OM wil bandenprikker uit Westland achter de tralies

Auteur: , 23 Reacties

De bandenprikker moest vandaag voorkomen.

Lekke band

Het was een nachtmerrie voor inwoners van onder andere ‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Wateringen en Monster. Een verwarde oelewapper prikte maandenlang banden lek van willekeurige auto’s. Regelmatig liet Quintin S, zoals de man heet, zijn handtekening ‘Slash’ achter. Een lange periode tastte de politie in het duister, maar in mei van dit jaar kon de vandaal gelukkig worden opgepakt. Aan de hand van camerabeelden van bewoners kon een profiel worden geschetst. Er was genoeg bewijsmateriaal zodat de man uit ‘s-Gravenzande eindelijk opgepakt kon worden.

Vandaag verscheen S. voor de rechter en het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 16 maanden geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Ook wil het OM dat de bandenvandaal een gebiedsverbod krijgt en dat hij zich moet laten behandelen. De 20-jarige heeft niets losgelaten. Zowel tijdens het verhoor als tijdens de rechtszaak hield hij zijn lippen stijf op elkaar.

De man wordt ervan verdacht meer dan 300 banden te hebben lekgestoken. In de nacht van 4 op 5 mei wist S. in Monster de banden van meer dan 50 auto’s lek te prikken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de inwoner uit ‘s-Gravenzande psychisch niet helemaal in orde blijkt te zijn, maar of daar nu een onderzoek voor nodig was..23 reacties

Naaldwijk, de naam zegt het al!
Gewoon alle banden laten betalen. Heeft ie de komende maanden wat te doen in plaats van in een hokje zitten en nog meer geld kosten.
Hij zal wel een moeilijke jeugd gehad hebben ofzo
@davidw: Volgens een psychiater heeft S. last van een persoonlijkheidsstoornis. Ook het syndroom van asperger wordt aangehaald. Een verband tussen deze stoornis en het bandenprikken is volgens de deskundige niet aan te tonen, omdat S. ontkent. De moeder van S. vertelt dat haar zoon zijn woede vaker uit door spullen van anderen kapot te maken. Zo schreef S. al eens met stift op een auto die op de parkeerplaats van zijn moeder was gezet en bekraste hij de auto van de ex van zijn moeder.
@pomoek: misschien ben ik wel wat voorbarig, maar dat klinkt toch akelig als gevoed maar niet opgevoed.
@lekbak: dat heb je niet bij het juiste eind. Opvoeding heeft niets te maken met het ontstaan van een autisme spectrum stoornis. Persoonlijkheidsproblematiek ook niet altijd.
@dnadave: ik heb het dan ook absoluut niet over het ontstaan van dit soort dingen. Ik heb het wel over het omgaan hiermee en het functioneren in de maatschappij.

Mijn schoonmoeder heeft een verwaarloosd autistisch meisje uit haar buurt opgenomen in het gezin (inclusief voogdij). Die is destijds ontzettend veranderd in positieve zin en kan tegenwoordig redelijk zelfstandig functioneren in de maatschappij.

Zoiets kost wel een hele, hele hoop tijd en moeite en lang niet alle ouders zijn bereid om die tijd en moeite erin te steken. Aangezien dit schepsel verstand en bewustzijn genoeg heeft om bewust de kaken op elkaar te houden ben ik nogal wantrouwend.
Zal vast aan de opvoeding liggen…
of aan zijn @ziekegeest:
@ziekegeest: Als het inderdaad voorkomt uit een psychische stoornis is dit nogal een smakeloze opmerking jegens de ouders.
@donvincenzo: o goh, helemaal vergeten. Die termen zijn alleen van toepassing op mensen met een kleurtje
@donvincenzo: volgens mij is het juist bij een aandoening zaak om goed op te voeden!

Als het niet mogelijk is om kinderen met dergelijke aandoeningen normaal te laten functioneren waren we dit soort praktijken wel veel meer tegengekomen.
In de gevangenis zeepjes rapen. In plaats van dat hij 300 banden prikt, zal ‘ie nu zelf geprikt worden.
Ik had ze een duur onderzoek kunnen besparen; de man heeft 300 banden lekgeprikt, dan ben je per definitie niet helemaal fris
@gulli: “niet helemaal fris”, daar kunnen we juridisch wat mee…
Verwarde man…. incidenteel… de man heeft al genoeg straf door ermee te leven… etcetera…
14 maanden? Wauw, die twee drugsbroers uit Zwolle waar die grillroom van ontploft is, die een doorgeladen wapen in de auto hadden, 40k aan cash en een hoeveelheid cocaïne in bezit daar word drie jaar tegen geeist. Heel erg vreemde straffen in dit land. Uitermate verontrustend
@hassani:

16 maanden waarvan 10 voorwaardelijk, maar ik vind het eerlijk een behoorlijk pittige straf. Oké er zijn veel gedupeerden, maar het is in vergelijking met jouw voorbeeld behoorlijk hoog.
@jack_abarth: juist, of die drugsbroers gewoon heel laag. Ik bedoel die lui verhandelden kilo’s per maand stond er in het artikel. KILO’S! En daar word drie jaar geeist, en hier 16 maanden. Als bandenprikker zou ik mezelf achter de oren krabben en een carrière switch overwegen. Krijg je er maar 14 maanden extra bij hahaha
Met verwarde mensen die hun lippen stijf op elkaar houden moet je juist de dialoog aangaan ..

Aldus Sylvana Simons ..
@lincoln: maar Sylvana houd haar lippen helemaal niet stijf op elkaar.
@lekbak:

Verwarrende mensen onder elkaar dus ..
Ik zeg een taakstraf van 2 jaar bij Profile.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).