Als ze bij Mercedes-AMG een tank zouden maken..

Auteur: , 41 Reacties

Dan was dit waarschijnlijk de uitkomst geweest.

De Mercedes GLE Coupé is, op zijn zachtst gezegd, niet de mooiste Mercedes van het huidige gamma. Nou, dat kan nog veel lelijker, aldus het Poolse Auto Dynamics. Het bedrijf is volledig over de top gegaan en heeft van de GLE 63 S een mammoet op wielen gemaakt, voor zover de AMG dat van zichzelf nog niet was.

De twin-turbo 4.0 V8 is flink aangepakt. Het motorblok levert nu maar liefst 806 pk en 1.181 Nm koppel. Hierdoor sprint het gevaarte in slechts 3,25 seconden naar de honderd, wat achterlijk snel is voor een auto van dit formaat. 0-200 km/u doet de GLE in 7,8 seconden. Uiteindelijk is de koek pas op bij 336 km/u. Auto Dynamics heeft dit resultaat weten te behalen door onder meer nieuwe turbo’s, een nieuw uitlaatsysteem, de ECU en de versnellingsbak aan te passen. De standaard automaat van de Mercedes-AMG weet prima om te gaan met de nodige power, maar krachten boven de 1.000 Nm zijn niet grappig meer voor de techniek.

Het uiterlijk is zeker niet onaangetast gebleven. De Mercedes-AMG rolt op 23-inch jetsers van Vossen en verlagingsveren van Brabus. De bodykit is afkomstig van Top Car. De tuner omschrijft de auto als Project Inferno. Een prima benaming, want de hondslelijke SUV mag wat deze schrijver betreft direct in de fik.41 reacties

Keurige wagen – ik vind t allemaal best meevallen – zet maar op de oprit
@panam1: dan wil ik niet weten met wat voor stenen jouw oprit bestraat is, als dit gevaarte niet meteen uit de toon valt.
@joost1990_2: waarschijnlijk met twee brullende leeuwen aan ieders zijde
@cloverleaf: en verderop een uitgebouwde stacaravan…
@enjoypunani: heb je daar iets tegen?🤓
Is het geen 5.5 v8, ipv de 4.0?!
@kris911: Je hebt gelijk.
Mooi is in iedergeval niet het juiste woord om dit monster te omschrijven.
Now that is a biased review.
@mopar70: don’t English to much. The people on this site cannot into English ferry wel.

Althans toen ik drie Engelse zinnen typte was iedereen aan’t janken.
@loserboi932: gebruik toch maar Engels. Dat is hopelijk beter dan je Nederlands.
Poeh! De meeste autobloglezers hun auto/fiets hier gaat zelfs niet zo snel naar de 100 als deze Mercedes naar de 200. Maar is dat niet wat te optimistisch die 7,8 seconden? Ik meende mij een RS6 van enkele jaren geleden met een 1000 pk te herinneren die het in een 9 seconden deed.
@Volvo_440_turbo: …maar hoeveel Nm koppel had dat ding?
@okdoei: ik heb hem gevonden, die Audi heeft wel minder koppel ja, en waarschijnlijk ook een trager schakelende bak? https://www.autoblog.nl/archive/2009/12/06/nederlandse-tuner-geeft-audi-rs6-maar-liefst-950-pk
Ja, en die 812 super fast doet ook rond deze tijd toch? Geloof deze tijd ook niet..
@straatzakelijk: want? Op top snelheid legt ie t idd af. En de superfast doet ’t met alleen achterwiel aandrijving toch?
Lelijke bak
Echt mooi is de GLE Coupe van zich zelf idd niet, maar zoals de schrijver m omschrijft vind ik wat overdreven. Of vind hij de BMW X6 dan misschien zo eeen “prachtbak”?
@saxoke: Die is ook lelijk. Maar daar gaat het nu toch niet over?
@cloverleaf: dat klopt, daar gaat het niet over, maar de X6 is nóg lelijker dan een GLE Coupe. De enige goed gelukte in dit segment is (sorry, vind ik) de Q8. Deze omgebouwde GLE is trouwens opeens even lelijk als een X6. Maar, wie krijgt t in zn bolle kop om zo een hok te verbouwen? Als je echt snel wil zijn koop je toch gewoon een normale sportwagen.
@saxoke: en wat dacht je van de model x van tesla? die zit in t zelfde segment lijkt me. en die is volgens mij ook flink snel? en nog best om aan te zien binnen dit segment. vergeleken met de model-s vind ik m foeilelijk trouwens
@pietjes: best om aan te zien? Nou, nee dank u
@saxoke: vergeleken met andere auto’s binnen dit segment gaat t best. maar verder is ie inderdaad lelijk als wat. zoals ik in mn vorige reactie ook al zei trouwens
@saxoke: je vriendin is ook lelijk. Maar heeft er net zo min mee te maken ;)
@cloverleaf: gelukkig dat die van jou goedkoop is en snel de benen voor iedereen open doet
@saxoke: die van mij is idd een soort Multipla. Lelijk, goedkoop en er kan 6 man tegelijk in!
@cloverleaf: maar bij nader inzien, nee dankje.
@enjoypunani: Lijkt me ook een beetje raar als je je eigen zus zou gaan ketsen
@cloverleaf: vertel dat tegen BMW en MB: die laten ook een G/X5 met een CLS/6 serie kruisen en zeggen dan dat het GLE/X6 is. Vieze Duitsers. Oeps, das een pleonasme.
@cloverleaf: nou….. T is te zien wat je daar vind. Bij Kees en Kees was dat heel normaal
Ligt toch een 5.5 v8 in?
1181nm… arme velgen.
@michaelb: banden..
Dag standaard cardanas. Fijne nieuwnaarswisseling. Als je dat al haalt, arm ding.
Nope.
Hoe laat je een 23″ velg eruitzien als een 17″ velg?
Als dit een Mercedes is, waarom zit er geen MB embleem? Vind maar een nep Mercedes.
Een tank is een rupsvoertuig met een 360° draaibare geschutskoepel voorzien van een kanon. Ik zie geen rupsbanden, geen koepel en geen kanon. Ongeschikt.
@henk_he: een tank, is een holle constructie waarin vloeistoffen opgeslagen kunnen worden.
Brabus en AMG zetten het limiet voor de versnellingsbak op 1000 Nm. Dat doen ze niet voor de lol. Zijn genoeg filmpjes te vinden van mercedessenet 1100+ Nm waarvan de aandrijfas breekt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).