Alfa Romeo 4C Spider heeft die daklozenswagger

Auteur: , 41 Reacties

Alfa Romeo presenteert zoals verwacht vandaag de open versie van zijn 4C, maar omdat het merk zó weinig ijzers in het vuur heeft, is besloten eerst met een Design Preview te komen. Het productiemodel komt pas in 2015. Rly, Alfa?!

Hoe moeilijk kan het zijn, gewoon het dak van een al bestaand productiemodel halen? Best lastig, blijkt nu. Zes maanden lang heeft een heel team van Italiaanse designers met moeilijke brillen, geruite pakken, en tot de milimeter nauwkeurig getrimde baardjes heel lang en kritisch naar de Maserati Alfa Romeo 4C gekeken en gedacht ‘hmmm, hoe maken we hier nou een mooie cabrio van? Eerst nog maar een espressootje.

Uiteindelijk, na al dat harde zwoegen, ploeteren, en slapeloze nachten kwam dit er uit rollen: een 4C met targadak, dubbele uitlaat en lekkere velgen, die de naam 4C Spider…. eeehh, pardon: Alfa Romeo 4C Spider Design Preview kreeg. En toegegeven: ook dit ziet er weer vingerlikkend goed uit. De ‘ijzeren wet van Hans’ gaat ook hier op: ‘ik ben een Italiaanse designer, alles wat ik doe is toch wel leuk.’ En zo is het maar net.

Nieuwe lampen

Het grootste kritiekpunt van de huidige 4C, de lampunits, werd op de Spider aangepakt. Geen carbon-dekseltjes met 10 gaten meer, maar gewoon strakke units. Voor de brulpijpen werd de hulp van uitlatenboer Akrapovic ingeroepen.

Uiteraard is ook deze auto lichtgewicht, maar exacte specs worden niet gegeven. De aandrijflijn bleef als verwacht ongewijzigd: een 1.750 TBi ligt achter de bestuurder, die hem in 4,5 seconden naar de 100 kan brengen.41 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Nou Alfa, blijkbaar kunnen jullie ook gewoon mooie koplampen ontwerpen. Zet die snel als optie op de dichte 4C, vraag er lekker veel extra voor, dan verdienen jullie weer wat, en kan deze ook weer sneller op de markt!
@reactief: Probleem is meer het homologeren van de koplampen, dat is niet bepaald goedkoop. Door er nu van die standaard Hella-pitjes in te zetten is dat niet nodig.
@motoragent: Snap het, maar door nu weer een 4C te tonen met mooie koplampen, kunnen ze het toch gewoon niet maken om ze niet aan te gaan bieden…
@reactief: Als ze dat doen wordt de huidige met insectenoogjes nog meer een collector’s item dan het nu al is.
@reactief: Ook het enige.
In 1 woord: wauw! Nu alleen nog ff deze lampunit’s op de gewone 4C zetten!
1 woord : Bellissimo !
Ze kunnen het wel! Nu dat Mietje nog even vervangen en een grote Alfa erbij en ze zijn klaar voor de komende 5 jaar.
Wow! Helemaal af, nog mooier dan de versie met dak, mede door de knappe lampen. Nu hopen op wat gezonde Alfa afschrijving en hij staat over 3 jaar voor mijn deur.
Echt een knap ding zeg! Die zwarte ‘rollbar’ staat lekker vind ik. Vind deze wielen ook wel mooi eerlijk gezegd.
Heerlijk :) Mocht ik kiezen, werd het de Spider :D
@ar156sw: me2 zoo veel mooier is die spider, en hij zal ook beter klinken dan een 4c coupe want de spider heeft een akrapovic uitlaat systeem.
Ondanks dat er slechts een handjevol mensen zin die de auto daadwerkelijk mooi vinden ben ik er gelukkig geen één van.
Een heel stuk beter dan de dichte 4C, die oogt nogal zwaar van achteren en nogal gedrongen. Het blik loopt nog steeds wel erg hoog op maar dit is nog wel acceptabel. Maar dit is een Italiaanse wagen dus het is niet vanzelfsprekend, past het (targa) dak ook ergens in de auto of moet dat in de garage achterblijven?
@mashell: Terechte vraag :) misschien is het daarom nog een Concept, daar moeten ze nog even over nadenken ;)
@mashell: Goede vraag ja. Achter de stoelen sowieso niet, aan het bovenaanzicht te zien. Misschien krijg je er in stijl van de Elise en bepaalde supercars (F50, Veyron) ook een stoffen dak bij wat je op kunt vouwen en ergens weg kunt stoppen voor noodgevallen.
@mashell: ik denk dat ze voor de gewichts verdeling ergens voorin in de auto een plek maken waar het dak bewaart kan worden voor eventueelen nood gevallen. Er is immers genoeg plek er ligt geen motor voorin en plek voor eventueel bagage is toch niet zo belangrijk in zoon sport auto.
Che bella….

*Bestelknopdrukkendoet*
Hij is GEWELDIG! Wat een mooi ding. Ik had bedenkingen over de coupé, er klopt gewoon iets niet aan die auto. Maar maak er een spyder van en hij is helemaal perfect. En godzijdank gewone koplampen. Als dit niet de enige echte opvolger van de MX5 wordt, weet ik het ook niet meer.
Allememaggies T*RING wat heerlijk!
De mooiste Italiaan luistert naar de naam Huracán.
(En het rijmt nog ook zeg.)
@heidi: Niet als je het correct uitspreekt.
@SimonMc: heidi is een beetje blond
Jammer dat het een targa is en niet wat meer open. Al zal dit ook een goddelijke ervaring zijn op een willekeurige bergpas!

*droomt verder
Deze is toch wel gaver dan de coupé , deze koplampen en dit uitlaatsysteem staan ‘m toch een stuk beter! Nu nog een zescilindert erin en goan!
En hiermee hebben ze de behoefte aan een 4C coupe meteen weggenomen, volgens mij. Wie gaat er nog de coupe bestellen als je dit kunt kopen, mét normale koplampen en zonder dak?
@fant:
Een beetje hetzelfde met de Elise en de Exige, voor elk wat wils dus.
Ik ben hier in elk geval heel blij mee, maar ik heb dan ook weinig met een dak.
http://media.autoweek.nl/m/m1gy4f6bd92c_800.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/Alfa_Romeo/4C_Spider_Concept_2014/Alfa-Romeo-4C-Spider-Concept-04.jpg
@mpwpeter: Lul, verpest het nou niet. ;)
@mpwpeter: Het zijn beide witte targa’s inderdaad, dat heb je goed gezien.
@mpwpeter: Je bedoelt hoe Italianen wel een mooie auto kunnen ontwerpen en Fransen niet?
@mpwpeter:
http://static.autoblog.nl/images/wp2013/big/Alfa-Romeo-4C-Zagato-Shooting-Brake-big.jpg
@Jochempie: http://static.autoblog.nl/images/wp2013/big/Alfa-Romeo-4C-Zagato-Shooting-Brake-big.jpg

Maakt het er niet mooier op…
@mpwpeter: Hé, hoe doe je dat, een foto invoegen?
@michelinman: HTML :P Maar dan zonder spaties (behalve tussen img en src).
@michelinman: oh, blijkbaar haalt AB automatisch de spaties weg. Nouja, zoek dan de HTML img tag maar even op, mocht je er niet bekend mee zijn :P
@mpwpeter: Doet ’t niet, m’n voorbeeld…

# vervangen door

#img src=”url-van-je-foto” width=”450″ /$
Mijn god wat ziet dit ding er lekker uit!
De “lelijke” koplampen zitten volgens mij alleen in de eerste 1000 exemplaren.Daarna komen deze lampen er gewoon in.Gewoon even wachten met bestellen dus(als je hem echt wilt en kunt betalen).
@Alfarobert: Nee. de 1e 500 krijgen de lelijke lampen standaard van carbon, de anderen de lelijke lampen standaard van reguliere kunststof (carbon is een optie, dacht ik). Wellicht dat men tijdens de productie van de coupé al overstapt op de ‘Spider’-lampen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).