Green Car of the Year 2015: de finalisten

Auteur: , 2 Reacties

In autoland kijken we vooruit. Daarom zijn hier alvast de finalisten voor de 'groene' auto van het jaar 2015.

Volkswagen e-Golf

En met “groene auto van het jaar” zeggen we dus eigenlijk ook een beetje “leaseauto van het jaar”, want die lage bijtelling blijft onweerstaanbaar voor de zuinige Nederlander. In de 2015 editie zijn wederom verschillende (alternatieve) aandrijflijnen vertegenwoordigd. We hebben de elektrische BMW i3, de Chevrolet Impala Bi-Fuel op gas (voor Amerika), de Audi A3 TDI met zijn zuinige dieselmotor, de Honda Fit / Jazz die het rustig aan doet met benzine en de altijd veelzijdige Volkswagen Golf.

De auto’s zijn geselecteerd om hun efficiëntie (Audi A3), innovativiteit (BMW i3), alternatieve brandstof (Chevrolet Impala Bi-Fuel), praktische bruikbaarheid (Honda Fit / Jazz), en brede keuze (Volkswagen Golf).

De prestigieuze prijs wordt over een maand door Green Car Journal uitgereikt op de Los Angeles Auto Show, 20 november.

UPDATE: de BMW i3 wint!2 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dus de BMW i3 is genomineerd vanwege innovativiteit? Ja, in de zin dat ze er redelijk op tijd bij waren. Maar de Golf heeft de BMW eens goed bekeken en vervolgens op vrijwel alle punten hard ingehaald. Dus die nominatie van de BMW is toch wel een beetje kansloos als het gaat om groene auto van het jaar 2015.
@koeberg:
Die Golf is gewoon een standaard hok waar ze een elektromotor in gepropt hebben, dat kan elk ei met een gereedschapskist.
De i3, of je hem nu mooi vindt of niet is weldegelijk innovatiever.
Neem bijvoorbeeld het massa geproduceerde CFRP chassis, dat is deze klasse toch wel uniek te noemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).