Alleen sukkels trappen in verkeersphishing

Auteur: , 33 Reacties

Huh, verkeersfisting? Wasda?

Typische phisher

Wellicht ken je het gevoel: je bent van de zomer aan het toeren, en rijdt iets te hard/sportief in het buitenland (ondergetekende wacht nog met spanning op wat komen gaat na een paar weekjes Griekenland per huurbarrel, waar tig flitspalen staan maar geen enkele gevuld/operatief lijkt te zijn, getuige het feit dat de locals er doorgaans lekker rap voorbij blaffen). Altijd spannend of die prent komen gaat uit het buitenland.

Maar zodra de vakantiepret gedaan is, en je al lang en breed weer aan het werk bent zinkt de parate kennis. Knappe jongen die x weken na dato en na een paar duizend kilometer op onbekend terrein nog precies weet hoe hard hij waar reed. Dat is voer voor scammers dus. Wie dit een beetje slim aanpakt stuurt een officieel ogend document per post met een buitenlands banknummer waarop de pecunia overgemaakt mag worden, maar scammers zijn doorgaans niet zo slim en moeten zich bedienen met een bestand aan e-mailadressen waarin de ontvanger wordt verleid op een schimmig linkje te klikken.

We mogen hopen dat iedereen die tot 10 kan tellen dan al lont ruikt en alle alarmbellen in de bovenkamer beginnen te rinkelen (een buitenlands CJIB dat uit je kenteken meteen een e-mailadres kan herleiden, uh-huh), maar kennelijk is er nog steeds noodzaak mensen hiervoor te waarschuwen. Tsja, er zijn ook nog mensen die een omrekentool nodig hebben om hun IBAN te kunnen onthouden, en bovendien lijkt phishing wel degelijk te lonen.

Betaalvereniging Nederland gooit er daarom nog maar een waarschuwing uit: gooi mailtjes over zogenaamd in Frankrijk, Duitsland of een ander buitenland begane verkeersovertredingen gewoon weg en voorkom dat je door een grote Nigeraan/Bulgaar wordt gephisht. Want dat vindt geen enkele ontvanger lekker.33 reacties

dit is toch gewoon zielig… iemand nep boetes geven via de mail. zoiets zal je de komende 5 jaar nog niet tegenkomen…
@gwnbmw: Eh, ik heb het al meegemaakt hoor. Kreeg mails dat ik een boete had gekregen ergens in de VS. Graag even het meegestuurde bestandje openen om de details te zien…

Jammer dat ik helemaal miet in de VS geweest was.
@donvincenzo: dan zoeken ze gewoon alle mail adressen op en sturen een spam.

ik bedoelde eigenlijk meer het boetenkrijgen via de mail van t rijk zelf.
@gwnbmw: Nog heel even geduld en in NL kan je emailadres uit je kenteken worden gelezen… #kentekenchip #wegprivacy
1e regel: verkeersfisting. Waar ’t hart vol van is… ;)
@tomr: Waar het gat van vol is …
@fejjie: mee vol is
@tomr: Dat noem je een sir_smokealotje.
@tomr: Je hebt nog niet veel items gelezen van hem zeker? 😂
Als je hier in trapt dan ben je echt te stom op te schijten….
@dutchdriftking: je zou je verbazen waar mensen intrappen. De grote Nigeria zwart geld witwas operatie. Je gelooft niet dat mensen erin trappen maar het gebeurt. Zwarte papiertjes die na behandeling van een hele dure vloeistof veranderen in dollars. En je raad al wie de vloeistof mket betalen.
@rolov: Ik heb Alberto Stegeboer ook gezien idd…..
@dutchdriftking: ja vior degene die niet wisten waar ik het over Had. ;)
@dutchdriftking: I am rich prince from Togo. And I wants to donate al my money’s, but first you must send me your bank detials.

Daar trappen mensen ook in dus ja….
Mmm, deze kende ik nog niet.

Vriendelijk verzoek: als je zoiets krijgt, copy-paste de mail ff in dit topic. Kan ik meelachen ;-)
“bla bla bla…”

Right on, bro. Helemaal mee eens. Er zijn echt van die stomme mensen…

“Tsja, er zijn ook nog mensen die een omrekentool nodig hebben om hun IBAN te kunnen onthouden,… ”

Nou nou, wat een flut artikel zeg…
@Rick-dos: Ah, een claasic Rick Dosje, met ijzersterke argumentatie. Gooi het er uit, kerel.
@sir_smokalot: Lig je op het strand en heb je zand in je vagijn gekregen of zo?

Het was een grap. In de zin dat ik een van de personen ben die zo’n iban tool nodig heb…
@Rick-dos: hij had z’n pretsigaret nog niet gehad.
@sir_smokalot: klein pikkie zeker in combinatie met a bad case of swampass door het warme weer?
Wat is er met die meid aan de hand…? Bot ipv borst? Weird.
@w0o0dy: Ze probeert een rijke vent aan de haak te slaan. Zodat hij nieuwe borsten kan kopen voor haar. Dat zie je toch?
Buitenlands of niet, een boete komt nooit via mail…
Dat over die Griekse flitspalen is wel lachwekkend inderdaad. Vorig jaar ook ongeveer 2000 kilometer gereden op Kreta met een Mazda 2. Flitspalen staan overal, maar je ziet aan het rijgedrag van de plaatselijke bevolking wel of ze werken. Ook een weg waar je 80 mocht, en ineens een bord met 30 km/u en daarachter gelijk een flitspaal.
Aan die limieten is geen touw vast te knopen inderdaad. Ben van Thessaloniki naar de Peleponessos en weer terug gereden en je verdrinkt in de willekeurig geplaatste (en totaal verkleurde en nauwelijks zichtbare) 50-borden op de provinciale wegen. Alternatief is tol lappen en dat doen we dus lekker niet, uit principe.
@sir_smokalot: in Griekenland betaalt niemand toch wat. Daarom gaat het er zo goed
Aanstootgevend artikel. Ik kan m’n eigen Iban nog steeds niet onthouden/herleiden.
@basbasbas: gewoon een nieuwe pas aanvragen, staat het er gelijk op
Natuurlijk onthoud ik mijn ibannummer niet, waarom zou ik?
@Sir_smokalot, het zijn niet altijd Bulgaren en Afrikanen, wij Nederlanders kunnen er ook wat van!

Ik heb ooit een opdracht gedaan voor een bedrijf in Den Haag. Ondanks dat het een beetje rare vogels waren waren de gages prima en het werk makkelijk, dus ik klaagde niet.

Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ze qua ethiek niet voorop liepen: mij betaalde ze keurig maar het hele bedrijf bleek gerund te worden door stagiares en afgestuurde buitenlandse jongeren, die voor een schijnloon best veel moesten doen.

Ik heb de opdracht opgezegd vanwege gebrek aan ethiek en ze aangegeven bij het VAE.

Zie ik een jaar later dat exact dat bedrijf facturen stuurde naar bedrijven die al dan niet gebruik hadden gemaakt van hun sponsorpakket (meestal niet natuurlijk). Heeft bog het nieuws gehaald. Er zijn zat bedrijven die op dit soort (hoogst illegale) manieren hun geld verdienen, helaas. Omdat het bereik nu zo groot is, en er altijd mensen zijn die niet na kunnen denken, is er toch voldoende brood in te verdienen.
Wat een sukkel ben je dan!
Nigeraan?
Soms kan ik mij ook niet meer inhouden. Dan moet j gewoon even hufter zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).