Absolute HELD redt kind uit zinkende auto

Auteur: , 23 Reacties

Chapeau!

Held redt kind uit

In Naaldwijk is vanmiddag het leven van een peuter per ongeluk in gevaar gebracht, toen de moeder van het 3-jarige kind was vergeten de handrem op de auto te zetten. Hierop rolde de auto het water in, waardoor het lot van het kind bezegeld leek te zijn. Gelukkig was er een krachtige reddende engel in de buurt, die zowel het meisje als de dag redde.

Het incident vond plaats aan de Thorbeckestraat in Naaldwijk, zo schrijft het Omroep West. De omroep geeft geen specifieke beschrijving van het incident, maar in dit geval richten we ons liever op de positieve uitkomst van het verhaal dan de oorzaak.

Uit een bericht van het Algemeen Dagblad blijkt dat de auto korte tijd in het water lag toen er een oud-marinier langsreed. Na het zien van de situatie – moeder in paniek, auto met kind in het water – keerde hij vrijwel direct om en schoot hij te hulp. De man ontdeed zich van zijn kleding en dook met enkel zijn onderbroek in het koude water. Nadat hij alle opties had overwogen, concludeerde hij dat hij de zijruit moest inslaan om het meisje van de verdrinkingsdood te redden. Zo gezegd, zo gedaan. In zijn heldendaad hielp hij het kind naar de kant, waar ze herenigd werd met haar moeder.

Beeld: de nieuwe Volvo XC60 in de sloot (niet de betreffende auto dus), via @henketruus23 reacties

Glimlach
Man verdient zonder meer een lintje.

Hoop dat ik nooit in zo’n situatie terecht hoef te komen, maar hoop dat ik dan net zo adequaat zou kunnen handelen.
Knap werk! Eerst met handboeien en met een ruitentikker proberen en vervolgens met je blote vuist het raam inrammen. Dan ben je wel een bikkel
@svenska_aeroplan_ab: euh handboeien?
Zet dan een foto van het incident erbij (met een micra) ipv deze Volvo
@djidee: voor niets gaat de zon op
@ikschrijfookoverautos: zet het dan ook even ergens neer dat deze foto ter illustratie is en niet van het daadwerkelijke ongeluk.
@isn1981: Disclaimer staat onderaan de tekst, maar eerlijk is eerlijk, ik had hem in eerste instantie ook niet gezien.
@isn1981: wat een gemiep. Is ’t te verwarrend als er niet de bewuste foto bij staat?
@djidee: een foto van een Micra is schijnbaar te minderwaardig (lees -te- goedkoop) voor Auto Blog.
@erik2907: er zitten waarschijnlijk rechten op die betreffende foto. Ik heb ook een keer een nieuws artikel getipt waar ze niets mee mochten doen om exact die reden. Cheer up Erik, niet zo negatief denken ;)
@2wheeler: er staan genoeg micra’s te koop op Internet, maar ja, niet in de plomp :-).
@djidee: volgens mij is dit de eerste Volvo V60 die total loss is. Was geloof ik een dealerauto die al na een paar dagen hetzelfde lot wachtte als de Micra. Een vergeten handrem….
Hij keerde, bijna, onmiddellijk om. Bijna🤔
@pomoek: Ja hij moest even wachten tot de filmende tegenligger voorbij was…..
@isn1981: ok, dan snap ik het😁
Held oké maar je kan beter zeggen dat het een absolute lul was geweest als die het niet had gedaan. Dat zou toch iedereen doen.. al ben je alles kwijt en is alles kapot wat je bij je hebt… een mensen leven is onbetaalbaar..
@3246cm252kw: Nou, de moeder bleef daarentegen aan de kant staan wachten tot een prins op het witte paard zou stoppen en helpen. Lekkere moeder heb je dan
@3246cm252kw: ik zou willen dat ik je onverdeeld gelijk kon geven, maar de praktijk leert dat mensen direct klaar staan met de telefoon in de aanslag – om te filmen, niet om 112 te bellen. Of ze staan de boel op te stoken, als hooligans van het allerlaagste allooi. Helaas.

Nee, die enkele held, zoals hierboven zo mooi in het voetlicht gezet, moeten we koesteren, want m’n onderbuik zegt me dat ze schaarser worden met de dag.
@rrrobert: onderbuikgevoelens. Nooit een goede maatstaaf!

Wat een negativiteit bij zo’n positief artikel.
@3246cm252kw: @RRRobert: Vaak zie je ook dat mensen verstijfd zijn van angst of ongeloof, ook omstanders. Het is een heel vreemde natuurlijke reactie en je weet pas hoe je reageert als het je overkomen is.
Deze held is in het verleden waarschijnlijk getraind op dit soort situaties, maar ook daar kun je een shocktoestand niet uitsluiten. Ik kan me voorstellen dat de moeder van het meisje eveneens verstijfd was en niet wist wat te doen.
@granlusso: helemaal gelijk hoor ook de rest van de reacties… sommige verstijven van angst/shock inderdaad. Altijd makkelijk praten van de zijlijn ja…
@granlusso: reptielenbrein noemt men dat.

Het deel van je brein wat je duidelijk maakt dat je bang bent of heel oncomfortabel voelt.

De moeder hier had er klaarblijkelijk last van: verlamd van shock wellicht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).