Acteur John Wijdenbosch omgekomen op de A6

Auteur: , 34 Reacties

Treurig nieuws.

Acteur John Wijdenbosch (44) omgekomen op de A6

We frissen je geheugen even op: in de jaren ’90 speelde Wijdenbosch bijvoorbeeld in de serie Fort Alpha. Wie toevallig ook het levenslicht zag richting het einde van de jaren ’80, weet ongetwijfeld over welke serie ik het heb. We maakten dankzij dit programma bijvoorbeeld kennis met Tatum Dagelet, Jennifer de Jong en Halina Reijn.

Wat later deed Wijdenbosch z’n ding in het onvolprezen Costa, waarin hij (zowel in de film als in de serie) de rol van Bjorn vertolkte. Ook was de acteur te zien in de serie Shouf Shouf. Helaas zal de lijst op Imdb niet meer langer worden, want vanavond werd bekend dat Wijdenbosch vanochtend bij een verkeersongeluk op de A6 is overleden. Na meerdere koprollen raakte het voertuig te water. Rond 08.50 uur meldde een voorbijganger dat er mogelijk een auto in het water lag. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en duikers van de brandweer gingen gelijk het water in. Er zaten drie personen in het voertuig, die zijn door de brandweerduikers uit het voertuig gehaald. Alle drie de slachtoffers, John en zijn vrouw en een kind, zijn ge├»dentificeerd.

UPDATE: uit onderzoek is naar voren gekomen dat de drie slachtoffers zondagavond 28 mei in het winkelcentrum Bataviastad in Lelystad waren, zo meldt de politie. Waarschijnlijk vertrokken ze diezelfde avond weer naar Amsterdam, maar raakten ze door nog onbekende reden van de weg. De politie is nog steeds dringend op zoek naar getuigen van het ongeluk.34 reacties

Jezus wat extreem, toevallig vandaag gehoord dat m’n zusje van d’r scooter is gereden, je schrikt weer enorm als je dan dit soort berichten leest.

Sterkte voor de nabestaanden. En hoe krom het misschien klinkt: voor het gezin zelf is het misschien goed dat ze allemaal tegelijk zijn ‘gegaan’…
@granlusso: In Bleskensgraaf?
@granlusso: ik zie echt 0 voordeel dat het hele gezin dood is… Als bv alleen hij zou overlijden kan het gezin iig nog gewoon doorleven na het rouwen.
Bah wat vreselijk…
Ik zag al ergens een foto langskomen. Wat een beroerde manier van gaan zeg. Nu maar hopen dat ze al mist meer bij waren voor ze het water raakte :(
@duderuud: mist moet niet zijn.
Heftig zeg.. las het al maar wist niet dat ze alle 3 waren omgekomen. Rip
Ik ken de beste man niet, maar wat ongelofelijk erg dat een gezin zo ten einde komt. Veel sterkte voor de nabestaanden.
Ah vreselijk om te horen. Met name het gezin dat er ook bij omkomt..
Verschrikkelijk nieuws. Ik ken hem niet.
Autogerelateerd? Elk ongeval nu op AB?
@amersfoorter: harteloos en respectloos
@kenner: tja dit dus…helaas
@kenner: Of is het harteloos en respectloos om alle andere auto ongelukken waar mensen bij omkomen te negeren en enkel aan dit ongeluk aandacht te besteden omdat de man een beetje bekend was. Uiteraard kan dat niet en zo werkt het ook niet in het leven, het is gewoon een feit dat we meer aandacht besteden aan iets waar iemand bij betrokken is die we ‘kennen’. Hoe dan ook de vraag stellen vind ik niet echt harteloos of respectloos. Bekend of niet, zoiets is vreselijk.
@amersfoorter: ff rustig, elk ongeval met 3 personen overleden (familie) komt in het nieuws, vooral als het naar gebeurt..
@amersfoorter: fijn dat je je mening deelt op dit bericht. Niemand vraagt je om het te lezen beetje respect mag ook wel.
@amersfoorter: snap de onderstaande kritiek, maar ben het wel met je eens. Omdat het nu een ooit semi-bekend acteur betreft maakt het mi. niet heftiger dan elk willekeurig ander tragisch ongeluk. Ik als consument/gebruiker van autoblog kom hier voor anders nieuws. Het is ook niet alsof er een andere insteek is gekozen dan ‘bekend acteur overlijd bij autoongeluk’..
@kle500: enige wat ik hoorde over de radio was 3 doden bij almere op de A6. Dacht al niet ok. Daarna hier alleen maar Dumpertgelul over een acteur, oh een acteur… elk leven is een leven, geen respect; die man en zijn familie zijn lekker dood. Leuk man.
@amersfoorter: Jezus! Wat ben jij een lul zeg!!!
@amersfoorter: Het is en blijft een blog. Het is geen journalastiek vakblad oid. Het voordeel van een blog is dat de inhoud meestal wat luchtiger is en minder strak geregisseerd als bij “normale” autopers. Ook hoeft niet getoetst te worden of een verhaal relevant is en bij het doel van de website past. De enige vereisten waaraan een artikel moet doen is dat de redactie het om wat voor reden dan ook interessant genoeg voor een artikel. De verrassende artikelen zijn voor mij een reden om elke dag AB te ckecken. Als ik elke dag op de hoogte gehouden wil worden van de laatste persberichten ga ik wel naar autoweek. Dat gezegd hebbende wens ik alle nabestaanden alle sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.
@wijsneus: Je doet je nickname eer aan, not!
Bizar ongeval! Super triest dit natuurlijk. Gelukkig krijgen we dit niet dagelijks te horen tijdens het journaal.
Zeer triest voor de nabestaanden, ik vraag me alleen af ” waarom dit op AB plaatsen?”.
@toniominestrone: ik ken die man of zn gezin niet, maakt niet uit. DAT er een heel gezin eraan gaat en dat het even in het nieuws is..ga je er dan over zeuren? Morgen denk jij er niet meer aan en de meeste andere mensen ook niet. Laat maar lekker gaan..

Max Verstappen heeft trouwens z’n teen gestoten tijdens het traplopen; waar is dat artikel?
Bah, kende de man niet, maar blijft verschrikkelijk om zo plotseling uit het leven te worden gerukt, al helemaal met het hele gezin.
Hoe kut t ook is met je gezinnetje tegelijk gaan is wel mooi
Moet er niet aan denken dat ik alleen zou achterblijven
Een zoon als vader en moeder, een dochter als de moeder en een vader en hun eigen kind en kleinkind verliezen lijkt me onbeschrijflijk vreselijk. Ik had het er vanmiddag met mijn moeder die op bezoek was over in de auto. Ik ben heel benieuwd naar de toedracht van het ongeval maar waarschijnlijk komen we dat nooit te weten…
Pfff … sterkte aan de nabestaanden.
Veel sterkte nabestaanden…. ik denk ook even goed.om.toch hier te melden….. want het is zo gebeurd. Vooral voor autofanaten als ons is het goed om even met beide benen op de grond te staan en voorzichtig te rijden. En ja soms rij ik ook te hars
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik tot dit bericht nog nooit van John Wijdenbosch gehoord had, je gunt natuurlijk niemand zo’n einde. Dat zijn vrouw en kind ook erbij waren en om het leven gekomen zijn maakt deze zaak alleen nog maar tragischer.
Verschrikkelijk. Ik heb nog nooit v/d man gehoord zo ook niet v/d andere namen genoemd in het artikel. Sterkte voor de nabestaanden gewenst.
@mauritsh Ik vind het juist goed dat je zulke artikelen post op AB. Laat dit ons voor ons allemaal een triggermoment zijn dat we altijd met een gezond verstand rijden. Vooral voor de jonge AB lezers. Veel sterkte voor de nabestaanden
@horza: licht dat eens toe? Welk deel van mijn reactie is van dermate niveau? Ik stel een gerede vraag zonder kwaad woord over de slachtoffers. Ontzettende moraalridder…..
Ik ken de situatie ter plekke niet. Maar vraag me af of hier wel voldoende veiligheidsmaatregelen genomen zijn om zulke ongevallen te voorkomen. Een paar jaar terug zijn er 5 mensen verdronken in de vijver bij Timberland aan de A35 bij Almelo. Maar die vijver is nog altijd niet gedempt (zal wel niet kunnen vanwege drainage van de snelweg) maar er staat ook nog altijd geen vangrail daar. Overal waar een vijver of rij bomen direct aan de snelweg staat hoort gewoon een vangrail te zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).