Alonso afgevoerd naar ziekenhuis na zware klapper [updated]

Auteur: , 10 Reacties

De hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda verloopt vooralsnog niet van een leien dakje.

Fernando Alonso met een oude McLaren van Senna

Hoewel de problemen voor de Britse renstal voornamelijk betrekking hadden op de technische kant van het verhaal, is het nu goed mis voor Fernando Alonso. De Spanjaard met rollende ‘r’ verliet het Spaanse circuit bij Barcelona ongepland in bocht 3, een lange rechter en behoorlijk snelle doordraaier.

De coureur ging er zelfs zo hard vanaf, dat hij met een helikopter is afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig was Alonso wel bij bewustzijn en in staat om te praten. De crash gebeurde in zijn 21e rondje terwijl hij op dat moment een vijfde tijd had geklokt. McLaren had toen al een lastige ochtend achter de rug, na problemen met de motor. Of de crash het gevolg is van een mankement aan de auto of van een stuurfout, is op dit moment nog onbekend.

Alonso zou alleen de ochtendsessie voor z’n rekening nemen, waarna Jenson Button in de middag de McLaren de rest van het testwerk op zich zou nemen.

Update: Gelukkig heeft Alonso bij de crash geen verwondingen oplopen, maar over de toedracht is verder nog niks bekend. McLaren heeft de testsessie af moeten breken.

Update 2 (23-02): De Spanjaard heeft aan zijn ongeval waarschijnlijk alleen een hersenschudding overgehouden. De precieze oorzaak van de crash (die gebeurde bij slechts 150 km/u) is nog steeds een raadsel, de kans zit erin dat Alonso vlak voor het ongeval onwel is geworden. Hij ligt nog steeds op de intensive care om enkele tests te ondergaan.10 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik hoop voor hem dat het meevalt.
Nogal vreemde crash, lage snelheid (150 km/u) en zo op het oog ook niet zo’n zware klap tegen de muur.

Vettel vond het ook al vreemd:
“Vettel was behind Alonso before the crash: “The speed was slow – maybe 150kph. Then he turned right into the wall. It looked strange.”
@atteh: Hier de foto’s van de “crash/klapper”: http://www.marca.com/albumes/2015/02/22/el_accidente_de_alonso_en_montmelo_2015/index_1.html

Schijnt dat Alonso voor het ongelukje zijn bewustzijn is verloren of iets dergelijks en daarom naast de baan is beland. Vandaar ook het bezoekje aan het ziekenhuis!

Naja, hopen dat het allemaal meevalt met hem!
@atteh: Lijkt idd geen zware klapper te zijn zoals de titel suggereert. Wellicht dat ie onwel werd en naar de kant stuurde om te stoppen?
Het was geen harde crash..dat is nou juist het rare
Rare berichten lees ik hier allemaal…
Ik hoop dat hij het goed stelt!
Alonso kent dat circuit op z’n duimpje en zal dus dit soort fouten niet maken. Zal aan de auto hebben gelegen.
Hopelijk voor hem herstelt hij snel en zijn er geen onderliggende neurologische problemen.
Blijft toch één van de smaakmakers in het veld, mede dankzij zijn rijkwaliteiten en boude uitspraken, los van het feit of je hem als persoonlijkheid mag of niet. De F1 is tegenwoordig al kleurloos genoeg…
“Brekend”
De wenkbrauw schijnt niet beschadigt te zijn..
@norge:
Misschien nog wel belangrijker, hoe is het met zijn EGO..?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).