Mercedes geeft personeel 500 euro extra bonus

Auteur: , 27 Reacties

Yo dawg, heard you liked bonuses. So we put a bonus in your bonus, so you can get rich while you cash your bonus.

Geen Daimler-medewerkers, wel doekoe

Het vervelende van een kapitalistisch systeem is dat je, als het even wat minder gaat met een bedrijf, het risico loopt op straat te worden gezet. Daar tegenover staat dat als het juist goed gaat, diezelfde smerige stinkkapitalisten vaak ook niet te beroerd zijn om met wat extra geld te schuiven. Zo ook Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz. Omdat 2013 erg fijn verliep voor zowel Mercedes als voor AMG, krijgen de werknemers een douceurtje van 500 euro.

Deze 5 euromeiers komen bovenop de reguliere winstdeling van 2.541 eypo’s, #GETMONEY. Of, om het even Duits te houden: die lila Scheine die ich mach’, halten wach. Dikke kudos voor wie me uit zijn hoofd kan vertellen uit welk nummer dat komt.27 reacties

Zijn dat medewerkers van mercedes of drugdealers
@cthijs:

Da’s de nachtploeg.
@cthijs: als dat medewerkers zijn ga ik toch aan de kwaliteit twijfelen…
@cthijs: Nee dat zijn Mercedes klanten…
@cthijs: cliënteel ;)
Aandeelhouders kregen vandaag ook een + met Mercedes, tof.
@mierenneuker: Ik wil niet de mierenneuker uithangen, maar wat heb je aan een + op aandelen? Hogere dividenduitkering, of zijn ze gestegen in waarde?
@Thomasio: Gestegen, 2.6%
Gokje: Berlins Most Wanted. Nummer weet ik helaas niet meer.
10 points
De cijfers van MB’s jaarresultaten ken ik niet en ik voel er ook niet veel voor om ze op te zoeken. Maar, uitgaande van winst in combinatie met de omvang van het gehele concern vertelt mijn immer achterdochtige en sceptische kleine teen me dat het bedrag van beide bonussen een regelrecht lachertje zijn, en procentueel gezien peanuts tegenover de winst die de grotere aandeelhouders eruit halen. Voor de duidelijkheid, dit is niet meer dan een vermoeden van mijn kant, dus als er iemand met betrouwbaar en hard cijfermateriaal komt aanzetten dat anders impliceert dan gaarne. Maar het zou me verbazen moesten de mensen die het merendeel van het echte werk voor hun rekening nemen voor de verandering eens niet genaaid worden.
@kingdecay: Kopen ze van hun bonus toch wat Daimler anteilen..
Jankerd, het is ook nooit goed..
Ps. Lid vd vakbond? :)
@lekkaah: genaaid worden waar je bijstaat is inderdaad nooit goed nee… :) Maar jah, het is braaf knikken en met een beklemmend gevoel in je onderbuik en wrange smaak achter op je tong zwijgzaam genoegen nemen met een beetje, of met opgeheven hoofd, gerechte rug en stijf van fierheid je mond opendoen en verkleumd aan de zijlijn staan met ogenschijnlijk niets.

Moeilijke keuze inderdaad. Moeilijke keuze. Al helemaal omdat we allemaal met z’n allen alleen staan in dat dilemma…

En lol, nee, geen lid van enige bond whatsoever.
@kingdecay: Waarom stoor jij je aan mensen die meer hebben? Ook baantjes zijn gewoon een kwestie van vraag en aanbod.. Of zijn die posities uit de lucht komen vallen voor zij die meer hebben dan jij?..
Ik zal je niet horen als die tent pleite gaat en die gasten plots platzak zijn, gok ik zo.
@lekkaah: ik stoor mij absoluut niet aan mensen die meer tastbaar bezit en financiën hebben. Ik stoor me wel aan de manier waarop veel van die mensen aan dat ‘meer’ geraken/zijn geraakt, en doorgaans zelfs nog meer aan veel van de zogezegd legale manieren. En waar ik me nog het meest van al aan stoor, is aan de mensen die ‘minder’ hebben en die, henzelf wanhopig vastklampend aan de bitterzoete droom van ‘meer’ en onder het juk van hun ingebeelde machteloosheid het allemaal maar over zich heen laten gaan, onderwijl met een beschuldigend vingertje wijzend naar alles en iedereen, behalve zichzelf.

Ik mij storen aan mensen die meer bezittingen hebben, die is goed :) An sich bestaat er niet eens zoiets als ‘bezit’ m’n beste.
@kingdecay: U stoort zich aan de mensen die keihard hebben gewerkt om iets te bereiken?
@lekkaah: hahaha, spot on! Heerlijk.. En als z’n miezerige pensioenfondsje wat verdient op die aandelen dan is natuurlijk wel ineens weer ok..
En voor welke groep werknemers geld dit? Alleen voor werknemers bij de fabrieken, of ook de importeurs of ook de dealerbedrijven?
@ricksmits: werknemers bij importeurs/dealers werken niet voor Mercedes.
is dat Lewis Hamilton met zijn briefjes van 50
Genaaid? Hoezo? Die mensen werken er uit vrije wil, tegen een meer-dan-gemiddeld loon, en daarbovenop zien ze een extra 3000 € overgeschreven op hun rekening. En weet je wat? Enkele jaren terug, toen er weinig of geen winst werd gemaakt, werkten die mensen er ook, zonder winstparticipatie. Gek hé?
@Supreem: Je gaat me inderdaad niet horen beweren dat het er niet beter op geworden is, als we ‘vroeger’ met ‘nu’ gaan vergelijken dan heb je zelfs gewoon ronduit gelijk.

Maar dat stukje van die vrije wil, daar ben ik het echter niet helemaal mee eens. Ik zou hier een compleet naslagwerk kunnen neergooien over waarom ik het daar niet mee eens ben, en als je alle rationele argumenten die daar bij horen eerlijk en objectief zou bekijken, dan zal je niet anders kunnen dan me gelijk geven.
Maar, hele grote maar, het probleem is dat mijn visie op het hele wereldgebeuren wat betreft economie, kapitalisme, maatschappij, de hele mikmak quoi, niet geheel onterecht als idyllisch, utopisch en zelfs een tikje naïef (then again, je moet niet denken dat ik uit het kamp van de ‘alles peace hippies’ kom, want dat is zeker en vast niet het geval. Fuck die hersendode, jankende blowkleuters.) kan worden beschouwd.
Ik handel echter wel effectief consequent naar mijn persoonlijke filosofie en ideologie. En hoe ouder ik word, hoe meer dat het geval is. Ik heb de afgelopen paar jaar al meerdere jobaanbiedingen categoriek geweigerd wegens niet compatibel met m’n visie en geweten, ik blijf categoriek en consequent weigeren van allerlei als zogezegde belastingen vermomde manieren tot, naar mijn mening en gevoel, afpersing en zelfs diefstal te betalen. Ik blijf weigeren van, ondanks de hier geldende kiesplicht, te gaan stemmen (want stemmen in een niet-democratisch regime is zinloos), en de daaraan vasthangende boetes weiger ik vanzelfsprekend ook te betalen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het leven kan zoveel relaxter, leuker, rijker, warmer en vooral vrijer zijn. Maar daar staan uiteraard wel een aantal opofferingen tegenover. Ik heb voor mezelf besloten gehad om die ook effectief te maken, en jawel, eerlijk waar, ik zit echt prima in m’n vel sindsdien, tot groot ongemak van heel veel mensen rondom mij. Want waar komt die glimlach toch vandaan, willen ze allemaal weten. Die kerel heeft geen bankrekening met miljoenen euro op, die heeft geen vier villa’s met minstens dubbel zoveel Ferrari’s, AMG’s en Bentley’s, die heeft geen aandelenpakket ter grootte van de Sears Tower. Maar ie heeft wel mensen rond zich die onvoorwaardelijk voor hem springen, vrouwen die spijt hebben dat ze getrouwd zijn met whatever ze getrouwd zijn (waar ik overigens afblijf, want ik ben uitermate conservatief op relationeel vlak), en ie heeft schijnbaar een hele hoop plezier, want 3/4 van de keren dat je hem ziet is ie aan het lachen. En dat allemaal zonder onredelijk veel bezittingen, zonder iedere ochtend een halve apotheker te moeten slikken of andere drugs tot zich te nemen (met uitzondering van tabak gebruik ik absoluut niets meer, zelfs geen koffie). Wat ik wel heb? Een 100% vrije denkwereld, onvoorwaardelijke naastenliefde, containerladingen redelijkheid, respect, eerlijkheid, trouw, een hart van goud, titanium testikels, een ruggengraat van gehard staal, een stel hersens met capaciteiten die maar weinigen gegeven zijn (officieel zelfs) en een eeuwige glimlach op m’n gezicht.

En ja, denk het maar, zeg het maar zelfs : arrogant, pretentieus, kies maar uit. Maar het deert me niet, want ik weet dat ik het niet ben. Ik weet en begrijp perfect waarom heel veel mensen me die stempel opdrukken, maar helaas voor die mensen, er is geen reet van aan. Want moest ik dat echt zijn, dan zou ik niet doen wat ik allemaal doe. Dan zou ik niet de hand schudden van sommige mensen wier hand ik schud. Ik heb er bewust voor gekozen om niet deel te nemen aan die eeuwige race naar de illusie van absoluut geluk, en ever since ben ik een super gelukkige mens. Natuurlijk heb ik ook m’n slechte dagen en momenten waarop ik schijt heb aan alles en iedereen, maar dat moet ook zo zijn. Ik ben gewoon wie en wat ik ben, en ik denk er nog niet eens aan van dat aan banden te laten leggen door eender wie, voor eender wat. Tenzij ik nog ‘ns het geluk mag hebben van iemand als m’n helaas ex-vriendin tegen te komen, die krijgt de hele wereld van me, mezelf inclusief, onvoorwaardelijk.

Maar het doet me echt oprecht pijn om zoveel triestige, gedeprimeerde, eenzame mensen door de straten te zien slenteren. Al helemaal omdat ik weet dat de remedie daartegen zo simpel, zo voor de hand liggend en zo helemaal gratis niks rien-de-knots nul-de-kloten kost.

Ach ja. Dat allemaal gezegd zijnde, dat iedereen er het zijne van denkt en dat iedereen me maar in de naar zijn/haar mening meest gepaste hokje stopt, mij zal het echt waar compleet worst wezen :) Ik ga je er niet minder graag voor zien. Al zou ik het wel mooi vinden moesten heel veel mensen gewoon ‘ns wat meer tijd uittrekken om zichzelf en hun omgeving echt te leren kennen, in plaats van dat tweede baantje er noodgedwongen bij te nemen om toch maar die derde kredietkaart te kunnen aflossen. Laat staan zelfs dat derde jobje om die nu al in het geld zwemmende haaien van je rug te krijgen onder dreiging van je hele hebben en houden afgepakt te zien worden omdat je ik zeg maar wat door omstandigheden ‘ns twee maanden achter bent gebleven met het afbetalen van je autolening. De wereld kan, even ondanks als ongeacht haar noodzakelijke wreedheid een prachtige plek zijn, bevolkt door al even prachtige soortgenoten. Maar velen van ons zijn helaas zo diep meegesleurd geweest in de neerwaartse spiraal van egoïsme, egocentrisme, hebzucht, jaloezie, haat, nijd en wat nog allemaal dat ondanks de opwarming van de Aarde, onze wereld iedere nieuwe dag weer net dat beetje kouder aan het worden is.


En dan ga ik nu terug over naar positieve modus en wat mensen gaan bezoeken. Genoeg virtuele wereld voor vandaag. Vriendelijke groeten aan iedereen :)
@kingdecay: TL;DR
@kingdecay: niemand hoeft jou levensverhaal te weten., de meeste mensen gaan geen commentaar lezen die langer is als het artikel.
bovendien wat probeer je te bereiken??? ofnee laat maar geef alsjeblieft geen andwoord,, dan moet ik straks ook nog jou boekwerk lezen
@kingdecay
Tjah… De eigenaar van een onderneming bepaalt nog altijd hoe de winst wordt verdeeld. En ze zijn niet verplicht de werknemers een deel te geven. Die krijgen immers al een vast loon
Tekstje komt uit “Berlin’s most wanted” van “Bushido”
@kingdecay, als ik het zo lees dan krijg ik toch het idee dat je echt dat jezelf zo geweldig vindt. Feit is dat in je super lang verhaal meerder contradicties zitten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).