“Als Hamilton milieubewust wil zijn, moet hij naar de FE komen”

Auteur: , 42 Reacties

Harde woorden van VER.

Hamilton en Verstappen zetten toon in tweede vrije training

Lewis Hamilton is degene die in de Formule 1 een hoop races op zijn naam kan zetten. Succes lijkt zich te vertalen in welzijn, maar voor de Britse coureur is dat niet helemaal waar. Goed, daar reppen we geen slechte woorden over, maar het geeft aan dat Hamilton naast de baan ook een leven heeft. In dat leven vertegenwoordigt hij iets wat niet je niet zou verwachten van de Mercedes-bestuurder: hij leeft ecologisch verantwoord. Hij doet zijn best om aan het milieu te denken en daar is hij open over.

View this post on Instagram

This ain’t that…😈

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

Maar goed, aangezien de auto in het verdomhoekje van de ecologische samenleving zit, is dat een beetje dubbel. Helemaal omdat Lewis op de baan met de dikste F1-bolides mag sturen zonder dat uitstoot daar de hoogste prioriteit is (er wordt wel aan gedacht uiteraard) en in zijn vrije tijd is hij ook wel eens te vinden in dikke wagens, zoals zijn Pagani Zonda 760LH. Hypocriet!!1!1!

Zonder dollen, Hamilton heeft naar verluidt zelfs zijn privéjet verkocht. Hij is dus wel bewuster dan voorheen, toen hij non-stop in zijn Pagani te vinden was. Toch mist er nog iets in de volledige eenzijdigheid. Het toppunt van een dubbelleven is aan de ene kant de norm zijn in niet de meest schone vorm van motorsport, en aan de andere kant promoten dat schoon leven beter is. Jean-Éric Vergne, een topcoureur in de Formule E, denkt dat er een oplossing is. “Kom bij ons in de Formule E!” Deze nieuwe tak van autoracen is uiteraard gebaseerd op elektrisch rijden en zou op papier goed passen bij de schone levensstijl van Hamilton.

Vergne is overigens fan van de ecologisch verantwoorde stappen die Hamilton maakt. Dat is een van de redenen dat hij bewuster leeft en daarmee zijn droom waarmaakt in de Formule E. De Formule E wordt nog niet gezien als de topversie boven de Formule 1 en daarmee zit Lewis nog wel in de topklasse, maar met Mercedes op de grid in 2020 zijn eigenlijk alle puzzelstukjes voor een FE-carrière aanwezig voor de Brit.

Het is dus best een logische stap om te zetten. Iets om over na te denken voor de milieubewuste F1-coureur. (via Motorsport.com)42 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
De Formule E is echt zooi schoon. Ze vliegen niet over de hele wereld hoor, nee het hele team gaat op de fiets. De fabrieken voor de vervaardiging van de auto’s zijn uiteraard helemaal klimaat neutraal. Zal ik maar stoppen? Wat een gelul zeg
@lekkerlinksrijden: buiten het feit dat ze voor vermaak zo hard mogelijk rondjes rijden.
@lekkerlinksrijden: Stop eens met zeiken… Als mensen de auto-industrie van buitenuit proberen hervormen (betogingen, blokkeren van autosalons, EU-wetgeving…) is het niet goed. Als mensen het van binnenuit proberen, is het ook niet goed (Hamilton). En dat met het argument: “ja maar, het is nog steeds vervuilend.” Katholieker zijn dan de paus, heet dat. En meestal wordt dat argument gebruikt om zelf niets te hoeven doen. Et tu, Brute?
@bara: Of iemand zelf een EV rijdt en LED lampen heeft of niet (die niet eens beweerd milieu-bewust te zijn !), is totaal irrelevant in de discussie over de exploitaties van commerciële multinationals met de CO2 footprint van tien-/honderduizenden (?) huishoudens per jaar.

Dergelijke schaal- en uitgangspunt-verschillen negeren in de discussie kwalificeert ook als hypocriet. En mocht iemand van mening zijn dat alsnog het een ‘principe-kwestie’ is; de eerste persoon die een ‘feilloos goed’ leven leidt, moet nog geboren worden, dus als we het zo zwart-wit willen zien, is het ook hypocriet.

PS: Mijn betoog is niet persoonlijk bedoeld, maar Roomser dan de Paus ala SJW gaat echt niet op in deze context . En ‘Et tu Brute’ al helemaal niet, er is immers geen sprake van verraad …
@BaRa: nee dat heet: roomser dan de Paus
@lekkerlinksrijden: die auto’s worden gemaakt van carbon van zeewier en de accu’s zijn gemaakt van gletsjerwater… wat een onzin
@lekkerlinksrijden: wat een zever. Natuurlijk vliegen ze en de stroom komt ook ergens vandaan. Niks wat we maken is klimaat neutraal, je schoenen worden ook ergens gemaakt.. Als we moeten wachten op de eerste persoon die nooit vliegt en zijn hele leven neutraal is geweest kunnen we nog heel lang wachten..
Heerlijk stukje clickbait dat VER in de titel.
@opgooier: Subtitel, maar ik trapte er ook in. 😁
@opgooier: Want? We weten nu toch wel dat VER niet VES is.
@venividivici: VES is al een tijdje VER…
@opgooier: en VER is JEV geworden.
Typisch zo’n trendgevoelig mannetje wat nu ineens eco gaat lopen doen om in de gunst van anderen te vallen….zoals zovelen, bah.Ik wed tevens dat hij na zijn volgende wereldtitel de autosport gaat verlaten en hardcore deuger wordt.
@berrybentley: hij is ook 100% vegan. Denk niet dat hij dat doet omdat hij zo trendgevoelig is, anders is dat namelijk niet vol te houden.
@jumpman23: kan ie wel zeggen weet jij veel wat ie thuis eet?
@jumpman23: je kunt me veel wijsmaken maar niet dat HAM vegan is…
@jumpman23: Dat is ook haast niet vol te houden, veel mensen worden er ziek van. Daarom eten veel ‘vegans’ stiekem gewoon vlees en vis.
Hamilton naar de formule e en nyck de vries naar F1. Goede wissel.
Ga maar!
Naar verluidt gaat HAM volgende race met een groot spandoek de start blokkeren. Hij heeft zich aangesloten bij Extinction Rebellion.
Ik zou wel benieuwd wat zijn wat dan harder klinkt, het ” gejank” van de auto of dat van Hamilton over de boardradio.
HAM moet naar de FE want de publieke opinie duld geen nuance, het is zwart of wit, vies of schoon, voor of tegen. Dat is wel zo duidelijk.
@alfalfa: 👍🏼👍🏼👍🏼
Louis Cryington
Vroeger bij de telegraaf gewerkt zeker🤔
Blijkbaar mag je alleen iets over het milieu zeggen als je of tiener bent, of je werkzaam bent in een groene sector, veganist bent, geen rijbewijs hebt, nooit het vliegtuig pakt.
Als je rijk, bekend bent, actief bent in iets wat niet uitblinkt in groen, dan moet je je mond houden?
Als een een flink deel van de Hamilton fans veganist worden, en groene auto’s gaan rijden, minder vliegen, nou dat zet tenminste zoden aan de dijk. Daar bereik je meer mee dan Nederlandse boeren uitkopen (€€€), waardoor hun productie minder efficient in het buitenland gerealiseerd wordt en netto alleen maar slechter is.
Btw, Hamilton heeft 5.6 miljoen volgers op Twitter. Dat hoeven niet allemaal fans te zijn, maar dat geeft toch wel een indicatie. Max heeft er 1,1 miljoen. En niet alle mensen hebben / gebruiken twitter.
@realhustler: de hoeveelheid volgers van Hamilton zegt alleen maar wat over het aantal meelopers. Meelopers volgen meelopers namelijk anders zijn het geen meelopers meer.
@realhustler: dit dus
@realhustler: precies! Niks geen boeren uitkopen, maar ook geen subsidies meer. Gewoon de markt z’n werking laten doen. Is ook beter voor de prijs die boeren vangen als producten schaars worden.
Als wij Lil Lewis gaan ‘veroordelen’ omdat hij een Pagani etc heeft, maar wel een milieubewust leven belangrijk vindt, dan zijn slaan wij als autoliefhebbers door naar het hypocrisie

Wat mij betreft kan je zulke auto’s hebben en toch om het milieu geven. We weten allemaal dat auto’s slechts een beperkter verontreinigd effect hebben op het milieu irt ergere vervuilers
Eens!… Hij zou er eigenlijk helemaal een einde aan moeten maken als hij pretendeert zo milieubewust te zijn…
@flatsix010: Zichzelf composteren zou een mooie bijdrage leveren aan een schonere toekomst.
Wat is er ecologisch aan het creeeren van een extra raceklasse met een extra voortstuwingslijn waarvoor extra uiterst ecologisch en humanitair (oa kinderarbeid in Sudan) slechte mijnings operaties uitgevoerd dienen te worden, in de jacht naar cobalt, lithium en wat al niet meer.
Iets met hypocriet; zolang het hier niet getoond wordt, kunnen we met een duurzaamheids kaartje wapperen en kan deze Ver met droge ogen beweren dat hij ecologischer zou zijn.
@spylegion: informeer je een beetje meer over wat je zegt kwa de winning van grondstoffen etc. Het is ook niet zo dat olie niet voor ravage’s heeft gezorgd. Niks van wat we doen is neutraal. Echter zijn sommige dingen minder slecht dan andere. En face it, formule E is voor fabrikanten nu relevanter dan formule 1.
Na de 8e F1 titel gaat Hamilton naar de FE. En wordt daar dan meteen kampioen.
Proef uit het stukje toch wel een stukje jaloezie van @720s dat hij/zij zelf niet zo op de voorgrond staat?

Laat HAM en ieder ander in zijn waarde met zijn/haar gedachtengoed.
@erik2907: ik haal Hamilton verder niet onderuit. Ik vind alleen (mijn mening, hea) dat als je een ecologisch standpunt verdedigt, er best waarheid uit te halen is dat je dan in je professionele carrière, dat wat je bekend maakt, daar ook aan denkt. That’s all. Ik ben geen Hamilton-hater en wat hij verder doet moet hij zelf weten, maar algemeen beschouwd mag ik er wel een mening over hebben.
Natuurlijk mag Hamilton een mening hebben over het milieu. Het komt alleen niet gemeend over als je dan zelf een ecologische voetafdruk nalaat de grote van een voetbalveld.
Een keer die Pagani starten, daarvoor kan je een jaar vlees eten….
Het spreekwoord “Links lullen, rechts vullen” is hiervoor uitgevonden volgens mij.

Wees nou gewoon eerlijk en zeg; “ik heb geld zat en doe alsof ik zo goed bezig ben, maar stiekem boeit het me geen reet, blijf ik lekker de wereld rondvliegen en geniet ik van de marketing waarbij ik ondertussen het vingertje wijs naar het plebs die minder centen heeft en sowieso slechts een fractie uitstoot van wat ik doe”.
@sudbina: zo voelt het wel, ja

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).