Aston Martin deelt eerste beelden van open DB11

Auteur: , 31 Reacties

Wat blijft er van de statige Britse coupé over als het dak eraf gaat?

Het oude Britse merk Aston Martin doet hip en schakelt Facebook in om een gewiekst teasertje de wereld in te sturen. Ze delen daar drie foto’s van een zwarte Aston DB11 met zwarte wielen en nog wat tape op de heupen. Op de flank staat ‘Opening Spring 2018’ alsof het een reclamecampagne voor de winkel in de Old Bond Street betreft. Oh ja, er zit ook een stoffen kap op. Wacht, een stoffen kap? Opening 2018?

Het gaat hier natuurlijk om de DB11 Volante, de cabrio versie van de eerder dit jaar gelanceerde DB11. Kennelijk komt die dus pas na het hele volgende jaar op de markt, maar desalniettemin vindt Aston het tijd voor dit plaagstootje.

Toch vraag ik me af of ze dan niet voor een andere kleur hadden moeten kiezen dan dit saaie zwart in combinatie met de ‘ordinaire’ reclameleus op de flank. Op een of andere manier maken deze foto’s mij niet meteen heel warm, terwijl ik de DB11 een schitterende auto vind.

Maar goed, maybe it’s just me. We weten verder nog niks van de DB11 Volante dus we kunnen voorlopig alleen het uiterlijk op de plaatjes beoordelen. Zonder doorlopende daklijn ziet de kont er vanaf de achterkant opeens een beetje stomp uit. Porsche 944 cabrio is wat er in me opkwam. Maar goed wederom ligt dat misschien puur aan mij.

Op de flanken zien we nog twee toevoegsels die daar niet thuishoren. Wat Aston hiermee van plan is zal de tijd leren. Wat vind jij van deze open Aston?31 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Prachtig! Hij lijkt door die brede heupen en relatief smal dak lekker breed en dik, kan ie goed hebben vind ik!
@jobberns: Tijdsloos Brits Design.
@jobberns: Nee verschikkelijk. Gelukkig gaan die nog weg.
@clarkson: inderdaad, lijkt nu net een camaro cabrio. Dat is geen compliment.
Een mooie auto, maar toch vind ik bijvoorbeeld een DB9 toch geslaagder en tijdlozer. En eigenlijk alle andere modellen van Aston rond die tijd. We hebben de Duitsers al die elk jaar alles strakker trekken. Laat Aston nou gewoon sjiek blijven.
Mooie bak. Vind hem ergens ook op een 6 serie cabrio lijken
@nfad: Nu je het zegt inderdaad… De voorbumper tot aan halverwege het dak op de 1e foto.
@nfad: en dat is nu net het probleem, een stijlvol merk dat op een bmw lijkt…met deze opvolger word alleen nog maar weer bevestigd hoe stijlvol en tijdloos de db9 was…
@maarten020: hij heeft er wat van weg, ik zeg niet dat hij er per se op lijkt. Daarnaast, mooie bak. Simpel
Aan de achterkant slaan ze de plank volledig mis vind ik. Voor de rest mooi.
@misterdrogba: Als je goed kijkt zit er op de heupen wat extra camouflage.
Dit maakt de achterzijde niet al te best, wat plat en hoekig.
Dat zal uiteindelijk natuurlijk niet zo zijn!
Werkelijk schitterend….
Hmmmm… volgens mij hebben ze het verloren…
Mèh. Jammer van zo’n stoffen kap, niet echt autobahn vriendelijk
De DB9 is ronder en is van alle kanten en hoeken mooi en aantrekkelijk. Doordat je in de nieuwe veel meer gebruik maakt van vlakke lijnen en vouwen zie je dat op de foto de auto er snel minder goed uitziet. Persoonlijk had ik hem ronder gemaakt. Nu zullen mensen op basis van smaak de auto juist laten staan.
Wat een lelijk ding! sowieso de nieuwe lijn van Aston Martin staat mij niet aan.. jammer van zo’n schitterend merk!
Dit is denk wel de goedkoopste teaser ooit voor een merk.
Ik snap oprecht niet wat mensen mooi vinden aan de db11, zeker in cabrio vind ik hem misvormd. Kan iemand die hem wel mooi vind mij uitleggen wat er mooi/elegant is aan deze wagen? Ik zelf vind de lijnen vrij inspiratieloos (gekke hoekjes en vouwtjes overal, zelfs VW doet het…)
Mooi merk AM. Krijg er wel een beetje een BMW gevoel erbij. De verschillende modellen lijken erg veel op elkaar….
Valt me mee..
Lekker kontje hoor
hebben ze die achterkant nou extra lelijk gemaakt ofzo met opzet stukken? dit ziet er in ieder geval totaal niet uit!
Jammer van die schade aan de achterzijde
Ik ben helemaal overtuigd van de DB11. Bij de presentatie had ik zo mijn twijfels, maar toen zat ik te veel met de DB9 in mijn hoofd. Ik vind het nu helemaal toppie wat Aston Martin gedaan heeft. Erg mooie koets, die contrasterende dak bogen doen het ook erg goed. Wel wat modegevoelig misschien. Interieur hebben ze echt perfect gedaan: simpel doch super elegant. De turbo V12 is beresterk en naar het schijnt is de DB11 comfortabeler dan de DB9. Dikke prima dus.

De DB9 blijft ongekend mooi, maar de nieuwe kar van Aston Martin heeft een mooi toekomstperspectief denk ik.
Net als de coupe versie is de DB9 velen maler mooier dan de DB11…welke malloot heeft dat ding ontworpen, ziet er echt niet uit…
Brera Spider anyone?
Het grote voordeel van de cabrio is wel dat die Audi A1 zilveren dakbogen er niet op zitten.
BMW 6.
Niemand die de achterkant vindt lijken op de 6 serie?
Sorry maar de DBS en DB9 zijn toch veel mooier.. ik vind het echt niks die achterkant. Op goodwood live gezien, ik heb er wat moeite mee

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).