Aston Martin kondigt ‘003’ officieel aan

Auteur: , 28 Reacties

De Valkyrie is nog niet in handen van klanten, of Aston Martin komt al met de eerste informatie naar buiten over het volgende project.

Aston Martin kondigt '003' officieel aan

Onder de naam Project ‘003’ delen de Britten de eerste informatie over deze nieuwe auto. Aston Martin spreekt zelf over een hypercar met middenmotor. Zoals de naam al doet vermoeden zal dit de derde hypercar van het merk gaan worden. De Valkyrie (001) en de Valkyrie AMR Pro (002) gingen het derde model al voor.

De 003 krijgt een turbo benzinemotor op een hybride aandrijflijn. De focus ligt op een zo laag mogelijk gewicht in combinatie met actieve aerodynamica. De auto moet zowel geschikt zijn voor op de openbare weg, als voor op het circuit. Daarnaast laat Aston Martin weten dat de 003 een praktische hypercar moet worden, inclusief de nodige bagageruimte. Het betreft wel een coupé, voor het geval je shooting brake achtige ideeën krijgt.

Aston Martin gaat 500 exemplaren van de 003 maken. Een modelnaam zal in een later stadium bekend worden gemaakt. De Britten zijn van plan zowel rechtsgestuurde als linksgestuurde auto’s te bouwen. De eerste exemplaren moeten eind 2021 op de markt verschijnen.

It was always the intention for the Aston Martin Valkyrie to be a once-in-a lifetime project, however, it was also vital to us that Valkyrie would create a legacy: a direct descendent that would also set new standards within its own area of the hypercar market, creating a bloodline of highly specialised, limited production machines that can exist in parallel with Aston Martin’s series production models. I’m thrilled to announce that this car is the Project ‘003’, and our next step into a dynamic and exacting arena. – Andy Palmer, Aston Martin Lagonda President28 reacties

Ik wacht nog even op de 007
@maferick74: op de spyshots ligt die met een lekker ding in bed.
@rijnounsdoor: Ja die Halle Berry,, een van de zeldzaam weinige huisvrouwen met kort-pittig-kapsel die wel lekker is!!
@maferick74: hier ben ik
Vind het wel gaaf hoe Aston Martin zich sinds de samenwerking met RB steeds meer ontwikkeld tot een performance merk ipv een high-end GT merk.
Beetje a la mclaren qua straatmodellen uitbrengen
Spannend! Geweldig project!

Geweldig ook dat er in een tijd waar vele autofabrikanten zich concentreren op electrogebakjes voor Klaver & Thieme…
er ook nog autobouwers zijn die auto’s bouwen die het ❤ van Petrolheads sneller doen slaan 👍

(Ben ook een beetje een petrolhead, maar misschien wordt ik wel gewoon een beetje een ouwe l.l en.een uitstervend soort?)

Mmm vanvond maar eens kiijken hoeveel er in mijn spaar – 🐖 zit.
@wahltiroler:
eh…

WorD ik😜
@wahltiroler: precies! Ben het helemaal met je eens een van de weinige merken die doorgaat met echte motoren ipv alleen maat elektrozooi
@mats106rallye: het is een hybride…50/50 verhaal.
@pomoek: half groen😉
@wahltiroler: is het moeilijk om gewoon wooren te typen? Emojis als woorden gebruiken is echt naar.
@jappie1996:

moeilijk niet lastiger wel

*Duim omhoog* i.p.v. 👍
*Duim omlaag*i.p.v. 👎
*Applaus i.p.v*👏

Dus nee moeilijk is het niet maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Ben ik misschien niet de enige die een ouwe l.l. wordt? *knipoog*
@jappie1996: ter uwer
Vreugde & Vermaak

*duim omhoog*
Enorm gaaf project! Kijk hier nu al naar uit, en wat gaat Aston eigenlijk lekker als je dit vergelijkt met 5 jaar geleden hopen dat er nog veel moois aan komt met dikke motoren😋
Lijkt wel een Stingray Corvette op de banner foto.
@RubenPriest: De AMR Pro zal wel nr. 002 ipv 003 hebben gok ik? Verder leuk geschreven. ;-)
@gandini: je hebt helemaal gelijk!
Vermoed dat dit wat weg gaat hebben van een Jaguar F-type coupe..puur vermoeden.
Breng nou eerst eens die Valkyrie uit… beetje claimen dat je de meest heftige straatauto ooit bouwt maar nog voor dat hij zichzelf kan bewijzen in handen van klanten, testrijders e.d. komt er alweer een nieuwe. Het is niet alsof de Valkyrie zo’n goedkoop project geweest is…
@720s: Ze zullen wel moeten als ze momentum willen houden. De ontwikkeling van een nieuw model neemt nog steeds meerdere jaren in beslag. Je kunt het je als merk niet veroorloven om projecten niet parallel te laten lopen.
@gandini: daarom worden naast de Valkyrie de DBS Superleggera, DB11, Vantage en binnenkort de SUV ook gemaakt. Dat snap ik allemaal. Maar dit lijkt een opvolger voor de Valkyrie te zijn, dan zou ik even wachten met dingen officieel maken totdat klanten hun auto hebben… of je verdeeld nu de hype te slecht of je deelt een auto die nog in fase luchtkasteel zit en we pas in 2025 te zien krijgen.
Aston Martin is lekker bezig zeg! Mooie samenwerking met Mercedes en Red Bull aangegaan, maar ondertussen wel nog onafhankelijk blijven. Ik hoop dat ze dat ook kunnen voortzetten. Ondanks dat ik hun laatste modeleln niet zo geslaagd vind, draag ik het merk nog altijd een heel warm hart toe.
Hoe meer Aston’s hoe beter!
Het wordt een beetje een Lamborghini strategie. Massaproductie combineren met super exclusieve stervensdure kleinserie modellen.
Goed nieuws weer van aston martin, dit luxemerk heeft straks een mooi uitgebreid modellen gamma. Veel beter dan McLaren met alleen maar kopieën van elkaar waarbij ook nog eens steeds hetzelfde motorblok gebruikt wordt.
En de vulcan is dan 000?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).