Amerikanen worden te dik voor hun eigen autogordels

Auteur: , 25 Reacties

Nee, dit is geen grap. Een Amerikaanse studie constateert dat mensen te vet worden om hun autogordel nog vast te kunnen krijgen, en oppert de invoering van langere gordels.

Eet smakelijk

Op zich is obees zijn op zichzelf al een gezondheidsrisico, maar ook in het verkeer loop je als veel-te-dikkerd meer gevaar, aldus dit document.

Persoonlijk lijkt het moment dat je je gordel niet meer vastgegespt krijgt een redelijke eye-opener om misschien je dikke achterwerk eens uit de auto te verplaatsen en te gaan lopen (hoewel, obese mensen waggelen meer, net als pinguins) of fietsen, maar er zijn nog altijd mensen die vinden dat extreem obees zijn een levenskeuze is die maar getolereerd moet worden.

En, hoe Amerikaans, in plaats van de kern van het probleem te onderkennen, wordt symptoombestrijding geopperd. Want het is nog altijd geen misdaad om je lijf volledig respectloos te behandelen, dat is waar. We citeren Reuters:

Based on analysis of a U.S. database of nearly 200,000 fatal passenger vehicle crashes, researchers found that normal-weight Americans involved in those accidents were 66 percent more likely to have been wearing a seatbelt than those who were severely obese.

…he would like the study to prompt car manufacturers to make longer belts and for safety regulators to use larger dummies in crash tests.

Als je moddervet bent is je levensverwachting sowieso al niet al te hoog, en inderdaad, een crash (met of zonder gordel) helpt hier niet aan mee. Maar als gezegd, het is niet normaal om een BMI van 40+ te hebben, dus misschien moeten die mensen eerst eens bij zichzelf te rade gaan.

Update: ook in Italie heb je mensen van het formaat Jabba de Hut die niet meer zelf in beweging kunnen komen. Deze vetklep van 300+ kg overleed aan een beroerte tijdens het wachten op ‘passend ziekenvervoer’.25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Bedankt autoblog door die foto zit ik nu opgewonden in de trein
@caterpie: heb nog wat lekkers voor je:
http://www.aceshowbiz.com/images/still/big_momma_house_2_05.jpg
@fritsie: is dat niet norbit
[Spongebob] MIJN OGEN! MIJN OGEN! [/Spongebob]
Spuugt eten uit. Bah wat een monsters
dus…
Als je ziet wat ze daar eten, vlees vlees en nog eens vlees…… met wat vet voor de smaak.
@gop1: Suiker daar worden ze lekker hyper van en medicijnen om het weer af te remmen .
‘Livin’ the American Dream’ Jaja, dit is het resultaat, wat een droom.. Niet de mijne in ieder geval.
fapfapfap-pizza!
vieze mensen
@hillegaar: Hun streken bedoel je ? alles is groot en beter .
Eigenlijk vind ik het erg sneu voor die dikke mensen. Maar aan de andere kant; mijn god wat ben je dan stom zeg!
Dit doet me ook denken aan een aflevering van een programma van Jamie Oliver ergens in de VS waar hij bij een crematorium is, waar dikke dooie mensen achterop een vrachtwagen naar het crematorium gereden moeten worden. Om vervolgens in een speciale oven gestopt te worden omdat ze gedurende het proces in een gigantische menselijke kaars veranderen. Als je jezelf zo dik laat worden, kies je er toch ook echt zelf voor om elke vorm van zelfrespect te verliezen.
@Praeses: Veel ziekenhuizen hebben ook moeite met de scanapparatuur zoals MRI apparaten. Daar passen de dikkerds niet meer in en ‘even’ een nieuwe, extra grote ‘fatproof’ MRI machine is achterlijk duur.

Dus gaan sommige dikkerds naar de MRI van de lokale dierentuin…
Krantenkop in Amerika: ‘Airbags in auto’s niet meer nodig!’
Massa is traag. Sommige amerikanen nemen het motorblok aan de voorkant mee naar buiten bij een frontale crash volgens mij, gordels of niet. Ook het vermogen van vet om de krachten te verdelen mag niet baten.
Vieze amerikanen, ze waren altijd vies en ze blijven altijd vies. Ze denken altijd, dat ze #1 in de wereld zijn, maar dat zijn hun dromen..Falen altijd;
@mark88: Nr 1 in dik zijn zij noemen het big (ontkennen)
@mark88: Engelsen en ook Nederlanders zijn hard op weg het voorbeeld te volgen van de USA wat betreft obesitas.
Vieze Amerikanen zeg je ? Denk daar nog maar eens aan als je weer op je favoriete purnsite zit ! Dat geld ook voor de jongens die hem geplust hebben trouwens.
The USA is # 1 idd.
Amerikaantjes lopen altijd voorop….
Wat heeft een gordel uberhaupt voor nut als je met je dikke volgevreten vetkuub klem tegen t dashboard zit?
Op zich heb ik weinig problemen met dit idee. Echter, ik ben wel van mening dat als mensen die door hun eigen schuld zo dik zijn geworden (te lui om te sporten, veel te veel eten zonder een echte eetverslaving te hebben, etc.) ruimere gordels willen, ze daar zelf voor moeten dokken. Enkel bij een medische verklaring (spijsverteringsziekte, langdurige eetverslaving of iets dergelijks) vind ik het redelijk om het te vergoeden.

De andere kant van het verhaal is natuurlijk ook dat overgewicht een steeds groter probleem vormt.
@ej20g: Ze moeten daar meestal zowieso zelf dokken.
Binnenkort dus op de optielijst aan te vinken: gordelverlenging.
Stoer, die reacties hierboven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).