CJIB waarschuwt voor phishing mails

Auteur: , 35 Reacties

'We weten het, u bent gewend door ons keer op keer genomen te worden, maar ditmaal waren wij het niet. Echt niet!'

Go phish

Het Centraal Justitieel IncassoBureau zegt meldingen binnen te hebben gekregen van mensen die per mail door hen benaderd zeggen te zijn, en dat klopt natuurlijk niet, want de acceptgirobrigade verstuurt alleen…juist: acceptgiro’s met een brief van papier eromheen. In een reactie heeft de dienst een waarschuwing op zijn website geplaatst. De overige verspreiding gaat vanzelf via de media. Graag gedaan, CJIB.

Nou gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat je wel heel erg simpel moet zijn in je bovenkamer om te denken dat het CJIB je per mail zou benaderen, maar goed; zonder simpele mensen ook geen phishende scam-Nigerianen die omzet draaien. Nuff said.

We zijn wel benieuwd naar de inhoud van de verstuurde mails (‘u moet immediately betalen gaan for te hard rijden 148 km.u met op Autobahn A6 bij Almere. Ga naar this pagina.‘ of zoiets?). Heb je er eentje in je (spam)box, laat het even weten.

Update: ah, hier is al zo’n mail, zonder spelfouten overigens, maar met verzoek je voor een of andere schimmige cryptovaluta te registreren. Want dat doen overheidsinstanties.35 reacties

Zojuist kreeg ik d’r een, en dat ziet er zo uit:

https://www.dropbox.com/s/5xtszaazbbaiue2/Schermafbeelding%202014-05-12%20om%2012.07.51.png
@ossscar: Dat mensen hier intrappen… dan verdien je het ook gewoon om je geld kwijt te raken hoor.
@psycholander: Ik ken een jongen die hier in de buurt voor alles en iedereen altijd keihard staat te werken voor €25,- euro per dag. Hij is 17, maaar heeft het verstand van een 11 jarige. Hij heeft meer dan een jaar keihard zitten leren voor z’n tractor rijbewijs, en die heeft ‘ie nu ook gehaald. Geloof me, dat is een grotere prestatie dan wij ooit geleverd hadden toen we 11 waren! Die jongen zou hier vervolgens heel makkelijk in kunnen trappen. Heeft hij dat dan verdiend? Kom op zeg!? Voor zulk soort mensen zit de wereld veel moeilijker in elkaar dan voor ons. En om je daar doorheen te worstelen, moeten ze feitelijk slimmer en sterker zijn dan wij!
@ossscar: twee aanmaning, geblokkkeerd, periode van vier werken, €150,99 inclusief kosten (welke kosten??)…

Als je daar intrapt ben je dus echt dom.
@560pkferrari: en niet te vergeten ‘betalen voor 11-5-2013’…
@ossscar: Jij bent ook duur uit! ik moest €100,99 betalen :P
Mooi hoor, betalen voor 11-05-2013
Deze ontving een vriend van me:

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1.0-9/10338305_280894885404456_724705702569168930_n.png
@Tschilpje: Haha..die vriend van jou moet 50 euro minder betalen dan @ossscar
@Tschilpje: Die “(incl. kosten)” doet ’t hem :’)

De iOS app werkt trouwens weer eens niet mee, scrollt niet goed. Als ik een reactie wil plaatsen kan ik niet zo ver scrollen dat ik op het knopje ‘plaats reactie’ kan klikken, voor ik daar ben, schiet ‘ie weer naar boven.
@Tschilpje: Als je er een deel mac os bijkrijgt hoef je natuurlijk niets eens te beginnen met lezen als je windhoos gebruikt, of is dat een falende knip-actie?
Ik heb het net op instagram gezet over de phishing mails van banken die ik heb ontvangen http://instagram.com/p/n5H7NPtZtL/
Als je hier intrapt verdien je het ook. Als je zoiets al niet helemaal vertrouwd doe je toch ff een belletje naar de servicelijn en je weet genoeg.
Ze vragen je dus een ‘waardebon’ te kopen en daar dan de code van door te geven. Althans zo lijkt het. Al is het maar 1% van de ontvangers die er in trappen, dan loont het nog omdat emails versturen niets/weinig kost. Helaas zijn er nog genoeg mensen te goedgelovig, onwetend en naïef die er intrappen waardoor dit soort prutsers zich kunnen handhaven.
Er staan wel degelijk spelfouten in.
@Dino2400: Ik wou net zeggen, en niet te weinig ook!
@Dino2400: geen gevoel voor humor, of je snapt de grap niet?

Verder is dit te dom om werkelijkheid te zijn, zeker naar het lezen van “vier werken”. Dat ukash is sowieso foute boel.
Als jij 83jr oud bent, slecht met computers en weinig TV kijkt (en de term phishing dus nog niet kent) ben je niet zo achterlijk als je er in trapt.. Wat je niet weet weet je niet.
@lekkaah: nee, maar wel goed lezen en bij het niet zeker weten, even wachten met het reageren, tot iemand anders het heeft gelezen. Dat kan ook nog wel eens handig zijn.
@lekkaah: Sterker nog, ik ken zat mensen die het op z’n minst Spaans benauwd krijgen als ze zo’n mailtje krijgen – dreigen met het blokkeren van rekeningen en meldingen bij het BKR, daar worden sommige mensen héél erg zenuwachtig van. Die zijn echt wel bekend met phishing en andere cybercriminaliteit, en nog lang geen 83 jaar oud.
precies, een periode van vier werken? Daarbij moet je voor 11-05-2013 betalen, anders word je 12-05-2014 geblokkeerd…. Je hebt dus 1 jaar om je voor te bereiden en je geld over te sluizen naar een andere rekening? Rare jongens, die CJIB’ers. . .
@celicatwincam: nee, rare jongens die criminele, bijna hetzelfde, maar in dit geval toch net niet.
@celicatwincam: wat zijn bij jou vier “werken”, dat kan ook een jaar zijn? Nee, te dom volk.
Crimineel Justitioneel Incasso Bureau is het toch?
1. Eerlijk is eerlijk, ze maken al veel minder schrijffouten dan in den beginne…

2. Mijn idiote schoonmoeder zou hierin trappen, helaas heeft ze geen auto

3. Je bent inderdaad best achterlijk wil je hier intrappen
Kan iemand achterhalen wie hierachter zit? Dan stuur ik ze even een mailtje waarin ik mijn services aanbied om even een normale mail in elkaar te zetten. Wieweet dat er nog wat mee te verdienen is.
Erg doorzichtig moet ik zeggen ,want ik mag aannemen dat ze willekeurig dit soort achterlijke mailtjes versturen?

En stel dat zo eentje bij iemand aankomt die GEEN auto heeft? Tja, gelukkig zijn niet alle criminelen al te slim.

En echte slimmeriken onder de criminelen werken immers bij de overheid…[pun intended]
“ah, hier is al zo’n mail, zonder spelfouten overigens”
Wat? Zonder fouten? Om er maar even een paar op te noemen:
“Daarom zullen wij de bank opdracht gegeven uw rekening te blokkeren per….” Tja.
“Het blokkeren van rekening betekent”…”voor een periode van vier werken.” Deze zin is toch wel heel erg krom.
“De 19 cijferige nummercode” Is dit niet een beetje dubbelop, zijn cijfers niet meer hetzelfde als nummers? (bovendien mist het verbindingsstreepje (19-cijferige))
“Eur 150,99 (inclusief kosten)” Wat voor kosten?
Wut?
Toch wel weer een typisch gevalletje van gebrekkig Nederlands.
@jaguarjay: Bovendien kloppen de data voor geen meter, je moet uiterlijk vorig jaar betalen om vandaag je rekening niet geblokkeerd te krijgen?
Overduidelijk dat dit oplichters zijn, je laten betalen met Ukash. Bij het CJIB werken ze altijd met Paysafe. Net zoals andere overheidsinstanties met Paysafe werken. Dat weet toch iedereen inmiddels wel.
@sir_smokalot: die foto die jullie gebruiken is trouwens niet helemaal spellingfoutloos ;)
Iedereen die mekkert over de spelfouten: wel eens van sarcasme gehoord?
DOm of niet : gebrek aan empathie voor benadeelden?
T is triest hoe de gemiddelde ?! Nederlander hier reageert met oordelen over mensen die benadeelt worden en “”er in trappen|”” Uitspraken over ”Dom” en ”hebben het verdient”.
Ik ben zelf helemaal niet administratief aangelegd , heeft min interesse niet en erger mij groen en geel aan alle formulieren regeltjes en zaken die je moet invullen en procedures. En vooral de ”ambtenaartjes” die dan zeggen regels zijn regels (klinkt voor mij hetzelfde als (Befehl ist Befehl)’ Waar kennen we dat van.
Nu kan ik toevallig wel de meeste dingen en regels en achtergrond hiervan begrijpen, maar kan mij goed voorstellen dat er mensen zijn die niets met cijfers, formulieren en schriftelijke reacties te maken willen hebben en blij zijn dat ze iets met de computer kunnen. Maar we hebben een maatschappij die (voor ons) bedacht heeft dat we allemaal even zelfredzaam zijn en dat maar moeten snappen. En in plaats van iemand helpen en/of uitleg & advies geven gaan ”we” mensen uitlachen, beschimpen die benadeeld worden. Het probleem van SCAM is dat het lastig is de echte daders te pakken (zitten ook vaak over de grens idd) en ook voor de leek bijna niet na te gaan is hoe en waar ze aan het emailadres komen. Daarnaast wassen de bedrijven die normaal moeten incasseren (BAnken ING ABN RABO CJIB) zich de handen in onschuld om de klanten niet goed/tijdig te informeren over dit soort praktijken.
De scammers die dit doen zouden moeten worden aangepakt. En dat is weer een prioriteit ?! van de overheid.
Oproep : stel je eens respectvol & begripvol op naar je medemens (zeker die benadeelt worden) en ga eens in hoe je dit kunt voorkomen. Niet door een hoger IQ of algemeen kennis niveau te verwachten. We zijn niet allemaal zo goed als jij?!!
Dus het Crimineel Justitisteel Intrieste Boevenbende heeft er collega`s bij die ook een graantje willen meepikken. Ze zullen in Nigeria of zo wel gedacht hebben: Als de regering zelf al van de Nederlanders steelt, dan mogen wij het ook wel. Ik persoonlijk zou er niet in trappen want die echte Boevenbende heeft niet zulke lage boetes en de 6€ wordt ook niet vermeld.
Zo langzamerhand mogen ze alles van mij hebben, dan hang ik mezelf wel op. Het Crimineel Justitisteel Intrieste Boevenbende heeft toch nooit genoeg. Ik heb mijn buik vol van de roverheid. Ik voel me vies genaaid door die legale criminelen. Ik had een grote hobby in auto`s en motoren, enz. totdat CJIB mij boetes van 330€ ging sturen voor een te laat geschorst wrak in de schuur en een brommertje op zolder. Die zetten die struikrovers zelf onverzekerd op de weg i.p.v. je een herinnering met een redelijke verhoging op het oorspronkelijke bedrag van de schorsing te geven. Dit vind ik uiterst crimineel en het is gewoon het bedonderen van de domme massa. Mij kan met kentekens niets meer overkomen want die heb ik hoogstpersoonlijk naar het rovershol van de RDW gebracht zodat ze mij niet meer op een doortrapte manier kunnen naaien. Doordat er meer roverheidsinstellingen geld van me moesten hebben (Belastingdienst, UWV, CJIB, RDW, Rookpolitie) heb ik in overspannen toestand mijn bedrijven moeten opheffen en zit ik met een paar euro in de week in de sanering. Maar die sanering telt niet voor die meedogenloze graaiers van het CJIB. Na de sanering willen ze het bedrag toch nog even van je innen. Als ik nu een overtreding had begaan dan zou ik me stil willen houden maar die boetes slaan echt nergens meer op en is al snel opgelopen naar duizenden euro`s. Ik heb er geen goed woord voor over en ik heb meer van dat soort verhalen gehoord, bijv. een bijstandsmoeder die ook in de financiële problemen is gekomen door dat ze even te laat was met de brommerverzekering en ook gelijk een boete van 330€ kreeg. Zo wordt de domme massa al jaren keihard genaaid door die legale criminelen. Het is schandalig dat het CJIB onder en boven de wet kan en mag handelen. Dit is geen democratie maar een dictatuur en wij zijn de slaven. Onbegrijpelijk dat we dit nog langer pikken met z`n allen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).