoger dan bij een Volkswagen Passat, Mercedes E-klasse of Seat Ibiza. Maar daar hou je rekening mee bij de aanschaf van zo’n auto. Je weet als je af en toe flink aan het stampen bent, dat de achterbanden vrij snel aan vervanging toe zijn. Ondertussen ligt er alweer een nieuw setje onder en dat komt niet omdat de oude nou zo slecht waren of snel gesleten zijn. Onlangs heeft de auto, naast nieuwe achterbanden, ook een servicebeurt gehad. De kosten hiervan zijn me ontzettend mee gaan vallen. Helaas zal dit in de toekomst waarschijnlijk niet zo blijven. Er komt een keer een moment dat de remblokken en remschijven aan vervanging toe zijn en dat de koppeling gecheckt moet worden en wellicht eens vervangen aangezien dat een zwak punt is van deze auto. Dit is van te voren allemaal ingecalculeerd en wanneer het zo ver is zal het allemaal direct gebeuren en daar zullen we niet om rouwen. Van hoge rekeningen zullen we niet schrikken, het hoort er nou eenmaal bij.

Terugkomend op de vraag van hierboven, het hebben van de zaak is het einde van het vermaak? Nee, zeker niet. De zoektocht naar deze auto was leuk, enerverend, spannend maar toch ook heel kort. Het kopen van de auto was minstens zo mooi, zo niet mooier. Het bezitten van de auto is het allermooist en dat is hetgeen wat telt. Ben je in staat je droomauto te kopen? Doe het! Om @svenka_aeroplan_ab te citeren: het leven is tekort om saaie auto’s te rijden. En zo is het maar net.

Deze gastbijdrage is geschreven door @viezefreddyw. Heb je zelf ook een vergelijkbaar verhaal? Mail ons via tips apestaartje autoblog.nl138 reacties

Leest heerlijk weg! Bedankt @viezefreddyw, ik heb genoten!
@m550d: Dank je wel! Ik heb erg mijn best gedaan om er wat van te maken. Dan zijn dit de mooie complimenten!
@viezefreddyw: Leuk stuk en precies hoe ik ook met een Ferrari om zij gaan. Rijden! Ik heb eens een gesloten 430 gehuurd. Hetzelfde gedaan in een tunnel bij Utrecht. Ik zou er ook geen genoeg van krijgen! Heel heel goed gedaan en ik hoop dat je er nog lang van kan genieten!
@lovecars: Met elke auto hoor je te rijden en dus ook met een Ferrari, is toch het mooiste wat er is?

Ja, lekkere tunnel vind ik dat. Omdat hij zo breed is galmt het zo lekker door he!? Moet je eens nagaan hoe dat is in een open F430. Echt heerlijk man.
@viezefreddyw: Ja helemaal mee eens. Met auto’s moet je rijden. Ik heb ook respect voor die weinigen die met dure klassiekers racen.
Lijkt me heerlijk in een spider. Ik houd me aanbevolen om mee te rijden als je in de buurt van Scherpenzeel bent:-).
@viezefreddyw: anders ga je op de koffie bij de autoblog-redactie en stel je voor of ze een occasiontest ermee willen doen ;-)
@realracing3: Dat is niet nodig aangezien ze al een occasiontest hebben gedaan met een dichte versie ;-).
@viezefreddyw: fantastische auto, goeie keuze. Neem aan dat je ook genoeg reacties krijg van omstanders?
@viezefreddyw: Prachtig verhaal mede Fries. Leest echt heerlijk weg. Je voelt de passie overal in de tekst. Zou je me binnenkort eens kunnen oppikken uit Stiens voor een klein ritje? ;)
@viezefreddyw: allemaal specs die mijn e92 m3 ook heeft en meer..

Maar het is een Ferrari, de belevenis zal ongetwijfeld gigantisch zijn, +1 voor je keuze!
Ik herken het gevoel. Ik had een 360 spider als trouw auto, heerlijke wagen die echt geweldig reed. Verassend comfortabel ook.
Heel mooi verhaal en wat een mooie auto heb je.
Volgens mij heb ik je wel vaker zien rijden in Friesland, als je de volgende keer een Rode MX-5 ND tegen komt die seint ben ik het…… Trouwens dat tunneltje waar je het over hebt bedoel je die bij de MC Donalds in Harlingen ?
@erik64: Dat zou goed kunnen inderdaad dat ik het ben. De volgende keer zal ik naar je zwaaien haha! Ik bedoel niet zozeer de tunnel in Harlingen maar de aquaducten in mijn woonplaats Sneek.
@viezefreddyw: Sneek?! :)
@mars: Of all places!
@viezefreddyw: heb ‘m nog niet ‘gespot”..
@mars: Dat gaat vast wel een keer gebeuren. In het artikel zit een filmpje verwerkt wat je naar Autojunk zal leiden. Daarin is te zien dat ik onder het aquaduct doorblaas bij De Geau.
@viezefreddyw: dan zou ik je moeten kunnen horen vanuit mijn tuin..
@viezefreddyw: gaaf, alleen een laf tunneltje. Je zou m eens in de Noordtunnel open moeten trekken ;) kan ik m ook horen ;)
@viezefreddyw: gewoon vol gas tunnels blijven rijden. Daar krijg ik ook een grijns van. Ik vind dat geluid fantastisch.
Mooi verhaal!
Wat een gaaf verhaal! Nog veel plezier met je prachtige voiture.
Op naar de volgende droom auto je hoeft niet te wachten totdat alles vervangen moet worden :)
Ha! Prachtig! Leest als een jongensboek en zo heurt het. Als autoliefhebber genieten van een prachtige auto, mooier kan toch niet?
@svenska_aeroplan_ab: Het kan zeker niet mooier! Zo te zien ben ik een S vergeten tijdens het typen van je accountnaam haha. Ik doelde op je citaat die je plaatste op Autojunk onder mijn upload.
Ferrari rijden is altijd een top ervaring!! Meerdere keren het geluk gehad in een ferrari te mogen sturen en altijd geeft dat een goede en leuke ervaring! Veel plezier nog met de auto in de toekomst maar dat zal we lukken gok ik!
Leuk verhaal!
De complete kustroute in Kroatië rijden van Rovinj tot Krk. Ik deed het vorig jaar met een huur-Corsa… Volgend jaar op de motor (Fireblade) maar met een Ferrari die route rijden, manmanman. Dat moet genieten zijn geweest! Geen hond op de weg en snaarstrak splinternieuw kronkelig asfalt met veel hoogteverschillen. Heerlijk!
@dragspert: Ja dat is een fantastische route! Deed hem vorig jaar in mn Corolla T-Sport… geen straf. Maar nog liever zou ik hem komende zomer rijden in mn nieuwe 525xi. De overstap van 200pk op de voorwielen naar 220 op alle 4 de wielen kun je daar goed testen :-)
@timt: Dus deze jongen is hier dus nu ook al actief… wordt toch eens tijd dat we die fotoshoot van de beide tourings eens gaan maken. Leuk voor op autoblog
Super gaaf verhaal! Ben stiekem een beetje jaloers;) Wat gaaf dat je gewoon verliefd wordt op die auto en ervoor kunt gaan. Ik ben ook super blij dat hij goed wordt gebruikt waar hij voor bedoelt is! Lekker scheuren lekker planken! Maar wel onderhouden en ook wassen dat is ook belangrijk. Veel plezier nog met je prachtige Ferrari, leuk dat je dit wilde delen!
Mooi verhaal! Heb zelf ook een 348tb gehad en was steeds een feest om in te rijden met een smile elke keer als je het sleuteltje omdraait. Heb nu alleen nog de M5 f10 en dat is ook een fijne auto en meer praktisch voor elke dag.
@viezefreddyw je hebt een mooi verhaal geschreven en veel plezier van je Ferrari
Mooi verhaal! Vele mooie kilometers toegewenst met deze droomauto!
Lekker verhaal! Ik wil er ook een!

Misschien leuk om vaker mensen met een leuke of aparte auto een stukje te laten schrijven autoblog?
Mooi en leuk verhaal om te lezen. Ik lees graag meer van dit! Alleen een antwoord op de vraag wat zijn de runnin cost imo maar wat vaag beantwoord. Wat kost een setje banden, servicebeurt en remblokken etc.
@pinut187: Ik heb expres geen bedragen genoemd om het volgende. Ikzelf vind de running cost nog aardig meevallen en goed geprijsd. Een ander kan het dan weer veel te duur vinden..
Leuk artikel! Goed geschreven en leest fijn, krijg meteen zin om auto te rijden ondanks dat het dan de Citroën C3 van m’n ouders zou zijn. Ik blijf dromen en sparen!
Wat een heerlijk stukje @viezefreddyw !

Ik wens je nog heel veel plezier met je prachtige bolide.

Momenteel staat ie ergens lekker warm en droog tot de zomer, of wordt ie ook bereden in de winter?
@misterdrogba: Dank je wel voor het compliment! Met het plezier zit het wel goed, dank je!

Klopt, op dit moment staat hij keurig in onze loods met een hoes eroverheen en aan de druppellader te wachten op betere tijden.
Leuk verhaal om te lezen en zeer herkenbaar!
Na lang zoeken en nog véél langer sparen staat mijn eigen droomauto sinds een week voor de deur. Een prachtige lichtgroene Citroën SM. Het is haast niet uit te leggen hoeveel plezier je daar aan beleeft, maar je weet het treffend te verwoorden!
@samajeste: Wauw, een Citroën SM. Prachtig! Werkelijk waar een van mijn favoriete klassiekers. Heb je er toevallig ergens foto’s van? En van welk bouwjaar is hij?

Desalniettemin veel plezier met je nieuwe aanwinst maar dat moet wel goed komen denk ik!
Jeezzz .. wat een process !!

Ik schaf meestal een auto aan omdat ik er tegenaan loop ..
Of ik zie een (meestal oudere) auto rijden waar ik als door de bliksem getroffen ineens de schoonheid van in zie ..

Zo een auto koop ik dan ook dezelfde dag ..

Soort van impulsief zeg maar ..
@lincoln: Zo is het eigenlijk ook met deze auto gegaan. Ook wel een beetje impulsief. Hij voldeed niet eens aan alle eisen. Maar ik werd ook ineens een soort van door de bliksem getroffen. En zoals je kunt lezen in de tekst, na nog geen 20 meter wou ik hem en ik heb er geen moment spijt van gehad.
@viezefreddyw:

Zo hoort dat .. dat is echte liefde ..
Leuke uiteenzetting trouwens ..
Om toch zomaar effe een echte Ferrari te kopen is gewoon een avontuur ..
@lincoln: Dank je wel, ik heb mijn best gedaan.

Niet alleen het kopen ervan was een avontuur, het eenmaal bezitten nog meer. Dat is namelijk werelds, elke rit is werelds en een avontuur op zich. Ik weet namelijk nooit waar ik heen ga, wat ik tegenkom en of ik wel thuis kom.
@viezefreddyw:

Kijk .. daar zit een duidelijk verschil ..
Wat dat betreft ben ik een domme hebbert ..
Zet alles (meestal onafgemaakt) in de stalling om verder te tuffen met mijn ouwe dieseltje ..

O.ja .. en ik heb een grafhekel aan autorijden !!
Yep .. heb op dit moment 11 van die hokken staan ..
@lincoln: haha heerlijk ouwe geitenbreier van me ;)
@lincoln: Haha mooi man! Elke gek zijn gebrek en iedereen zijn eigen hobby. Ik kom graag eens naar je 11 hokken kijken trouwens. Staan vast mooie dingen tussen.
Super geschreven. Complimenten! Leuk om te lezen dat deze auto bij zo’n liefhebber terecht is gekomen en gebruikt wirdt waarvoor hij gemaakt is. Veel plezier er mee!
Prachtige wagen! Is het een automaat of een handbak?
@plopkoekje: Misschien moet je het stuk even lezen…
Ben nooit fan kunnen worden van de F430. En dat is jammer, want hij klopt gewoon helemaal, zeker de Spider. Mag voor jou de pret natuurlijk niet drukken, @viezefreddyw, want zo te zien geniet je er erg van. Iedereen voor zich! Ik ben zo’n iemand die liever vier zitplaatsen en een kofferbak en een dikke motor aan zijn V8 vast heeft zitten.

Goed verhaal ook, trouwens. Meteen na de aanschaf ermee GT’en, zo hoort het! En verliefd worden na één keer kijken, heel herkenbaar. Zo ben ik op de CLK uitgekomen. Ik wou een W221 pre-facelift (ook een 350) maar de CLK bood eigenlijk bijna alles van de W221 voor minder. Vanaf het moment dat ik het eerste ritje in de CLK maakte dacht ik: dit is hem. Ik heb sindsdien nooit meer een S-Klasse overwogen, een CL is het hoogste wat ik van plan was om te gaan. Haalt niet weg dat ik elke S-Klasse geweldige wagens vindt.

Geniet van je geweldige droomauto verder, want een Ferrari, of vergelijkbare GT-cabrio kopen doe ik je niet na. Geef mij maar vier deuren en een kofferbak :)
@mercedesclk350: Ik geniet er zeker van, kan ook bijna niet anders! En ik snap jou ook dat je liever vier deuren, kofferbakruimte en comfort hebt gekoppeld aan een V8. Voor jou is dat ook bijna realiteit, erg gaaf!

Als het eenmaal zover is zie ik jou verhaal graag tegemoet! En wellicht komen we elkaar eens in de toekomst tegen, zetten we de twee raspaardjes eens naast elkaar.
Zo veel leuker om te lezen dan een verhaal van een journo die het toch niet van zijn eigen centen hoeft te betalen!!
Hopelijk volgen er meer verhalen van anderen.
Heel leuk geschreven en wauw; Na koop meteen zo’n reis!

Oooneeee dayyyy (M.L. King)….!
Als ik ergens per ongeluk een keer veel geld heb is een echte mooie pure sportauto toch wel een ding dat ik daarvan zou kopen.
Hoe mooi is het om je jongensdroom waar te kunnen maken :)

Je hebt er al vaker over geschreven in comments @viezefreddyw en ik geloof dat ik ook het stuk gelezen heb toen je hem net gekocht had. Als je zo’n tijdje later nog steeds zo laaiend enthousiast bent heb je een beste bak gekocht he :)
Veel plezier ervan, en mocht je eens langs Tilburg komen dan wil ik je daar best wat mooie weggetjes laten zien hoor ;)
Hier zaten we stiekem oom op te wachten Freddy ;) leuk dat je het deelt met ons! Volgens mij is er een redelijke kans dat ik je hier in Drachten eens tegenkom. Wel terug zwaaien hè! Als er een zwarte R6 ergens in Friesland naast je komt rjjden of staan ben ik het :) of een zwarte Volvo maar dat valt al helemaal niet op.
In sommige verhalen kan ik mij helemaal vinden, leuk geschreven! Ik moet het alleen doen met 2 cilinders en 200 pk minder. ?
@nopetrolnofun: -edit- dat vraagteken hoort niet.
Tussen het kerstdiner door even tijd vrij gemaakt voor jouw heerlijke verhaal!! Harstikke leuk om te lezen. Geniet van je mooie aankoop kerel!
@berlinetta: Bedankt jij Autoblog-vriend van mij! Fijne dagen gewenst.
Ik dacht dat je een handbak had, @viezefreddyw ? Dacht dat te lezen in een van je eerdere comments, als betere belegging (laatste Ferrari met handbak). Maar nu lees ik over een F1 transmissie. Heb een F430 F1 gereden, lekkere klappen in de rug ;-)
Als Spider wel echt de ultieme beleving. Angstaanjagend op bepaalde momenten…
Oh, en Sneek is een geweldig stadje, m’n roots liggen op de Leeuwenburg, haha
@camber24: Klopt, ik heb ooit eens geschreven tijdens een Autoblog-advies dat een Ferrari met handbak een van de betere beleggingen is. De F430 was volgens mij de laatste mid-engine V8 auto die te bestellen was met handbak bij Ferrari. Maar nee, ik heb zelf nooit gezegd dat dit ding een handbak heeft. Die vielen helaas buiten budget..
@viezefreddyw: persoonlijk ben ik ook meer (half- / gerobotiseerde-) automaat fan. Rijdt gewoon tien keer makkelijker, waardoor je nog meer kan genieten van al de rest. Ben als Ferrari liefhebber overigens erg blij dat je niet voor een California hebt gekozen, maar voor een F430. Is toch echt meer een Ferrari!
@viezefreddyw complimenten kerel! Heel tof dat je de tijd en moeite hebt genomen om er een mooi verhaal van te maken :) fijne dagen!
@mauritsh: Dank je wel Maurits! En jij bedankt voor het mogelijk maken om dit te schrijven. Gigantisch compliment naar Autoblog toe voor de toegankelijkheid. Mag ook wel eens gezegd worden.
heerlijk freddy! heerlijk geschreven! zoals velen eigenaar zoeken ze naar een persoonlijke touche aan de auto, is dit bij jou evtl ook het geval? bijv Tubi’s of capristo?

puur uit belangstelling, waarom zochten jullie eerst naar een 4 zitter, en is het toch een 2 zitter geworden? Familie samenstelling?
@derek306: Wellicht dat ik in de toekomst dat wel ga doen maar nu nog even niet. Vind het wel prima zo.

Het was niet eens vanwege de gezinssamenstelling waarom we in eerste instantie een vierzitter wouden, maar vanwege extra ruimte en daarmee meer comfort. Maar achteraf was dat helemaal niet nodig.
@viezefreddyw: super als het zo werkt! mocht je evtl volgend jaar richting de stelvio komen, ik woon er 45min bij vandaan. je kan een slaapplaats aanbieden! (geldt natuurlijk ook voor de andere mede-autobloggers)
@derek306: Dat klinkt heel erg aantrekkelijk! Wellicht komt het er eens van! Bedankt!
Gaaf hoor! Ben zelf nooit zo’n fan geweest van de 430, maar altijd leuk om iemand zo gepassioneerd te zien schrijven over wat ie leuk vind. Nog vele fijne kilometers toegewenst in het volgende jaar!
Heerlijk geschreven, echt een supermooi verhaal! Zo wil ik het later ook, maar dan waarschijnlijk in een andere wagen haha
Leuk stuk! Goed geschreven en een mooie auto natuurlijk… Alleen nog even je naam wijzigen in viezefreddyferrari :-)
@viezefreddyw: lekker geschreven, ik geniet een beetje mee. En stiekem kriebelt het nu nog meer om voor mijn eigen liefhebbersauto te gaan zoeken.

Heel veel veilige km’s gewenst, de rest (plezier, zon etc) komt vanzelf wel. En dank namens ons liefhebbers dat je anderen ook de gelegenheid geeft om mee te genieten. Dat maakt het nog eens extra leuk om te lezen.
@dunhozzie: Dank je wel, mooi compliment die je hier maakt.

En wacht niet te lang om jouw liefhebbersauto te kopen. Wanneer het kan moet je het doen. Het leven is te kort.
@viezefreddyw wat een heerlijk verhaal, met veel plezier gelezen, het enthousiasme en de liefhebberij spat er vanaf!! Dit soort dromen waarmaken zijn toch wel de hele mooie momenten van het leven. Ook gelijk zo’n magische trip naar Kroatië man man man wat geweldig!!
De F430 spider is voor mij de mooiste moderne Ferrari, alles klopt gewoon aan die wagen.

Onlangs heb ik mijn eigen droom ook waar kunnen maken, helaas niet het budget voor een F430, maar heb op mijn manier net zoveel plezier.
Zoals we al eerder hebben besproken, hoop je eens te treffen ergens in Friesland, we wonen niet zo gek ver bij elkaar vandaan.
Ik heb ook wel wat cabrio ritjes in de planning staan komend voorjaar/zomer.
@bofkont: Een Z4 is minstens zo leuk toch? Ik vind het schitterende dingen! Wij gaan elkaar ongetwijfeld eens tegenkomen. We forceren wel een ontmoeting een keertje.

Bedankt voor je mooie compliment, daar doe ik het voor!
@viezefreddyw: Haha laten we eerlijk zijn, nee een Z4 is niet minstens net zo leuk, zo’n F430 spider is de ultieme wagen, gillende V8, vermogen te over. Maar je hoort mij niet klagen hoor, ben ultiem gelukkig met deze wagen, er hard voor gespaard, elke rit voor mij is een geluksmomentje ook. Ach ik geniet binnen mijn eigenlijke financiële mogelijkheden. Fijne feestdagen en een goed 2017!!
@bofkont: * mijn eigen
@bofkont: Ik snap wat je bedoelt maar ik heb een zwak voor de Z4, zeker de uitvoering die jij hebt met zijn 3.0 blok. Heerlijk fijne 6-in-lijn die erg goed klinkt.

Dank je wel, jij ook nog fijne feestdagen!
@viezefreddyw: Bedankt dat waardeer ik!!
leuk verhaal over een schitterende auto
doe je goed
Leuk stuk! prachtig om dit te kunnen te bezitten… een jongens droom die uit komt!, Mocht je ooit nog wat plaatjes van je auto willen hebben.. Groningen is om de hoek ;)!
Ik zou het niet kunnen hebben dat het zoveel bekijks trekt. Ik zou me opgelaten voelen. Hoe is dat voor jou?
@depsycholoog: Ik moet eerlijk zeggen dat ik me soms ook wel eens opgelaten voel. Maar het went wel. Ergens is het ook nog wel leuk om de enthousiasme van mensen te zien.

Het enige wat soms erg naar is is dat sommige mensen hele rare capriolen uithalen op de snelweg om dichterbij je te komen. Dicht achter je rijden, naast je rijden of constant voor je proberen te blijven om de nodige foto’s te schieten..
Goed verhaal, veel plezier ermee. Bijna wel een kerstverhaal.
Leuk artikel!
Schitterend geschreven stuk. Ik krijg dan ook echt weer zin om op zoek te gaan naar één van mijn droomauto’s. Om vervolgens weer met iets anders thuis te komen dan waarvoor ik weg ga, want daar heb ik ook ervaring mee. De zoektocht en het kopen is de helft van de lol! Gelukkig heb jij ook genoeg lol van de andere helft!
@lekbak: Haha tja, zo ging het hier ook. Ben onderweg gegaan naar een California en ben teruggekomen met een F430. Iets wat totaal niet aan de eisen voldeed. Maar achteraf voldoet hij er uitstekend aan en heb er ook totaal geen spijt van.
Livin’ the dream?nu maar hopen op de staatsloterij en ondertussen heel hard doorwerken
Ik heb hetzelfde met de S8.. gelijk verkocht, en een verslaving..
@viezefreddyw: heerlijk verhaal over een heerlijke auto. Prachtig om te lezen dat er altijd nog mensen zijn die zo’n auto aanschaffen vanwege hun passie voor dit soort auto’s. Heel veel plezier toegewenst, voor nu maar bovenal voor altijd!
Super om te horen dat iemand zo van z’n auto geniet! Zo geniet ik ook elke dag van mijn auto :) elke x als je haar bij de supermarkt parkeert toch even omkijken. Thuis uit het raam kijken hoe ze geparkeerd staat. Elke x blij bij de 1e meter die je rijd. Geniet ervan!! Top Ferrari, erg mooi!
Kneiter vet dat je gewoon doet wat iedereen zou willen doen. Als je de middelen kunt opbrengen dan is dit super! En kicke dat je er ook heerlijk van geniet!

Stampen met die F430 en nog tot in lengte der dagen over kunnen praten.
Man naar mijn hart.
Me wou dat ik u was.
Regelmatig met een Ferrari mogen rijden, maar eigenlijk nooooit het leffie gehad om er een te kopen. Kweenie, echt waar kweenie waarom.
En deze wordt gelukkig bereden, nog naar oorden toe waar die zich thuisvoelt
Ik ben het nu eigenlijk aan mijn stand verplicht bergweggetjes met de Impreza te gaan bezoeken, waar die thuishoort.
Zoekt michelinkaart van de Ardeche.
@desjonnies: Nee, je wilt mij niet zijn. Geloof ik niks van. Als je de mogelijkheid hebt gehad om eens zo’n ding te kopen en het toch niet gedaan hebt, dan is het ding gewoon niet ‘jouw ding’. En dat snap ik volledig. Een ieder beleeft het op zijn/haar eigen manier.

En jij hebt TEO. Dat vind ik ook heel erg mooi. Niet omdat het een Subaru is, maar omdat je er een passie voor hebt. En iedereen die wat doet met zijn/haar passie vind ik heel erg mooi.

Pak die bergweggetjes, zoek de michelinkaart. Of kom naar Sneek en laat hem zien aan mij, vind ik erg mooi!
Had toch een Aston gekocht man. Britse kwaliteit. Beter dan die Italiaanse rommel :) :) :) Geniet er van!!
@e34m5touring: blij dat jij hem niet kan kopen en hij wel. wat een afgunst. zullen we als jij je aston een keer hebt over de prehistorische techniek beginnen van je volvo volante?
@marc94: Dit is geen afgunst van hem maar sarcasme, geloof mij maar.
@marc94: Minder drinken jochie. Freddy weet wel wat ik bedoel hoor. Rustig maar.
@marc94: Je slaat de plank wel heel erg mis mijn beste ;)
Heerlijk weg lezen…. zo voelde ik me als 21 jarige met me ibiza fr! Rijden zonder een bestemming… heerlijk!

Toch benieuwd naar de benzine kosten en onderhoud kosten tot nu toe..
Heerlijk ..
Alle comments bezitten een gezonde dosis jaloezie zonder rare afgunstigheid ..

Wou dat het elke dag kerst was ..
@lincoln: Ligt ook aan het hoe het artikel is geschreven, nergens is het opscheppen of zie mij eens.
Gewoon pure echte liefhebberij van onze Viezefreddy, dat kan je niet anders dan oprecht waarderen lijkt me.
Ik heb een soort gelijk verhaal. Gaat over het kerstdiner dat ik hedenavond met de familie heb gehad. Heb ik ook zo’n speciaal gevoel in mijn buik aan overgehouden. Denk dat ik morgen wel de hele dag op het toilet te vinden ben…

Maar goed, iemand interesse?

Maar ff serieus. Heel gaaf verhaal @viezefreddyw. Kan mij helemaal voorstellen wat voor een gevoel het je gaf.
Ik heb mij altijd voorgenomen om niet meer dan €100.000 aan een auto uit te geven. Vandaar dat er (nog) niet een M voor de deur heeft gestaan. Als ik dat wel zou doen dan moet het inderdaad om een droomauto als een Ferrari of Porsche GT3 gaan.

Maar goed, nogmaals top verhaal en blijf er van genieten!
@rick-dos: Een mooie goede M is al vanaf 20/30k realistisch.
Leuk verhaal, leest lekker weg! ( onder het douchen ) om te beginnen met de term ” het hebben van de zaak, is het einde van het vermaak ” dat was bij mij wel zo.. in 2015 kocht ik een 2009 Nissan GT-R, waanzinnig! Mijn eerste supersport auto, 0-100 in een kleine 4 seconde en een top van 330 km/h, dit was hem en wat moest hem overtreffen… OOIT ?! Ik kon niets verzinnen, eerst maar eens genieten en rijden, tot een maand of 7-8 later en 7.000 km verder… moet ik hem nou alweer uit de schuur pakken? Hè gat, ik pak mijn daily/Golf 7 wel… daad begon het mee, tot ik mijzelf betrapte op het zoeken van andere ” mogelijke ” kanshebber … Porsche 997 cabriolet MK2, Jaguar XKR cabriolet, F-type en BMW M4, alle auto’s gereden op de 997 na ( Pon verkoper, vond die oude grijze snorremans belangrijker en het bleef bij kijken, HELAAS!! ) uiteindelijk terecht gekomen bij een Audi RS4 uit 2013, ik ging erin zitten en ik was verkocht, stuk minder snel als de GTR, maar geloof het of niet.. veeel meer emotie, die 4.2 V8 klinkt geweldig.. zo gezegd zo gedaan… GTR ingeruild en heerlijk verder in de Audi RS4, prachtige ritten mee gemaakt, tot aan Monaco en Italië aan toe .. maar ook aan die auto kwam een eind, het werd weer normaal… 2 maanden geleden de auto verkocht… nu opzoek na een heerlijke, toch wel snelle cabriolet…. ( 991 Targa ??? ) ik weet nog niet wat, maar 1 ding weet ik wel.. snelheid is niet alles, emotie maakt de auto bijzonder en ik geloof dat een F430 dat zeker is, alleen zou ik persoonlijk nooit in een Ferrari willen rijden… dus de zoektocht word voortgezet en her en der worden er wat proefritjes gemaakt… maar met een lengte van 2.03cm is het niet gemakkelijk… F-type was een ramp, Mercedes GTS idem… dus blijven er weinig over… misschien dan toch maar eens een F430 testen ??
@timd: mooi verhaal, als je het toch over emotie hebt, een Maserati GT S?
@timd: Ik dacht je auto al te herkennen in Boxtel op Supercars and Classics. Ik was ook aanwezig met de mijne en ik stond letterlijk bijna achter jou geparkeerd haha.

Mooi verhaal ook trouwens! Alleen ik denk dat een F430 je een beetje gaat tegenvallen als je van een GT-R afkomt en alle andere auto’s die je opnoemt. De F430 is namelijk alles behalve echt comfortabel en heeft nul luxe aan boord. Hij is zeg maar het meest hardcore van allemaal en daar moet je van houden. Ik ben er weg van maar een ander zal het vreselijk vinden.
@viezefreddyw: Ja! Daar was ik ook inderdaad en volgens mij kan ik die F430 achter mij heugen! Ik denk dat het mee zou vallen qua comfort , de GTR was ook niet bepaald zacht geveerd! De ultieme auto lijkt mij een Porsche 991 Targa … van alles wat lijkt mij ?
@timd: Heel herkenbaar, al moet ik het doen met een veel bescheidener budget helaas, ik shop tot max 15k.
En daarvoor zijn best leuke wagens te vinden die uiteraard wat ouder zijn, heb van alles gehad, soms wel 2 p/jaar, totdat ik afgelopen november mijn echte droom auto heb gekocht een Z4 3.0 roadster, dit is voor mij de auto!! Nooit eerder het gevoel gehad nog.
@timd: Het doet altijd weer pijn als je hoort dat lange mensen niet in bepaalde auto’s passen. Ik ben zelf 2 meter met een grote liefde voor de f-type. Misschien gaat het net passen…hoop ik dan maar. Succes met je zoektocht iig!
@redbee5: het lukt.. maar hoe? Echt een gestuntel, AMG GT lukte echt niet.. mijn been kon de knik niet maken, helaas…
Mooi verhaal! Leuk dat je zo van je auto geniet. Ik heb zelf 1x in een Ferrari mogen rijden. Dat viel toch wel een beetje tegen. Het reed fantastisch maar de wegligging is zo verschrikkelijk goed dat je eigenlijk nooit het idee hebt dat je hard rijdt.
Gefeliciteerd man! Fijn dat je er helemaal tevreden mee bent en geweldig dat je het gewoon gedaan hebt, je droom waar maken.

Mijn type auto is het verre van, maar het inspireert me wel om misschien toch eens afscheid te nemen van dat grijze Japanse ding wat hier staat……. Hoewel, ik heb hem net door de wasstraat heen gehaald (voor het eerst dit jaar), zou jammer zijn als ik hem dan direct wegdoe. Als ie weer echt goed vuil is, dan gaat ie weg. Dat beloof ik! (denk ik) ;-)
@viezefreddyw Prachtig en heel herkenbaar verhaal. Ook het feit dat er zoveel liefhebbers zijn van alles waar benzine in moet maakt dit een heerlijk stuk. Gelukkig zijn er dus meer mensen die genieten van autorijden, auto’s kijken en bovenal een stukje omrijden (en nog een keer) om volgas door tunnels te rijden . Heb sinds dit najaar ook mijn droomauto en kan vreselijk genieten van domweg een stukje rijden met ramen en uitlaat open :-) https://www.instagram.com/p/BLRhufFgIl3/
Awesome!!!
Het zijn net vrouwen, he? Een waslijst aan eisen, maar wanneer je dé vrouw tegenkomt, vergeet je alle eisen die ze mist.

Misschien een idee om volgend jaar mee te gaan met Atlantic Road Trip door Scandinavië?
Erg leuk geschreven, tof dat je de moeite hebt genomen man!

Heel veel facetten doen me denken aan die keer dat ik een weekend een 458 geleend had. Briljant! Tijdje geleden een week in een M6 gereden. Hoewel een hele dikke auto, qua sensaties en reacties van het publiek echt niet hetzelfde!

Hoe je je weekenden beschrijft, ook met het oog op het autistisch in de gaten houden van het weerbericht de dagen ervoor… Dat klinkt 1 op 1 hetzelfde als m’n S1000RR en ik. Ben af en toe wel eens in Friesland te vinden met mijn bike, als ik je tegenkom zal ik je zeker even aanspreken (of duimpje opsteken). Keep up the good work!
Gaaf verhaal! Heel leuk gedaan. Ik kan mij ooit herinneringen dat mijn vader een Ferrari testarossa te leen had voor een weekend. Gingen we patat halen haha. Iedereen zat te kijken naar die auto. Wat een leuk gevoel. Kan me goed voorstellen dat je helemaal naar je zin hebt met deze auto! Veel rijplezier, prachtig apparaat.
Heel leuk en mooi verhaal. Ook heel erg herkenbaar. Zelf ook altijd alleen maar gewerkt en het bedrijf continu voorop gezet. Elke keer als ik iets leuks zag…nee toch maar niet…geen slimme keuze… Maar nu toch ook eens een keer echt aan mezelf gaan denken. Aantal weken terug een rs6 aangeschaft. Ook voor de hobby en ook ik zoek naar momenten om hem eff te kunnen rijden. Geniet er ook met volle teugen van. Het plezier pakken ze je nooit meer af. Je leeft maar 1 keer en als je de kans hebt, gewoon echt doen. Misschien over een paar jaartjes als de portemonnee het toelaat, dat er ook een mooi italiaans raspaardje komt. Ik zou zeggen, geniet er lekker van!
@pajero: Heel lang en hard werken is leuk en het bedrijf altijd voorop zetten ook, maar het is maar heel kort vol te houden om dat te blijven doen. Je doet het omdat je leuk vind wat je doet maar je doet het ook voor jezelf. Er komt eens een tijd om jezelf te trakteren voor dat harde werken. De een koopt een jacuzzi, sauna of een boot of wat dan ook. De ander, wij dus, een auto die we mooi vinden en ons blij maakt. Zoals ik al aangaf in de tekst, het leven is te kort. En het leven is al helemaal te kort om saaie auto’s te rijden.
@viezefreddyw Prachtig verhaal en leuk om te lezen. Mijn plan is binnen 2 jaar hetzelfde te doen alleen niet met een F430. Normaliter vind ik een coupe een stuk geslaagder dan de cabrioletversie, maar in dit geval moet zeggen dat ik de spider mooier vind dan de gesloten versie. Mijn hele leven al gek van Ferrari geweest, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik na de F355 ben afgehaakt. Mijnsziens de mooiste van de “nieuwere” Ferrari’s alleen buiten mijn budget en horrorverhalen over gehoord met betrekking tot onderhoud.

Voor mij zijn er op dit moment 3 auto’s waar ik zou willen gaan.

– Aston Martin V8 Vantage (ik vind de DB9 ook prachtig maar toch iets meer een GT dan een fun car voor in het weekend, misschien als ik 50+ ben en sigaar rook een leuke optie)
– Maserati Granturismo (bloedmooi en prachtig geluid, maar wellicht toch iets te veel GT, 4 stoelen voor mij geen vereiste, liever 2, de 4200gt Gransport is ook nog een optie, want een stuk sportiever)
– Porsche 911 (mijn favoriete is de 993 maar een 997 vind ik ook niet slecht voor het oog)
– Ferrari 355 gts (blijft de droomauto, maar weet niet of het meer wordt dan dat)

En als de auto bij voor de deur staat is het plan zeker ook om vele roadtrips te maken en andere mensen mee te laten genieten van de mooie auto. Weet nog dat ik het als kind supergaaf vond om in een mooie sportauto te zitten en als je dan zo’n jong pikkie verlekkerd ziet kijken is het alleen maar mooi om zo’n kind een pleizertje te doen.
@maarten020: Goed verwoord, zo is het ook! Dank je wel voor het compliment.

Denk goed na over wat je echt wilt gaan kopen. Het geld kun je namelijk maar 1 keer uitgeven. Zorg ervoor dat je na een lange tijd nog steeds erg tevreden bent over je aankoop. Het ergste is namelijk dat je achteraf denkt nadat je een auto gekocht hebt; “had ik misschien dan toch die F355 moeten kopen?”
@viezefreddyw: het klopt wat je zegt, maar met een budget van ongeveer 60k wordt een F355 gewoon erg lastig. Maar ik heb nog even de tijd om mij te oriënteren en advies in te winnen. Misschien dat ik met mijn 1.93m nieteens in de Aston Martin V8 Vantage of ander leuk speelgoed pas, dat maakt de keuze dan al wat makkelijker… ;-) Fijne dagen!
@maarten020: Dat gaat moeilijk worden inderdaad. Misschien een 360? Die vallen wel in het budget en met goed zoeken kun je een mooi exemplaar vinden, sommigen zelfs met handbak.

Een V8 Vantage is een erg leuke auto, zelf ook eens mogen rijden. Maar hij is inderdaad wel erg krap. Succes met de zoektocht en mocht je vragen hebben mag je ze altijd stellen. Jij ook fijne dagen!
@viezefreddyw: Dankjewel Freddy! 360 gaat hem niet worden, wat mij betreft een verschil tussen dag en nacht met de F355. De 360 heeft mij nooit bekoren, een Peugeot 406 coupe met Ferrari badges en dan vind ik eerlijk gezegd een Peugeot een stuk geslaagder. De F430 is uiterlijk een flinke verbetering op de 360 Modena, maar de F355 heeft toch mijn voorkeur. Een V8 Vantage is misschien wat krapjes voor mij helaas. Zag toevallig net een Maserati Grancabrio en Granturismo MC bij mij om de hoek voorbijrijden en dat geluid klonk echt waanzinnig. Daarnaast vind ik de Granturismo ook erg mooi…keuzes…keuzes… ;-)
“De kosten hiervan zijn me ontzettend mee gaan vallen.”

@autoblogger kan je dit toelichten?
@arashrsf: Dat kan @autoblogger niet maar ik wel aangezien ik het stuk heb geschreven en de auto dus ook op mijn oprit staat.

Ik noem expres geen bedragen. Wat voor mij ontzettend kan meevallen, kan voor jou en anderen weer erg duur zijn en vice versa. Zoals ik omschreven heb is het onderhoud van deze auto hoger dan dat van Passat’s, E-klasses en Ibiza’s. Maar het ligt ook weer niet zo schokkend hoog om mij tegen te houden om het te doen of de auto überhaupt te kopen.
@viezefreddyw: bedankt dat je mn post zag ondanks de verkeerde tag hehehe

nee maar het is dus iets erg relatiefs. maar ik denk wel dat de gemiddelde autoblogger bewust genoeg is dat onderhoud hoger is dan een passat/e-klasse/ibiza.

+/- bedrag zit er ook niet in? Wat houdt je tegen als ik vragen mag?
@arashrsf: Omdat ik het niet nodig vind om bedragen op te gaan noemen. En een beetje internetter kan prijslijsten vinden op het internet via de welbekende dealers.

En ik kan een bedrag gaan noemen en zeggen dat ik dat een normaal en goed bedrag vind en een ander zou het weer veel te duur vinden. Vandaar dat ik geen bedragen noem.
Prachtige auto al ben ik zelf meer van het oudere werknuit Italië. Zo te zien en te lezen ben je supertrots en ik geef je geen ongelijk. Het is de droom van bijna iedere auto-liefhebber om een Ferrari te mogen rijden/bezitten! Als je eens een foto-shoot wil doen? Ik ken mooie locaties en wil het graag voor je doen.
Bedankt voor dit fraaie stukje Freddy! Maakt 2e kerstdag erg leuk. Mijn complimenten voor je enthousiasme; dat er nog maar veel stukken als gast-schrijver mogen volgen! ;)
Wat ontzettend gave bak!! Leest vlot weg. Lekker leesvoer bij de schoonfamilie!

Ik hoop dat de temperaturen snel weer stijgen en dat ik je rondom Sneek een keertje spot. Zijn genoeg leuke weggetjes hiero te vinden!
Hulde voor deze leuke en leuk geschreven uiteenzetting! Ik heb een jaar geleden mijn Italiaanse vrouw (destijds nog vriendin) een uurtje rijden in een F430 spider cadeau gedaan. Ze was al een echte petrolhead die je alles over V8’en kan vertellen, met een grote passie voor alles dat hier (we wonen in Italië) vandaan komt en veel herrie maakt, maar na dat beruchte uurtje, is de beer in haar los… Er moet en zal ooit een rood raspaardje komen! Vanwege haar Mediteraanse temperament is het soms beter er niet tegenin te gaan, dus in dit geval ben ik het voor het gemak maar even roerend met haar eens :-)
To be continued
Een van de leukste stukjes op autoblog van dit jaar. Veel plezier met de auto.
Leuk verhaal om te lezen! En een geweldige auto ook. Ik kan me voorstellen dat het een fantastisch gevoel is als je net een ferrari hebt gekocht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).