Amsterdamse taxichauffeur is de oplichter van het jaar

Auteur: , 32 Reacties

Luchthavenbelasting laten aftikken na een taxirit, deze man heeft humor.

Amsterdamse taxichauffeur is de oplichter van het jaar

Nog maar 27 jaar is de taxichauffeur uit Assendelft (werkzaam in Amsterdam, vandaar de titel) die een klant doodleuk 195 euro liet betalen voor een ritje van Schiphol naar 020. Vreemd, want de taximeter liet een heel ander bedrag zien. De klant betaalde 200 euro en kreeg zelfs de 5 euro wisselgeld niet terug.

Toen de klant om opheldering vroeg over deze toch wel stevige ritprijs, meldde de chauffeur doodleuk dat de luchthavenbelasting bij de prijs zat inbegrepen. Voor de klant reden om aangifte te doen, waarop de politie samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport een onderzoek heeft ingesteld naar mogelijke andere fratsen van deze chauffeur.

Z’n pas is in elk geval 12 weken geschorst, mogelijk wordt het ding permanent ingetrokken. Kan de oplichter mooi bij Uber aan de slag, om vervolgens door z’n oud-collega’s te worden aangepakt. We hopen dat karma meeleest. (via: Politie.nl)

Foto: zomaar een Volvo XC90, met 800 pk.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heyy Assendelft is weer eens in het nieuws! #represent A-Town!

OT: wat wonen er hier toch een paupers, man man man.
@thomcarspotter: thompauperspotter, dat had ook zomaar jouw nickname kunnen zijn dus.
@thomcarspotter: gvd wat triest thom, je bezorgt spotters een slechte naam
Goh, een malafide taxi-chauffeur… Wie had dat gedacht?!
Laat hem al het wederrechtelijk verdiende geld terugbetalen aan de gedupeerden en sowieso die taxipas in de shredder. En schoffelen. Geen straf in NL is compleet zonder iets geschoffeld te hebben.
@berlinetta: graffiti verwijderen of de spoelkeuken mag ook
LOL das een creative taxichauffeur. Dikke 10 voor de creativiteit. Hahaha
Mooi, dat is er alvast één…

Hopelijk pakken ze die andere 30.000 boeven die hele dagen bezig zijn met belasting innen ook nog op.
Stelletje criminelen, en maar raar opkijken van Uber…..
ik zweer menier zo is natoer zo is belasting holland
@lekkaah: ik kan dit bevestigen. Dat is precies hoe ik als jurist tegen mijn klanten praat.
@lekkaah: in de water
De suggestie wekken dat Uber de grootst mogelijke oplichters zijn in de taxibranche, terwijl dat juist de ‘reguliere’ taxicentrales zijn. Beetje burgerlijk hoor Autoblog.
@josxkrs: ik neem in nl echt nooit een taxi.
@pomoek: zie de relevantie t.o.v. mijn reactie niet helemaal, maar toch bedankt dat je dit met mij deelt!
@pomoek: Moet je eens doen man, met een beetje geluk maak je de mooiste dingen mee. Zo moest ik eens een taxi hebben om van het ene kleine plaatsje in Friesland naar het andere te gaan. Kwam er, uiteraard, een Mercedes voor rijden met een man van een jaar of 30. Vriendelijke peer vond ik het wel. Toen we welgeteld 4 kilometer van mijn eindbestemming verwijderd waren, ging zijn telefoon. Zijn hoogzwangere vrouw ging bevallen. Vroeg ‘ie aan me of hij om mocht keren en naar het ziekenhuis mocht rijden in Leeuwarden. Tuurlijk zei ik, draai maar om. Vond ik wel mooi. Toen we vlakbij het ziekenhuis waren zei hij tegen me dat ik zijn auto wel mocht meenemen naar mijn eindbestemming en hij zou dan wel regelen dat zijn auto zou worden opgehaald de volgende dag. Nog geen drie uurtjes later kwam er een kerngezond jochie ter wereld en drie dagen later lag er een geboortekaartje bij me op de mat. Inmiddels is dat vier jaar geleden en is deze man een goede vriend van me geworden.
@viezefreddyw: Prachtig verhaal. Helaas zijn de chauffeurs in de Randstad ander soort types.
@viezefreddyw: Wat een verhaal! Leuk om te lezen.
@josxkrs: ja slaat echt nergens op, ik heb tot op heden hele goeie ervaringen met Uber. Maak er 2-3 keer per maand gebruik van. Ze zijn snel, ietsje pietsje goedkoper en komen in dikke bakken aanrijden, laatst 740d
€195 valt nog mee. Ik heb nog hogere bedragen gehoord. Maar dat krijg je als er niet genoeg controle is op dat uitschot.
Was zeker een Tesla
Natuurlijk geef je die €5 wisselgeld ook niet terug, dat is de brandstoftoeslag..
Er zijn toch taxi chauffeurs geweest die 1500,- euro voor zulke ritjes hebben gevraagd?
Zijn ook meestal die schooiers die bij de aankomsthal in hun leren jackie staan te zeiken of je taxi nodig heb munneer!
Ik werk op Schiphol en zie regelmatig die taxi’s. Ik hoor dus ook regelmatig verhalen over die taxi’s… Zo zou eens een taxichauffeur een groep Chinezen naar het Hilton moeten brengen (dat is 3 minuten lopen vanaf Schiphol Plaza). De beste man deed een rondje ring met de Chinezen en rekende €800…
@jeddah: rondje ring zou ik meer voor vragen hoor! 345 km heen, 5,148 km per ronde en weer 345 km terug…
@jeddah: tjechische praktijken. (Degene die in Praag zijn geweest, weten wat ik bedoel).
@ghost: meneer drukte op een paar knoppen, hoppah bedrag was 2x zo hoog. Tegenwoordig altijd google maps aanhouden om mee te kijken… Maargoed, sommige chauffeurs betaal ik liever dan dat het gezeik oplevert in het buitenland. Maargoed, zo ben ik een paar weken terug een hele middag rondgereden door een taxichauffeur in Montenegro, heeft nog een half uur gewacht ergens. Stopte hier en daar zodat we een foto konden maken… €35 was het, getekend in de handpalm.
Er zijn wel vriendelijke chauffeurs. Moest de weg weten i.v.m. wegwerkzaamheden en geen omleiding. Beste heer kon mij goed uitleggen hoe ik het kon omzeilen. Prettige dienst verder gewenst en bedankt voor zijn medewerking.
@dailydriver: Zo maak je toch wat mee als daily driver.

Oké flauw, je hebt gelijk, niemand over één kam acheren
Ik zoek van te voren uit hoeveel een taxirit zou moeten kosten. Of regel een chauffeur die me ophaalt of huur zelf een auto. Voorbereiding is het halve werk..
Vrijwel al die taxichauffeurs zijn “boeven”.
Wilde laatst een taxi nemen vanuit Steenbergen naar Rotterdam. 2 x taxi gebeld en naar prijs gevraagd. Ca 140 euro.. Toen maar de bus en de metro genomen. Was voor 7,5 euro klaar.
Idiote prijzen hier. Neem vaak een taxi in Portugal of Brazilië bij. Ook daar zijn de taxi’s duurder vanaf de luchthavens. Vanaf de airport naar Centrum ca 8 euro in Lissabon (ca 20-25min , 14km) en in Rio betaal ik ca € 20 (voor ruim 45-60 min, 55km waar ik heen moet) in de taxi. Als je openbaar vervoer neemt in Lissabon ben ik € 3 kwijt en in Rio € 4. Dus in verhouding tot openbaar vervoer 2.5 x of 5 x. In NL x 15-20 !!!! Dus ik hoop dat UBER eens een poot aan de grond krijgt en die hele taximaffia hier wegvaagt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).