Afperser van Michael Schumacher draait de bak in

Auteur: , 25 Reacties

Afpersing en aanverwante praktijken vallen nooit goed te praten, maar deze mafkees ging wel heel laf te werk.

Afperser van Michael Schumacher draait de bak in

Zoals bekend is het niet best gesteld met de gezondheid van Michael Schumacher. De Rekordmeister raakte na een ski-ongeval in december 2013 in een coma. Over het herstel van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 is veel onduidelijkheid. De familie kiest ervoor om de privékwestie ook echt privé te houden en dat kunnen we alleen maar respecteren.

Huseyin B. had echter andere plannen. Deze 21-jarige lafaard eiste een bedrag van 900.000 euro van Corinna Schumacher (de vrouw van). Als het geld niet betaald werd zou hij de kinderen van het stel vermoorden. Corinna en Michael hebben dochter Gina-Maria en zoon Mick. Die laatste is actief geweest in de Formule 4 en rijdt momenteel in de Formule 3.

De afperser stuurde een e-mail naar Corinna waarin onder meer de volgende tekst stond:

“If the money is not received by March 31, your children will be killed in some way or other. In Formula 4, a lot of accidents happen.”

Gelukkig voor de familie Schumacher was de afperser zo stom om z’n eigen bankgegevens in de mail te zetten. Het was voor de autoriteiten dus een koud kunstje om hem op te sporen. De man is vandaag veroordeeld tot een jaar celstraf waarvan negen maanden voorwaardelijk. Verder krijgt hij een taakstraf van 50 uur en moet hij zich laten behandelen door een therapeut.

Over de revalidatie van Michael is verder geen nieuws naar buiten gebracht.25 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Van mij mocht die nog wel 10 jaar langer in de cel zitten. Vieze afperser, ga ervoor werken low life.
@deventernaar: Lange celstraffen hebben geen zin, hiervan worden mensen alleen maar beroerder. Een jaar is prima, je behoudt je verstand van de buitenwereld en weet hoe je je normaal moet gedragen in de huidige maatschappij.
@joost1234: zeg dat maar aan de familie, die gaan die gast nooit op vrije voeten willen zien.
@acizane80: Exact wat je benoemt is waarom we hier zo blij mogen zijn met de rechtsstaten.
@joost1234: Met alle respect maar dit klinkt toch zeer naar Coornhert Liga wensdenken. Recidive onder kortgestraften is nogal hoog, mede door de lage strafmaat en “luxe” omstandigheden gedurende de opsluiting is de aarzeling om terug te vallen tamelijk klein. Heeft
men overigens een term voor nl. draaideurcriminelen.
@deventernaar: Persoonlijk denk ik dat de voorwaarden voor therapie een stuk belangrijker zijn. Deze idioot heeft ze duidelijk niet allemaal op een rijtje.. dan helpt celstraf ook niet echt.
Daar leert hij alleen maar hoe hij het volgende keer slimmer moet aanpakken.


Hoe dan ook: wat een ontzettende druif… gelukkig had hij gelukkig nog nooit van Bitcoins gehoord..
Een jaar? Lijkt Nederland wel.. Mag best 5 jaar zijn en 9 ton boete. Lulhannes
Goh hé zeker een welverdiende straf ! 1 jaar, waarvan 9 maanden voorwaardelijk… lekker hoog. En gezien zijn leeftijd nog tijd zat om verdere vorderingen te maken in het criminele circuit, dit is daarnaast mooi genomen in z’n criminele CV. Het moet niet gekker worden hier in het oude continent. De familie willen afpersen en nog eens dreigen zijn kinderen te vermoorden als het bedrag niet gestort wordt. In Texas zou hij nog net niet de dodelijke injectie hebben gehad…
Die is niet goed bij z’n paasei hoor
Weer zon typisch Finse naam, die Finnen ook altijd…
@6speed: heeft iemand de connectie met Raikkonen of Bottas al onderzocht?
@w0o0dy: ‘finnen’ hebben niets met finnen te maken :)
@koeckenbacker: Fin wordt hier wel erg in de verkeerde context gebruikt, een simpel potje googelen leert dat Huseyin geen Marokkaanse, maar een Turkse naam is, de opmerking over Finnen gaat hier dus niet op
@6speed: De Finnen zijn zowat het meest vredelievend volk ter wereld, na de IJslanders.
@6speed: ga lekker terug naar je roze weblog, met je populistische opmerking.
@awesome: dus als hij iets zegt wat u niet bevalt moet hij naar een andere site en hij is een populist. Ik denk dat u beter naar een andere site kunt.
@kraai: tsja, doen wel vaker, dat is die finse ‘temperamente’ :)
@kraai: dat is een typisch trekje van de “ruimdenkende” mensen die mensen met een andere mening dan hun eigen mening wegzetten als populist. De ironie druipt er van af. 😂 Het beste is gewoon die mensen niet serieus te nemen, dat doen ze zelf namelijk wel.
@kraai: laat gaan.
Sommige mensen staan buiten alle realiteit.
Een paar dingen die me opvallen. Vlekkeloos Engels maar wel zo dom om zijn eigen bankrekening nummer te gebruiken.. lijkt me een talentje deze mafklapper.
Hij hij hij, hussein!
Je eigen rekeningnummer ook gewoon… ‘ik ga niet zeggen wie ik ben, maar hier is m’n IBAN’
@awesome: en dan ook nog ‘ten name van’ erbij!
Doodstraf invoeren !
Erg lage actie. Mooi dat ie er voor is gestraft

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).