Agent geeft rouwende crimineel een lift

Auteur: , 21 Reacties

Een beetje feelgood op de woensdagochtend kan geen kwaad.

Highway Patrol

Mark Ross uit de Verenigde Staten kreeg ’s nachts omstreeks een uur of drie een onverwacht telefoontje. Zijn 15-jarige zus was omgekomen bij een verkeersongeluk en na dit nieuws kon Ross niet verder slapen. De Amerikaan belde een vriend op en vroeg of hij hem vanuit Indiana naar zijn moeder in Detroit kon brengen. Een ritje van zo’n 4 uur.

Ross had echter een arrestatiebevel uitstaan. Bovendien was het rijbewijs van zijn vriend ingetrokken. Desondanks vertrokken de twee met hoge snelheid naar Detroit. Langs de snelweg stond een highway-patrol. Een agent ging achter het voertuig aan en hield de twee staande.

Ross vertelde zijn verhaal in tranen en de agent besloot de rouwende crimineel naar Detroit te rijden. Zijn vriend werd wel opgepakt. Ross werd afgezet bij een coffeeshop in Detroit, waar zijn neef hem ophaalde.

De Amerikaan nam een selfie met de agent en deelde het verhaal op Facebook. Kort daarna ging het bericht viral. Het komt niet vaak voor dat een zwarte Amerikaan en een witte politieagent positief in het nieuws komen. Het Facebook-bericht van Ross is inmiddels meer dan 120.000 keer gedeeld. (via Inside edition)

Agent geeft rouwende crimineel een lift21 reacties

Als Ross al gearresteerd was voor het ongeluk, had hij dan ook een dag rouwverlof gekregen? Murica.
Me zusje is dood! Lets take a selfie first:s.
@fmgarcia: *mijn#zijn
@fmgarcia: Idd. Man man, wat een wereld.
@fmgarcia: Ik denk niet dat je weet hoe belangrijk die selfie kan zijn voor Amerika… Mensen met een donkere huid in USA worden gediscrimineerd level 9000 en worden kapot / doodgeschoten door agenten zonder pardon. Dus… even spiegelen.
@G-Ammo: Dat is het laatste waar deze gozer zich op zo’n moment druk over maakt lijkt me. Of zal hij werkelijk hebben gedacht laat ik eens zorgen voor verbroedering!! Snap best dat je de agent in kwestie eeuwig dankbaar bent. Maar je bent wel echt een rukker als je een selfie post, maar dat is mijn mening. Schrijf die vent een aardig bericht na een week. Al ben ik het wel eens dat alle positieve aandacht omtrent rassenoorlog in de VS welkom is. Moraal blijft dat je een sukkel bent als je hier aan denkt.
@fmgarcia: wat spreek jij jezelf tegen zeg
@sr20det: Omdat ik wel vind dat er wat aan de situatie moet worden gedaan alleen niet zo?
@fmgarcia: Niet iedereen heeft een goede band met zn zusje. Dat je respect betuigt is 1 en hoe je dat doet is 2. Niet zo kortzichtig.
Charme offensief?
@boomhauwer: waarom een charme offensief? Kan het misschien ook zo zijn dat de agent echt met hem begaan was?
@rhellema: je moet eens het nieuws kijken. Rellen, rellen en nog eens rellen nadat ze de zoveelste neger hebben doodgeschoten in de rug. Daarmee, charmeoffensief van de politie.. “kijk eens hoe we zijn tegen onze gekleurde medevriend”…
Ach wat lief. En nooit een driewielertje gehad
Is het verliezen van dit soort momenten niet een deel van de straf?
@dutchdriftking: in de hel misschien.
Mooi om de verhouding tussen zwarte mensen en blanke agenten weer eens positief in het nieuws te zien.
Wat ik mij dan wel afvraag: heeft die Ross zich later alsnog gemeld bij de autoriteiten (of gaat hij dat doen na de begrafenis/crematie)? En hoe zit het met de agent? Natuurlijk is dit een mooi gebaar richting Ross, maar het zou hem zomaar op een straf kunnen komen te staan wegens “obstruction of justice” of “aiding and abetting a known fugitive”.
@edge: Inderdaad… hiermee kan de agent keihard ontslagen worden. Als hij ‘em had doodgeschoten dan had de agent een doorbetaalde vakantie gekregen :’)
Geweldig gebaar van die agent. Niks meer, en niks minder.
-edit: nutteloze bijdrage-
Daar is het dan. De enige keer waar een Amerikaanse agent een zwarte tegen kwam en het niet in moord eindigde.
Snap criminelen niet zo goed die op stap gaan en dan te hard rijden, kapotte achterlamp hebben, of wat dan ook waarmee je de aandacht van de politie op de weg kan krijgen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).