Alcoholverkoop aan de pomp blijft verboden

Auteur: , 32 Reacties

Het proefproces dat een pomphouder uitlokte, omdat hij tegen de regels in graag alcohol wilde verkopen in zijn tankshop, is voor hem negatief uitgevallen. De Raad van State sprak zich vandaag definitief uit tegen de drankverkoop.

Een kouwe heer

Ewout Klok was het niet eens met het verbod op basis van het gelijkheidsbeginsel. ‘Supermarkten en wegrestaurants mogen wel alcohol verkopen, dus dan ik ook’, zo was zijn redenering. Helaas voor hem ziet de Raad van State (het juridische eindstation) in een tankstation een ‘onlosmakelijk, functioneel verband’ met het verkeer (joh), en is het daarom gerechtvaardigd alcohol uit een tankshop te weren.

Een alcoholist zou immers als een kat op het spek gebonden worden, en een biertje of 5 achterover kunnen…klokken (/Seth) alvorens door te rijden. Eigen verantwoordelijkheid is ook zó’n overschat begrip.

De pomphouder, die bijval kreeg van een zekere Belgische profvoetballer, moet de boete van 900 euro die hij in 2012 kreeg dus gewoon betalen.32 reacties

Ik blijf het nut niet begrijpen waarom je alcohol zou moeten verbieden aan de pomp, van der valk, la place en dat soort restaurants verkopen toch ook gewoon bier aan de pomp. Maar ik vind die bierblikken van face aan de Duitse pomp toch wel geweldig haha
@henkhupelschoten: sorry weer autocorrectie moet natuurlijk faxe zijn en over van der valk aan de snelweg
Betuttelend gedoe. Alles in Nederland moet “geregeld” zijn. Bah.
Mensen die alcohol willen drinken en daarna willen rijden kopen/drinken het toch wel, dan maar elders. Dus ik ben zelf nog van mening dat dit niet zoveel uitmaakt.
Vind dit geen betutteling hoor, bij de pomp koop je toch alleen dingen die je onderweg ff snel achterover gooit? Alcohol hoort daar absoluut niet bij. Natuurlijk heb je je eigen verantwoordelijkheid maar vind het in dit geval geen raar verbod.
@dameister:
Ach man sorry hoor, maar lazer op, vaak genoeg gehad dat er ineens mensen op de stoep stonden (mijn huis is nog altijd een zoete inval voor iedereen) en dat er ff wat bier of wijn gehaald moest worden om 2200 ’s avonds. Zeker toen ik vrijgezel was deed ik niet altijd boodschappen, altijd werken enzo

Dat werd echt niet op de terugweg van het tankstation genuttigd, gewoon lekker met vrienden wat drinken en ouwehoeren en vaak zat werden er ook bierworstjes, borrelnootjes en chips gekocht,
@desjonnies: ten eerste, je hoort ALTIJD bier in huis te hebben, zeker als je vrijgezel bent..

Ten tweede, daar hebben ze avond/nachtwinkels voor uitgevonden.. Als die er niet zijn bij jou in de buurt naja zie punt 1.
@rijbewijzer:
Ik ben vrijgezel en wijndrinker. Dus is het permanent in voorraad hebben van flessen wijn ook goed? -neemt nog een slok-.
@dameister: In Zwitserland koop je in elke tankshop nog gewoon alcohol, en daar wordt nou ook niet bepaald door iedereen laveloos gereden.
@sir_smokalot: En niet te vergeten Cannabis drinks :)
@sir_smokalot: yep, klopt. Zelfs wijn en sterk is gewoon te verkrijgen. Mooiste is nog dat de tankstations van Coop (1 van de 2 grote supermarkten in ZWI goed veel dingen hebben en maar 5% duurder zijn dan de reguliere supermarkt).
Maar t scheelt wel dat in Zwitserland de supermarkten op zaterdagmiddag rond 16/17 dicht gaan en zondag ook niet open zijn (paar winkelcentra mogen op zaterdag nu langer open en op sommige stations ook zelfs op zondag). Dus dan is het wel zo relaxt dat de pomp stations tegenwoordig gewoon kleine winkels zijn geworden.
Elk jaar is er wel weer een kanton dat lokaal stemt over 1 or 2 uur langer open op zaterdag (supermarken en winkel) en het haalt t nooit (e.g. Luzern 2013 van 16 naar 17 heeft het bij lange na niet gehaald bijvoorbeeld).
Nu willen alle tree-hugger-partijen + geloofsovertuigingspartijen + socialistische partijen, samen, gaan afschaffen dat tankstations X en Y mogen verkopen op zondag / zaterdag avond: zielig voor mensen die zondag moeten werken, slechte concurrentie voor de supermarkten; dat soort middeleeuws gejank. Helaas mag ik nog niet stemmen hier!
@dameister:
En wat dan met de passagiers? Dan mogen tankstations ook geen tijdschriften of etenswaren meer verkopen want dit zet vervolgens ook aan tot gebruik tijdens het rijden en verzwakt eveneens (in al dan niet sterke mate) de aandacht…
@StijnB: in sommige Amerikaanse staten heb je bijvoorbeeld de regel dat je x-1 ‘open’ ‘closed containers’ met alcohol in je auto mag hebben (waar x voor aantal personen staat). Wat een grap.
@StijnB: ik snap jullie argumenten en dat is idd de eigen verantwoordelijkheid. Maar is het niet raar dat iets dat zoveel gevaar kan opleveren gewoon langs de weg verkrijgbaar is? Je kan het nog net niet vanuit de auto kopen, daarom snap ik het verbod wel ondanks dat het betuttelend over kan komen. Als mijn mening dan zoveel afwijkt dat ik maar “op moet lazeren” dan doe ik dat bij deze!
@dameister: ik rij naar de supermarkt en haal een sixpack of ik rij naar een tankstation en haal een sixpack.. Ik zie het verschil niet
Roken in de kroeg mag ook niet meer.

Maar als er drie of vier doden vallen door van die kolere pilletjes bij een dance feest, dan is heel de Nederlandsche politiek nog Roomser dan de hele Pauselijke encycliek.
En worden er allerlei lullige dingetjes voorgesteld die nergens op slaan zoals het laten testen van die pilletjes.

Het lullige is dat een alcoholist ALTIJD aan drank komt, zoals een drugsverslaafde aan drugs en een roker aan sigaretten.

Dus waar gaat het over, en dan gisteren in de krant dat ze van die betuttelende regeltjes afwillen?????????

Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
@desjonnies: ligt t aan mij of is er geen enkel verband te herkennen tussen het onderwerp van dit artikel en de losse flarden woordendiarree die jij zojuist hebt achtergelaten?
Het was toch één Europa?
@damrakker:

yep .. maar met deze aktie zetten we NL op de kaart ..
keihard aanpakken enzo ..
Jammer dat hier alleen het zelfde staat als in de krant terwijl ik op de radio hoorde dat het vonnis begon met dat de vorige uitspraak vernietigd moest worden en ik begreep ook dat het ministerie de proces kosten moest betalen, ik kon het helaas niet afluisteren maar vraag me af wat nu precies in het vonnis stond want lijkt er op dat de pomphouder minimaal gedeeltelijk gelijk heeft gekregen.
uit onderzoek van volgend jaar blijkt dat er veel minder verkeersongelukken zijn ..

echt waar ..
Vind het niet geheel onlogisch dat het verboden blijft, al blijft het raar dat wegrestaurants e.d. het wel mogen verkopen.

In 2012 tankte ik met de vrachtwagen in Polen 450 liter diesel. In Nederland krijg je vaak koffie aangeboden bij zulke aantallen. In Polen kreeg ik echter 6 halve liters bier. Dat vond ik toch wat raar…
Vroegah kon je in Italie zelfs bij de McDonalds bier krijgen! Dat waren nog eens tijden!
(of kan dat nog steeds? Als ik tegenwoordig naar Ita ga, sla ik de MacD over).
Geen idee, in Spanje kan je bij de BK iig wel een biertje kiezen :) Maar daar zijn ze ook iets losser als ’t op alcohol aankomt.
Ah arme nederlanders. Als ik op zaterdagavond ergens naar toe rij en denk ‘tis niet zo mooi om met lege handen aan te komen’ dan haal ik gewoon een fles bij de pomp. Nederland regeltjesland, overdrijven als de beste maar naar de echte problemen kijken? Nee ho maar
@arii: belg? je hebt 100% gelijk
@arii: een echte Nederlander is op alles voorbereid, die heeft in de kelder 3 gevulde zandzakken, een opblaasboot, een opblaasmatras, een opblaaspop, een krat bier, een paar flessen wijn en 16 blikken bruine bonen soep naast het dieselagregaat staan. Gewoon, voor het het geval dat. Zuiderlingen zijn veel makkelijker.
Prima. Maar dan ook ALLE alcohol verbieden aan de pomp. Ook die reut die ik ongewild in de benzine krijg gemikt.
@nielsvanderweiden:

smart one .. keidikke +1 ..
Als je je graag wil meten met een supermarkt, dan graag ook supermarktprijzen Ewout. Want die prijzen in die toko van je zijn om te janken. Net als bij elke andere pomp trouwens.
Dan maar benzine gaan verkopen bij de slijter. Is dat probleem ook weer opgelost.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).