Alfa 147 (2001-2010) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 80 Reacties

Als autoliefhebber moet je ooit in je leven een Alfa Romeo in bezit hebben gehad. Aan de aanschafprijs van de Alfa Romeo 147 hoeft dat niet te liggen, maar dan moet je wel een goed exemplaar kopen.

De Alfa 147 kon op enthousiaste reacties rekenen toen deze eind 2000 werd gepresenteerd. Technisch is de 147 sterk verwant aan de Alfa 156 en de Alfa Romeo GT die later verscheen. Als je weinig rijdt of niet maalt om het brandstofverbruik, dan is er de snelle 147 GTA met de fantastische 3.2 V6 met 250 pk.

Eind 2004 volgde een facelift en uiteindelijk bleef de 147 nog tot 2010 op de markt, waarna de Alfa Romeo Giulietta deze in de showroom afloste.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 zijn 450 exemplaren van de tweedehands Alfa Romeo 147 te vinden.
 • 23% heeft een dieselmotor, iets meer dan 3% een LPG installatie.
 • Ongeveer 5% betreft een Selespeed uitvoering met automatische versnellingsbak.
 • Ruim 11% heeft een navigatiesysteem.
 • Bijna 28% heeft lederen bekleding.
 • Parkeersensoren, open daken en stoelverwarming komen weinig voor.
 • Prijzen beginnen bij 1.000 euro, maar spaar liever wat door.

Pluspunten

 • Het is een Alfa!
 • Styling.
 • Rijeigenschappen.
 • Prestaties.

Aandachtspunten

 • Olie peilen! De benzinemotoren lusten wel een slokje en houden er niet van om met te weinig olie rond te rijden.
 • Warm rijden!
 • Distributieriem Twinspark motoren: om de 3 jaar of 60.000 km vervangen, JTD’s om de 100.000 km.
 • Nokkenasversteller (benzine motoren) kan ratelend/dieselend geluid geven bij het starten. Relatief duur om te vervangen, want distributieriem moet los.
 • Bougies moeten om de 100.000 km vervangen worden voor 120 pk 1.6 en 2.0 Twinspark. Het zijn er acht (!) en ze zijn niet heel goedkoop.
 • Het airbag lampje moet tijdens het starten aangaan en vervolgens ook weer uit. Als dit niet gebeurt is er potentieel mee gerommeld. De stekker onder de voorstoelen is het zwakke punt, maar het kan ook op een (duurder) probleem met de airbagcomputer duiden.
 • Draagarmen voorwielophanging kunnen kraken of rammelen. Soms ook slijtage fuseekogels, wat een APK afkeurpunt is.
 • Aan de achterzijde wil de stabilisatorstang nog wel eens rammelen – vooral irritant. De rubbers en silentblocks aan de achterzijde kunnen ook voor rammels zorgen.
 • Controleer ook de werking van de thermostaat. Na een koude start moet na ongeveer 5 minuten 90 graden worden bereikt.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!80 reacties

Na 6x een alfa waarvan 3x een 156 kan ik alleen maar concluderen dat het absoluut goede wagens zijn, vooral het design en het messcherpe stuurgedrag zijn super te noemen.
De 147/156 rijdt stukken beter dan bijvoorbeeld de saaie golf 4.
Heb nooit problemen gehad enkel normaal onderhoud.
Zo, dat zijn weinig aandachtspunten, voor een auto die hier door de “experts” tot de grond wordt afgebrand.
De aandachtspunten die er zijn vallen dan ook nog eens onder regulier onderhoud.
Kortom, zoek je een leuke auto in het C-segment, koop dan gewoon een 147.
Meer plezier en minder gezeik dan zijn Vaginale concurrenten..
@tupperware: Ik heb hem overwogen, maar toch voor de focus gegaan.
Vrijwel alleen 1.6 op dat moment, en ik heb een 1.6Brava gehad. Die maakte me te veel toeren bij 120/130 en dus niet zuinig. Het zijn niet helemaal dezelfde blokken natuurlijk, maar wel van dezelfde fabrikant.
2.0 was vrijwel allemaal Selespeed en dat wilde de vrouw dan weer niet…
@awesome:
Ik had hem ook ooit op m’n shortlist staan, even als de Focus, de Focus viel af omdat ik daarin binnen een half uur last kreeg van mijn rug. Heel jammer want ik vond het een fijn rijdende auto.
De 147 viel uiteindelijk af omdat ik toen nog in sprookjes geloofde en dus de grootste blunder uit mijn automobiele carrière maakte, ik kocht dus een A3.
Later wel met diverse 147’s gereden van vrienden, dat bevestigde louter mijn blunder.

Nu ik uit de kids ben heb ik geen praktische auto meer nodig. De enige Alfa die er hier dus absoluut komt is een 4C.
Ik ben momenteel op zoek naar een 2.0 selespeed. Heeft iemand nog tips of advies voor mij?.
@slippie101: Niet doen is het advies. Ga gewoon voor de handbak.

Google even op alfa selespeed. Je komt vanzelf op diverse alfa fora terecht met aandachtspunten.
@C70_99: ja ik zag dat er veel storingen in zaten. Ik wil ook wel liever een handbak. En is het verschil tussen een 1.6 120 pk en 2.0 150 pk groot? En welke is de slimste keus?
@slippie101: De 1.6 is pittig zat! 2.0l is wel een heerlijk blok maar drinkt ook navenant. Maar met een 1.6 kom je niks te kort. Ligt ook aan hoeveel budget je hebt voor peut en (afhankelijk van je leeftijd) of je hem verzekerd krijgt. Selespeed zou ik niet doen. Schakelt traag en vroege series zijn niet zonder storing.
@E34M5Touring: Bekant voor de informatie! Misschien geen gekke keus om voor een 1.6 te gaan dan
@slippie101: Het aanbod 1.6jes is ook veel groter, zo heb je meer kans op een mooi strak exemplaar. 2.0l zijn er wel maar zal toch lastiger zijn om daar een nette uit te pikken. Succes in ieder geval met je aankoop! Ik vind het echt heerlijke auto’s!
@slippie101: Kijk wel even goed naar de 1.6 dat je een veloce neemt anders heb je maar 105 pk. zelf ook voor gekeken maar toch voor de 156 gegaan.
@slippie101: Idd niet doen net watC70 aangeeft.
Er zijn relatief veel problemen met de selesspeed, en daarbij is het een maar sloom semi schakelende automaat, totaal niet sportief.
Valt alles mee zo te zien, met name preventief onderhoud.

Hetzelfde geldt voor de 156 van m’n ouders uit ’98. Ruim 120.000 mee gereden zonder noemenswaardige problemen. Wel altijd netjes z’n beurtjes gehad natuurlijk.
Prachtige wagens, zeker de facelift vind ik erg mooi, samen met de 156 facelift. Ik zou best eentje met een pittig blokje willen hebben. Brandstofverbruik maakt niet uit, plezier en beleving gaan voorop!
@jzaero: Ga dan voor een 156/147 GTA, echt waar die 3.2 V6 is zo hitsig en bruut, dat geluid en beleving echt kippevel.
Een 328i is er niets bij kan ik je uit eigen ervaring vertellen, mijn beste kameraad heeft een GTA, en dat ding rijdt mij op alle fronten totaal het snot voor de ogen, ook een 330i is geen partij. Enige puntje wat de Bmw voor heeft is de interieur afwerking, die vond ik altijd wat tegen vallen.
@bofkont: Beste Bofkont, als je gaat kijken voor een alfa romeo 147 GTA Q2 met sper diff waar moet je allemaal op letten?
@xiran: Q2 is nooit origineel op een GTA geleverd, maar is wel een erg fijne toevoeging, door het Q2 diff heb je bijna geen enkel hinder meer van de voorwielaandrijving.
Tja waar op te letten, check vooral het onderhoud en de boekjes, onderhoud is zeer belangrijk!
Check ook of de rem modificatie is geweest, er zijn latere grotere schijven toegepast, 330MM.
Staat van interieur zegt ook veel over de vorige eigenaren. Verder zijn de 3.2 V6 busso blokken nagenoeg onverwoestbaar, nadeel is dat je bijna nergens bij kunt, distributie wissel is daardoor een aardig duur klusje.
@bofkont: duur in de zin van blok moet eruit? In het verleden heb ik de distributie van mijn 205 1.9 GTI vervangen. De ruimte tussen schutbord en motor was 2 vingers. (schuimkraag bier)
@xiran: Nee het blok hoeft er niet uit, maar er is erg weinig ruimte om te sleutelen, zelfde geval als bij de 1.9 GTI dus.
@bofkont: dan is het gewoon te doen. Niet ideaal maar gewoon haalbaar. De distributieriem van een porsche 928 krijg ik nog steeds nachtmerries van .
@xiran: Yup het is te doen, mijn beste kameraad heeft het ook zelf gedaan, 2 dagen lang vloeken en schelden, maar het is gelukt :)
Porsche 928 heb ik geen ervaring mee, zal wel een aardig dik blok zijn met die V8.
Mijn grote liefde!!! Trotse eigenaar geweest van een 147 1.9JTD 16V 150pk. In Ti uitvoering. Werkelijk alle opties behalve fabrieks-navi. Beste stoelen die ik ooit in een auto gehad heb. Op 18inch ATS wielen (multispaaks) echt een plaatje vind ik. Heb vorig jaar op Italia a Zandvoort een prachtige witte gespot op 159 Ti wielen. Dat stond ook super!

De airbag melding heb ik ook gehad, stekkertje van een paar euro. Voor de airbagmodule is een terugroepactie geweest. Nooit last van gehad. De 16V JTD is een beer van een motor in die auto. Niet de stilste maar wel echt snel. En zuiniger dan m’n huidige A3. Hoewel 18inch mooi staat wordt het niet aangeraden. Banden slijtage is wel hoog, ook na uitlijnen etc. En het is niet de veiligste in de klasse, mocht dat hoog op het verlanglijstje staan kan je beter ff verder shoppen. Wel een lekker onderstel, behoorlijk stabiel en lekker bijterig.

Man wat mis ik dat ding, helaas kan ik in een GeileJetta niet lekker zitten anders was dat zeker de vervanger geworden.
Het probleem van de distributie en nokkenasversteller heeft mijn 146 met het 1.6 120PK blok ook. Het kostte mij bijna 600 euro om de distributie set (riem, multiriem en al het andere) en de nokkenasversteller te vervangen… Let wel: dit heeft een monteur van de Alfa garage buiten werktijd (lees: zwart) gedaan, onder werktijd zou het meer dan 900 gaan kosten….
@meneersander: ik heb het gedonder met de nokkenasversteller met mijn renault.
Ik ben 1250 euro kwijt om het te laten maken .
Volgens de dealer kan het geen kwaad , dus ik rij lekker door tot de riem vervangen moet worden.
@jarnobakker: Vraag dan ook ff bij een andere garage een prijsopgaaf…
@jarnobakker: is het toevallig een Renault waar het blok er helemaal uit moet om de riem te vervangen? Dat heeft een buurman van mij ook met zijn Avantime.

Mijn dealer zijn ook dat het geen probleem zou zijn om er mee te wachten tot het vervangen van de riem, dus dat heb ik ook gedaan.
Ik heb nooit geweten dat Alfa Twin Spark motoren dubbele bougies hebben. Ik had het natuurlijk wel kunnen/ moeten weten met zo’n naam;) Voor zover ik weet heeft geen enkele (moderne) auto 2 bougies per cilinder.

Heeft iemand enig idee wat de filosofie van Alfa is wat de dubbele bougies betreft? Of dachten ze gewoon lekker op z’n Italiaans, laten we maar dubbele doen voor het geval er een kapot gaat;)
@clioracing: betere verbranding. Er zijn overigens ook bougies gebruikt met dubbele obtstekingspunten. Moesten precies worden afgesteld en ook erg duur.
@roppp: @c-greg: Thanks, weer wat geleerd! Ik las net dat dit systeem ook bij vliegtuigen is gebruikt. Daar was het wel als back up bedoeld, voor het geval de ene kapot zou gaan konden ze gewoon doorvliegen.
@clioracing: alfa gebruikte dit systeem al vanaf de jaren 60 als ik me niet vergis zo doende konde ze bij een giulia gtam 220+ pk uit een ongeblazen 2.0 motorhalen. Meer vermogen dus maar door de komst van de turbo overbodig.
@c-greg:
Smart gebruikte ook twinspark motoren, wel i.c.m. een turbo, sinds ze motoren van Metsubsidie gebruiken zijn ze daarvan af en daar is niemand rouwig om.
De bovenste bougies kwam je nog wel bij maar voor de onderste moest je de halve auto slopen..
@tupperware: tja maar het hele ontwerp van de eerste smart motor klopte van geen kant zuigers liep vast omdat de cylinder wanden slechte waren. Dus Was niemand idd niemand rouwig om toen ze vervangen werden:)
@c-greg:
Dat zeg ik toch lieverd..
@tupperware: zei toch inderdaad (idd) schat;)
Na twee 147’s ben ik wel genezen. Beide nieuw aangeschaft en de eerste jaren met plezier gereden. Tot de garantie afgelopen is en je garagerekeningen krijgt die zo uitgebreid zijn dat je bijna nog blij bent dat de garage geen nieuw inktpatroon voor de printer in rekening heeft gebracht.
Fijne auto hoor, ik heb 4 jaar met veel plezier in een 147 1.9 Jtd (115pk) gereden. Ga vooral voor de diesels, want die zijn wel heel erg betrouwbaar en bovendien zuinig.

De TS’en zou ik alleen kopen met garantie, of van een liefhebber. Want zoals al staat in het artikel kunnen ze slecht tegen een laag oliepeil. Voor het olieverbruik is trouwens ook een modificatie die dealers en specialisten kunnen uitvoeren.

Ik ben voor mijn buurjongen van 19 op zoek geweest naar een 147, uiteindelijk na heel veel zooi en louche dealers een 147 op een vertrouwd adres gevonden. Er zit overigens wel veel snelheid in 147’s van liefhebbers met aantoonbare historie. We hebben toen 2 keer misgegrepen, het zelfs meegemaakt dat een 147 vrijdag op de site stond en maandag al verkocht was.

Punten die hier missen zijn lakschade aan de dakrand boven het voorraam. Bij vervanging willen glasboeren het raam wel eens te diep zetten, waardoor het rubber door teveel druk lakschade maakt.
En de bodem wil bij de eerste modellen ook nog wel eens krokant zijn na 14 jaar. Even op de brug zetten dus.
Ik mis het belangrijkste aandachtspunt van de TS 16v: drijfstanglagers! Rond de 180-200k km’s gaan ze er bijna altijd aan, voor door gebrekkig peilen van de olie door vorige eigenaren.

Ook roest de einddemper van de uitlaat vaan door bij de 147.
Oh ja, en pak geen Selespeed. De versie op de 147 is al beter dan de eerste serie van de 156, maar t gaat nog gewoon té vaak stuk en foutopsporing is lastig. Onderdelen zijn ook niet goed koop en ’t schakelt nét wat te traag. De GTA heeft een andere Selespeed van de 4-pitter, die is aanzienlijk sneller en betrouwbaarder.
Hier staat een JTDm, met drie en een halve ton achter zijn hoeven.
Doen we nu voor de monteurs boodschappies mee en als bij-spring wagentje.
Een lekkere dikkert met alles erop en eraan.
Rijd zoals iedereen denkt dat een Mercedes of Volkswagen rijdt na drie en een halve ton kilometers.
Als een nieuwe.
Bij de pluspunten staat ” het is een Alfa”, als ik het lijstje minpunten zie zou ik zeggen: helaas een Alfa!
@toniominestrone: Tja vooroordelen veelal van mensen die zelf nooit een Alfa in bezit hebben gehad, google eens op TSI/DSG problemen zou ik zeggen, zo degelijk die Duitsers joh ;)
@bofkont: Wat is het toch dat altijd die Duitse merken erbij gehaald moeten worden! We hebben het hier over een Alfa, anno 2014 gewoon een B-merk, niets meer en niets minder.
@toniominestrone: Wat dessjonnies zegt ;)
@toniominestrone: gelukkig hoeft niet ieder merk kosten wat het kost boven aan te staan in de statistieken. Wat maakt het uit dat alfa geen wereld merk Is en niet de aantallen van bmw haalt. Ik rij in me 159( en hier voor gt) met een gigantische glimlach en dat kan ik van de meeste medeweggebruikers niet zeggen. Dus blijf maar haten iedere alfa rijder heeft dat gevoel daar veranderd jou mening helemaal niks aan
@toniominestrone:
idd
Een Alfa
Een bochtensnelheid die je het bloed uit je hersenen doet stromen van de G krachten.
Remmen die je de noodzaak van gordels doet beseffen.
Een smoeltje dat toont dat in Italië het woord design met een hoofdletter wordt geschreven
Een motor die heel de tijd “avanti, de zon achterna “roept (is een quote uit Kuifje episode “de zaak Zonnebloem”)
Grootste problemen bij een Alfa is de man die altijd VOOR je rijdt !
Verlichting wordt sla van een 147,maar een compleet nieuwe koplamp unit doet tientjes.
@desjonnies: Ook ik heb in de jaren ’80 met veel plezier een Alfetta en GTV gehad, maar Alfa is Alfa niet meer, het is niet anders.
@toniominestrone:
Klopt, maar ze roesten in elk geval niet meer in de folder en de betrouwbaarheid is met sprongen vooruit gegaan.
De “beleving” die een auto in die jaren gaf vind je bijna nergens meer..
@tupperware: je hebt gelijk, iedereen wil een Alfa, kijk maar naar het modellengamma en de verkoopcijfers, wereldmerk!
@toniominestrone:
Alfa is nooit een merk van aantallen geweest en dankzij Marchione zal het dat ook niet snel worden.
Alfa is een merk voor liefhebbers, iets dat Vaginaaltjes als jij nooit zullen begrijpen..
@tupperware: zo kennen we je weer, altijd maar weer te koop lopen met je beperkte iq.
@toniominestrone:
Graag gedaan, ik zal geen mogelijkheid onbenut laten om jouw waanbeelden te bevestigen..
@toniominestrone:
Geen enkel merk is wat het geweest is.
Ik heb me laten vertellen dat er tegenwoordig zelfs accountants in BMW’s rijden; dat was in de tijden van de Alfetta’s wel anders. Reden ze Ford of Opel.
En een brutale durfde met een Peugeot voor te komen rijden.
Dus…
@toniominestrone: Ik zie geen lijstje met minpunten.
@Vanquish: Ze hebben er aandachtspunten van gemaakt om het niet nog pijnlijker te maken.
@toniominestrone: Helaas blijf je weer hangen in je vooroordelen, nogmaals heb zelf 6 Alfa’s gehad, allen tot zeer grote tevredenheid, ze hebben me nooit laten staan!!
Heb een 147 1.9 JTD zakelijk gereden. Wát een maandagmorgen auto was dat zeg. Een storingsmelding bij het starten was heel gewoon. Soms bleven die dingen maar komen. De tellerstand stond continu te knipperen, de radio ging uit zichzelf aan en uit en nog meer van die ellende. Ik heb een tijd bij de dealer doorgebracht. Stond nog net niet te juichen toen het ding bij het stoplicht total-loss werd gereden. Eens maar nooit weer.
Rijden deed die als de brandweer. Dat dan weer wel…
Ik heb nog wel een mooie 147 blackline te koop staan
Opgenomen in de Brabantse Biesbosch. Kan je lekker scheuren op dit moment. Ze hebben er een paar prachtige bochten gemaakt :)
Heb er ook 1 gehad. Echt de fijnste auto in die prijsklasse. De aandachtspunten zijn voor mij heel herkenbaar.
De gevoeligheid van de wishbones en de rest van het onderstel kan ik bevestigen (van een Fiat). Van Fiat tot Lancia en AR: Die houden echt niet van stoeprandjes, potholes en drempels.
Maar kom, een groot punt is dat niet. Het zijn geen erg dure onderdelen, en ze gaan met wat voorzichtigheid meer dan 100.000 km mee.
Jammer dat er geen 1.9 JTD is getest. Toch wel een erg fijne motor! Het is de allereerste commonrail motor, en meteen door en door betrouwbaar plus een heerlijk karakter (zo houdt ie voor een diesel best van toeren – maar met zoveel koppel onderin hóeft het niet om een beetje mee te doen).
Ik heb sinds juni vorig jaar een grijs metallic GT 1.9 JTDm 2004 met 150 pk gechipped naar 182pk en 415nm. Rijdt gemiddeld 1:16/1:16,5 en zit ongeveer op 45/50.000 km. per jaar. Ben erg tevreden over de auto alleen kan de afwerking van het interieur een stuk beter als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een BMW E46. Stoelen zitten wel fantastisch. Ik heb altijd BMW gereden (E30 325i en E34 3.6 M5) maar wilde sowieso eens een Alfa bezitten en dan vooral een GT. Tijdloze vormgeving en design. Kwalitatief een hele goede auto, vooral motorisch beresterk. K.m.-stand is nu 240k en kocht haar met 193k. Enige wat ik tot nu toe heb moeten laten vervangen waren de raam-mechanismes en modules maar die zijn bij de stijl-loze deuren van een GT een stuk gevoeliger dan bij een 147, denk ik. Was wel een duur grapje. Hierna wordt het sowieso weer een BMW, puur voor de afwerking en de heerlijke motoren + RWD. Waarschijnlijk een E46 320Cd/330Cd. Maar ik ben zeer tevreden over deze Alfa. En een auto vind je pas mooi wanneer je er elke keer weer naar kijkt als je er vandaan loopt wanneer je geparkeerd hebt en dat doe ik ook zeker bij deze GT.
@skinnybmw: ps. qua ruimte valt een GT reuze mee…achterin kan een volwassen persoon prima zitten (door de doorlopende daklijn) en de kofferbak is lekker diep. Volgens mij doet ze qua ruimte niet onder voor een 147, welke ik minder mooi vind. Al is de keuze in 147’s natuurlijk een stuk groter aangezien er maar +/- 1600 GT’s in NL geleverd zijn. Ik heb een klein beetje last van de klapperende draagarm-rubbers maar niet noemenswaardig.
@skinnybmw: Mijn broer heeft ook een GT JTD gehad, die was ook gechip (squadra), een erg fijne en vooral zeer snelle wagen ook. Enkel normaal onderhoud gehad ook.
Interieur kan idd niet tippen aan die van een E46, heb ik 3 van gehad :)
Na twee 147’s wel genezen van het Alfa virus. Niks aan de hand zolang je nog in de fabrieksgarantie zit. Daarna gaat de lol er snel af met garagerekeningen die zo uitgebreid zijn dat je bijna nog blij bent dat de garage je geen nieuwe inktcartridge in rekening heeft gebracht.
Ok, als berijder van een 147 1.6 120pk heb ik een belangrijke tip: zorg dat er altijd ruim voldoende olie in zit! Hoeft geen dure Helix shit te zijn, Gamma olie is prima zolang er maar echt genoeg in zit. En ja, de motortjes lusten wel wat olie maar so what…
Mocht je geen ellende willen met gare nokkenasverstellers ga dan voor de 1.6 105pk. Helaas is die wel echt wat ondergemotoriseerd. Anyway als je de auto enigszins met beleid behandeld zal je er veel plezier aan hebben.
@jippie: Olie moet je nooit op bezuinigen, de betere merken hebben veel betere dope’s.
Dus je moet in je leven een keer een Mito hebben gehad om als autoliefhebber te sterven?
Ik heb 4 jaar een 3 deurs 120pk jtdm gehad. Eigenlijk dezelfde als ik het artikel maar dan met leer en 3 deuren (en zonder de chromen strips). Ze is inmiddels al weer ruim 4 jaar weg, maar als het zou kunnen zou ik er zo weer één willen. Het is een auto met een gevoel, stuurt fantastisch en gaat als de brandweer. Jammer dat Alfa momenteel geen modellen heeft in het D-segment, want dan zou ik het wel weten!
Haha wat een toeval, m’n broer heeft vanmiddag nog een 147 uit 2001 gekocht. Een 147 2.0 twinspark selespeed. Prachtbak en met 150pk snel zat, en de alfa heeft een zeer goede wegligging.
via iPhone app
Heb vorig jaar 7 maanden met een 147 qv gereden. Gelweldige auto om met te rijden maar op die tijd is de koppeling en syncromessen vervangen + 2x melding van routfilter en toen ik hem weer heb doorverkocht heeft na een paar weken de waterpomp het begeven. Gelukkig allemaal onder garantie, behalve de waterpomp. Heb dan op mijn werk een
Astra j gekocht. Tot nu toe geen problemen maar wat een saai ding!
goedemorgen,

vind het ook nog wel het vermelden waard, dat de botsveiligheid voor een auto uit deze tijd onder de maat is !
verder relatief goedkope (aanschaf), leuke occasion
Iemand uit de wijk rijdt hier met een 147 GTA, kom hem al 14 maanden 2x per week tegen. Helaas staat ie grotendeels gewoon geparkeerd. En toch als ik hem tegenkom, moet ik wel ff een stopje maken en hem aanschouwen. Echt een tof ding om te zien.

Pics staan al sinds vorig jaar april erop
Advies: niet doen! Plastic rommel. Design voor de tijd leuk maar techniek: brrr.
Ik heb er ook een gehad. 2.0 T-spark. Wat een lekker ding en verslavend boven de 6000 toeren. Enige nadeel vond ik De pook was zo lang waardoor de slagen erg lang waren. Om de 3000 km een kopje koffie bij de garage omdat er weer olie in moest. Het was een lease auto en het was nog al lastig declareren als ik iedere keer een flesje moest gaan halen bij de pomp. Ik moest dus van de maatschappij iedere keer naar de merkdealer. Ik ga op vakantie en neem mee. 2 liter olie :)
Veder viel de afwerking van het interieur me wat tegen. Of dat nu slecht is of dat andere merken hier heel goed in zijn??? vul maar in.
“Bougies moeten om de 100.000 km vervangen worden voor 120 pk 1.6 en 2.0 Twinspark. Het zijn er acht (!) en ze zijn niet heel goedkoop.”

Bij de Abarth hier moeten ze elke 25.000km alle 4 vervangen worden à 28€/st.
Ondertussen een overrated B-merk. Door wanbestuur jaren door proberen te teren op een glansrijke historie, zonde dat die historie om zeep wordt geholpen.

Zelf 2 147’s. Beiden last gehad van lekke leidingen (volgens mij stuurbekrachtiging). Vind de JTD erg lawaaiig.

Vond dat ik als liefhebber ooit een alfa gereden moest hebben, maar voor mij hoeft het niet. Design van ‘actuele’ alfa’s als 159 en guilietta zijn prachtig, verder stopt het voor mij.

Misschien voorspelbaar, maar ik krijg een wow gevoel bij mijn 330d welke ik bij Alfa nooit heb gehad.
Hier inmiddels alweer 5 jaar in mijn GT 3.2.., veel kilometers en natuurlijk op LPG (vialle Lpi), inmiddels staat de teller op 270k.. en ze rijdt nog als nieuw. Weet eigenlijk niet wat er voor in de plaats zou moeten komen, en met net zo veel plezier kan geven.. dus rijd ik nog maar even lekker door.
Rij al 10jaar met de Alfa facelift 147 JTD 8v uit 2005 met nu 170000km, elke dag heb ik nog plezier alsof het de eerste keer is dat ik er mee reed. Sensatie en gevoel met dat mooie design zijn de dingen die mij blijven plezieren. Ik ben een Alfa liefhebber, das nog iets anders dan gemiddelde autoliefhebber 😁
Ook deze Alfa’s de eerste modellen roesten flink aan de onderzijde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).