Amerikanen bouwen een caravan die wél tof is

Auteur: , 64 Reacties

Niet per sé van buiten, maar vooral vanwege het interieur.

Van een caravan wordt je auto nooit fraaier, alleen een klassieke sleurhut of Amerikaanse Airstream met bijpassend trekkend voertuig kunnen esthetisch gezien door de beugel. Ook deze Vista is bepaald geen schoonheid en laat zich nog het beste omschrijven als een combinatie tussen een bouwkeet en een saunacabine.

Al die afkeurende blikken op de Route du Soleil zul je dus voor lief moeten nemen, maar eenmaal op bestemming (en dan dus niet zo’n megacamping) aangekomen was het het allemaal waard. Deze caravan maakt zijn naam namelijk dubbel en dwars waard, de Vista heeft grote ramen aan drie kanten en schenkt je dan ook een fraai uitzicht op je vakantiebestemming.

Vista Caravan

Behalve een fraai uitzicht, word je ook van alle gemakken voorzien. Natuurlijk zijn er triviale zaken als een wc, toilet, keukentje en een bed. Daarnaast zijn er ook zaken als een pop-up flatscreen, airco en led-verlichting aanwezig. De Vista’s zijn er in drie maten, de grootste is zelfs voorzien van een ligbad en wasmachine! Ze worden op bestelling gebouwd en kunnen eventueel naar wens worden aangepast. Iets minder blank hout zal dan ook zeker mogelijk zijn, evenals gordijnen of vitrages.

Prijzen beginnen bij 38.600 dollar. Helaas moet je nog wel even een flinke Amerikaanse pick-up regelen, want met de tandemas bijna achteraan is de aslast iets meer dan we in Europa gewend zijn. Overigens is deze caravan evenmin geremd, dat vinden ze niet nodig in de USA…

Vista Caravan64 reacties

De eerste foto in de gallery ziet er wel heel leuk uit! Verder natuurlijk zoals aangegeven superongeschikt voor zowel de wegen als de auto’s in Nederland.
Vrij weinig privacy en lijkt mij toch te breed voor op de weg
@wildewesten: Inderdaad.
En wat doe je als je vrouw zin heeft om te rampetampen?
@martinus: Als zij zin heeft? RENNEN
@martinus: meestal word ik dan wakker…
@wildewesten: rolgordijnen/luiken zitten er wel op neem ik aan
Ik heb echt helemaal NIETS met caravans, campings, tenten, campers, kamperen en noem maar op. Maar voor een ding als dit zou ik een uitzondering maken. Wel met de flatscreen erbij alstublieft, anders mot ik ‘m nie.
@viezefreddyw: Westerling. Een weekje back to basic zou je goed doen.
@baap: Ik woon in Friesland knul. Daar waar iedereen nog met laarzen en klompen rondloopt.
@viezefreddyw: zegt de knul die in een ferrari rijdt…
@gwnbmw: Op klompen nog wel. Kan je nagaan…
@viezefreddyw: hebben ze daar flatscreens?
@87sandyd: Ghehe, vandaar dat ik de flatscreen er bij wil!
@viezefreddyw: Wat een bullshit. Ik woon ook in Friesland, de hoofdstad wel te verstaan. Daar waar ze niet op laarzen en klompen lopen. Ik weet niet waar in welk gehucht jij woont ‘knul’, maar heb met je te doen.
@baap: Ik merk dat sarcasme de hoofdstad is ontgaan. Maakte maar een grapje joh, maak je niet druk. Ikzelf woon in Sneekcity. Binnenkort bakkie doen?
@viezefreddyw: Okok, ik zal nog niet helemaal wakker geweest zijn, dus dat dubbeltje viel niet. Sorry for that. De stad met de Waterpoort. Heerlijk plaatsje met de Sneekweek als mooi promotiemateriaal (en het natuurlijk schoon dat daar dan neerdaalt). Bakkie kan altijd ;) Neem je je rode sportwagen mee?
@baap: Geeft niks hoor, kan gebeuren weest wel ;). Ja, fijn stadje is het inderdaad. En de Sneekweek is zeker een leuke week. Tuurlijk neem ik die dan mee maar ik kom wel op klompen dan, goed?
@viezefreddyw: Is goed, doe ik laarzen aan! ?
@baap: kunnen jullie samen een kamer nemen nu?
@draadloos: Net geboekt.
@viezefreddyw: zeker omdat er geen trekhaak aan die F430 zit ;)
@mercedesclk350: Dat maakt het niet makkelijk inderdaad.
Binnenkant is gaaf, maar zo’n blok achter je auto is geen porum… Als je toch al een pickup hebt, doe me dan maar zo’n caravan waarvoor je een koppelschotel nodig hebt.
@uselessguy: fifth wheel! Altijd een mooi gezicht om die dingen door het Amerikaanse Westland te zien sjouwen
@gulli: Ja mooie dingen. Het allermooiste is om dan zo’n Fifth Wheel te combineren met ruimte voor (cross)motoren/quads/of je paard. Dan kan je echt heel de zomer buiten wonen. Zoiets als dit:

http://www.stableboykit.com/images/ee_pic1.jpg
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@unknown234: zo.. Jij hebt een beroerd leven zeg..
@ruudbmw: gewoon een verkapte sollicitatie…
@ruudbmw: Mwoa, zit momenteel aan de Costa del Sol te genieten. Leest vrij irritant al die fouten achter elkaar moet ik zeggen. Het is gewoon goed bedoeld ;)
Mooi gedaan, plek van toilet is alleen niet zo handig lijkt me, hele trekhaak onder de stront
@room850: scheelt investeren in potten kogellagervet
Caravans en kamperen..
Altijd -1
Toch wel handig, een wc én een toilet… :P
Een caravan die eruit ziet als een een schuurtje en ook nog eens zoveel glas bevat dat je amper privacy hebt, no thanks. Als ik al met een caravan op vakantie zou gaan, zou dat ding puur als mobiele slaapplek dienen en van een slaapplek verwacht ik privacy. Niets meer, niets minder. Van de natuur genieten doe ik wel buiten, in plaats van door een ruitje in een schuur op wielen.
@edge: Mee eens. Ik wil echt nooit een caravan. En ALS er al ooit zo een ding komt is het echt ALLEEN om te slapen. En dan ook nog zo klein dat je er overal mee kunt komen. Als je auto er door kan past dit ding ook. Zoiets zou ik dan kopen:
http://www.dieselstation.com/wallpapers/albums/MINI/Caravan-2013/MINI-Cowley-Caravan-2013-11.jpg
Luister gap, dit is echt ‘Murica
En dan op de camping de hele dag volk aan de deur krijgen omdat ze denken dat het een frietkot is…
Zal wel wat wegen ook. Sta je daar met je eco muesli bijtelling knaller die maar 1200kg mag trekken.
@kvgorp: uhm, een Ford focus diesel greenline business eco dinges, komt niet eens in de buurt daarvan. Max 300kg. Zo zijn er meer van die wil-wel-maar-kan-niet auto’s die niks mogen omdat o.a. de koeling zo beperkt is voor een lage Cw-waarde. Ben blij dat de mijne nog een 2ton mag verstouwen.
Erg gaaf.
Op foto 9 lijkt die keet wel boven de wolken te vliegen.
@hollandsemarokkaan: hahaha geweldig ?
Alleen dit is kamperen
http://www.campersite.be/verdelers/RVers/dream_ami.php

Al het andere is onnodige zelfkastijding…
@Rick-dos: heb je zo’n mooie bus, gooien ze er een caterpillar in. Niet alleen is deze motor twee keer zo duur dan een scania V8 (geld zat, maakt niet uit) maar ook maakt deze motor een hele, hele hoop meer herrie.
Guitig, maar niet meer dan dat. Gewoon elk jaar naar Torremolinos met me Benz en de Tabbert Baronesse.
Wagen in kwestie is als ik het goed heb een Toyota Tacoma, oudere type.
Echte Amerikanen zijn meestal zo zot als ’n achterdeur . . .
Lekker gestroomlijnd ook.
Je mag ook maar 10 per uur in t beloofde land us-of-a! Dus geremd is nergens voor nodig;-))
Lijkt me eerder een portocabi-van…
Ik hou het liever bij mijn oude sleep hut
Dit noemen ze een ‘tiny home’. Niet echt gemaakt voor kamperen, maar meer als een goedkoop en back to basic manier van wonen.
@joepydo: inderdaad maar ze noemen over het algemeen een “tiny house”.
Ziet eruit als een woonwagen
Een caravan zelf is nog wel ok, evenals camperen. Maar het rijden met zo’n ding dàt is pas erg. Naar zuid Frankrijk met zo’n stuk ellende op de rukpukkel. Trekhaak die bijna over de grond schuurt, geen bocht die je nog lekker kan nemen, geen acceleratievermogen meer en heb je het wel dan gaat de boel stuk als je het gebruikt. Daarbij heb je altijd slecht zicht naar achteren en zit je in kleine dorpjes en steden altijd te kutten met dat logge ding achter je. Nee dankje, deze sla ik over.
@lekbak: dan heb je gewoon niet de juiste trekauto. Kun je die caravan toch niet de schuld van geven?

Ik rij met een ’13 Dodge Ram Hemi en heb voldoende acceleratievermogen, kan zonder extra spiegels langs de caravan kijken en m’n trekhaak hangt echt niet op de grond.

@phevtreb: dan noem je ook een auto zeg… Onbetaalbaar en volledig onpraktisch voor bijna iedereen.

Ik heb trouwens al twee keer gezien dat een caravan kapot getrokken is. Vermogen kan je dus niet gebruiken voor een sprintje. Voor de rest kan ook jij niet lekker een bochtje nemen of goed in een stadscentrum bewegen.

Rijden met aanhangwagen verpest elke leuke rit, ongeacht de auto ervoor. Ik snap niet dat mensen dat op vakantie doen. Ik rij geregeld met zware karren (autoambulance meestal) en hoewel dat niet persee een straf is, is een vakantie reis zoveel leuker binnendoor (zonder kar).
Kamperen hoort ook gewoon met een tent. Hele zooi past gewoon ín je auto, kunt dus ook gewoon lekker doorplanken en eenmaal op je bestemming heb je alles wat je nodig hebt. Een wasmachine en ligbad heb ik thuis al, echt niet nodig op de camping.
@trustmeiamanengineer: ik ben wel eens met de auto wezen kamperen terwijl ik dezelfde spullen mee had als op de motor. Kofferbak leek wel leeg te zijn. Heerlijk!
Niet vervelend zo’n chalet op wielen.
Ze worden inderdaad aangeboden als ‘Tiny house’ zijnde. De grootste weegt +/- 2950kg en de kleinste +/- 2050kg: http://www.escapevista.com/
Een optioneel bad is overigens leuk, maar waar je dat water vandaan.. ik hoop niet met een gietertje uit een kraantje 100m verderop.
Dit is meer een tiny house concept, dus niet bedoeld om mee op vakantie te gaan zoals veel NL’ers doen met een caravan. Is al jaren een hype in ‘Murica.
Hij is 263 breed en mag dus niet de weg op in de EU op basis van breedte (2.55m max)
Verder is er geen enkele auto met goedgekeurd trekhaak gewicht om deze ongeremd te mogen trekken.
Maw, zinloos gedrocht.
Is geen caravan maar een woonwagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).