Apple brengt CarPlay voorlopig niet naar Nederland

Auteur: , 9 Reacties

Niet dat we daar vreemd van op kijken, want de techgigant laat ons standaard langer wachten op nieuwe producten en diensten.

Dit moeten we in Nederland voorlopig missen

Nederland is nu eenmaal een stuk kleiner dan de Verenigde Staten, Canada, Spanje, Italie, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In die landen vind je CarPlay binnenkort namelijk wel terug in je auto. Dat blijkt uit de iOS 8 Feature Availability die Apple vandaag heeft vrijgegeven. In deze lijst vind je terug welke diensten in jouw land beschikbaar zijn en CarPlay ontbreekt voor ons dus.

Dat hadden we overigens kunnen zien aankomen, want ‘iOS voor auto’s‘ bestuur je namelijk deels via Siri. Deze spraakbesturing is nog niet beschikbaar in het Nederlands, waardoor CarPlay simpelweg niet werkt zoals het zou moeten. Dat doet het wel in ItaliĆ«, want Ferrari heeft de eerste auto’s met CarPlay inmiddels verkocht.

Mocht je Apple te snel af willen zijn en spreek je een goed woordje Duits, Spaans, Italiaans of Engels, dan kun je je binnenkort wellicht wenden tot Alpine of Pioneer. Zij werken aan CarPlay-systemen die je zelf in kunt bouwen, terwijl je nu nog verplicht bent (voor zover dat kan) je auto compleet met met CarPlay te kopen.9 reacties

Dus dan krijg je allemaal “carplay-ready” apparatuur, die het vervolgens niet doet, omdat de NL versie er nog niet is? Lekker dan..
Betekent dit dat de merken dat de Nederlandse dealers deze opties niet zullen leveren op de modellen die het zouden kunnen ondersteunen; of moet je je auto gewoon in het Engels of Duits zetten.

Maar goed, daar bij Apple en Microsoft hebben ze wel eens vaken moeilijkheden met talen.
Neem bijv je AppStore op je iPhone: bij jullie werkt het waarschijnlijk goed in het Nederlands: hier in Zwitserland zit ik bij Orange. Apple vindt dat Orange 3 talen ondersteunt: Duits, Frans en Italiaan (Retro Romaans hebben even weggestreept: niemand die daar van wakker ligt). Nou spreek ik een goed woordje Duits: ik blijf het een rot taal vinden. Orange vindt dat prima: stuurt me alle rekeningen netjes in het Engels; reclame SMS-jes krijg ik in het Engels. Maar die vertiefde app-store: die kan alleen in het Duits.
En dan heb je Microsoft. Maken een nieuwe Xbox. Zoals ik heb begrepen is dat ding er nog steeds niet in NL: hier in Zwi officieel ook niet. Komt dat ding straks in NL: doet de spraakherkenning het niet omdat ze dat nog steeds niet hebben ontwikkeld. Zet je m in t Engels; doen je NL-se apps het niet. Wat een onkunde van Microsoft is dat, maar ook zeker ignorantie (overigens heb ik dat ding gewoon bij een Duitser besteld, die m zonder problemen, ZONDER BTW (MWSt), naar me opstuurde. Hier aangekomen mijn lokale credit card eraan gezet en gekoppeld aan mijn adres in London (gek genoeg is Apple ook geregistreerd aan dat adres in London; geen probleem). Alles werkt.
Moraal van het verhaal: hoop voor de leaserds in NL dat ze niet deze optie niet kunnen kiezen omdat de importeur het nog even niet doet.
@gregorius: ok Greg thanks for the info
@gregorius: Heeft op zich niet veel met Apple en Mickeysoft te doen… het is meer de onkunde/onwil van de gemiddelde programeur/softwaremaker om dit soort dingen fatsoenlijk uit te werken. Bij alles wat met software te maken heeft heb je dit soort problemen. En dus zodra je grens over gaat loop je er tegen aan. Vaak heeft men de visie dat men in 1 land verblijft en alleen van de lokale voorzieningen gebruik maakt. In 99% van de gevallen is dit ook zo… Hoor je bij die ene procent: dan moet je soms vindingrijk zijn. En dan nog lukt het niet altijd.
Aaacchh… Haast en spoed is zelden goed.
Als je niet kan wachten, dan importeer je straks een auto met carplay uit Duitsland.
Zo’n nieuw systeem heeft altijd wat tekorten en als je de eerste bent die het koopt, ben je ook de eerste die er mee zit. Liever een jaartje later en geen/minder problemen dan haastig nu en stressen door de fouten, etc.
We spreken toch ook gewoon Engels? Gooi Apple CarPlay er in maar zet het zo lang maar op Engels tot dat de Nederlandse taal eindelijk uit komt. Maar dan wel werkend met de Nederlandse app’s
Kan er niet wakker van liggen
Tegen siri spreek ik toch ook gewoon in het Engels ?!
Je kan wel al schermen bestellen met android..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).