Lewis Hamilton zit er eventjes helemaal doorheen

Auteur: , 91 Reacties

Het is ook allemaal niet makkelijk als aanstaand zesvoudig wereldkampioen.

Hamilton

Afgelopen weekend mochten we met zijn allen kijken naar de Grand Prix van Japan. Het was voor Mercedes een bijzonder belangrijk weekend, want ze konden voor de zesde keer op rij wereldkampioen worden.

Dankzij een overwinning van de uitstekend presterende Valtteri Bottas en een derde plaats voor Lewis Hamilton, kon de Mercedes coureurs de constructeurstitel veilig stellen. Een zeer verdiende titel, want het verschil met de andere teams is vooralsnog erg groot.

Hamilton

Je zou onwillekeurig kunnen aannemen dat Lewis Hamilton uitermate in zijn nopjes is, maar niets is minder waar. Naast Formule 1 coureur is Hamilton een enorme social media persoonlijkheid. Met zijn gedrag en invloed kan en wil hij de wereld tot een betere plaats op aarde maken. Zo plaatst hij foto’s van zichzelf in onderbroek op Instagram en probeert hij zijn volgers te attenderen op eeneerlijkheid in de wereld. Maar na het niet winnen van een Formule 1 race, zat Hamilton er blijkbaar helemaal doorheen. Zo meldt de BBC.

Volgens de oud-werkgever van Jeremy Clarkson Hamilton erover om alles maar op te geven. Jazeker, Hamilton gaat full-drama queen waar ze bij RuPaul’s dragrace nog een puntje aan kunnen zuigen:

Lewis Hamilton

Of Sebastian Vettel hem geholpen heeft met de post, is niet bekend. De posts zijn overigens inmiddels verwijderd. Dat gebeurt wel vaker als men dingen meldt via het Instagram, Facebook of Twitter, die niet altijd even handig zijn. Net zoals dat appje naar je ex-vriendin dat je na het drinken van twee flessen Merlot het toch weer een keer wil proberen. Maar Hamilton had nog meer te zeggen. Zo spoort hij iedereen aan om veganistisch te worden, naar eigen zeggen is het de enige manier om deze planeet te redden. Lewis is op het moment erg treurig als hij ziet wat er van de wereld terecht komt. Hij denkt dat het voortbestaan van het menselijk ras meer en meer een issue wordt als we op deze manier met onze voorraden omgaan.

Hamilton

De Britse vijfvoudig wereldkampioen geeft verder aan dat opvoeding en opleiding belangrijker dan ooit zijn. Het heeft Hamilton 32 jaar gekost om erachter te komen hoe slecht het met de planeet gesteld is. De post verscheen gisteren, maar werd vrij snel daarna ook weer verwijderd. In Japan was Hamilton behoorlijk actief op social media om milieukwesties als walvisjagen aan de kaak te stellen. Hamilton raadt iedereen aan niet naar dolfijnenshows te gaan als je op vakantie bent. Dus tijdens de GP van Zandvoort is het handig om weg te blijven van het Veluwemeer.

Hamilton

De gekozen afbeeldingen zijn van de spaarzame momenten dat Valtteri Bottas beter presteerde an Hamilton.91 reacties

Ja, die is lekker.
Het hele jaar met je circus de wereld rondvliegen om eens lekker een tank benzine leeg te blazen en een bestelwagen vol banden op te gummen, ertussendoor van het leven genieten in sportwagens en jachten en dan met dit soort greenwassing bij de celebrity-deugmeute willen horen.
@turbotoll: …. en nu maar wachten op de eerste droeftoeter die zegt “Ja maar de F1 is klimaat neutraal, want ze compenseren de CO2, dat zegt de FIA namelijk”.
@gregorius: ja maar Hamilton’s privévliegtuig niet ….
@por100: hij heeft zijn jet ivm milieubelasting verkocht……
@mark997gt3: en hoe vliegt hij nu tussen de UK en California? Virgin Atlantic and BA? Geloof er geen snars van.
@gregorius: Economy-Class. Zie je ‘m al zitten.
@gregorius: hij zal wel business class vliegen. Dat stoot niet meer uit dan economy class. Zijn privejet heeft hij niet meer.
@mark997gt3: denk je het echt?
Ik gok dat hij voor 95% van de keren gewoon alsnog een prive-vlucht regelt. Wieweet een iets grotere waarin hij wat collegae of teamstaff meeneemt.
En voor 5% zal ie gewoon first-class vliegen. Business class zal je m niet in zien.
@mark997gt3: Dat denk ik niet. Op de plek van één (intercontinentale) business seat kunnen minimaal twee economy seats geplaatst worden. Ik zal over de First Class maar zwijgen.
@turbotoll: haha daar sla je de spijker op zijn kop, summum van hypocrisie dit natuurlijk
@mgmbh: Weer een Al Gore erbij, wat leuk
@turbotoll: ja maar de F1 is klimaatneutraal, want ze compenseren de CO2, dat zegt de FIA namelijk
@turbotoll: Het zijn juist dergelijke figuren die het het hardst roepen, juist om de aandacht van henzelf af te houden. Banken, internationale giga bedrijven, hollywood, noem het hele zooitje maar op. Allemaal roepen ze 24/7 hoe fout “we” allemaal bezig zijn..
@lekkaah: Met als toppunt de oliemaatschappijen die doen alsof ze zo begaan zijn met het milieu. Leuk ook hoe ze tegenwoordig bij de Shell vragen of je x aantal centen extra wil afrekenen om te helpen met het planten van bomen en zo ‘co2 neutraal’ te tanken. ‘we helpen het milieu maar gaan er echt niet ons eigen kapitaal voor gebruiken’
@turbotoll: Hamilton Formule E?
@turbotoll: tsjah, hij denkt ook dat vegetariër zijn beter is voor de wereld. Terwijl dit juist leid tot het vergiftigen van de bodem.
@antoombom2000: Wat een onzin weer; vegatarisch/veganistisch zijn heeft niets met maken met op een goede of foute manier bedrijven van landbouw …. Dergelijke ongeschoolde niet onderbouwde poeppraat verspreiden slaat echt nergens op en is het kanker van de huidige maatschappij omdat het een fatsoenlijk inhoudelijke discussie in de weg staat ! En nee, ik houd wel van een stukje vlees.
@dawwg: En jij doet precies hetzelfde!
@antoombom2000: Haha dit is echt veruit het domste wat ik op deze site heb gelezen.
@fanboy: En ik dit
@turbotoll: had het niet beter kunnen zeggen: wat en hypocriete dramaqueen is het toch die Lowieke 😖
En hij zei:
“Leef, alsof het je laatste dag is”
“Leef, alsof de morgen niet bestaat”
“Leef, alsof het nooit echt af is”
En “leef, pak alles wat je kan”
Denken wij er wel eens aan dat een coureur ook een dikke burnout (haha) kan krijgen? Als ik zie wat er in mijn omgeving de laatste jaren omgevallen is zou ik me goed kunnen voorstellen dat een mens met zo’n werkschema het af en toe ook teveel kan worden…
@brammetjedeb: Wat denk jij wat dat harder is? Vanaf je 18e tot 67e elke week minstens 40 uur werken voor 40.000 bruto per jaar en dat je maar moet hopen op een prima pensioen. Dat je een huis van 3 ton probeert te kopen en maar hopen dat je de financiering rond krijgt?

Of een beetje racen en daarmee bakken met geld verdienen, de hele wereld mogen overvliegen, alleen maar lekkere wijven om je heen, alles kunnen kopen wat je wilt en de rest van je leven en dat van je kinderen en kleinkinderen financieel onafhankelijk kunnen zijn.

Een burn-out? Hou op zeg.
@viezefreddyw: daar dacht Avicii anders over. Om even een 40u werkweek te vergelijken met een internationale plaatjesdraaier….

Ik denk dat “burnouts” in elke branche en sector voor kunnen komen en daarnaast is het per persoon verschillend. Een caissière kan net zo goed overspannen raken als de CEO van Shell. Werkdruk is een ruim begrip in dat opzicht.
@vetnek: Avici had geen ruggengraat en deed alles wat zijn management wilde. Het was toch echt grotendeels zijn eigen schuld.
@roelster: ach, noem hem Hardwell of een andere platendraaier. Je mist m’n punt…
@vetnek: Grappig dat je Hardwell noemt. Hij heeft namelijk wel een ruggengraat. Hij heeft een flinke pauze ingelast na de dood van Avicii. Even geen concerten en/of evenementen gedaan en andere PR/media acties. Gewoon om even op te laden en op zichzelf te focussen.
@viezefreddyw: Die knul stond ook op springen maar idd, maakte wel de dappere beslissing het rustiger aan te doen om erger te voorkomen.
@viezefreddyw: Feit is wel dat mensen als Hardwell en Hamilton zoiets kunnen doen, een pauze inlassen zonder enige financiele zorgen. Ieder ander met een modaal of lager inkomen kan dat simpelweg niet, want het geld moet blijven binnenkomen anders kunnen de rekeningen niet meer betaald worden. De normale mens heeft geen andere optie dan doorgaan tot de bom borst en dan naast een gigantisch schuldgevoel en schaamte werken aan jezelf. Dus ja, ik vind dat burn-out bij mensen met van dit kaliber zeker anders is dan bij Jan Modaal’.
@viezefreddyw: kan jij niet over oordelen. Verdiep je voor de grap eens in depressiviteit (zeg niet dat hij depressief is) en wat dat met een gelukkig mens kan doen.
@brammetjedeb: Oh, dat weet ik dondersgoed, geloof mij maar. Wat Hamilton hier doet is gewoon de hypocriet uithangen. Niets meer, niets minder.
@viezefreddyw: Tuurlijk is het een zeiksnor, maar vergeet niet dat het allemaal relatief is (unpopulair opinion). Ik durf te stellen dat men hier over het algemeen ongelukkiger is dan in armere landen, want zeg nou eens zelf, ik zie vooral mensen die geen enkele reedt om elkaar geven, elkaar wegduwen voor een bak koffie a €8,- bij de starbucks elke ochtend met een iPhone pro in de rechterhand. Klagen over de buurman die een oude 325i rijdt terwijl er een Tesla op de eigen oprit staat, het is vooral kudt allemaal.. Er zijn uiteraard uitzonderingen maar het gaat er zeker niet op vooruit heb ik het idee :)
@viezefreddyw: Net als na elke F1 race roepen, “First of all, great to see all those people and this is the best audience there is”.
@viezefreddyw: je weet er geen donder van. Dat blijkt uit al je Posts hier.

Depressiviteit is van afstand niet over te oordelen en is totaal portemonnee onafhankelijk.

Als het zo makkelijk te constateren was als jij doet zou een psychiater geen bestaansrecht hebben.

Mensen met grote huizen, dikke auto’s, veel geld, briljante carrières….ze kunnen net zo eenvoudig moe en ellendig zijn als Jan modaal, jij, ik…..
@viezefreddyw: het is allemaal zwaar. Maar je moet het zijn van een f1 coureur niet onderschatten. Hij maakt wel langere werkweken wan 40 uur. Het is niet alleen racen wat ze doen.
Is ie nu de troll aan het uithangen? De beste man vliegt de wereld over in een privé jet. Blaast om de twee weken honderden liters brandstof weg in een Formule 1 auto. Heeft in zijn garage weet ik veel hoeveel auto’s staan die kilometers maken. En zit nu op social media de clown uit te hangen? Wat een gek joh.

Verdient bakken met geld. Kan alles doen en laten wat hij wilt. Heeft een beroep waar we allemaal jaloers op zijn. Ging met die lekkere chick van de Pussycat Dolls. Heeft Pagani’s, Ferrari’s, privé jet, huizen.
@viezefreddyw: hallootjes. Is het geen teringbende in de wereld dan? Mag hij daar niets van zeggen omdat hij iets doet wat voor veel mensen een droom is inclusief vorstelijk salaris? Mag de beste man geen depressieve momenten hebben?
@brammetjedeb: dan moet hij er iets aan doen; ipv hypocriet te raaskallen.
@gregorius: weet jij of hij er niets aan doet dan?
@brammetjedeb: het ligt voor de hand dat hij bij verschillende beleidsmakers in de wereld langsgaat met een groep wetenschappers en andere vooraanstaande mensen die iets zinnigs hebben te zeggen over hoe we de wereld moeten redden en daar NIET over praat; maar vervolgens WEL in interviews zegt dat hij rood-vlees al 2-3 jaar geleden heeft opgegeven; want koeien zijn zo slecht voor het milieu; daarna nog wel vis heeft gegeten, maar dat nu ook opgeeft.
@brammetjedeb: als je je zin met ‘hallootjes’ begint is alles wat daarna komt niet meer overtuigend, ook al heb je wellicht een goed punt.

Toedols
@brammetjedeb: natuurlijk mag hij dat zeggen, maar dan moet hij bij zichzelf beginnen en zelf het voorbeeld geven en dingen gaan doen die daadwerkelijk invloed hebben op het verbeteren van de wereld. Met het geld dat hij heeft kan hij genoeg milieu en klimaatorganisaties vooruit helpen. Het is mooi dat hij zelf vegan is en mensen oproept om dat ook te worden en dat hij een keten is begonnen van vegan hamburgers, maar door zijn beroep wordt het nogal hypocriet. Dat is wat freddy en anderen bedoelen. Als je op social media pronkt met alles wat je gekocht hebt van je verdiende geld, wat niet bepaald gunstig is voor datgene waar hij zo depri van wordt, dan bij dat nogal elkaar.
@benja01: je kan niet zeggen dat een formule 1 coureur per definitie niet om de wereld geeft. Het gaat om bewust wording en zelf doen wat je kan. Zo heeft Hamilton bijv zijn privéjet verkocht. Vliegt nu met lijnvluchten. Prima toch. Hij hoopt mensen te inspireren. Als dat lukt dan maakt ie meer impact dan ik in mijn kantooortje. Dit terwijl hij natuurlijk veel meer CO2 uitstoot.
@viezefreddyw: maakt niet zoveel uit hoeveel auto’s hij in zijn garage heeft staan, kan er maar 1 tegelijk rijden dus totaal aantal km blijft hetzelfde.
@vroaaaaaaaaaar: in de productie van auto’s zit juist de grootste milieu belasting dus ook als hij er niet mee rijdt hebben ze het milieu al belast. Ik zit er niet mee maar hij wel kennelijk . Dan moet je ook consequent zijn.
@viezefreddyw: Maar hij is wel vegan…. dus….
@crepito: al die zooi op basis van soy die hij in zn harses propt, zorgt ervoor dat er meer boompjes gekapt moeten worden in het Amazone-gebied en Indonesie.
m.a.w. hij zorgt ervoor dat die lieve Oerang Oetangs nu dakloos zijn!
@crepito: Misschien komt het daar wel door, ik zou ook depressief worden als ik elke dag konijnenvoer moet vreten i.p.v. een fatsoenlijke steak.. Ik denk dat we wat hebben ontdekt vandaag, vegans zijn zure zeikerds.
@lekkaah: dat !
@viezefreddyw: En toch gaat alles rond hem om zeep en heeft hij daar geen grip op. Deze jongen en veel met hem hebben van kleins af alles gedaan gekregen om de beste te zijn, soms hebben hun families alles moeten opgeven. Maar toch hebben ze geen idee hoe ze met de echte wereld moeten omgaan en hoe ze dat moeten aanpassen.
Het nadeel van een hele dag ‘connected’ te zijn, als onlinemedia figuur, met het machtige internet is dat je ook ziet hoe erg het is gesteld met onze wereld en met de mensheid.
Soms vraag ik me ook wel eens af hoe het met ons en de planeet gaat aflopen. Zeker na nieuws zoals het wegbranden van de miljoenen hectaren bos bvb. En als enkeling kan je bijna niets.

Ik vind het wel zuur van je dat je op zijn centen zit te kappen, die heeft hij namelijk verdient want als kleine zat hij al keihard te werken, dank zij zijn vader mede, om te geraken waar hij nu zit. KEIHARD werken. Dat hij dan eens een zwak momentje heeft maakt helemaal niet uit.
@royaledeluxe: 👍👌
@viezefreddyw: Hij heeft z’n privejet verkocht, ook vanwege het milieu schijnbaar…
@kazaluna: als het hem echt boeide had ‘ie ‘m laten slopen.
@viezefreddyw: ik ben meestal fan van uw reacties hier maar hier sla je de bal toch volledig mis. Omdat hij f1 coureur is en dus benzine verbruikt mag hij zich niets aantrekken van alle dierenleed of ander leed op de wereld?
Hij gebruikt zijn bekendheid om mensen te bereiken en te laten zien wat er soms aan de andere kant van de wereld gaande is zonder een wijzend vingertje. Toch niets mis mee?
Ikzelf rij met een diesel en in mijn vrije tijd rij ik met de motor en eet ik graag een steak. Dus kan mezelf niet bepaalt een groene jongen noemen. Maar ook ik vind de ontbossing van het amazonewoud, of de jacht op ivoor en het jaarlijkse afslachten van dolfijnen in Japan verschrikkelijk. Allemaal even hypocriet dan maar?
@alino: Tuurlijk mag hij dat wel. Dierenleed is ook verschrikkelijk. Daar aandacht voor vragen is wat mij betreft juist een dikke +1. En als je bekendheid hebt, kun je ook daadwerkelijk mensen bereiken. Dat doet hij wel goed, dus ben ik het wat dat betreft met je eens.

Maar hij heeft het ook over bijvoorbeeld grondstoffen en deze niet meer gebruiken. Dat dat slecht is en dat de wereld mede daardoor kapot gaat. Daar is opzich niet veel op aan te merken, maar als je zelf daar groot aandeelhouder in bent moet je ook niet hypocriet gaan doen en het klootjesvolk gaan vertellen hoe het werkt.
@alino: Erg hè, die ontbossing, het brandende amazone woud.
Ondertussen laten wij bossen kappen om onze biomassacentrales te laten draaien om vervolgens te verklaren dat de energie klimaatneutraal is.

Het is zo makkelijk om bewogen en betrokken te zijn, rationeel de zaak bekijken is een stuk moeilijker.

Misschien moet Lewis eens goed naar z’n dieet kijken, volgens mij komt hij dierlijke eiwitten tekort.
@viezefreddyw: het betekent niet als je alles hebt niets meer mag uiten. Mark Zuckerberg etc hebben ook alles. Maar zij proberen toch aan mensen een boodschap achter te laten.
@elemento: en die boodschap is dat Mark jou gegevens aan de eerste de beste foute politicus mag verkwanselen ?
@viezefreddyw: welkom in de wereld. Die hele discussie is alleen maar positief voor mensen met vermogen die nog meer nodig denken te hebben.
Het is een dijk van een coureur, maar als je zo begaan bent met de planeet, stop dan met kansloos consumeren (er zijn meer manieren van consumeren naast eten) en ga lekker naar de Formule E. Dan kan Max naar Mercedes en lekker die Fransoos pesten.
@dutchdriftking: als Max naar het sterkste team moet om te kunnen winnen, is Max dan wel zo goed als we vinden? Als Max werkelijk de supercoureur waar we hem voor houden is dan maakt hij net als Hamilton deed bij Mercedes en Schumacher bij Ferrari gewoon Red Bull weer groot.
@mashell: Ik denk dat hij al het maximale uit het materiaal haalt. Aan de andere kant, wellicht is vanaf 2021 ineens Renault de snelste..
Iets van boter op zijn hoofd, je ziet dit bij alle zgn. Wereldverbeteraars als Sting,Bono,Mick Bagger, eerst zorgen dat je footprint hebt neergelegd op moeder aarde waar een paard de hik van krijgt en dan de moralist uithangen en het klootjes volk een schuld gevoel aanpraten.
@toniominestrone: Bono, de grootste belastingontduiker aller tijden.
@karaya: inderdaad, verschrikkelijke moraalridder, doet en deed alles wat God verboden heeft en nu vingertje wijzen naar zijn ” fans”.
@toniominestrone: maar het kan toch ook echt zijn? Het wilde leven genieten van een beroemdheid zijn, een keertje goed nadenken tijdens het rondhangen in de business lounge van een vliegveld en dan bedenken “wat kan ik doen?” en tot de conclusie komen dat het enige dat je kan is jouw beroemdheid inzetten om anderen te motiveren beter te leven.
@mashell: wel toevallig dat al die volgevreten vedette daar pas achter komen wanneer je fa
@toniominestrone: financieel onafhankelijk bent.
@toniominestrone: dan heb je natuurlijk wel eindelijk de tijd om na te denken over de zin van het leven. Als werkslaaf kom je meestal toch niet veel verder dan, ik hoop dat ik mijn pensioen haal. Nadenken over hoe het beter kan is wat voor jeugd die nog niet vast zit in het keurslijf van werk, hypotheek en gezin of voor de superrijken die alles al hebben.
@mashell: man van principes.
Boohoohoo, bleiterke
Goed dat hij tot dit inzicht is gekomen. Prima moment om na wk6 alles op te geven. Verkoop je zooi en steek heel je hebben en houden in het redden van de planeet. Die paarhonderd miljoen is een druppel op de gloeiende plaat, maar je kan er best een stukje regenwoud van sparen en wat Afrikaanse dorpen van de hongersnood redden. Go for it Lewie!
Lekker janken..
F1 auto’s hebben weinig nut, maar ze zijn wel extreem efficient….

De milieu belasting van de F1 race zelf is peanuts vergeleken bij de emissie van al het transport erheen, en dat is weer een schijntje van alle mensen die komen kijken. Evenement die veel publiek trekken zijn gewoon niet zo milieuvriendelijk. Wat voor evenement heeft daarop weinig invloed, hoeveel mensen er heen gaan om te kijken heeft veel meer invloed.
@realhustler: daarom blijven we thuis en kijken we Lingo…
@turbotoll: Mwah, daarmee doe je Hamilton toch tekort. Hij leeft al enige tijd op een plantaardig dieet en als vegan, is medeoprichter van een nieuw vegan/plantaardige McDonalds alternatief en doet ook regelmatig mee aan strandopruimacties. Hamilton komt vaak fake over in de media met z’n toespraken na de race, maar ik geloof dat hij zich oprecht zorgen maakt om het milieu en het klimaat en dit niet doet om zichzelf te greenwashen.
Tip aan Lewis: Ga carpoolen de volgende wedstrijd.
Tuurlijk is het hypocriet. Maar dat geeft hem niet minder gelijk.

“Ja maar jij doet het ook!” is een argument van groep 3 niveau.
Ja het is hypocriet van hem, ja hij zou zelf wat meer kunnen doen. Toch vind ik het belangrijk en goed dat mensen in zijn positie aandacht vragen/creëren voor het mileu en de rol van de mens hierin. Hij bereikt immers veel meer mensen dan – bijvoorbeeld – de gemiddelde AB-lezer. Iets minder haat is daarom wel gepast denk ik.
@silverscope: Je zou je bijna gaan afvragen wat Britt Dekker van het milieu vindt.
@silverscope: Het is pas hypocriet als hij nu tot deze constatering en overtuiging komt en vervolgens gewoon lekker doorgaat met doen wat hij al jaren doet. Deze uitspraak doen, brengt in die zin de morele verplichting met zich mee om je eigen gedragingen te beschouwen en waar mogelijk te heroverwegen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Die gaat nog wel een seizoen of twee mee, omdat ie Schumacher in aantal F1 kampioenschappen voofbij zal willen.
Hoeveel CO2 zou zo’n tweet van Lewis eigenlijk genereren. Die servers moeten ook draaien.
Vegan brain fog and depression. Krijg je ervan.
Jullie maken je allemaal wel erg druk om een tweet van Lewis Hamilton, zeg.
De paus zal zich zorgen maken over een prominente volgeling die dreigt over te lopen naar de concurrent
Het is inderdaad een beetje hypocriet van Lewis, maar zijn we niet allemaal zo? Ik rij dan wel op groengas, maar verder is mijn bijdrage aan een schoner milieu en een betere wereld ook heel beperkt …
Als ze maar een beetje beroemd worden en te veel geld verdienen dan beginnen ze ineens aan god en de wereld te denken.een jaar later zijn er dan ook veel dood door een cokeverslaving.
Zijn hormonen spelen op. Wat een wijf.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).