Acht stoffige Nederlandse auto’s in parkeergarages

Auteur: , 50 Reacties

Een foto mag dan meer dan 1000 woorden zeggen, maar in sommige gevallen roept een plaatje vooral een hoop vragen op. Check ons overzicht van verlaten Nederlandse auto's die in een parkeergarage stof staan te happen.

Van deze Bentley krijg je vieze vingers

Ferrari 456 GT

Nare teksten op een klassieker in wording

Deze Ferrari in een prachtige kleur donkergroen, is gekiekt onder het Museumplein te Amsterdam. Hij staat erbij alsof het een afgedankte derdehands Japanner is en je zou bijna vergeten dat de sjieke GT nieuw 556.000 gulden heeft gekost. Gelukkig weten we nu wel dat Priscilla van wiet houdt.

Ford Mustang

Stoffige Mustang :'(

De ouwe Amerikaan lijkt wel een verse zandstorm in de Sahara om de oren te hebben gehad, en als we de uploader moeten geloven is dat geen toeval. Naar verluidt stond het beestje op het moment dat de foto werd gemaakt al zo’n zeven jaar op dezelfde plek. Heiligschennis…

Bentley Mulsanne

Bentley Mulsanne met liefdesverklaringen op de kont

Ook automobiele British royalty ontkomt niet aan een dikke laag stof op de kont. Kennelijk is dit voor bepaalde figuren aanleiding om hele liefdesverklaringen achter te laten op de Bentley, maar het blijft zonde om zo’n mastodont in een parkeergarage weg te zien kwijnen.

Pontiac Le Mans

Pontiac Le Mans onder een laag stof

Waarschijnlijk wat onbekender dan de andere auto’s in dit lijstje, maar desalniettemin een eervolle vermelding waard. Deze Pontiac uit ’75 haalt het qua charme wellicht niet bij een El Camino uit dezelfde tijd, maar toch heeft-ie wat. In elk geval verdient een auto als deze een betrokken baasje en zeker geen eigenaar die er op deze manier mee omgaat.

Audi RS4

Audi RS4 Swiffer-edition

Een powersedan met 420 pk, waarmee je ook gerust naar een zakelijke afspraak kunt. Dat, of je zet ‘em een paar maandjes op Schiphol zodat je Audi er bij terugkomst uitziet alsof-ie aan de Dakar-rally heeft meegedaan.

Porsche 912

Porsche 912

De 912 was feitelijk een 911 voor Porsche-liefhebbers met een iets krappere beurs. Qua uiterlijk zijn de overeenkomsten met z’n grote broer duidelijk, al lag onder de kap een viercilinder in plaats van de voor Porsche gebruikelijke zescilinder. De 912 kreeg overigens een mooi vervolg met de komst van de (zeldzame) 912E.

Alfa Romeo GTV6

Alfa Romeo GTV6 onder het stof

De bobbel in de motorkap is geen blijk van een permamente staat van opwinding, maar biedt ruimte aan de 2.5-liter V6. In de GTV6 was dit blok uitgerust met injectie in plaats van carburateurs, zodat onder andere startproblemen tot het verleden behoorden. Of dit exemplaar na een poosje stilstand ook nog zonder tegensputteren aanspringt, durven we niet te zeggen.

Volkswagen Golf Mk IV

VW Golf IV met stof

Misschien niet de meest bijzondere auto in het rijtje, maar dankzij de fraaie moderne kunst op de motorkap toch een welverdiend plekje op deze lijst. Wie kan ons trouwens vertellen wat de tekening op de hood precies moet voorstellen?

Met dank aan Iwan voor de tip!50 reacties

Zonde zonde zonde. Nou ja, die RS4 kan je nog wel eens gebruiken voor een overval… misschien staat die daar wel voor, en zijn de daders bij voorbaat al aangehouden.
Lijkt mij een slechte poging tot het tekenen van “the shocker” (2 in the pink 1 in the stink) zeker niet gedaan door een pictionary winnaar
@papa: zo! Die ken ik ook nog, lang geleden dat ik die heb gehoord… Ken je ‘THE Minivan’ toevallig?
@awesome: die moest ik ff googlen
Stuk voor stuk zonde. Dit wens je geen enkele auto toe…

De 912 stoft gelukkig niet meer. Hij is geregeld in Ouderkerk a/d Amstel thv de brug te vinden. Hoe het met de andere wagens gesteld is weet ik niet. Alhoewel ik van horen zeggen heb gehoord (zeg ik dat zo goed?) dat de 456 ook niet meer stoft.
@toyotafortuner: Mooi! Heb hem zelf ook wel is gespot in de garage van het Museumplein.
@toyotafortuner: vandaag de 456 nog bekeken, vol met stof…
Kan dit zomaar eigenlijk? Ondernemen die garages dan geen actie om deze voertuigen daar weg te krijgen?
@chaudfontaine: hoe wil jij dat doen dan? Een sleepwagen past nooit in een gemiddelde parkeergarage en mocht die al passen, dan is zijn draaicirkel met die auto achterop zo groot dat die niet eens de garage uit zou kunnen komen.

Daarnaast hebben 9 van de 10 garages geen maximum parkeertijd, dus volgens de wet mogen ze de wagens niet eens weghalen. Ze moeten per geval een aanvraag indien bij de overheid, etc. etc. Duizenden papieren invullen.

De meeste garagehouders doen dat gewoon niet.
@chaudfontaine: niet elke parkeergarage is een openbare garage. De meeste lijken mij privé plekken van bv een appartementencomplex erboven waar de eigenaar een pied a terre heeft.
heeft louter een fiscale grondslag ..
Zonde voor die 6 auto’s behalve voor de Golf en RS4 daar heb ik geen medelijden mee. Er rijden meer dan genoeg Golfjes en A4tjes rond in NL.
@maserati911: RS4 =/= A4 2.0 TDI FWD
Die Ferrari!!! Donker groen met lichte bekleding! Altijd een top combi
@jorden: inderdaad, op en top Brits. Oh, wacht…
@RRRobert: Ik wil jouw GENIALE reactie aandragen voor de beste reactie van ’t jaar.
Ach ik en die alfa heerlijk cruisen naar een warm land mekaar verwennen jij een scheurtje olie en af en toe 5000 toeren ik een scheutje koffie en samen tot een climax komen bij de grensovergang van Spanje ……..ach het had zo kunnen zijn. Slaap zacht.
Aangezien ik mn oldtimer dit jaar 3 maanden moet stallen ga ik m ook maar eens in een parkeergarage zetten. Kan blijkbaar zonder problemen. Hooguit wat piemels erop getekend.
Lijken me niet echt auto’s die in een gewone parkeergarage staan het zal waarschijnlijk wel zo’n privé parkeerden zijn want anders waren ze zo gejat
Mn oude baas heeft in de garage van zn zaak ook een aantal classics staan onder de stof! Waaronder een Porsche tractor, 2 Porsche spyders (model weet ik maar wel heel erg oud), een Ferrari 456, een Alfa Romeo SZ en een oude Maserati sedan (quatroporte?) erg zonde in iedergeval
@gieltj: ik denk dat ik je oude baas ken. Eigenaar van een transportbedrijf iets onder Utrecht misschien?
Dan heb ik zijn collectie ook wel eens gezien. Stond ook eens een schitterende Maserati 3500GT achter op het terrein.
*Zucht* ik wordt hier helemaal ongelukkig van. Al deze auto’s zijn net reality sterren; als ze niet genoeg aandacht krijgen dan worden ze vergeten….
parkeren in een garage, na een half jaar je ticket als verloren opgeven en voor 25 euro wegrijden :D
De sierlijke, maar tegelijkertijd toch lompe styling van de Pontiac vind ik anders een bak meer charme hebben dan zo’n halfslachtig geval als de El Camino.
Fantastisch, zo’n Batmobile. Het is ook de enige auto uit het rijtje die ik het waard vind om te redden, op de ‘Stang na dan.
red deze auto,s van de parkeergarage ..
deze prachtbolides zijn er om in te rijden ..

dood aan de parkeergarages ..
dood aan elke garage ..
dood aan elke parkeerplek ..
dood aan stof ..

echt verschrikkelijk dit ..
mijn maag draait er van om ..
@lincoln: en als er een Panda tussen gezeten had? ;)
De Bentley mulsanne is momenteel niet maar in de garage, tot halverwege dit jaar stond hij er nog steeds.
Waarom denken sommigen dat ze dan maar ‘gewoon’ op zo’n auto mogen gaan tekenen of schrijven?
Van de Golf en de Audi snap ik het wel, daar zou ik ook niet in willen rijden.
De rest verdient stuk voor stuk een beter baasje..
De Mustang is een jaartje geleden grondig gewassen, en de leeggelopen band is opgepompt. Verder is er nog niet mee gereden…
Die rs4 geeft mij buikpijn… Eigenaar misschien overleden ? Of een gestolen auto ? Hoe staat Hij geregistreerd ???
@TimD: overleden? Misschien eerder neergeschoten? Of zit ie vast in een land voor natuurproductensmokkel.
@TimD: toch staat er 16 juli voor het laatst apk gekeurd. We kunnen nu wel die meneer vertellen waar zijn gestolen audi staat.
Volkswagen Golf MK IV klinkt een stuk spannender dan Golf 4. Al komt ie net uit de wasstraat is het nog een stoffige auto.
via Android app
912!
Triest!!! Maar als je de reacties zo leest hebben de foto’s online zetten wel ergens effect gehad.
De mooiste auto ooit geproduceerd staat naast de 912 stof te vergaren…
Bij de huidige parkeertarieven zou je er inderdaad zomaar vanuit kunnen gaan dat je auto dagelijks gewassen wordt.
Die Golf lijkt wel beslagen ramen te hebben. Kwamen er geen kreungeluiden uit?
De 912 is de instap Porsche, de stap van 356 naar 911 was te groot. Daarom brachten ze de 912 uit als tussenstap.
Over 912 gesproken. Ik heb nog een rode 912 te koop staan met kever moter (zat er al in)
@reggie-boy_rood: Ik had er 1. Een rode. Met kevermotor. Is gestolen in GTA IV :(
Zo zijn er honderden, nee duizenden parkeergarazzies volgepropt met mobiele schatten, Rentnerfahrzeugen, omabolides en verloren vehikels, wachtend op de dood of de gladiolen.
Zo stonden er een tijdje geleden in de (openbare) parkeergarage op de Bergweg in Rotterdam (tegenover Correct) een hele serie oude Mercs, volgens mij allemaal S klassen van verschillende generaties. En allemaal met een dikke laag stof erop.

Overigens er zijn voor parkeergarages speciale sleepauto’s die met auto erachter prima zo’n garage uit kunnen rijden, ze zijn zelf wat compacter en hebben een scharnierpunt waardoor je de bochten prima kunt nemen.
@die rs4, is pas geleden op naam gezet en recentelijk een apk gehad. Zal nu dus wel uit de garage zijn toch?
Hoeveel auto’s zouden er wel no op schiphol staan van de vliegramp?
Doet je afvragen waarom de eigenaar z’n auto op Schiphol in de parkeergarage laat staan… kost je een godsvermogen als je ‘m komt ophalen.
Die RS4 heeft APK tot juli 2015, dus heeft tot voor 3 maanden geleden nog gereden. Apart hoe mensen die auto’s zo kunnen laten staan. Bij terugkomst zal ophalen dan ook flinke rekening zijn, denk ik zo.
Die Ferrari 456 GT is van Prins Bernhard Jr. Het is trouwens een 456M GT. Het is de oude Ferrari van Bernhard Sr. Er zijn twee exemplaren in Nederland in deze kleur, een GT en een M GT. Deze zijn beiden van Bernhard Sr. geweest en op deze kleur had hij als enige recht. Die GT is overigens de allereerste 456 die van de band is gerold.
Ik vermoed dat de auto stof staat te happen omdat de gezondheid van de eigenaar het momenteel niet toe laat om ervan te genieten.
Deze 456 staat onder de rai en niet onder museumplein.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).