Brabanders zijn de grootste brokkenpiloten van ons land

Auteur: , 21 Reacties

Ben je zuinig op je auto, dan kun je het beste met een grote boog om Noord-Brabant en Limburg heenrijden.

Ongeluk bij een tankstation in Noordwijkerhout

Daar gebeuren namelijk de meeste ongelukken én zijn de schades het grootst. CED, dat namens verzekeringsmaatschappijen schades afhandelt, trekt die conclusie op basis van de cijfers over 2013. Per 1000 inwoners dienen we in Nederland gemiddeld 57 schadeclaims per jaar in, maar in Noord-Brabant en Limburg ligt dat aantal met respectievelijk 81,5 en 71,5 meldingen een stuk hoger.

De schadekaart van Nederland

Ook het gemiddelde schadebedrag ligt in de zuidelijke provincies ruim boven het landelijk gemiddelde van 24 euro, met opnieuw Noord-Brabant (35,20 euro) als koploper. In Zeeland loop je de minste kans op schade: daar bleef het bij 36 meldingen per 1000 inwoners en een gemiddeld bedrag van 16,20 euro.

We verdienen overigens wel een schouderklopje, want de gemiddelde schadelast daalde namelijk met 2,30 euro per inwoner: ongeveer 13 procent. Daar staat tegenover dat meer auto’s total loss werden verklaard. Het gaat dan vooral om de economische term, omdat mensen langer doorrijden met hun auto en reparaties in vergelijking met de dagwaarde dus duurder uitvallen.

Pos.
Provincie
Schadeclaims per 1000 inwoners
1.Noord-Brabant81,5
2.Limburg71,5
3.Utrecht71
4.Zuid-Holland68
5.Gelderland60
6.Noord-Holland57
7.Overijssel54
8.Flevoland50
9.Drenthe47
10.Friesland43
11.Groningen41
12.Zeeland3621 reacties

Brabant de gekste
Logisch, Opel Manta’s staan niet bekend om hun goede remmen…
@escort77:
Nee joh, in de rest van het land sta je in de file.
@Hubert: ik vond het wel een goeie grap, hahhahaaha
Tja, die kon je na dit artikel (http://www.autoblog.nl/nieuws/top-10-in-deze-gemeenten-word-je-het-meest-aangereden-67066) wel inkoppen.
Na de eenzame koploper 070 stonden er 3 Brabantse steden in de top 5.
Dat is toch niet nieuw? Is al meer dan 30 jaar zo volgens mij. Maar wel fijn om te weten dat het weer eens bevestigd is.

Alleen dat gemiddelde schadebedrag snap ik echt niet. Voor iets dat lijkt op een deuk ben je al een paar honderd Euro kwijt, hoe kun je dan op gemiddeld 35 Euro uitkomen? Zelfs het eigen risico is een veelvoud daarvan…
@potver7: Ah, ik lees het nog eens, en nu goed :) Het gaat om het gemiddeld schadebedrag per inwoner… dat zegt natuurlijk alleen iets als iedere inwoner een auto heeft, als dat niet zo is zegt het precies helemaal niks. Interessanter is een gemiddeld schadebedrag per verzekeringspolis, maar dat is natuurlijk teveel een kijkje in de keuken…
Met mn volvo zit je zo aan een hoog bedrag
@rob5nismo: klopt man, volvo’s zijn echte dure wagens..
Vind je het gek!!!! Die gasten zitten altijd dronken achter het stuur met carnaval.
Brabant jonge! Kei gezellig!
@homer55: En zo is dat! Ook met gemoedelijke gezelligheid staat Brabant op nr.1 :-)
Himaal wous!! Ik kan het me voorstellen, maar ik denk dat carnaval wel wat invloed heeft op het percentage…
@caterpie: nee, op het promille
Dat Brabant op 1 en Limburg op 2 staan, zal ook wel komen door het vele vrachtverkeer van Venlo naar Rotterdam (A67 en A58).
Hoort Limburg bij Nederland?
@pindakoning: nee, en willen we ook niet. Aansluiting bij de Duitse bond en geen BPM, lagere wegenbelasting en lagere benzine- en dieselprijs. En ook de Oost Europese NL nummerplaat inruilen voor een gepersonaliseerde Duitse plaat lijkt me niet verkeerd.
Utrecht volgt snel zeg. Het is hier natuurlijk ook druk. A2 a12 a27 dat tikt aan natuurlijk.
gnagna….woon hier al jaren en het verbaast me niks

Stelletje onbezonnenen dat hier rondrijdt, soms niet te geloven die acties.
Als brabo toch even eer verdedigen..

Wil de cijfers wel eens zien afgezet tegen beroepschauffeurs/ particulieren (reden: Brabant kent onmeunig veel bedrijven in dienstverlenende en bouwsector) & die werken nu eenmaal veel in de randstad.
Tevens afgezet tegen aantal Km’s en daadwerkelijke locatie van schade gevallen.

(Nb. Uit de gepresenteerde cijfers kunnen we natuurlijk niet ontlenen of wij als gezellige/ gemoedelijke zuiderlingen massaal worden getorpedeerd zodra we ons begeven in 010, 020 e.d. …)

Moraal: eenduidig zonder kader data presenteren kunnen we allemaal, interpreteren en werkelijk probleem achterhalen da’s de kunst!

Jonge!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).