Alfa Romeo Giulietta: 5 jaar stijlvol rijden met 20% bijtelling

Branded content, 41 Reacties

Je kunt verstandig doen en nog snel een nieuwe auto leasen met lage bijtelling voor het einde van het jaar. Je kunt ook je hart volgen en voor een leuke auto gaan. Of je doet beide.

Zo tegen het einde van het jaar wordt je traditiegetrouw overstelpt met reclames voor zorgverzekeringen, maar dit jaar zijn er ook autoreclames bijgekomen. En dat is niet zonder reden, want per 1 januari ga je over praktische alle auto’s meer bijtellen. Snel nog profiteren dus, want als je nog dit jaar een nieuwe auto gaat rijden, dan mag je nog vijf jaar volgens de oude regels bijtellen. Leuker kunnen we het niet maken.

Of toch wel, want auto’s met een lage bijtelling zijn niet per definitie suffe muurbloempjes. Elke autoliefhebber moet ooit een keer een Alfa Romeo gehad hebben en dat is deze maand heel aantrekkelijk. Zowel de Giulietta 1.6 JTDm (120 pk) als de 2.0 JTDm (150 pk) vallen in 2015 namelijk nog in de 20%-bijtellingscategorie. Voor de 1.6 komt dat neer op 199 euro netto bijtelling per maand (bij 42% inkomstenbelasting), de 2.0 kost je maandelijks 215 euro.

We hoeven jullie over de looks van de Giulietta weinig meer te vertellen, al stippen we nog wel even aan dat bij de Giulietta Sprint, waarop bovenstaande bedragen zijn gebaseerd, fraaie 17 inch velgen in klassiek Alfa-design standaard zijn. Verder krijg je Alfa’s bekende DNA-systeem, zes airbags, ESP, ASR, carbon-afwerking in dash en portieren, een sportstuur en airco. Daar doet de Alfa Romeo-dealer voor de gelegenheid ook nog een Uconnect Navigatiesysteem bij, ter waarde van 985 euro. Grazi mille!

“Giulietta Sprint, ken ik die naam niet ergens van?” Klopt, dat is dat wonderschone coupe’tje dat de nieuwe Giuletta op de foto’s vergezeld. Iets minder praktisch voor dagelijks gebruik dan de nieuwe trouwens, maar dat vermoeden had je zelf vast ook al. Het is wel een prachtig voorbeeld van hoe Alfa Romeo haar merkwaarden qua design trouw is gebleven. Meer weten? Klik HIER!41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo`n 150pk dieseltje lijkt me een serieus leuke aanbieding. Nu je baas nog overtuigen….
@dutchdriftking:

Vertel je baas maar dat @desjonnies een 147 JTDm heeft als bedrijs-prostituee die 380000 heeft gelopen en NU voor een nieuwe koppeling in de garage staat.
Verders eigenlijk nooooit wat mis met die dondersteen !
inruilen heeft geen zin meer, ding ziet er niet uit en iedere inruilertmeneer loopt gillend weg.
en de jongens zijn er nog steeds meer dan uitermate tevreden over !
@desjonnies: met zo een km-stand is de koppeling idd versleten.
@desjonnies: Is een bekende, een vriend van me heeft er ook eentje met 320k op te klok, doet het nog best. Alleen het leer is niet mooi meer.
@desjonnies: mooi man! Mijn 2.0TS staat ook al op 215000km. En een kennis heeft haar JTD ook al over de 3ton gereden. Zijn gewoon top wagens.
@desjonnies: Mijn bijna 10 jaar oude 147 JTDm heeft er nu ook 310k km op zitten. Paar krasjes en blutsjes, en er begint wat slijt te komen op het interieur, maar technisch is hij nog tip-top in orde :)
Dit riekt bijzonder veel naar een advertorial. Er is een verschil tussen een nieuwsbericht en reclame welke als een nieuwsbericht worden gebracht. Maar voor Alfa mag het, mits jullie de inkomsten doneren aan het “Steun project Giulia” fonds ;-)
@gtwillem: Staat ook in de trefwoorden.

Trefwoorden: 20%-bijtelling, advertorial, alfa-romeo, Giulietta
@kilum: Klopt, maar had wel gemogen voordat je het aanklikt
(alhoewel de titel weinig te wensen overliet :-D)
@gtwillem: Yep, ik had zelf het idee dat ik naar de autoblog leaseportal doorgelinked zou worden.
@kilum: @gtwillem Het artikel is nu dus ook verplaatst naar de Leasportal.
@kilum: En ik zie dat op de AB app gewoon keurig Advertorial vermeld staat. En dan is het weer helemaal goed.
@gtwillem: Zoals je zelf al zegt: bij Alfa mag het :P
Blijft wel een mooie auto.
Een gevalletje. Ik mis de advertorial boven in de titel staan… Verder rest, mooie wagen en leuke prijs, zou er best eentje willen! ziet er beter uit dan de zoveelste Golf.
Een Giulietta leaset voor ongeveer hetzelfde geld als een vijfdeurs 118d corporate lease edition. De BMW wordt met vergelijkbare uitrusting ook niet echt duurder. Makkelijk kiezen lijkt me.
@knipperlichtje:
Ja, dat wordt dan een Alfa voor mij.
Hoewel ik een liefhebber van achterwielaandrijvers ben wil ik in een 1 serie nog niet dood gevonden worden.
Als er een BMW is die ik blaartrekkend lelijk vind dan is dat de 1-serie.
Met de Alfa kom ik prima bij mijn klanten, neem ik er wel een speeltje bij voor de leuke weggetjes.
@buzzinhornets: dan zou ik naar een A3 sportback 2.0 TDI pro line plus kijken, ook ongeveer even duur in de lease en met 20% bijtelling. Die Giulietta kan het gewoon niet meer helemaal bijbenen in dit segment, dat verrekent zich helaas niet in de prijs.
@knipperlichtje:
Lolbroek, een bedrijfssletje moet wel een beetje betrouwbaar en representatief zijn.
20 keer per dag uitleggen waarom ik een sjoemelgebakje huur gaat snel vervelen. Mijn klanten zijn nogal milieubewust.
Daarnaast heb ik geen zin om elke ochtend in weer en wind olie bij te vullen.
@knipperlichtje: De Alfa heeft misschien een iets minder goede uitrusting tegenover de Audi en BMW, maar ziet er wel 10x beter uit. Ik zie eigenlijk niet in waarom de Alfa moet onderdoen voor Audi en BMW, behalve dan in verkoopsaantallen :D
Ik zou in ieder geval de Alfa kopen.
@knipperlichtje: een Alfa of een sjoemelende olieboot? Doe mij de Alfa maar!
@knipperlichtje: weer iemand die er in stinkt (…letterlijk) om een gepimpte skoda te kopen/leasen en een contract lang aan VAG ellende vast te zitten.
Dat elke autoliefhebber ooit n alfa gehad moet hebben, is volgens mij bedacht door mensen die graag een alfa willen hebben, maar dat nog niet kunnen. Als niemand meer een alfa koopt tot deze “liefhebber” dat kan is het merk al lang opgedoekt.

O.T. Best een mooie auto
@bartteeuwen: is een uitspraak van een voormalig presentator van een redelijk bekeken autoprogramma op de Britse televisie.
@larini: Ben groot fan van de man waar je op doelt, maar heeft die niet meer gekke uitspraken gedaan?
@larini: Dat heeft hij echt niet zelf bedacht. Mijn oom is onlangs na verschillende Alfa’s te hebben gereden overgestapt op een Citroen DS4. Ik vroeg hem waarom hij dat gedaan heeft en hij zei het volgende: “Alfa’s koop je met je hart en niet met je verstand. Ik ben al lang genoeg onverstandig geweest” En ik weet 100% zeker dat hij geen Top Gear kijkt.

Nu moeten we natuurlijk nog maar zien of een DS4 wel verstandig is. ;-) Tot nu toe gaat het goed.
Laatst proefgereden in een giulietta 170pk tct, daarna in een 150 pk leon met dsg. Vind het jammer om te zeggen maar de alfa valt door de mand. Seat is verfijnder, automaat 100x beter en hij voelt een stuk sneller aan, ondanks minder pk’s.
@lucas23: totdat je naar het interieur kijkt van de seat. Dan verlang je weer naar de Alfa.
@lucas23: Zit em 100% in de TCT. Ben groot Alfa fan maar vond die bak erg tegenvallen. Soms schakelt ie compleet mis en hij voelt erg schokkerig.
Voor de Giulietta 1.6 JTDm (120 pk) is de bijtelling 199 euro per maand (bij 20%).
Dat betekent dat het bij 21% de bijbtelling 208,95 per maand zal zijn (even rekenen, en je bent er).
M.a.w. het scheelt een ‘whopping’ 9,95 per maand of je nu bestelt, of in januari…

Blijkbaar trappen hier dusdanig veel leaserijders in dat het loont om er een reclame-campagne voor op te zetten.
@TonB: Je was me net voor, als hij nou naar 25% zou gaan hadden ze een puntje gehad, dit is gewoon marketingprietpraat.
@Citrofiel: Eens, nu bestellen omdat het anders 25% zou worden zou ik snappen.
Sterker nog, ik heb gisteren mijn DS3 (in januari einde contract) omgeruild voor een Volvo V40 D2, om zo nog een auto te kunnen kiezen met 14% (wat ook 21% gaat worden per 1-1-16).
Dus ik zal de laatste zijn die iets zal zeggen over nog even “profiteren” van lage bijtelling, alleen is dit inderdaad marketingprietpraat.
@TonB: Ik gokte al dat jij de Ton. van AW was, aangezien je daar een vergelijkbare reactie plaatste. ;)

Het ‘profiteren’ van de bijtelling wordt soms zelfs aangemoedigd. Mijn schoonvader kreeg van het bedrijf waar hij werkt het aanbod om dit jaar nog een 14%er te leasen. Het bedrijf zou dan de afkoopsom voor zijn huidige contract op zich nemen. Deze week wordt zijn 308 geleverd (hij reed Mondeo en mocht geen hybride, dit was het enige alternatief dat geen enorme achteruitgang qua ruimte zou zijn) en ik vraag me nog steeds af wat het voordeel is voor het bedrijf…

Gr MWH
Meh, doe mij die klassieke Guilietta Sprint maar.
@Edge: dan zullen we er om moeten ruziën…
Ik vind het nog altijd een erg mooie hatchback. Hij raakt wel een beetje op leeftijd, maar dat maakt zijn uiterlijk ruimschoots goed. Stuurt ook best leuk.
Zal toch voor de oldtimer kiezen
Hé daar heb je Ad van der Torial weer!
Jammer dat Alfa niet weer een mooi coupé’tje maakt met de naam Sprint ipv het op een actiemodelletje te plakken…
De meest stijlvolle afla’s zij minimaal ouder als 15 jaar. Dus haal daar uw voordeel!
Geweldig hoe marketeers het voor elkaar krijgen om een falend product (iets waar hogere bijtelling voor betaald moet gaan worden) zo te verpakken alsof je nu moet toeslaan…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).