Attentie! Mogelijke ebolapatiënt bijgestaan langs A27

Auteur: , 32 Reacties

Een automobilist werd onwel op de snelweg, maar de hulpdiensten vertrouwden het niet helemaal.

BMW X5 ambulance

De persoon in kwestie is onlangs namelijk in een gebied geweest waar ebola helaas veel voor komt. Hij/zij werd onwel in de auto op een parkeerplaats langs de A27 vlakbij Lexmond. Daarmee is dit al de vierde mogelijke ebolapatiënt van ons land, al bleek het in alle eerdere gevallen gelukkig loos alarm.

Hulpdiensten hebben de persoon naar het Erasmus-MC in Rotterdam gebracht ter observatie. De enige patiënt in ons land waarbij ebola daadwerkelijk is vastgesteld, ligt nog steeds in het Universitair Medisch Centrum te Utrecht. Die A27 toch.

UPDATE: de betreffende man heeft geen ebola. De verdenking was ontstaan omdat hij onlangs door verschillende landen had gereisd waar ebola heerst. De man is inmiddels voor de tweede keer negatief getest op ebola, daarmee staat vast dat hij de ziekte niet heeft.

Foto: random ambulance via autojunk32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dus de enige link met auto’s is de A27? Beetje out-of-the-box nieuws is OK, anders is het ook maar eentonig maar het begint een beetje te vaak te worden naar mijn idee ;)
@nielsnl1: Ik geef je helemaal gelijk, het begint mij ook steeds meer op te vallen en te irriteren. Het hoort hier over auto’s te gaan en niet over vage artikelen die als je maar ver genoeg blijft zoeken een mogelijke link hebben met de automobiel.
@ingloriousleon: je kan ook naar autoweek.nl hè. Is misschien beter voor je.
@nielsnl1: stel je niet zo aan man ben je je tutje kwijt ofzo
@styns: stop jij maar snel jouw speen weer in je mond. Ik kan tenminste normaal een opmerking maken zonder gelijk iemand te moeten ‘beledigen’ (om het maar even zo te noemen).
@nielsnl1: Hoho… Niet alleen werd de ongelukkige op een parkeerplaats aan een autosnelweg aangetroffen, de onwelwording vond bovendien in een automobiel plaats, volgens NOS.nl

Nou! Dat verandert de zaak, nietwaar?

Blijft wel raadselachtig wat de link is met die Notartzt-kar op het begeleidende plaatje.
@nielsnl1: Niels! Je bent weer bezig me kind!
Ik zie steeds meer nut van al die mondkapjes die al die Aziatische toeristen dragen….
@marussia: Toen sars een ding was(is Azië nog steeds wel) zat ik ooit in een vliegtuig tussen Tokio en Cairns (AUS) Het halve vliegtuig had een mondkapje op, op Narita zelf liep zeker 95% met een kapje op.Maar toen het eten kwam in het vliegtuig gingen ze net zo snel weer af.Mensen laten zich gek maken, maar alleen als het uitkomt.
@sydney: De wereld is niet zo zwart wit als jij denkt. Japanners dragen mondkapjes om te voorkomen dat zij ANDEREN besmetten. Zo kan je in de stad gelijk iemand herkennen die ziek is omdat diegene met een mondkapje rondloopt. Het massale dragen daar zal waarschijnlijk geweest zijn om verspreiding ervan te voorkomen ipv voorkomen dat je zelf besmet wordt.
@mierenneuker: Ik zie de wereld absoluut niet zwart-wit, daarvoor kom ik vaak genoeg op de andere kant van de wereld.Maar je reactie zegt mij wel dat ik de volgende keer toch te moetenkiezen voor een paar dagen ipv een paar uur tussenstop op NRT en de sneltrein naar Tokio te nemen.Iets wat ik altijd verzuimd heb.;)
@sydney: Zeker doen! Zie je ook nog wat kekke kei-cars of denk je een musscle car te horen terwijl het een MPV is met V8 en sportuitlaat.
EbolA27.
Ah ja, de A27, beter bekend als de EbolA27 -_-
@JvT: “geleend” van @str8six?
Jullie zijn snel, de twitters en 101 maken er nu pas melding van.
Ik denk dat het eerder andersom is, de reactie van @JvT is langer, dus heeft hij er langer over gedaan om het te typen. Ik denk dat hier onderzoek naar gedaan moet worden. Ik vind het een gemene streek van @str8six
@marikoelolo: Misschien moet het Internationaal Strafhof zich maar over deze dringende kwestie buigen.
@sydney: Zojuist een mailtje de deur uit gedaan, hou deze pagina in de gaten.
@mauritsh: Ik kom hier bijna nooit, dus je vraagt nogal wat.
@marikoelolo: boohooo, f*ck da police! Maar je redenering klopt niet, als ik korter heb getypt heb ik het eerder kunnen posten en daarnaast stond zijn reactie er niet toen ik heb getypt. Dames, heren, u kunt dus rustig gaan slapen.
Komt toch wel erg dichtbij zo… Als het tenminste echt ebola is
@ettie: echt ebola, je bedoelt: Ebola®?
Liever op dezelfde snelweg rijden als een Ebola patient dan ermee op de trein, tram, bus zitten.
Daar zijn we lekker mee! Pfff t moet niet gekken worden!
Ps mensen die daar naartoe gaan moeten ook gewoon daar blijven in Afrika! Beetje de rest van NL in gevaar brengen omdat de vakanties daarheen nu goedkoop zijn….
@3246cm252kw: Is het al in je botte hersens opgekomen dat dit wel eens een hulpverlener zou kunnen zijn ipv een verdwaalde toerist?
@sydney: ohhh het is een hulpverlener die misschien wel ziek is. Wel erg boos he? Het spijt me als ik je boos heb gemaakt….
@sydney: Hulpverlener of niet. Als je uit een gebied met besmettelijke ziekte komt en je gaat vervolgens naar een land met 17 miljoen mensen op een kluitje moet je gewoon in quarantaine en de nodige testjes doorgaan.

Zo vind ik het ook te bizar voor woorden dat ze een ebola patient naar Nederland hebben gehaald. Dat risico wil je toch gewoon niet lopen? Geef dan maar een miljoenetje of 20 extra uit aan hulp ter plaatse. Dààr wil ik wel extra belasting voor betalen (voor de vermindering van zo’n risico)
@sydney: je bent verkeerd geïnformeerd het was een hoer van de rode brug in Utrecht!
De vraag blijft natuurlijk waarom is deze “patiënt” naar Rotjeknor gebracht, terwijl het calamiteiten hospitaal in het UMC Utrecht is ingericht voor deze gevallen?? (En bovendien stukken dichterbij Lexmond….kwestie van A27 aantal kilometers doorrijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).