Amerikaan die 33 km per dag liep krijgt gloednieuwe Taurus

Auteur: , 51 Reacties

Maar da's lang niet het enige dat James Robertson uit Detroit heeft overgehouden aan dit verhaal.

James Robertson (m) is dolblij met z'n nieuwe Taurus

Het verhaal van de fabrieksarbeider die dagelijks 33 kilometer te voet aflegde om van en naar zijn werk te komen, raakte kennelijk bij hoop mensen een gevoelige snaar. De online inzamelingsactie die werd opgezet om voor Robertson een auto(otje) te kunnen kopen kon namelijk op een stortvloed aan donateurs rekenen. Zodoende staat het totale opgehaalde bedrag nu op meer dan 300.000 euro.

Aanvankelijk was het de bedoeling om “slechts” 5.000 dollar op te halen, maar toen het verhaal eenmaal werd opgepikt was het hek van de dam en besloten bijna 13.000 mensen om zich van hun gulle kant te laten zien. Daar bleef het echter niet bij, want onlangs kreeg Robertson van een Amerikaanse Ford-dealer een splintertjenieuwe Ford Taurus overhandigd.

Daarbij is een ander bedrijf zo vriendelijk geweest om de verzekering voor z’n rekening te nemen, zodat Robertson nu alleen nog zelf de benzine hoeft af te tikken. Dat gaat waarschijnlijk geen problemen opleveren, want de student die de inzamelingsactie opzette geeft aan dat het hele bedrag tot de laatste cent alsnog naar de wandelaar uit Detroit gaat.

Hartstikke fijn voor hem, maar wij kunnen ergens wel begrijpen dat veel er nogal wat mensen kritiek hebben op het feit dat Robertson wel érg in de watten worden gelegd. Er zijn immers genoeg andere hulpbehoevenden wiens verhaal niet wordt opgepikt en die in hun ellende blijven zitten. Daarbij is een nieuwe auto + drie ton cash misschien wel een beetje veel van het goede, maar in Amerika worden bepaalde zaken nu eenmaal groots aangepakt. Als je het geluk hebt dat je verhaal de nodige aandacht krijgt tenminste.

Met dank aan Thom voor de tip!51 reacties

Top, ook die 3 ton hartstikke gegund. Volgende keer weer iemand anders die de gelukkige is
Hij kijkt erg gelukkig in ieder geval :)
@c-ad: tis dan ook een hondslelijke auto ;-)
Met dat geld heeft ie geen job meer nodig, en dus ook geen auto…
@Esprit_de_Flandre: Ik zou er nog geen week mee doen…
@Esprit_de_Flandre: 3 ton is zo op, in principe :)
@Esprit_de_Flandre: was dat maar zo…
@Esprit_de_Flandre:

Wat verdiend die per jaar? Met correctie voor inflatie erbij komt die daar dan mss 10 jaar mee toe, risico toch niet nemen om je job ervoor op te geven.

Als hij een beetje verstand heeft steunt hij hiermee goede doelen, want anders gaan z’n collega’ stikjaloers zijn.
Elke dag 33 km lopen… Ik geloof er geen reet van. 5 dagen in de week? Nee.
@e550: Kan makkelijk man. Als je gewoon op je gemak loopt (en zo loopt hij) @5km/u ben je 6,5 uur onderweg voor 33km. 8,5 uur werken (met pauze), 8 uur slaap per dag (heb je wel minimaal nodig met 6,5 uur fysieke inspanning/dag). Heb je dagelijks nog een uurtje over om te chillen!
Zure toon aan het einde van bericht.

Ze hebben een actie voor deze man opgezet en daar hebben ze dit bedrag aan over gehouden. Dan moet je niet moeilijk doen en het aan de man overhandigen.
@gtwillem: Bovendien: zelfs als je zeker wist dat je er uiteindelijk drie ton voor zou krijgen, betwijfel ik of er veel mensen 33 km per dag zouden willen gaan lopen.
Hij heeft mazzel gehad
En toen bleek ie geen rijbewijs te hebben…
@mickel:
Volgens het originele artikel had hij een rijbewijs, geen reden om aan te nemen dat ze dat ongeldig hebben verklaard omdat hij alleen gebruik maakte van de benenwagen..
@mickel: voor 300:000 kun je een hoop keer je rijbewijs halen hoor
Ja ach, die man liep wel elke dag door weer en wind bijna een marathon. Hoop dat hij een mooie bestemming heeft voor het geld
Geluk dwing je af… Sterk werk dus!
Binnenkort ook in uw bioscoop; met Morgan Freeman in de hoofdrol.
Van harte gegund
Ik vind dat ze op ieder UWV kantoor een poster van deze man moeten ophangen.
@jorden: niet alleen daar.
In Amerika word alles overdreven en groter gemaakt. 3.3Km zal het wel zijn.. Ga toch fiets.. Ohwacht dat kennen ze daar niet.
@begbers:
Klopt, Lance Armstrong was eigenlijk een Belg en Greg Lemond kwam uit Schubbekutteveen..
@tupperware:
+1 voor Schubbekutteveen
@begbers: Na het lezen van je opmerking plaats ik dan ook vraagtekens bij “the big apple”
Goed punt van Reddit: Hoe is het mogelijk dat je zonder vrouw en kinderen maar met een baan niet kunt sparen? Is dat niet hetgeen wat met deze actie achterwege wordt gelaten? Anyway, leuke bak!
@TimoBac:

– Hoge huur
– Alimentatie
– Zorg premie
– Energie rekening.
– oude moeder voor wie hij zorgt?

Waarom die vooroordelen van jouw; kijk eens goed om je heen in Nederland, daar zie je genoeg armoede en het zal alleen nog maar erger worden vrees ik…
@desjonnies: Zijn dat feiten? En zo ja, dat zijn toch dingen waar vrijwel elke Amerikaan mee leeft? Het zijn helemaal geen vooroordelen maar het is wel een oprechte vraag!
@TimoBac:
Nee, daar heb je gelijk in, maar me dunkt dat de man een baan heeft waarmee hij het zout in de pap niet verdient, ik geloof datíe iets van $ 10 per uur verdient bruto
Terwijl het levensonderhoud daar ook niet echt goedkoop is.

En wat je wel ziet in de VS is iets wat schrikbarend snel op onze maatschappij afkomt stormen : de Groep “Haves” wordt steeds kleiner en rijker; terwijl de groep “Have Nots” steeds groter en armer wordt.
En dat is volgens mij nog steeds een recept voor een revolutie.
@desjonnies: $10,55 per uur meen ik te herinneren. En dat is gewoon ruim $1,700 per maand. Levensonderhoud is daar goedkoper dan hier + de belastingen (op alles, dus ook inkomen) zijn stukken lager.

Ik probeer niet te zeggen dat deze man zijn financiën niet onder controle heeft want hoe kan ik daar vanachter mijn PC over oordelen, maar ik vraag me af waarom het hem niet lukt en een gemiddeld Amerikaans gezin wel!
@desjonnies:

Ik wil je daar eigenlijk ongelijk in geven. Jij bent toch ook een bereisde man dacht ik. Bij ons in het ‘oude westen’ word de middenklasse (beginnende onderaan) stillaan kapot geknepen door een regering die de status quo wanhopig wil bewaren. Maar elders gaat het beter en beter.

Je kan klagen dat je ene buurman alle dagen op restaurant gaat, het zwembad het hele jaar door verwarmt en een bentley en 5 lambo’s heeft en dat de ander van dat voorverpakt supermarkt vlees moet eten en z’n verwarming een graadje minder moet zetten en z’n golfje nietmeer kan onderhouden, maar al bij al zijn zelfs de armersten hier nog rijk. Men klaagt vanwege het contrast. Ik begrijp dat die aangevoelde armoede aanleiding kan geven tot onenigheid maar eigenlijk is dat belachelijk.
@desjonnies:
Great minds think alike..
Ik ben dus niet de enige die soms moe wordt van die verwaande blaaskaakjes..
@tupperware: Wat onvolwassen om gelijk met deze termen te gaan gooien. Verwaand maar ook een blaaskaak ben ik zeker niet.

Ik heb ruim een jaar in de VS gewoond en heb 1000 keer meer armoede gezien dan in heel Europa in de 20 jaar ervoor, maar dat waren altijd mensen die al jaren werkeloos waren of gehandicapt of geroyeerd door vrienden of familie. Het feit dat ik die dingen niet aantref bij deze man doet mij afvragen waarom hij het al die jaren niet voor elkaar heeft gekregen! Ik verwijt niemand iets. Kritische vragen stellen moet kunnen lijkt mij.
@desjonnies:
Met de posten die jij opnoemt ben ik dus inderdaad gedwongen om elke maand tussen de 50 en 100 overuren te maken. Bij een kaal maandsalaris schiet ik erbij in. Ik kom op ongeveer €1850 aan vaste lasten per maand. En dan moet ik nog eten.

Ik klaag overigens niet, ik laat zien dat er meer is aan aan moeders tiet te zuigen.
@TimoBac:
Het klinkt misschien heel erg raar maar ook in deze socialistische heilstaat zijn er mensen met een baan die bij de voedselbank moeten aankloppen om te kunnen eten.
In de VS kennen ze geen minimumloon, dus het zou zomaar kunnen dat al zijn geld opgaat aan eerste levensbehoeften..
Lees anders het eerste artikel over dit onderwerp even terug, misschien geeft dat aanknopingspunten om iets ruimer te denken..
@tupperware: Ik snap heel goed dat er in Nederland armoede is, maar dat zijn niet de mensen met een fulltime baan zoals onze vriend in dit artikel. Zonder verder te speculeren over de kosten van zijn eerste levensbehoeften denk ik zomaar dat die niet $1,700 bedragen.
300.000 dollar, daarmee kun je ondertussen half Detroit opkopen……
Echt heel erg goed dat zoiets op stelten is gezet. Hoop dat er nog meer van deze acties komen!
Ok nice. Feelgood en zo.
Maar leuker vind ik de foto waar linker en rechter man hun hand in James’ zak steken.
@ikbenmnzus: …nou kan ik die foto niet meer anders zien
@baasbas: Haha. Het “mama appelsap effect”.
Geweldig toch! Er zijn altijd mensen die dit zouden verdienen maar toch prachtig om te zien!
Een (race) fiets was ook voldoende geweest. Rare actie weer!
Brood en spelen, ik vind een dergelijke inzameling een tikkeltje overdreven voor iemand die werk heeft, en geld verdient.

Toch succes aan de man.
Ik snap de mensen niet die geld geven aan zo iemand. Deze man heeft gewoon een best ok inkomen (nee niet bijster hoog maar gewoon ok) en is kennelijk niet in staat een relatief simpel vervoersprobleem creatief op te lossen. Ook met weinig geld is er een andere oplossing dan lopen. Dat deze man voor lopen heeft gekozen betekent niet dat hij daarmee zielig is. Ik kan vele mensen en situaties bedenken waar het wel zielig is, geef die mensen dan een steuntje…

Neemt niet weg dat ik het leuk vind voor deze man. Beetje de loterij winnen zonder een lot te hoeven kopen.
Mooi eind voor een mooi verhaal! En wel een mooie wagen hoor zo’n Taurus
Mooie marketingsactie voor de lokale ford dealer, en die Taurussen zijn prima wagens, zeker als ze gratis zijn. Het klein broertje ervan is eigenlijk al groot genoeg.
Geloof er geen flikker van… En wat kijkt hij ook blij zeg…
Hij skipt in ieder geval geen leg day
Of het verhaal nu wel of niet verzonnen is, van mij zou hij alleen een tweede hands fiets krijgen. In Detroit wordt voor Amerikaanse begrippen behoorlijk gefietst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).