Zo traint de premier van de VAE z’n racepaarden

Auteur: , 29 Reacties

Inderdaad. Vanuit een G63 AMG mét gepersonaliseerd kenteken.

Hop paardje hop

Eerder was al bekend dat Sjeik Mohammed Bin Rashid Al Maktoum een liefhebber is als het om de grote terreinwagen van Mercedes-AMG gaat. De man die medeverantwoordelijk was voor de grote metamorfose van Dubai (of dat iets positiefs is laten we even in het midden) is echter niet alleen gek op uit de kluiten gewassen 4×4’s, maar heeft ook een bijzondere band met edele viervoeters.

De Sjeik heeft namelijk z’n eigen paardenfokkerij waar (ongetwijfeld dure) racepaarden worden gefokt. Omdat je na een poosje op zo’n beest te hebben gezeten een aardig houten kont krijg en ze toch panklaar raceklaar moeten worden gemaakt, kun je je raspaardjes natuurlijk beter naast je G63 laten hobbelen. Genius!

Of (één van) de vrouw(en) van de Sjeik ook op deze manier haar poedel uitlaat is helaas niet bekend, maar het zou ons niet verbazen. Er gebeuren immers wel gekkere dingen in Dubai.

Hortsik!29 reacties

via Android app
Waarom knoopt ie m niet aan z’n bullbar
@noah_deheer: omdat t een paard is
En hij fluisterde: “Gij zult nooit zo hard rennen als deze 544 paardenkracht, of wel?”

Bij nader inzien misschien rent een paard makkelijk zo’n AMG er uit, want de ondergrond is hem minder van belang om zijn koppel weg te zetten.
@paddoswam: Ja denk je dat zulke paarden 200+ rennen?
@Donstil: Denk je dat een g63 200+ doet op los zand?
@Donstil: kan je garanderen dat van 0-50 km/h dat volbloed racepaardje het toch echt gaat winnen van die G63 hoor.
@paddoswam: *545 paardenkrachten ;-)
Gekkigheid, maar niet eens een 6×6?
@victornator95: skeer zeg..
@thomcarspotter: Heeeej Thom!! Dat is straattaal man. Cool man, kicken.
@drugsrunner: Hoiii jaa op geoefend! mooi he! Later!
@victornator95: en een luttele V8? Pff, met 2 cent per liter prut zou ik toch voor die G65 gaan..
@victornator95: Volgens mij was deze vent de eerste die een 6×6 in ontvangst mocht nemen.
Dat moet hij zelf doen?
Dit is de zoon van H. H. Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, H. H. Sheikh Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.
@laurensas: zie je wel, tnx voor de naamsverbetering, met een nnnnnnnnnnn.
@laurensas: En we noemen hem, Jan!
Maar er zit helemaal geen sjeik (voor) in de auto, zal wel een zoontje zijn, Hamdam ofzo.
@stephanotis: Ieder lid van de Royal Family is een Sheikh of Sheikha.
Is gewoon een persfoto. Denk niet dat ie normaal gesproken echt zelfs zijn luxe paardenworst uitlaat.
kzal verder maar niet beginnen over hoe asociaal dit is en over de uitbuiting, slaven- en mensenhandel die zijn familie op hun geweten hebben,
@gregorius: Als ik jou was zou ik stoppen met het consumeren van olie. Je wilt immers niet bijdragen aan de continuering van dit “asociale uitbuitingsgedrag”? Toch?
@gregorius: Die koelies kiezen er toch echt zelf voor om daarnaartoe te reizen en voor een appel en een ei te gaan werken. Hij helpt ze alleen door ze te betalen. Een wereldverbeteraar eigenlijk!

Met dat geld kunnen ze bovendien een nieuw bestaan opbouwen.
@drugsrunner: Ja, inderdaad. Zo kan je t zien. Ze verdienen meer dan dat ze thuis doen.

..
En ze moeten hun passpoort afgeven. Ze kunnen dus niet vrijwillig naar huis.
Ze werken voor 7 dollar per dag met temperaturen tot 45 graden. Wat was daar voor regeling: in de warmste 2 maanden hoeven ze tussen 12h en 14h niet te werken?
Reed daar toen langs zo’n bouwput, was daar 2 weken om real estate ontwikkelingen te bezichtigen, kwamen we op een kruispunt; was die dag een graadje of 45 (in mei), hadden ze gewoon 4 van die gasten op de hoeken van een kruispunt gezet: 4 touwen ertussen. Die moesten ze dus ophouden en neerlaten: stoplicht spelen.
Mijn driver had het beter: was al 12 jaar in Dubai; zou zijn passpoort krijgen daar; maar werd steeds afgewezen. Aardige man, netjes, sprak perfect Engels. Zei dat ie in 12 jaar 1 dag vrij had gehad (dus ook geen weekend; had ie geen ritjes, moest op het depot bussen onderhouden en dergelijke, want hij heeft t geld nodig). Had al 12 jaar zijn vrouw en kinderen niet had gezien; maar dat ie net genoeg verdiende om zijn kiddo’s thuis naar school te laten gaan (was ie erg trots op), maar dat er vervolgens dus geen geld meer over was. Ondertussen was een collega van mij, in zijn bus, zn camera verloren. Hij dacht dat ie gewoon gegapt was op de markt of zo. Deze fijne Indier, het moment dat die collega de bus in gaat, staat op en geeft m de gevonden camera. Dus heeft deze man t zo luxe dat z’n kind naar school kan nu, of wordt ie alsnog uitgebuit, aangezien ie zoveel moet werken dat ie geeneens een keer terug naar zn familie kan?
2 voorbeelden zijn maar 2 voorbeelden: maar om mensen letterlijk te importeren en te laten werken voor 7 dollar per dag in de snikkende hitte, vaak met slechte veiligheid en vaak zonder optie om vrijwillig terug te kunnen; dat vind ik uitbuiting. Zeker omdat die ontwikkelaars en sheiks daar gigantisch hebben verdiend aan die ontwikkelingen (totdat ze iets te ver zijn gegaan natuurlijk, al schijnt het weer een beetje aan te trekken).
@gregorius: Wat kan jij slappe onzin lullen zeg.
Leuk detail: groot deel van zijn paarden staan gestald in Nederland. (Ik heb de eer om deze meneer als klant te mogen bedienen :-)
@mattie7002: Wat is jouw taak dan? Het opruimen van de mest?
via Android app
Geen slecht idee hoor die metamorfose, de gedacht daarachter is dat Dubai nu met oliecenten tot een walhalla voor welgestelden en toeristen wordt getransformeerd, zodat de boel (hopelijk) niet doodbloedt als de olie op is. Een man met een visie die breder is dan zo veel mogelijk olie oppompen.
@knipperlichtje: inderdaad. Het islamitisch Las Vegas wat ze van Dubai maken is een gat in de markt.
Niet eens een G65, wat een armoede.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).