Amsterdamse taxichauffeur gijzelt mensen in taxi

Auteur: , 47 Reacties

Een groepje reizigers dat van Schiphol naar A'dam West wilde reizen beleefde gisteren hachelijke momenten dankzij een gekke taxibestuurder.

De-Niro

Toen de toeristen op hun plaats van bestemming aangekomen waren, wilde de chauffeur volgens AT5 graag 485 Euro zien voor bewezen diensten. Zijn klanten die claimen alleen vervoerd te zijn en geen grammetjes wit ontvangen te hebben van de bestuurder, vonden dat wat te gortig. Ze weigerden daarom te betalen.

Deze weigering viel niet in goede aarde bij de chauffeur, die zich waarschijnlijk in zijn eer aangetast voelde. Niet het geld krijgen wat je vraagt voor zo’n rit is waarschijnlijk toch een beetje als vijf Euro minder krijgen dan je vraagt voor je Bed&Breakfast kamer in die show op de publieke omroep. Pijnlijk.

Dus weigerde de stuurman de weigering te accepteren en in plaats daarvan bleef hij maar wat doorkarren met de om hulp schreeuwende passagiers in de auto. Dit moet een behoorlijk bedreigende situatie zijn geweest, daar één van de passagiers uiteindelijk besloot een ruit in te slaan met gereedschap wat hij vond in de auto.

De chauffeur wist hierna kennelijk dat dingen serieus waren en zette alsnog zijn auto stil. Er ontstond een woordenwisseling, maar hierna hebben de toeristen 100 Euro betaald en kregen ze hun bagage terug. De chauffeur vluchte daarna ijlings weg en is vooralsnog niet gepakt door de politie.

Overigens staat dit incident niet op zichzelf. Eerder meldden we al dat de voorvallen vaak op het bureau van Richard van Veen terecht komen. Van Veen is de directeur van Taxi Centrale Amsterdam (TCA) en malafide chauffeurs schrijven vaak bonnetjes uit met de naam de ‘TAXICENTRALE’ of iets vergelijkbaars erin verwerkt. Daarom denken gedupeerde klanten dat ze bij TCA moeten zijn om verhaal te halen.

Volgens van Veen komen er zo’n zes tot vijftien klachten per week binnen van extreem dure ritten. De kroon spant nog steeds een ritje van Schiphol naar de Overtoom van tien minuten. Een gewiekste cabbie bracht hiervoor 940,50 in rekening en knikkert daarmee deze andere schavuit van de troon waar het gaat om de titel oplichter van het jaar. Kijk, die 50 cent die doen het hem, daardoor lijkt het ‘legit’.47 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Van mij kreeg die geen cent, vieze oplichters !
Het is toch wat dat de oplichters (taxicentrale) wel juist spatiegebruik toepassen en de originele (taxi centrale) niet.
“Hij zegt dat de voorvallen vaak op zijn bureau terecht komen omdat malafide chauffeurs bonnetjes uitschrijven uit naam van de ‘TAXICENTRALE’ of iets vergelijkbaars.”
Ja ja, kan hij nu wel zeggen, maar iedereen weet dat de TCA de grootste malafide organisatie van Amsterdam en omstreken is.. Zijn gewoon z’n eigen mensen dus..
@e1000bmw523i: Als jij 7 x 7 belt ga je geen €948,50 betalen voor een ritje hoor. Denk dat de pinautomaat in de taxi vooral mega link is. De 9 staat in het Arabisch linksboven en je krijgt er nog kosten bij en een lekkere koriander kofta odeur bij voor die prijs.
@e1000bmw523i: TCA spant inderdaad de kroon als het om malafide organisaties gaat. Wat voor volk je daar in oude merc’s ziet rijden en wat zichzelf dan “taxichauffeur” mag noemen, slaat helemaal nergens op. Je mag al van geluk spreken als je überhaupt een chauffeur hebt die niet zit te bellen of Nederlands spreekt. Voor mij vanaf nu altijd uber, laat TCA maar lekker in haar eigen sop gaarkoken.
Ow, vond het wel redelijk ? Taxi’s in Nederland zijn sowieso schofterig duur. Zeker in vergelijk met andere landen of continenten.
@dagdromer: dat krijg je met al die eerlijke lonen, rechten voor werknemers en dure vergunningen.
@dagdromer: In Nederland is een taxi ook meer een premium service dan in het buitenland. Wij rijden veel op de fiets en hebben een veel beter openbaar vervoer dan de landen om ons heen. Vandaar ook dat in het buitenland de gemiddelde taxi een Toyota is en hier een Mercedes.

Maar ik zit er ook weleens aan te denken of het geen gat in de markt kan zijn om een goedkopere taxi dienst op te zetten.
@stephano: volgens een bevriende (kantoor)medewerker van een taxibedrijf in Friesland waren de e-klasses goedkoper dan de skoda superbs all in. Tegenwoordig dus alleen nog maar Mercedes personenwagens daar.
@stephano: zoiets bestaat al, uber
@stephano: brookhuis smartcabs €1 per kilometer.

Je bent te laat
“uit naam van de ‘TAXICENTRALE’ of iets vergelijkbaars.” Hij gelooft er zelf ook nog in! Het is toch algemeen bekend dat tca uberbandieten 1e klas zijn.
@klotskuukske: nee nee, uber is wéér een andere toko…
Natuurlijk, 50 cent maakt het aanneembaar legaal. En die krokodillentranen van de TCA kunnen ze ook stoppen daar waar de zon schijnt. Hou op man. Ik ben voor vrije, niet door overheden betuttelde, marktwerking maar om de taxibusiness weer enigszins aantrekkelijk te maken als alternatief voor het OV ligt hier wat mij betreft wel een taak voor de wetgever.
@poursuivant: principes….
@poursuivant: de markt is al vrij daarom is het daar nu zo populair een taxi bedrijf te beginnen
Ik zat een keer in een taxi met een buitenlandse vriend Engels te praten , we reden door Rotterdam , ik merkte op dat de chauffeur een hele aparte route reed, niet in de richting vd bestemming. Toen hij eenmaal was aangekomen bedankte ik vriendelijk voor de toeristische route en gaf hem de helft van wat op de meter stond. Hij stond met z’n bek vol tanden
@slickrick: heb ik ooit met een maatje van me gehad in Amsterdam op Koningsdag… gelukkig kent dat maatje Amsterdam beter dan de gemiddelde taxi chauffeur daar…. grappig om te zien hoe hij hem wel ff vertelde wat de kortste route was :)
Daarom neem ik een Über als dat kan. Daar heb je dit soort gezeik een stuk minder. Taxibranche heeft het voor zichzelf vern**kt.
Iesj twee persoon ritje van half oer achterin die ster…

Deze bijdehand toerisjt denken zeker iesj gratisj en voor die habbelkratjs…

Pleurt op met die toig van die riggeltje… Ik, die iesj hardwerken Nederlandser besjodemieteren…
@moveyourmind: jij hebt de film grote vriendelijke reus bekeken?
Ik gebruik overal uber, waar het ter wereld ook maar kan. Hoog tijd dat het in NL legaal komt zodat die sjonnie taxi’s verdwijnen
@lebeaunl: inderdaad, geweldige oplossing. Laatst door India gereisd, 0 keer opgelicht middels uber. In Amsterdam heb je ook uber. Laatst nog gedaan, van amstel naar rai voor 6€ in een jaguar xe…
@lebeaunl: het is gewoon legaal, uber pop was dat niet.
@lebeaunl: in nederland zijn de meeste sjonnietaxi’s parttime uberchauffeur maat. Is niets meer dan een opvulling van hun inkomsten.
Iets vergelijkbaars is mij ooit overkomen in Sunny Beach Bulgarije, taxi chauffeur stond erop om ons de stad te laten zien, terwijl we specifiek zeiden dat wij dit niet op prijs stelde. Eenmaal aangekomen bij ons hotel weigerde wij daarom dus ook om het volle bedrag te betalen, waarop hij de deuren op slot deed en de (corrupte) politie erbij haalde die ons sommeerde om gewoon te betalen… Maarja, Bulgarije is dan ook een lelijk tuigland dat je beter kan vermijden.
Die taxi wereld vind ik maar een vies wereldje. Allemaal boefjes. Ooit in een dronken bui gevraagd aan en taxichauffeur in Amsterdam of hij ook Fristi verkoopt. Werd ook niet gewaardeerd.
In al de reisboekjes van de ANWB en vergelijkbare organisaties staan altijd waarschuwingen over taxi’s in Verweggistan. Nog nooit problemen mee gehad. Betaal je dubbel voor een rit van Down Town Marrakesh naar de luchthaven. Ja, ik wordt getilt. Kost nog steeds maar een paar euro. In Nederland neem ik nooit een taxi. Op de bus na het meest vreselijke transport middel.
@pomoek: en door sufferds als jij gaan dus alle prijzen omhoog voor toeristen。Je kan beter van te voren uitzoeken wat een ritje moet kosten en dan instappen alsof je er al jaren komt en de lokale prijs gaat betalen.. Doe ik al jaren zo. Kan ik van die paar euro’s die ik bespaar weer een lekkere koude goudgele rakkers kopen..
@pinut187: Hé kalm aan vriend, ook sufferd is een scheldwoord. Vind het overigens echt onzin wat je zegt. Heb jaren zoals jij gedaan, eerst ruzie maken met een taxichauffeur om de prijs om dan in plaats van 5 euro 2 euro te betalen. Wat kan mij die 3 euro nou schelen? En wat kan mij nu al die anderen Nederlandse toeristen schelen? In vergelijking met een gemiddelde taxichauffeur in bijvoorbeeld Cairo zijn wij gewoon steenrijk. In veel landen wordt het als je plicht gezien dat je jouw rijkdom deelt met meerdere mensen. Dus rijke mensen in Thailand hebben veel mensen in dienst. Dus doe als de locals en geef gul in plaats van als een stereotypische krenterige Hollander rond te stappen.
@pomoek: je moet ook geen ruzie gaan maken met de chauffeur, s*fferd..
@pinut187: Ik zeg dus dat ik dat niet meer doe. Maar je verveelt je volgens mij. Hier geniet er van: https://youtu.be/o1eHKf-dMwo
@pomoek: Helaas werkt Youtube niet zo goed in China, waar ik momenteel verblijf, dus mocht je nog iets anders interesants te bieden hebb n dan houd ik me aanbevolen. Momenteel vind ik dat je me maar een beetje verveeld met je comments..
@pinut187: jij reageert op mijn bericht dus? Als jij je verveelt, ga naar buiten en geniet van China.
@pomoek: buiten regent het en dus valt er op dit moment niet teveel van te genieten.. Maar dat neemt niet weg dat er veel momenten zijn die me wel vermaken tov ( ten op zichte van) een afkorting die je waarschijnlijk vreemd is wanneer ik je eerdere reacties beoordeel..
Verklaard ook waarom taxi chauffeur ineens zo populair is in onze hoofdstad…. de markt is voortaan vrij dus elke galbak mag taxi rijden
Ik ben niet voor Uber. Laatst ritje van 10-15 minuten (incl voorrijden), was 4 euro. Dat komt gewoon niet uit. Na aftrek alle kosten, incalculeren dat je ook wachtijd hebt, hou je minder over dan minimumloon. Uber op zich prima systeem, maar de klant hoeft niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten.
@cloverleaf: dat doet die man zelf. De markt binnen uber is wel zo vrij dat hij ook had kunnen weigeren. Doen genoeg taxi’s dat dan stijgt de prijs vanzelf. Zijn er teveel taxi’s dan daalt de prijs. Het is dus gewoon een zelf regulerend gebeuren.
@cloverleaf: dan ben je echt een s*fferd, niks mooier dan 1 ekkie te betalen voor een 10 minuten rit.
Raar verhaal chaffeur en taxi onbekend
De chinezen in de taxi hadden allemaal een smartphone en geen foto’s gemaakt? Op at5 zie je ze druk bezig zijn met hun tel.
Maar €485 is toch een heel gewoon bedrag voor een taxi ritje in Amsterdam? Iedereen zegt altijd dat een taxi rit in Nederland zo duur is.
Moest overigens gelijk aan de sketch van Martin van Waardenberg denken: https://www.youtube.com/watch?v=MievD-rrQdE
In Parijs ooit het omgekeerde meegemaakt. Taxichauffeur vroeg na de rit meer dan het afgesproken bedrag. Toen zijn we 10 minuten in de taxi blijven zitten, tot de prijs naar beneden ging.
Aaaah… dat edele ambacht van de taxichauffeur. Jaaaaren terug moest ik een keer van luchthaven naar mijn hotel in Warshau… en vond ik dat de taxi chauffeur er wel wat erg lang over deed. Ik kreeg bevestging toen ik eenzelfde ongeluk op een kruising van beide kanten kon aanschouwen… Eigenlijk best wel grappig.
+1 voor het refereren aan de zwaar onderschatte Bed&Breakfast show van omroep MAX, @jaapiyo
UBER. Probleem opgelost. Vooraf betalen geen gedoe. Ben je genaaid met de afstand neem je contact op uber, krijg je je knaken terug. Als TCA dat nou eens zou invoeren, zijn ze meteen van al die malafide taxichauffeurs af
Gek dat dit nieuws is. Ben zelf ook een stukje gegijzeld door taxichauffeur in Utrecht. Toen we uiteindelijk uitgestapt waren kregen we een woordenwisseling, hebben we de man vastgehouden en 112 gebeld.

De politie gaf aan dat wij geen bewijs hadden maar getuigen (andere opgeschoren accenthebbende ‘nederlanders’) zeiden dat wij hem mishandeld hebben. We konden maar beter niks ondernemen want dan waren wij de sjaak.

Buitenlandse taxichauffeurs… fuck ‘em.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).